Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο για Ανασφάλιστα

alderman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να παραδώσεις πινακιδα πρέπει να ανανεώσεις την άδεια του μοτοποδηλάτου. 12 ευρω ηλεκτρονικο παράβολο για κάθε έτος συν 3 το άλλο ηλ. παράβολο και να υπάρχει ενεργή ασφάλεια. 

Ειδικά για τα παπιά που έχετε παρατημένα, βρειτε τις άδειες, η αν δε τις βρισκεται, δειτε αρ. πλαισίου και πάρτε τη πινακίδα, πηγαίνετε στη τροχαία, ζητήστε να σας βγάλουν νέα άδεια, ανανεώστε (ναι αν το χετε παρατημένο 20 χρόνια θα πρέπει να πληρωσετε 300 ευρω η κάτι λιγότερο αν σας κάνει έκπτωση η τροχαία) και μετά παραδωστε πινακίδα και ηρεμησατε.

Αλλιως αναμεινατε να σας σκάσει το ραβασάκι. 

Μια ασφάλεια για ενα 50αρι, ειναι 50-60 ευρω το χρόνο πάντως. 

update: Eιτε δηλωσεις κλοπή, είτε όχι, την ανανέωση της άδειας πρέπει να την κάνεις αργά η γρήγορα.

Έχω ένα παπί που έχει να ανανεωθεί η άδεια από το 84. Το παπί αυτό δεν κυκλοφορεί απλά θέλω κάποια στιγμή να το αναπαλαιώσω... Γιατί εμένα μου είπαν πάνω πανω από 1000 ευρώ; Νομίζω οτι δεν πληρώνεις μόνο τις ανανεώσεις κ το παράβολο, έχει και πρόστιμο επειδή το κάνεις εκπρόθεσμα. Γνωρίζεις από προσωπική εμπειρία ή απλά έχεις ακούσει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχω ένα παπί που έχει να ανανεωθεί η άδεια από το 84. Το παπί αυτό δεν κυκλοφορεί απλά θέλω κάποια στιγμή να το αναπαλαιώσω... Γιατί εμένα μου είπαν πάνω πανω από 1000 ευρώ; Νομίζω οτι δεν πληρώνεις μόνο τις ανανεώσεις κ το παράβολο, έχει και πρόστιμο επειδή το κάνεις εκπρόθεσμα. Γνωρίζεις από προσωπική εμπειρία ή απλά έχεις ακούσει;

Μιλάς πάντα για μηχανάκι 50cc που πληρώνεις ανανέωση άδεια καθαρά στην τροχαία και δεν υπάρχει σε κανένα άλλο σύστημα τα στοιχεία του? Γιατί αν μιλάς έστω και για 75-100cc που είναι μέσω εφορίας εκεί κάθε ανανέωση άδειας εκπρόθεσμα έχει και κάποιο πρόστιμο. Οπότε βγαίνει άνετα το ποσό αυτό.

Τροχαία ακόμα και εκπρόθεσμα δεν πληρώνεις πρόστιμο και αντιθέτως ακόμα και αν γίνει πχ αύξηση της ανανέωσης το 2010 από 14€ σε 15€ και 2018 από 15€ σε 16€ θα κάτσει ο υπάλληλος και θα βρει ακριβώς το σωστό ποσό για κάθε μία χρονιά που αντιστοιχεί για να πληρώνεις το σωστό και όχι ας πούμε 31*16. Πολύ σωστοί σε αυτό.

Εμένα προσωπικά με είχαν σταματήσει για έλεγχο και δεν τσέκαραν καν ημερομηνία άδειας (είχε λήξει 3 χρόνια) αλλά μόνο ασφάλεια Δίπλωμα. Σε άλλο έλεγχο το είδαν και μου είπαν απλά έ αφού πληρώνεις κανονικά ασφάλεια (φόραγα κράνος κανονικά) πήγαινε πλήρωσε και τη, χωρίς να κόψουν κλήση. Κοινώς ούτε και εκείνοι νοιάζονταν  

• 1 μήνα μετά...

http://www.capital.gr/tax/3236274/xekinaei-i-antistrofi-metrisi-gia-ta-anasfalista-ix

"Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να δημιουργούν περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι διαθέτουν εγκαταλελειμμένα ΙΧ και δίκυκλα για τα οποία δεν έχουν καταθέσει πινακίδες. Για τις περιπτώσεις αυτές εξετάζεται να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες του να κάνουν μια απλή υπεύθυνη δήλωση καταστροφής και οριστικής διαγραφής τους από τα αρχεία με την καταβολή ενός μικρού παραβόλου (π.χ. 20 ευρώ)."

• Like 1

Τωρα το ειδα αυτο.

Θα πας στη τροχαία και θα δουνε απο ποτε έχεις να ανανεώσεις και θα σου πουν αυτοι τι παράβολα να βγάλεις.

Εγω ειχα ένα και ειχα να το ανανεώσω απο το 06. Ανασφάλιστο και κλειστο σε γκαράζ. Του έβαλα βενζινη, του έκανα μια αλλαγη λαδιων και πηρε μπρος με τη μια. Αποφάσισα να το χαρίσω σε ένα γνωστο που το ηθελε για να πηγαίνει στο χωράφι του στο χωριό του.

Πηγα στη τροχαία και ουσιαστικά μου έκαναν έκπτωση. Μου χάρησαν περιπου 20 ευρω από τα ηλεκτρονικά παράβολα που πρέπει να κοψω.

Ουτε καν αυτο για τα 1000 ευρω. Εγω πληρωσα συνολικά γυρω στα 140 ευρω (ολα μαζι) και 20 ευρω μια 3μηνη ασφάλεια για να το μεταβιβάσω (πρέπει να το ασφαλισεις πριν πας να ανανεωσεις). Μου δωσαν και το χαρτι της μεταβιβασης και ολα οκ.

Ο νέος ιδιοκτητης του άλλαξε και λάστιχα, του έκανε και ένα ψιλοσέρβις και το παπι πετάει, οπως ολα τα παλιά στρογγυλοφάναρα 50αράκια που απλά δε τολμάς να πατησεις μπροστινο φρένο :P :P

Γενικά αξιζει να έχουμε νομιμα τα παπάκια. Ειναι χρησιμα, ανέξοδα και οτι πρέπει για μικρές αποστάσεις.

• Like 1

• 2 μήνες μετά...

Ακριβώς ο,τι λέει το δελτίο αποπάνω.

Είχα κάνει τον Ιούλιο στο taxis αίτημα επιστροφής του παραβόλου (αφού πρώτα ασφάλισα το όχημα), έδωσα το ΙΒΑΝ ενός προσωπικού μου λογαριασμού και περίμενα... Ξαφνικά στα μέσα Νοεμβρίου μου μπήκαν 250€ σε εναν άλλο λογαριασμό που είμαι συνδικαιούχος. Μετά από ερώτημά μου στη Δ. Ο.Υ. μου είπαν οτι είναι το παράβολο που επεστράφη.

Ρωτήστε στις ΔΟΥ σας.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...