Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο για Ανασφάλιστα

alderman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επιμενεις να κρινεις γενικα εναν νομο χρησιμοποιωντας το πιο ακραιο παραδειγμα και την πιο σπανια εξαιρεση που μπορεις να βρεις...

Καταντια...

Το πρόβλημα μου είναι πως αυτοί που μας κυβερνούν αντί να πηγαίνουν να τσεκάρουν μία-μία πινακίδα ένα χρονικό διάστημα και να εξετάζουν αν το όχημα ασφαλιζόταν,

πηγαίνουν και πιάνουν μια εντελώς τυχαία ημέρα και εξετάζουν ποια ήταν τα ανασφάλιστα τότε και στέλνουν το μπουγιουρντί..

Ο θυμός μου δεν προκύπτει από το ότι η περίπτωση είναι δικιά μου και θα πληρωσω 250 εγώ αλλά από το γεγονός πως θέλω να ζω σε ένα κράτος δικαίου που τιμωρεί τους πραγματικά παραβάτες και όχι σε ένα κράτος εισπράκτορα που ζητάει 250αρια άκριτα από τους πολίτες του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα μου είναι πως αυτοί που μας κυβερνούν αντί να πηγαίνουν να τσεκάρουν μία-μία πινακίδα ένα χρονικό διάστημα και να εξετάζουν αν το όχημα ασφαλιζόταν,

πηγαίνουν και πιάνουν μια εντελώς τυχαία ημέρα και εξετάζουν ποια ήταν τα ανασφάλιστα τότε και στέλνουν το μπουγιουρντί..

Ο θυμός μου δεν προκύπτει από το ότι η περίπτωση είναι δικιά μου και θα πληρωσω 250 εγώ αλλά από το γεγονός πως θέλω να ζω σε ένα κράτος δικαίου που τιμωρεί τους πραγματικά παραβάτες και όχι σε ένα κράτος εισπράκτορα που ζητάει 250αρια άκριτα από τους πολίτες του.

Μας λες δηλαδη οτι ειναι δουλεια του κρατους να ψαξει εναν προς εναν τους 1.1εκ  παραβατες για να τους βρει αλλοθι και να γλυτωσουν τα προστιμα;

Θα αστειευσαι προφανως.

Περα απο το οτι ειναι πρακτικα αδυνατο να γινει κατι τετοιο, η "προταση σου" βιαζει και την λογικη καθως  ο κατηγορουμενος ειναι αυτος που αναζητα αλλοθι κι οχι ο κατηγορος. Ο κατηγορος ψαχνει αποδειξεις για την παραβαση κι εν προκειμενω η παραβαση αποδεικνυεται επαρκεστατα. Αν τωρα μια μειοψηφια απο τους παραβατες εχουν οντως σοβαρο και υπαρκτο αλλοθι, ειναι δικη τους δουλεια να το προσκομισουν. ΣΙγα μη καθεται το κρατος να ψαχνει τι δικαιολογια εχει ο καθε αποδεδειγμενος παραβατης πριν ριξει το προστιμο.

δεν είναι άκριτο

Δεν καταλαβαίνεις πως το μέτρο πρέπει να είναι καθολικό;

Δεν μπορεί να πει το κράτος -->πρόστιμο σε όσα είναι πάνω από 1-2 μέρες ανασφάλιστα

Δεν θα μπορούσε να σταθεί πουθενά μια τέτοια απόφαση 

Επισης το οτι σημερα καποιος το ειχε ανασφαλιστο και μετα απο 3 μερες ασφαλισμενο, δεν αποτελει λογο για να γλυτωσει το προστιμο. Σημαινει οτι για ενα 3ημερακι κυκλοφορουσε στους δρομους ανασφαλιστος.

Και ο νομος ειναι σαφεστατος και δεν λεει πουθενα οτι αν εισαι 1 ωρα/1μερα ανασφαλιστος δικαιουσαι χαμηλοτερης ποινης απο αυτον που ηταν 2 χρονια ανασφαλιστος.

Και εφαρμοστηκε.

Ειναι σαν να λεμε οτι αν με πιασει ρανταρ να τρεχω στην εθνικη με 250χλμ/ω δεν πρεπει να μου ριξει ποινη πριν αποδειξει οτι ετρεχα σε ολη τη διαδρομη με αυτην την ταχυτητα...

Ενω ισχυει (και πρεπει να ισχυει) το αναποδο. Και 1 χιλιομετρο να τρεξεις με 250χλμ/ω, αν σε πιασουν σε τιμωρουν, ανεξαρτητως αν στην υπολοιπη διαδρομη τηρεις τον ΚΟΚ κατα γραμμα. Τελος.

• Moderators

Αν το μέτρο είναι εισπρακτικό τότε σωστή λογική αν είναι για καταπολέμηση άλλης μιας ελληνικής μαγκιάς τότε θα έπρεπε να διασταύρωσουν για να δουν ποιοι είναι οι μακροχρόνια ανασφαλιστοι και να φάνε γερή καμπάνα.

• Like 1

Αν το μέτρο είναι εισπρακτικό τότε σωστή λογική αν είναι για καταπολέμηση άλλης μιας ελληνικής μαγκιάς τότε θα έπρεπε να διασταύρωσουν για να δουν ποιοι είναι οι μακροχρόνια ανασφαλιστοι και να φάνε γερή καμπάνα.

Αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να απαλλαχθουν απο το προστιμο οσοι "ξεχασαν" να το ασφαλισουν για 1-2-20 μερες.

Συμφωνω οτι θα μπορουσε να γινει μια τετοια διασταυρωση για τους μακροχρονια ανασφαλιστους, για να φανε ακομα μεγαλυτερο προστιμο απο τους πρωτους. Δηλαδη ο 1 μερα ανασφαλιστος 250ευρω, ο 1 μηνα 400ευρω και ο 1 χρονο Χ ευρω.

Αλλα πολυ φοβαμαι, οτι δεν υπαρχει νομικη υποσταση για κατι τετοιο αυτη τη στιγμη,  οποτε για αρχη τους βαζει ολους στο ιδιο καζανι με τη λογικη οτι το αμαξι δεν πρεπει να μεινει ανασφαλιστο ουτε 1 ωρα. Oπως αντιστοιχα, δε δικαιουσαι να παραβιασεις τον ΚΟΚ ουτε για μισο χιλιομετρο. Αν το κανεις και σε τσιμπησουν τιμωρεισαι οπως προβλεπεται απο το νομο.

Και για τα ανασφαλιστα ο νομος υπηρχε και ηταν εν γνωσει ολων. Και μερικοι κατηγορουν το κρατος που τον εφαρμοσε...

δεν είναι άκριτο

Δεν καταλαβαίνεις πως το μέτρο πρέπει να είναι καθολικό;

Δεν μπορεί να πει το κράτος -->πρόστιμο σε όσα είναι πάνω από 1-2 μέρες ανασφάλιστα

Δεν θα μπορούσε να σταθεί πουθενά μια τέτοια απόφαση 

Φίλε μου αυτό που καταλαβαίνω εγώ πως άλλη μια φορά σε αυτή τη μπανανία που ζούμε επείδη το κράτος δε μπορεί να κάνει τη δουλειά του σωστά, μαζί με τα ξερά θα τη πληρώσουν και τα χλωρά.

Φίλε μου αυτό που καταλαβαίνω εγώ πως άλλη μια φορά σε αυτή τη μπανανία που ζούμε επείδη το κράτος δε μπορεί να κάνει τη δουλειά του σωστά, μαζί με τα ξερά θα τη πληρώσουν και τα χλωρά.

Ποια ειναι τα "χλωρα" της συγκεκριμενης περιπτωσης που τους "αδικει" το κρατος;

Μπανανια ειμαστε επειδη δεν εφαρμοζονται οι νομοι...Κι οχι το αναποδο.

Περα απο το οτι ειναι πρακτικα αδυνατο να γινει κατι τετοιο, η "προταση σου" βιαζει και την λογικη καθως  ο κατηγορουμενος ειναι αυτος που αναζητα αλλοθι κι οχι ο κατηγορος.

Δεν στα έχουν εξηγήσει καλά, το τεκμήριο της αθωότητας είναι πρωταρχικός κανόνας σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο κατήγορος είναι αυτός που πρέπει να αποδείξει την ενοχή του κατηγορούμενου, όχι το αντίθετο.

Δεν στα έχουν εξηγήσει καλά, το τεκμήριο της αθωότητας είναι πρωταρχικός κανόνας σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο κατήγορος είναι αυτός που πρέπει να αποδείξει την ενοχή του κατηγορούμενου, όχι το αντίθετο.

Ως συνηθως, για ακομα μια φορα τα 'χεις μπερδεψει...

Το τεκμηριο αθωοτητας για ολους ισχυει μεχρι αποδειξεως του εναντιου.

Στην προκειμενη, η αποδειξη περι μη αθωοτητας ΥΠΑΡΧΕΙ και προερχεται απο την διασταυρωση που εκανε το κρατος.

Συνεπως οποιος θεωρει οτι αδικειται , οφειλει να απαντησει με πειστικα επιχειρηματα στις διασταυρωμενες αποδειξεις που διαθετει το κρατος ωστε να απαλλαχθει της κατηγοριας. Κι οχι το αναποδο.

Γιατί δεν έστειλαν ενημέρωση με email αφού το είχαν με την προθεσμία για να προλάβει κάποιος να ασφαλιστεί;Πρέπει να διαβάζουν όλοι εφημερίδες ή να βλέπουν τηλεόραση;Ύπουλοι αυτοί που δεν ήταν ασφαλισμένοι,υπουλότεροι οι της κυβέρνησης.Μετά θα σου δώσει κανα επίδομα για να γλυκαθείς.Θα πάρεις επίδομα τα ίδια σου τα λεφτά.Παλιό ξεφτύλες.

Εμένα προσωπικά μου έχουν κρατημένα τα χαρτιά,δίπλωμα και άδεια από προηγούμενο πρόστιμο οπότε και να ήθελα να κάνω ασφάλεια δεν μπορούσα.Ας μου έστελναν τα χαρτιά μου....τα γίδια.

Γιατί δεν έστειλαν ενημέρωση με email αφού το είχαν με την προθεσμία για να προλάβει κάποιος να ασφαλιστεί;Πρέπει να διαβάζουν όλοι εφημερίδες ή να βλέπουν τηλεόραση;Ύπουλοι αυτοί που δεν ήταν ασφαλισμένοι,υπουλότεροι οι της κυβέρνησης.Μετά θα σου δώσει κανα επίδομα για να γλυκαθείς.Θα πάρεις επίδομα τα ίδια σου τα λεφτά.Παλιό ξεφτύλες.

Εμένα προσωπικά μου έχουν κρατημένα τα χαρτιά,δίπλωμα και άδεια από προηγούμενο πρόστιμο οπότε και να ήθελα να κάνω ασφάλεια δεν μπορούσα.Ας μου έστελναν τα χαρτιά μου....τα γίδια.

Συγγνωμη, δεν ξερεις εσυ ποτε πρεπει να ανανεωσεις την ασφαλεια σου; Το κρατος περιμενεις να σε ενημερωσει οτι ληγει;

Η να σε ενημερωσει οτι σε μια βδομαδα θα κανει διασταυρωση ωστε να πας να ασφαλιστεις για 1 μηνα για να "περασεις" τον ελεγχο και μετα να το αφησεις παλι ανασφαλιστο;

Το κρατος καθολου υπουλο δεν ειναι εν προκειμενω. Το οτι ορισμενοι ειχατε θεωρησει ως κανονα πως μπορειτε να κυκλοφορειτε με ανασφαλιστο αμαξι επειδη το κρατος δεν κανει ελεγχους, δε σημαινει πως δεν δικαουται να κανει τετοιους ελεγχους ανα πασα στιγμη. Αυτο ελειπε.

• Like 1

Εγώ ήξερα,αλλά θεωρέις ότι δεν το έκαναν ύπουλα;Εγώ προσωπικά θα κατέθετα πινακίδες και να πα να γα...

Επίσης το πρόστιμο ήταν για ασφάλεια οπότε ήδη έχω πληρώσει μια φορά 250 ευρώ και μου είχαν κρατημένα τα χαρτιά στην Αθήνα και είμαι επαρχία.

Το μήνυμα του προστίμου λέει.

Στην περίπτωση που το όχημά σας εντοπίσθηκε και από την Αστυνομική Αρχή και επιβλήθηκαν οι ποινές και τα πρόστιμα της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του π.δ.237/1986, όπως ισχύουν, δεν απαιτείται η πληρωμή του παραβόλου των 250,00 ευρώ για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Θα πρέπει όμως, πριν την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τη σχετική πράξη της Αστυνομικής Αρχής για τη γνωστοποίηση της εξαίρεσής σας από την υποχρέωση πληρωμής του παραβόλου. 

Εμένα μου κράτησαν ωστόσο τα λεφτά του προστίμου μετά από κάποιο καιρό και έγινε συμψηφισμός με την επιστροφή φόρου που έπρεπε να πάρω πίσω οπότε κάτι πρέπει να κάνω για να με αφήσουν να κάνω ασφάλεια χωρίς να πληρώσω πάλι πρόστιμο.

Εγώ ήξερα,αλλά θεωρέις ότι δεν το έκαναν ύπουλα;Εγώ προσωπικά θα κατέθετα πινακίδες και να πα να γα...

Για σενα ποια θα ηταν η μεθοδος να μη το κανουν υπουλα; Να ανακοινωναν οτι επικειται ελεγχος ωστε και το 1.1εκ πονηριδηδων να κανει τα κουμαντα του για να περασει τον ελεγχο ;

Τι νοημα θα ειχε;

Το κρατος εχει ΠΑΝΤΑ δικαιωμα να προβει σε ελεγχους και αυτο καλα θα ειναι να το εχουν υποψιν απαντες πονηροι ή αφελεις που ουτε αμαξι ασφαλιζουν, ουτε ΚΤΕΟ περνανε, αλλα κυκλοφορουν στους δρομους σαν πασαδες εχοντας παραλληλα την απαιτηση απο το κρατος να τους στειλει και email οτι επικειται ελεγχος....

Ειναι καιρος να τελειωνει αυτο το παραμυθι και ελπιζω οι ελεγχοι να ενταθουν και σε αλλους τομεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...