Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο για Ανασφάλιστα

alderman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Τέτοια λέγετε και θα περιμένω και γω το μπουγιουρντι είχα μείνει ανασφαλιστος 2 μέρες λόγω αλλαγής ασφαλιστικής

6/6 ήσουν ασφαλισμένος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δηλαδη αν δεν εχεις λεφτα για ασφαλεια και ακινητοποιησεις το αμαξι για 1-2 μηνες πρεπει να καταθεσεις πινακιδες για να μην εχεις προστιμο ?

Το θεωρω εντελως παραλογο .Οχι το μονο βεβαια..

Kαλως ή κακως η ακινητοποιηση αποδεικνυεται με καταθεση πινακιδων.

Και δεν νομιζω οτι ο Ελληνας πολιτης εχει δωσει δικαιωμα στο κρατος να του εχει παραπανω εμπιστοσυνη ωστε να ειναι πιο απλοποιημενη η μεθοδος ακινητοποιησης.

Σκεψου οτι μερικοι πανε καταθετουν πινακιδες και μετα βαζουν πλαστες...Φαντασου να μη ζηταγε καν τις πινακιδες τι παρτυ θα γινοταν (που ηδη γινεται δηλαδη).

Δηλαδη αν δεν εχεις λεφτα για ασφαλεια και ακινητοποιησεις το αμαξι για 1-2 μηνες πρεπει να καταθεσεις πινακιδες για να μην εχεις προστιμο ?

Το θεωρω εντελως παραλογο .Οχι το μονο βεβαια..

Ναι βέβαια πρέπει να καταθέσεις πινακίδες... αν εσένα σου έρθει να το παρεις μια μερα και πέσεις πανω μου, εγώ τι θα φταίω;;;

• Like 1

Αυτό που οι σχολιαστές κάνουν πως δε γνωρίζουν (ή όντως δεν καταλαβαίνουν και αυτό είναι πιο τρομακτικό) πως το ελληνικό δημόσιο φτιάχθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που είναι μέσα από τον γκισέ κατά απόλυτη προτεραιότητα (ο από έξω ας πεθάνει ας πούμε δεν πειράζει) και μέχρι το τέλος της ζωής τους με τις μονιμότητες, με ξεπερνάει πάντως!

Όχι αγορασμένο είναι (φαρμακοποιός αυτή 40+ χρονών και χειρούργος ο άντρας της) γενικά ακόμη και σήμερα έχουν πολύ χρήμα είναι ευκατάστατοι, απλώς είναι από τους ανθρώπους που είναι "ζώα" και μπορεί να αγοράσουν αμάξι 100.000 ευρώ αλλά να τους φαίνονται πολλά τα 700 ευρώ για ασφάλεια

Ξέρεις πόσα αυτοκίνητα των 100 χιλιάδων ευρώ έχω δει να πηγαίνουν από τους παράδρομους για να μην πληρώσουν διόδια;

• Like 1

Ναι βέβαια πρέπει να καταθέσεις πινακίδες... αν εσένα σου έρθει να το παρεις μια μερα και πέσεις πανω μου, εγώ τι θα φταίω;;;

Θα τα πάρεις από το επικουρικό αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Την ασφάλεια την κάνουμε κυρίως για τον εαυτό μας ώστε αν εμπλακούμε σε ατύχημα και φταίμε είτε 100% είτε με συνυπαιτιότητα να μη βρεθούμε χρεωμένοι είτε για υλικές ζημιές και ακόμα χειρότερα για σωματικές.

• Like 1

Ειμαι καθετος και συμφωνω για ακομα μεγαλυτρα πρστιμα για ανασφαλιστα που κυκλοφορουν τωρα αλλα αν στο παερλθον ενα αμξι εμεινε ανασφαλσιτο για μερικες μονο μερες εχω τις επιφυλλαξεις μου .

Θα μπορούσαν πολύ απλά αντί να ελέγχουν μια συγκεκριμένη ημέρα ποια οχήματα ήταν ανασφάλιστα,

να κανουν και έναν έξτρα έλεγχο ανάμεσα σε αυτούς τους παρανομούντες να δουν ποιοι στρατηγικά έχουν αφήσει ανασφάλιστα τα οχήματα, ώστε να μην ζητάνε 250αρια από ανθρώπους που για ένα μικρό χρονικό διάστημα είτε γιατί το ξέχασαν είτε έλειπαν και δεν είχαν σκοπό να μετακινήσουν το όχημα δεν τα ασφάλισαν.

Με το τρόπο που το κάνουν, ακόμα και κόσμος που είναι υπέρ του μέτρου δικαιολογημένα τους αποδοκιμάζει..

• Like 5

Θα μπορούσαν πολύ απλά αντί να ελέγχουν μια συγκεκριμένη ημέρα ποια οχήματα ήταν ανασφάλιστα,

να κανουν και έναν έξτρα έλεγχο ανάμεσα σε αυτούς τους παρανομούντες να δουν ποιοι στρατηγικά έχουν αφήσει ανασφάλιστα τα οχήματα, ώστε να μην ζητάνε 250αρια από ανθρώπους που για ένα μικρό χρονικό διάστημα είτε γιατί το ξέχασαν είτε έλειπαν και δεν είχαν σκοπό να μετακινήσουν το όχημα δεν τα ασφάλισαν.

Με το τρόπο που το κάνουν, ακόμα και κόσμος που είναι υπέρ του μέτρου δικαιολογημένα τους αποδοκιμάζει..

Συμφωνω απολυτα ! Αλλο λιγες μερες και αλλο ...λιγα χρονια ή ακομα και μηνες.

Αν δηλαδή πέσει πάνω σου ένα αυτοκίνητο, θα γίνει ζημιά μόνο αν έχει πινακίδες?

• Like 3

• Moderators

Αν δηλαδή πέσει πάνω σου ένα αυτοκίνητο, θα γίνει ζημιά μόνο αν έχει πινακίδες?

οχι, αλλα αν εχεις πινακιδες το οδηγας πολυ πιο ευκολα οταν το εχεις ανασφαλιστο και εχεις πινακιδες και αν αυτη τη φορα χτυπησεις καποιον θα τρεχει ο αλλος χωρις λογο. 

ΥΓ: δεν ειμαι υπερ του τροπου που το εκαναν αλλα ειμαι υπερ του να φανε προστιμα οσοι ειναι ανασφαλιστοι

• Like 1

επρεπε να μπούμε σε μνημόνια για να γίνουν τα αυτονόητα;

τραγικό, απλά

αλλα αν στο παερλθον ενα αμξι εμεινε ανασφαλσιτο για μερικες μονο μερες εχω τις επιφυλλαξεις μου .

δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μείνει ένα αμάξι ανασφάλιστο 

Ακόμα και σε αλλαγή ασφαλιστικης, ακόμα και αν έχει καθυστερήσει ο υπόχρεος, μπορεί να ζητήσει η ασφάλεια να ξεκινά από την μέρα λήξης της προηγούμενης ασχετα αν έχουν παρέλθει κάποιες μέρες.

ο κουτοπόνηρος όμως έλληνας σίγουρα σκέφτηκε σε μια τέτοια περίπτωση "γλύτωσα 2-3 μέρες γιούπι"

Πλέρω τώρα 250 για να μάθεις να μην είσαι μίζερος  

Στο κέντρο πληροφοριών (WWW.HIC.GR) φαίνεται η ημερομηνία ενημέρωσής του και όχι η έναρξη ασφάλισης.

Εκτός αν μιλάμε για διαφορά λόγω πληρωμής.

Να δώσω μερικές πληροφορίες.

α) Στο έλεγχο έγινε merge οι βάσεις δεδομένων τριών φορέων. ΥΠ.ΟΙΚ, ΥΠ.ΜΕΤ και HIC οπότε στην διαστάυρωση δεν περιλαμβάνονται μηχανάκια έως 50cc και τρακτερ.

β) Οι διασταυρώσεις θα γίνονται 2 φορές το χρόνο απροειδοποίητα.

γ) Στην επόμενη διασταύρωση θα ενσωματωθούν οι άδεις και των υπόλοιπων φορέων (ΥΠ.ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΕΛΑΣ κλπ) τα 50άρια δλδ.\

δ) Μετά την ημερομηνία διασταύρωσης ο έλεγχος είναι ON-LINE δλδ αναζητώ τον ΑΡ. Κυκλοφορίας με το ΑΦΜ και το σύστημα (WEB SERVICE) μου επιστρέφει αν είναι ανασφάλιστο η/και αν απαειτείται παράβολο, στην περίπτωση που απαιτείται παράβολο δεν ασφαλίζω μεχρι να μου επιστρέψει True στο παράβολο.

Είναι απλά τα πράγματα, για την πρώτη διασταύρωση λογικό είναι να υπάρχουν προβλήματα, από τις 13/6 και μετά όμως τα θέματα λύνονται σιγά σιγά...

Μια διευκρίνηση... η διαστάυρωση έγινε στις 13/6 για ασφαλιστήρια που έχουν εκδοθεί κατα την 6/6 έτσι ώστε να περάσουν στο σύστημα τυχόν απλήρωτα συμβόλαια...

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά αν θέλετε να γνωρίζετε αν είναι ανασφάλιστο ή οχι το  όχημά σας τότε δείτε το www.hic.gr

• Like 3

Παιδια μια ερωτηση. Το συζητουσαμε χθες σε μια παρεα και ενας φιλος λογιστης ειπε πως αν εισαι ασφαλισμενος πριν την ημερομηνια που βγηκε το προστιμο, πηγαινεις μς το ασφαλιστηριο στην ΔΟΥ και δεν πληρωνεις.

Οταν λεω πριν την ημ/νια εννοω εσυ να ασφαλιστηκες πχ 5/5 και το προστιμο να εκδοθηκε 8/5.

Δεν ξερω αν ισχυει αυτο αλλα αν ναι αν εισαι πλεον νομιμος και σου ηρθε για παλια ημ/νια δεν πληρωνεις κατι.

Το βρηκα και εδω:

Αν ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχετε ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες

http://www.news.gr/oikonomia/article/556134/eftasan-ta-prota-ravasakia-me-ta-prostima-gia-anasfalista-aftokinita.html

Οποτε για φιλους που ηταν ασφαλισμενοι πριν την ημ/νια διασταυρωσης ας μιλησουν με τον ασφαλιστη τους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...