Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο για Ανασφάλιστα

alderman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ καλά έκαναν γιατί έχει παραγίνει το κακό με τα ανασφάλιστα,αλλά για μερικούς είναι λίγο αδικία,εγώ έχω ένα scooter στο χωριό που το κυκλοφορώ 2 μήνες το καλοκαίρι και μόνο,όπου και το ασφαλίζω αυτούς του μήνες με 3 μηνο συμβόλαιο.Αλλα Θα πληρώσω και εγώ το πρόστιμο τον 250€!Σε καλή μεριά!!

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

Είναι πραγματικά γελοίοι οι τύποι...

Πόσο είναι το πρόστιμο??

250.

Πολύ καλά έκαναν γιατί έχει παραγίνει το κακό με τα ανασφάλιστα,αλλά για μερικούς είναι λίγο αδικία,εγώ έχω ένα scooter στο χωριό που το κυκλοφορώ 2 μήνες το καλοκαίρι και μόνο,όπου και το ασφαλίζω αυτούς του μήνες με 3 μηνο συμβόλαιο.Αλλα Θα πληρώσω και εγώ το πρόστιμο τον 250€!Σε καλή μεριά!!

Δεν είμαι σίγουρος ότι το έχουν εφαρμόσει για δίκυκλα.

250.

Δεν είμαι σίγουρος ότι το έχουν εφαρμόσει για δίκυκλα.

Και όμως από ότι φαίνεται έχει εφαρμοστεί,μου ήρθε και email από το taxis net και γράφει τα παρακάτω.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2017

ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ :

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διασταύρωση που διενεργήθηκε στις 06/06/2017, του αρχείου του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5α του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει, προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημά σας ήταν ανασφάλιστο. Το γεγονός αυτό αποτελεί παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει.

Κατόπιν των ανωτέρω θα πρέπει να προβείτε άμεσα στην ασφάλιση του οχήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις ίδιες διατάξεις παραβόλου, ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.

Σας ενημερώνουμε ότι για την πληρωμή του οφειλόμενου παραβόλου έχει δημιουργηθεί παράβολο από την Α.Α.Δ.Ε. για κάθε Α.Φ.Μ. ιδιοκτήτη, το οποίο φέρει τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό πρωτοκόλλου της παρούσας. Ανάκτηση και πληρωμή του μπορεί να γίνει μέσα από την εφαρμογή e-Παράβολο, στον ιστότοπο www.aade.gr

Το παράβολο οφείλεται σε κάθε περίπτωση σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου μετά την ημερομηνία διασταύρωσης, ακόμα και αν το συμβόλαιο έχει συναφθεί πριν την ενημέρωση με την παρούσα επιστολή του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, απαιτείται η πληρωμή μόνο ενός παραβόλου.

Στις περιπτώσεις που μη ορθώς το όχημά σας περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, θα πρέπει, κατά περίπτωση, να ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία:

Αν ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχετε ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες

Αν δεν σας ανήκε ποτέ ή έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας ή έχει διαγραφεί ή ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια για τη φορολογία σας Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.)

Αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας ή το όχημα δεν σας ανήκει πλέον, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια, κατά τα προαναφερθέντα, Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.

Αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε Κ.Ε.Π. και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Κ.Ε.Π. για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης

Αν υπάρχει εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 3 του Π.Δ.237/1986 (ΦΕΚ Α΄ 331), όπως ισχύει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Στην περίπτωση που το όχημά σας εντοπίσθηκε και από την Αστυνομική Αρχή και επιβλήθηκαν οι ποινές και τα πρόστιμα της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύουν, δεν απαιτείται η πληρωμή του παραβόλου των 250,00 ευρώ για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Θα πρέπει όμως, πριν την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τη σχετική πράξη της Αστυνομικής Αρχής για τη γνωστοποίηση της εξαίρεσής σας από την υποχρέωση πληρωμής του παραβόλου.

Τα παράβολα που δεν θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και αυτά που δημιουργήθηκαν για οχήματα που εξαιρέθηκαν κατά τα προαναφερθέντα από τον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, ακυρώνονται αυτόματα.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας με τα προαναφερθέντα, μετά την παρέλευση διμήνου από την έκδοση της παρούσας, τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του οχήματός σας θα αποσταλούν στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις (αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας κ.λ.π.).

Η ασφάλειά σου δεν είχε προστασία από ανασφάλιστο; Νομίζω ακόμα και τα φτηνότερα πακέτα έχουν.

Τι να σου πω ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα τότε ήρθε ένας τύπος από την φροντίδα ατυχήματος της ασφάλειας μου και μου λέει η βαλμένη εκείνη την ώρα ότι δεν έχει ασφάλεια, τότε ο τύπος μου είπε ότι η φέρνουμε αστυνομία η δεν μπορεί να γίνει δήλωση και πρέπει να τα βρούμε μεταξύ μας...

Για να μην μπαίνω σε πολλές λεπτομέρειες της την χάρισα (βλακεία μου γιατί μετά μέχρι να πάρω τα λεφτά μου είδα και έπαθα 3-4 μήνες) και που τα πήρα στο τέλος τα πήρα γιατί μπήκε το αφεντικό μου στη μέση έβαλε ένα δικηγόρο (γιατί αυτός με παρότρυνε να μην φωνάξω αστυνομία) και της είπε ή μου δίνει τα λεφτά ή πάμε δικαστικά με 6 μάρτυρες (και αυτοί της γειτονιάς που ήταν μπροστά στο σκηνικό)...

Τα έγραψα και πάλι νευρίασα η κα#$$#λα  για να αγοράσει το Χ5 και να το κυκλοφορεί ήξερε και είχε λεφτά άλλα η ασφάλεια της φάνηκε ακριβή και είπε δεν γαμιέται δεν κάνω...

Σιγα μην το ειχε αγορασει...δωρακι απο κανεναν πορνογερο θα ηταν, και ο καριολης ο σκατογερος δεν τις το χαρισε πακετο με την ασφαλεια... Μισες δουλειες.

• Like 3

Σιγα μην το ειχε αγορασει...δωρακι απο κανεναν πορνογερο θα ηταν, και ο καριολης ο σκατογερος δεν τις το χαρισε πακετο με την ασφαλεια... Μισες δουλειες.

Όχι αγορασμένο είναι (φαρμακοποιός αυτή 40+ χρονών και χειρούργος ο άντρας της) γενικά ακόμη και σήμερα έχουν πολύ χρήμα είναι ευκατάστατοι, απλώς είναι από τους ανθρώπους που είναι "ζώα" και μπορεί να αγοράσουν αμάξι 100.000 ευρώ αλλά να τους φαίνονται πολλά τα 700 ευρώ για ασφάλεια

Τα έγραψα και πάλι νευρίασα η κα#$$#λα  για να αγοράσει το Χ5 και να το κυκλοφορεί ήξερε και είχε λεφτά άλλα η ασφάλεια της φάνηκε ακριβή και είπε δεν γαμιέται δεν κάνω...

Οι λεγομενοι στρατηγικοι μπαταχτσηδες. Και φυσικα ειναι πολυ περισσοτεροι απο αυτους που και καλα "δεν εχουν λεφτα και ζουν στα ορια της φτωχιας". Οι οποιοι στρατηγικοι μπαταχτσηδες βεβαιως πατανε με χαρα πανω στις δικαιολογιες της κρισης και της οικονομικης ανεχειας για να μην πληρωνουν τιποτα και πουθενα.

Γιαυτο καθε τετοιο νομικο μετρο-προστιμο ειναι ευχης εργο. Και παλι μπραβο σε οσους αποφασισαν και υλοποιησαν το συγκεκριμενο μετρο. Μακαρι να επεκταθει και σε αλλα θεματα αλλα και στον ιδιωτικο τομεα που επισης πασχει απο πιστολιασματα πολιτων-στρατηγικων τσαμπατζηδων.

Ευχομαι να επεκταθει το μετρο και σε αυτα που δεν εχουν περασει Κτεο γιατι παραγινε το κακο και με αυτα που εχουν ξεχασει οι ιδιοκτητες απο ποτε εχουν να τα συντηρησουν και να αλλαξουν λαστιχα. Βλεπεις αυτοκινητα με κατι ψωριαρικα λαστιχα που εγιναν και σλικ λες και τρεχουν στη F1. Aν δεν τους φτανουν τα χρηματα για τη συντηρηση και την ασφαλεια των συνπολιτων ας κοψουν απο καπου τα εξοδα και αν δεν μπορουν καθολου να παραδωσουν πινακίδες και να τα στειλουν για ανακυκλωση για να μην πιανουν και τζαμπα χωρο.

• Like 3

Είναι πραγματικά γελοίοι οι τύποι...

Το αυτο, κλασικα στην χωρα προσπαθουν να διορθωσουν κατι αλλα επειδη ειναι αχρηστοι στρεφουν την κοινωνια εναντιων τους.

Εκει που ηταν ξεφραγο αμπελι τα πραγματα, ηταν αναγκη να γραψουν καποιον για 2-3 μερες που για χψ λογους δεν ειχε ασφαλεια; Και αυτος εξισωνεται με τον αλλο που μονιμα δεν εχει ασφαλεια;

Αφου θελουν να περασουν μια ρουτινα αυστηροτητας στον κοσμο, δεν μπορουσαν για αρχη να βαλουν ενα 50ρι προστιμο ωστε να σφιξουν σιγα σιγα οι κ@λ#ι; Μια ζωη μπανανια....

Ευχομαι να επεκταθει το μετρο και σε αυτα που δεν εχουν περασει Κτεο γιατι παραγινε το κακο και με αυτα που εχουν ξεχασει οι ιδιοκτητες απο ποτε εχουν να τα συντηρησουν και να αλλαξουν λαστιχα. Βλεπεις αυτοκινητα με κατι ψωριαρικα λαστιχα που εγιναν και σλικ λες και τρεχουν στη F1. Aν δεν τους φτανουν τα χρηματα για τη συντηρηση και την ασφαλεια των συνπολιτων ας κοψουν απο καπου τα εξοδα και αν δεν μπορουν καθολου να παραδωσουν πινακίδες και να τα στειλουν για ανακυκλωση για να μην πιανουν και τζαμπα χωρο.

Αυτο.

Αν δεν εχεις τα προαπαιτουμενα χρηματα για τη σωστη συντηρηση του αυτοκινητου καταθετεις πινακιδες μεχρι να εισαι σε θεση να το ξανακινησεις πληρωντας ΟΛΑ τα απαραιτητα και προβλεπομενα κριτηρια (συντηρηση, ασφαλεια, ΚΤΕΟ κλπ).

Διαφορετικα μη σωσεις και ξαναπιασεις τιμονι μεχρι να βρεις λεφτα. Το αν πεινας, ή αν σε απολυσαν απο τη δουλεια ποσως με ενδιαφερει απο τη στιγμη που:

Α. Θετεις σε κινδυνο την ασφαλεια των συμπολιτων σου

Β. Κλεβεις κρατος και συμπολιτες.

Και εν δυναμει δολοφονος και εν κλεφτης με τη δικαιολογια "δεν εχω λεφτα". Οχι, παει πολυ. Το προστιμο για την ασφαλεια πρεπει να συνοδευτει κι απο ποινικα μετρα εναντιον αυτων που δεν περνανε ΚΤΕΟ κλπ. Στους δε υποτροπους απευθειας κατασχεση αδειας οδηγησης δια παντος. Καμια ανοχη στους εξυπνους που βρισκανε και τα κανανε τοσα χρονια.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστο μετρο επι της αρχης που επρεπε να ειχε εφαρμοστει εδω και καιρο αν και επειδη ειμαστε Ελλαδα φυσικα η εφερμογη του εχει αρκετες προχειροτητες,απο οτι καταλαβα συκριναναε τα αρχεια ασφαλισμενων οχηματων και αριθμων κυκλοφοριας μια συκρεκριμενη μερα(6/6/17) και οποιος εκεινη την ημερα δεν ειχε ασφαλεια εφαγε το προστιμο.

Πιο σωστο θα ηταν να υπαρχει ενας συνεχης ελεγχος με μια μικρη περιοδο χαριτος πχ 2-3 ημερες γατι ανθρωποι ειμαστε και μπορει να ξεχαστει καποιος ή απλα να τυχει κατι και να καθυστερησει και μετα να στελνονται τα προστιμα.Προφανως προτιμηθηκε ο αλλος τροπος γιατι ηταν πιο απλος και απαιτουσε λιγοτερη δουλεια

Επεξ/σία από Nevyn
  • Like 1

Δηλαδη αν δεν εχεις λεφτα για ασφαλεια και ακινητοποιησεις το αμαξι για 1-2 μηνες πρεπει να καταθεσεις πινακιδες για να μην εχεις προστιμο ?

Το θεωρω εντελως παραλογο .Οχι το μονο βεβαια..

• Like 7

Τέτοια λέγετε και θα περιμένω και γω το μπουγιουρντι είχα μείνει ανασφαλιστος 2 μέρες λόγω αλλαγής ασφαλιστικής

Συμφωνω απολυτα για τα προστιμα σε ανασφαλιστα αλλα οχι σε τετοιες ακροτητες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...