kospas12345 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα, πρόσφατα απέκτησα ένα synology Nas και θα ήθελα βοήθεια να το σεταρω.Ηθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος οδηγός για να μπορέσω να ανοίξω κάποια πόρτα στο ρουτερ να βλέπω τον NAS εκτός γραφείου. Επίσης γενικά αν υπάρχει κάποιος οδηγός για να με βοηθήσει να ξεκινήσω σωστά το σεταρισμα του δικτύου.
newnick Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Με γεια το εργαλείο φίλε! Έχω και εγώ το DS215J και είναι γ... τα μηχανάκια. Μπορείς να βρεις άπειρο υλικό στο site της synology. Ακόμα κάνε εγγραφή με synology account και θα μπορείς να μπαίνεις από όπου θέλεις γενικά έχει πολλά apps και μπορείς να κάνεις παπαδες
kospas12345 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Έχεις ιδέα γιατί έχει τόσο χαμηλές ταχύτητες? Με 1000αρι δίκτυο πιάνει με βία 14mb/s. Κυρίως παίζει στα 8. Τι κάνω?
TheAccountant Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Πηγαινε control Panel και στο Quickconnect. Κανε το enable και θα παρεις url απο το οποιο θα το βρισκεις Online. Οταν με το καιρο setareis οτι θες, στο τελος να τρεξεις και ενα security advisor να δεις τι εχει να σου πει, για να μην εισαι χυμα στο κυμα στο ιντερνετ.
kospas12345 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Το έχω παλέψει αρκετά αλλά αντιμετωπίζω σοβαρό θέμα ταχύτητας. Σας παραθέτω παρακάτω τι γίνεται μήπως μπορέσετε να με βοηθήστε. Το synology γράφει με ταχύτητα που δεν ξεπερνάει τα 4-5 mb/s άντε να φτάσει τα 12-14 για μια στιγμή. Anyway το άφησα 1-2 μέρες για να μπορέσω να περάσω τα αρχεία μου μέσα και να τα οργανώσω αλλά πραγματικά σέρνεται. Πατάω να ανοίξει ένας φάκελος για να διαβάσω τα αρχεία μου και περιμένω 20 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση. Μήπως κάτι γίνεται με τις ρυθμίσεις? Σχετικά με την ταχύτητα που δεν ανεβαίνει επάνω από 10mb/s μάλλον φταίει ότι χρησιμοποιώ 100άρια Powerlines. Μήπως αυτό παίζει ρόλο και στο ότι σέρνεται γενικά? Για του λόγου το αληθές η CPU είναι καρφωμένη στο 99% μόνιμα και η Ram δεν πέφτει κάτω από το 50% Μήπως πρέπει να απενεργοποιήσω services? τι να κάνω? Επίσης να μην αναφερθώ στο ότι στο macbook pro χάνει συνέχεια τις ρυθμίσει και γενικά δουλεύει μία στις 10 φορές. Αν μπορείτε να βοηθήσετε. Ευχαριστώ
jumaru99 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Οι ταχύτητες που βλέπεις με τα 100άρια powerlines είναι μια χάρα... στο μέγιστό τους! Βέβαια δουλειά δεν κάνεις έτσι. Δες αν γίνεται και πως να βάλεις ένα 1000άρι switch ανάμεσα σε pc και nas, χωρίς τα powerlines, αλλιώς δεν πρόκειται να δεις αύξηση της ταχήτητάς σου.
kospas12345 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Το switch που έχω είναι 1000άρι, αλλά δεν ξέρω και αν το μοντεμ είναι και αυτό 1000άρι. Είναι το ΟΤΕ speedport entry 2i το οποίο δεν γράφει κάποιο μοντέλο για να το βρω. Δυστυχώς το γραφείο είναι αρκετά μακρυά από το μόντεμ ώστε να μην χρησιμοποιώ powerlines. Με 1,000άρια Powerlines θα λυθεί το θέμα λες (αν φυσικά και το μόντεμ είναι 1000άρι)? O CPU του NAS γιατί είναι καρφωμένος στο 100%? Επίσης ακόμα και με 100άρι δίκτυο είναι λογικά να αργεί τόσο όταν προσπαθώ να δω τα αρχεία μου?
gorath Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Φίλε kospas12345, QNAP έχω αλλά θα προσπαθήσω να βοηθήσω. Αυτά που σου λέει ο jumaru99 πιο πάνω, ισχύουν. Αν δεν βάλεις καλώδιο χωρίς powerlines, μεγάλες ταχύτητες δεν θα δεις. Μια λύση είναι 1000 powerline της devolo αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα πιάσεις τις ταχύτητες που θέλεις. Το μόντεμ του ΟΤΕ είναι 100άρι αλλά αυτό δεν επηρρεάζει την ταχύτητα όταν το NAS και το PC είναι πάνω σε χιλιάρι switch. H CPU του NAS είναι καρφωμένη στο 100% γιατί προφανώς το έχεις φορτώσει με services και tasks που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Και γω το δικό μου πολυεργαλείο το έχω αλλά μετά από 5 χρόνια που ασχολούμαι με NAS έχω συνειδητοποιήσει ότι βασική του δουλειά πρέπει να είναι ο διαμοιρασμός αρχείων απρόσκοπτα. Τα υπόλοιπα που διαφημίζουν οι εταιρίες όπως Synology και QNAP, δουλεύουν αλλά σε κάποιο μέτρο. Για παράδειγμα, ένα NAS μπορεί να παίξει τον ρόλο του web server για το ανέβασμα ενός site στο internet. Ωραία μέχρι εδώ, αλλά από εδώ αρχίζουν οι προϋποθέσεις. Πόσο βαριά είναι η σελίδα, πόσοι χρήστες την επισκέπτονται ταυτόχρονα, πόση μνήμη έχει το NAS, τι ταχύτητα upload εχεις κλπ.
kospas12345 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Φίλε gorath είναι πολύ βοηθητικές οι συμβουλές σου. Θα δοκιμάσω να συνδέσω με ένα καλώδιο από το μόντεμ απευθείας στο 1000άρι switch να δω αν θα έχει διαφορά. Τώρα τα powerlines παρεμβάλονται μεταξύ του Pc και του μόντεμ. Δηλ. έχω μόντεμ - Powerline - switch - pc & NAS. Τώρα σχετικά με τα services εγώ ουσιαστικά χρειάζομαι μόνο το sharing στο γραφείο με Max 3 χρήστες και άντε και το cloud. Τι services πρέπει να έχω ενεργοποιημένες? Πώς θα το μάθω αυτό?
inflation Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 όταν είναι στο 99% βλέπει κάποιος ταινία; το δοκιμάζεις εσύ παίζοντας ταινία; Σε εμένα πιάνει 99% η cpu όταν στην εφαρμογή ds video έχω την επιλογή transcoding σε on. Πρέπει να βγαίνει χειροκίνητα σε κάθε συσκευή που θα χρησιμοποιεί τον dsvideo. Επίσης όταν κάνει indexing αρχεία εικόνες και video έχεις αυξημένo ποσοστό cpu οπότε το αφήνεις κανένα δίωρο να βρει εξωφυλλα ή ότι άλλο θέλει κτλ.
gorath Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Τώρα σχετικά με τα services εγώ ουσιαστικά χρειάζομαι μόνο το sharing στο γραφείο με Max 3 χρήστες και άντε και το cloud. Για τέτοια tasks δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα. Πιθανόν κάτι "τρέχει" από πίσω και τραβάει πόρους. Αυτό που λέει ο inflation από πάνω για indexing της media library είναι σοβαρή πιθανότητα. Ποιό μοντέλο έχεις και τι επεξεργαστή/ μνήμη φοράει? Επίσης να ξέρεις ότι όταν η cpu δουλεύει στο 100%, η ταχύτητα στη μεταφορά αρχείων πέφτει αισθητά κάποιες φορές - γενικά όλα κρεμάνε σε ταχύτητα, ακόμα και το web ui εχει μεγάλο lag στην απόκριση.
kospas12345 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Σύνδεσα απευθείας με καλώδιο από το ρούτερ στο NAS και είδα διαφορά και στην μεταφορά, έφτασε κάπου στα 22mb/s και αισθητή διαφορά στην περιήγηση στα αρχεία μου. Βέβαια τα νούμερα πάλι δεν είναι χαμηλά? Αν εννοείτε το ''conversion progress'' στα video Και στις photos, το έχω παγώσει. Έχω το DS115j Synology. MARVELL Armada 370 88F6707 με 256ram. Τώρα ψιλοπέφτει σε κάποιες φάσεις αλλά καρφώνει κόκκινα για πλάκ Κοιτώντας τώρα μέσα από την εφαρμογή τους στα Processes βλέπω ότι το 55% της CPU το χρησιμοποιεί το ''syncd''. Ξέρετε τι είναι και αν χρειάζεται?
gorath Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Σύνδεσα απευθείας με καλώδιο από το ρούτερ στο NAS και είδα διαφορά και στην μεταφορά, έφτασε κάπου στα 22mb/s και αισθητή διαφορά στην περιήγηση στα αρχεία μου. Βέβαια τα νούμερα πάλι δεν είναι χαμηλά? Αν εννοείτε το ''conversion progress'' στα video Και στις photos, το έχω παγώσει. Έχω το DS115j Synology. MARVELL Armada 370 88F6707 με 256ram. Τώρα ψιλοπέφτει σε κάποιες φάσεις αλλά καρφώνει κόκκινα για πλάκ Κοιτώντας τώρα μέσα από την εφαρμογή τους στα Processes βλέπω ότι το 55% της CPU το χρησιμοποιεί το ''syncd''. Ξέρετε τι είναι και αν χρειάζεται? Υπάρχουν αναφορές στο web για το πρόβλημά σου. Για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λινκ: https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=72671 Αρκετοί αναφέρουν ότι το cloudstation εχει bugs με τα permission στα αρχεία που δημιουργεί και δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει τη διαδικασία συγχρονισμού. Το syncd που αναφέρεις από ό,τι καταλαβαίνω, αυτό ακριβώς κάνει. Αν χρησιμοποιείς cloudstation, κάνε έναν κόπο και απενεργοποίησέ/απεγκατέστησέ το και πες τι έγινε. Πάντως τα specification του μοντέλου που έχεις είναι για απολύτως home χρήση χωρίς πολλές απαιτήσεις. Αν το χρησιμοποιείς για επαγγελματικό σκοπό, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς την αναβάθμιση...
IKARIWTHS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Όπως είπαν τα παιδιά ,πάνω στο μόντεμ σύνδεσε ένα 10/100/1000 switch ,από το switch να φεύγει ένα καλώδιο cat5e η cat6 προς το nas και άλλο ένα προς τον υπολογιστή,είναι ο μόνος τρόπος να αυξηθεί η ταχύτητα
kospas12345 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Το θέμα είναι ότι το μόντεμ είναι στο σαλόνι και το γραφείο είναι αρκετά μακρυά. Πρέπει να περάσω καλώδιο από όλο το σπίτι και δυστυχώς το μόντεμ δεν μπορεί να μετακινηθεί .Η λύση με 1000ατι Powerline με φοβίζει γιατί η αλήθεια είναι οτι ακόμα και με το καλώδιο ήταν πιο αργό από οτι περίμενα. Δεν ξέρω τι να κάνω... Το θέμα είναι ότι το μόντεμ είναι στο σαλόνι και το γραφείο είναι αρκετά μακρυά. Πρέπει να περάσω καλώδιο από όλο το σπίτι και δυστυχώς το μόντεμ δεν μπορεί να μετακινηθεί .Η λύση με 1000ατι Powerline με φοβίζει γιατί η αλήθεια είναι οτι ακόμα και με το καλώδιο ήταν πιο αργό από οτι περίμενα. Δεν ξέρω τι να κάνω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα