Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

αν κάνω αίτημα φορητότητας μεσω του σαιτ της wind, ειναι δεσμευτικο να παω μετα; θα έχω καποια ποινή αν τελικά το μετανιώσω?

Δημοσ.

αφου θα κανεις την αιτηση θα σε καλεσουν για επιβαιβαιωση στοιχειων θα υπογραγραψεις και αφου υπογραψεις τοτε ξεκινανε ολα σε καλουν απο την εταιρια σου για προσφορα και αφου δεκτεις θα στειλεις ακυρωτικο στη wind

Δημοσ.

Σύμφωνα με τους όρους των συμβολαίων της Wind, έχεις το δικαίωμα να υπαναχωρήσεις αζημίως έως 14 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης

5.7. Σε περίπτωση που η Σύμβαση συνάπτεται εξ αποστάσεως ή εκτός εμπορικού καταστήματος, ο Πελάτης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την παρούσα εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από της λήψεως της παρούσας. Η υπαναχώρηση λαμβάνει χώρα αζημίως. Ο Πελάτης χρεώνεται μόνον για τη χρήση των Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών για το διάστημα μέχρι την υπαναχώρησή του.

Επίσης βάσει κανονισμού φορητότητας, έχεις δικαίωμα ακύρωσης της φορητότητας έως 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία κατασκευής του βρόχου από τον νέο πάροχο, για την οποία έχεις σχετική ειδοποίηση.

Δημοσ.

Το πανηγύρι με τις φορητοτητες για αντιπροσφορες έχει σταματήσει εδώ και κάνα 6μηνο . Αν θες να μείνεις στην hol δεξου την προσφορά που σου δώσανε αν θες να φύγεις άλλαξε πάροχο μην κάνεις αίτηση αν θες αντιπροσφορα γιατί θα φας τα μούτρα σου

• Like 2
Δημοσ.

Το πανηγύρι με τις φορητοτητες για αντιπροσφορες έχει σταματήσει εδώ και κάνα 6μηνο

Δε νομίζω, αλλά για λέγε...

μην κάνεις αίτηση αν θες αντιπροσφορα γιατί θα φας τα μούτρα σου

Πολύ απειλητικό ακούγεται αυτό, τί εννοείς?

Δημοσ.

ζητα ρε φιλε μια καλη προσφορα απο Hol.

πες ειμαι πελατης μου καναν αντιπροσφορα και δεν θελω να φυγω. καντε μου μια καλη προσφορα να μεινω σε εσας.

και τελειωσε το θεμα.

Δημοσ.

το ιδιο ισχυει αν κανω φορητότητα και απο hol se cyta?

Cosmote και Forthnet, ισχύουν ότι και στην Wind.

Σε Cyta και Vodafone, για ακύρωση φορητότητας ισχύει το το ίδιο, αλλά όχι για το δικαίωμα υπαναχώρησης.

Εδώ, ισχύει για 14 αρκεί να μην έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία, όπως αναφέρεται στα συμβόλαιά τους.

Δημοσ.

Θα πάει σε πάροχο που δε θέλει για να πάρει καλύτερη προσφορά από τον προηγούμενο και δεν θα προλάβει να ακυρώσει καθώς για κάποιο λόγο οι φορητοτητες γίνονται γρηγορότερα από τι παλιότερα
Δημοσ.

Θα πάει σε πάροχο που δε θέλει για να πάρει καλύτερη προσφορά από τον προηγούμενο και δεν θα προλάβει να ακυρώσει καθώς για κάποιο λόγο οι φορητοτητες γίνονται γρηγορότερα από τι παλιότερα

Έχω την αίσθηση ότι αν ο παλιός πάροχος δε δώσει έγκριση για τη φορητότητα (άρα ασφαλώς θα έχει προηγηθεί επικοινωνία με τον πελάτη για αντιπροσφορά), δεν πραγματοποιείται η αλλαγή.

Δημοσ.

Ο παλιός πάροχος εκ του κανονισμού μπορεί να αρνηθεί την φορητότητα για συγκεκριμένους λόγους, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται κάτι σχετικό με οικονομικά δεδομένα. Υποχρεούται δε, να εγκρίνει την φορητότητα εντός 6 εργάσιμων ωρών ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Το όριο των 3 εργάσιμων ημερών για ακύρωση της φορητότητας, συνήθως είναι επαρκές για όλους τους παρόχους (εκτός ΟΤΕ), αφού συνήθως παίρνει λίγο παραπάνω. Μόνο στον ΟΤΕ, που είναι δικές του οι γραμμές, γίνονται γρηγορότερα όλες οι εργασίες και σ' αυτόν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν επαρκή το 3ήμερο.

Δημοσ.

Έχει δίκιο ο AGka8I σε αυτό που γράφει.

Επίσης σε ένα μεγάλο παρόχο (δεν θα ήθελα να γράψω ποιον) έχει αλλάξει εδώ και λίγο καιρό η πολιτική και η εσωτερική διαδικασία για τις περιπτώσεις αυτές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης βάσει κανονισμού φορητότητας, έχεις δικαίωμα ακύρωσης της φορητότητας έως 3 (***εργάσιμες) ημέρες πριν από την ημερομηνία κατασκευής του βρόχου από τον νέο πάροχο, για την οποία έχεις σχετική ειδοποίηση.

To'χω δει κι εγώ αυτό το σκηνικό με τις πρόωρες ενεργοποιήσεις που αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς ο aGka8l.

Πχ φίλος μου πρόσφατα έκανε αίτηση φορητότητας από Vodafone σε Forthnet.

Μια μέρα αργότερα πήρε αντιπροσφορά από Vodafone, την δέχτηκε κι έστειλε αμέσως fax υπαναχώρησης στη Forthnet.

Μερικές ώρες αργότερα πήρε SMS από Forthnet ότι η ενεργοποίηση έχει οριστεί να γίνει μετά από 2 εργάσιμες μέρες! Αυτό είναι το "παραθυράκι" που χρησιμοποιούν πλέον για να παρακάμψουν τους κανονισμούς της ΕΕΤΤ)... κι ας μη μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αρχική ημερομηνία.

------------------

Προφανώς ότι είχα γράψει παρακάτω δεν ισχύει, οπότε αγνοείστε τα.

Σ'αυτή τη περίπτωση ο νέος πάροχος (Forthnet) είναι υποχρεωμένος βάσει κανονισμών της ΕΕΤΤ (αν καθυστερήσει η ενεργοποίηση):

- Να ενημερώνει τον πελάτη κάθε 2 εργάσιμες για ποιο λόγο υπάρχει καθυστέρηση... καθώς και ποια είναι η νέα εκτιμώμενη ημερομηνία ενεργοποίησης.

- Να αποζημιώσει τον πελάτη για κάθε μέρα που δεν του παρέχει υπηρεσίες (μετά την 3η εργάσιμη της αρχικής ημερομηνίας ενεργοποίησης).

Ουσιαστικά δηλαδή ο νέος πάροχος έχει τουλάχιστον 7 εργάσιμες μέρες για να ενεργοποιήσει την γραμμή χωρίς να πληρώσει στον πελάτη αποζημίωση:

- 1 μέρα (όπου υπογράφεται το συμβόλαιο)

- 1 μέρα ή παραπάνω (μέχρι να σταλεί το fax υπαναχώρησης)

- 2 μέρες (απ'τη στιγμή που σταλεί το sms με την ημερομηνία ενεργοποίησης)

- 3 μέρες (παράταση)

- 1 μέρα μετά την παράταση

Ακόμα κι αν καθυστερήσουν επιπλέον... η αποζημίωση είναι ψίχουλα μπροστά στα 500 ευρώ που είναι τα πάγια μιας 2ετίας.

Παλιά δουλεύανε με πιο αργούς ρυθμούς και προλαβαίναμε άνετα. Όσο περνάει ο καιρός, οι πάροχοι έχουν καλύτερη οργάνωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει ρίσκο κι είναι απόφαση του καθενός αν θα το πάρει. Εγώ προσωπικά του χρόνου που τελειώνει το συμβόλαιο μου με τη Vodafone, θα το ρισκάρω και πάλι. Απλά θα είμαι πιο προετοιμασμένη για το worst case scenario και θα φροντίσω να πάρω καλή τιμή από τον πάροχο που θα κάνω φορητότητα συν δωρεάν τέλη ενεργοποίησης, σε περίπτωση που "εγκλωβιστώ".

Επεξ/σία από helena_n
Δημοσ.

Τα έχεις βάλει όλα μαζί αλλά η σούπα δεν έδεσε.

Εφόσον σε 3 εργάσιμες δεν ενεργοποιήθηκε ο βρόχος για οποιοδήποτε λόγο, μια χαρά προχωρά η ακύρωση της φορητότητας​.

Τα υπόλοιπα είναι άσχετα με την ακύρωση.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε για ακυρώσεις και φορητότητας, αλλά εγώ πρόσφατα έκανα και μια χαρά καλύτερη προσφορά πήρα από αυτή που μου είχαν κάνει όταν προσωπικά τους κάλεσα. Όπως και να το κάνουμε, και πρακτικά αν το δείτε, δεν τους παίρνει σήμερα να χάνουν πελάτες. Οπότε κάτι καλύτερο θα σου κάνουν πάντα για να κάνεις υπαναχώρηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...