Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μάλλον πρέπει να κάνεις μια "καθαρή" δοκιμή ώστε να επιβεβαιώσεις ότι ΔΕΝ φταίει κάτι άλλο.

Στο switch σου (που λες ότι είναι 1000άρι) σύνδεσε κατευθείαν το NAS με καλώδιο cat5/cat6. Χωρίς τα powerline.

Στη συνέχεια, από ένα PC (που φαντάζομαι ότι συνδέεται απευθείας στο switch), δοκίμασε ταχύτητες στο κατέβασμα/ανέβασμα αρχείων από το NAS.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το γραφω παραπάνω την έκανα την δοκιμή. Ανέβαζε μέχρι 20-21 max. Το switch είναι 1.000αρι καινούργιο. Αγορασμένο προχθές.

Δημοσ.

Μετέφερε το Synology κ το switch δίπλα στο πισί και σύνδεσε τα όλα εκεί.

Μετά απλώς χρησιμοποίησε τα powerlines μόνο για να περνάς internet από το router (που είναι στο σαλόνι) στο γραφείο.

Δημοσ.

Αυτό έχω κάνει. Μιλωντας με ένα φίλο προγραμματιστη μου είπε να ενεργοποιήσω jumbo frames. Είδα ότι δεν τα είχα ενεργοποιήσει. Ξέρετε πως ενεργοποιείται στο synology?

Η διαδρομή ειναι: ρουτερ σε Powerline(σαλόνι) , switch σε Powerline (δωμάτιο) και pc-nas επάνω σε switch.

Δημοσ.

Το γραφω παραπάνω την έκανα την δοκιμή. Ανέβαζε μέχρι 20-21 max. Το switch είναι 1.000αρι καινούργιο. Αγορασμένο προχθές.

Μάλλον δεν το έγραψα σωστά: πρέπει με κάποιο τρόπο να βγάλεις τα powerline από την εξίσωση προσωρινά.

Δοκίμασε να συνδέσεις το router με το switch σου με καλώδιο δικτύου. Αν δεις διαφορά, τότε ξεκάθαρα φταίνει τα powerline.

Δημοσ.

Το έκανα αυτό.. (το περιγράφω παραπάνω) και είδα μικρή διαφορά. Ενεργοποιώντας πάντως τα jumbo frames νομίζω σ τη ν περιήγηση στα αρχεία πάει αρκετά καλύτερα.

Τώρα τα καλώδια εκτός από αυτό που υπήρχε μέσα στο NAS δεν ξέρω αν είναι cat 6. Αν όντως θα δω διαφορά ίσως αξίζει να τα αλλάξω απλά είναι 5+6 καλώδια.

Σχετικά και με το cloudstation προσπαθώ να βρω πως γίνεται desable...

Update...

Έκλεισα το cloud station και η cpu επανήλθε στο 18%.

Η ταχύτητα μεταφοράς αυξήθηκε κοντά στα 35mb/s

Δημοσ.

Τα καλώδια τελικά ήταν όλα cat5. Γενικά είναι κομπλέ τώρα και με τα Powerlines.Μου κάνει εντύπωση ότι αν προσπαθήσεις να μετακινήσεις φακέλους εσωτερικά στον Nas αργεί πολύ. Η download speed αυτή την στιγμή είναι περίπου στα 30mb/s χαμηλή μεν αλλά κάνεις δουλειά. Επίσης το ένα pc που είναι στο δίκτυο έχει παλιά κάρτα δικτύου 100αρα οπότε δεν ενεργοποίησα τα jumbo frames. Αλλά περιηγηται χωρίς πρόβλημα στον Νας.

Δημοσ.

Παιδιά τελικά γενικά τα pc μπορείς να δουλέψεις είναι κομπλέ. Το θέμα που έχω είναι με τον Mac το λαπτοπακι MacBook pro. Το έχω στο δίκτυο μεσω wifi και σέρνεται. Δοκίμασα να ενεργοποιήσω τα jumbo frames αλλά πάει μέχρι 1500 και μου το γυρίζει στα 1280 με το ζόρι. Καμία ιδέα? Το έχω συνδέσει μεσω smb. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Από κάπου δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το AFP (Apple Filing Protocol). Ψάξε στα Network Services η όπως τέλος πάντων τα λέει η Synology. Μπορεί εκεί να είναι το θέμα σου...

Αν δεν βρεις λύση πάλι, δοκίμασε να ενεργοποιήσεις και το Bonjour. Πριν το ενεργοποιήσεις, θα πρέπει νομίζω να έχεις ενεργοποιήσει και τα παρακάτω network services:

SMB

AFP

SSH

HTTPS

FTP

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...