Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο για Ανασφάλιστα

alderman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σας!

Εχω αυτοκινητο, που κυκλοφορω καθημερινα και ειμαι καθολα νομιμος με αυτο. εχω ομως και μοτοσυκλετα 750cc,  η οποια την εχω ακινητη στο γκαραζ λογω κλοπης εξαρτηματων και ανταλλακτικων σε προγενεστερο χρονο. οπως καταλαβαινετε, ηρθε και σε μενα το ραβασακι για το παραβολο της ανασφαλιστης μοτοσυκλετας.

εκεινο που ζηταω απο το νημα, ειναι, αν καποιος θα μπορουσε να με ενημερωσει για τη διαδικασια ή τα βηματα που χρειαζονται για να πληρωθει αυτο το παραβολο.

διαθετω και ηλεκτρονικο λογαριασμο στο taxis.net και και e-banking.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εχω επιγνωση του τι λεω και αυτο παει σαν απαντηση και σε Chape και σε Legend.....

οτι δεν παρεδωσε πινακιδες πριν 15 χρονια.ναι ξερω λαθος του.οπως θελετε πειτε το.του τα εχω πει και εγω.

Αλλα,υπαρχει και το αλλα....δεν μπορει το κρατος να ριχνει προστιμο επειδη ειναι ανικανο να πιασει τα ανασφαλιστα που κυκλοφορουν.

Θα μου πεις δεν ζουμε σε ιδανικη κοινωνια.ναι δεν διαφωνω αλλα την ανικανοτητα του κρατους την παραβλεπετε ορισμενοι.

Και στα αυτοκινητα,δεν ειναι μονο το θεμα με τα ανασφαλιστα.(ασχετως που εδω μιλαμε μονο γιαυτα).

Ας αναρωτηθει κανεις οταν οδηγαει ποσες φορες με αυτα που βλεπει στους δρομους,ευχεται να ηταν ο ιδιος τροχονομος με ισχυ να κοψει κλιση εκεινη την ωρα......

Μου θυμισε που σημερα επρεπε να πληρωσω τελωνειο πανω απο 100 ευρω για κατι που παρηγγειλα μεσω ebay με κοστος 30 euros γιατι ηρθε μεσω fedex και οχι μεσω απλου ταχυδρομειου.....φυσικα το εστειλα απο εκει που ηρθε.ανικανο κρατος σε πολλους τομεις.

p.s. το απο πανω ασχετο αλλα ταυτοχρονα τροφη για σκεψη.

Και για την ιστορια επειδη καποιοι το παιζουν και εξυπνοι...υπαρχουν πολλες περιπτωσεις (εαν οχι ολες) οπου τα μοσχαρια του κρατους για να βεβαιωσουν το προστιμο πηραν στοιχεια απο τις διευθυνσεις συγκοινωνιων και οχι απο τις ΔΟΥ.και οποιος καταλαβε καταλαβε..........

Δεν κάθισα και σχολιασα στο θέμα γιατί θεωρώ τον εαυτό μου έξυπνο... Που ίσα ίσα δεν με θεωρώ ούτε έξυπνο αλλά ούτε και χαζό όμως... Θεωρώ όμως ότι αυτό που έγινε με τα πρόστιμα είναι και το λογικό...

Γράφεις ότι το κράτος είναι μη ικανό να πιάσει αυτούς που όντως οδηγούν χωρίς ασφάλεια και τους τσουβαλιαζει με αυτούς που απλά έχουν κρατήσει πινακίδες και δεν έχουν κάνει ασφάλεια γιατί δεν χρησιμοποιούν τα οχήματα τους...

Οκ λοιπόν για πες μου εσύ έναν τρόπο να γίνει ένας διαχωρισμός...

• Like 1

Αναρωτιέμαι τώρα, το δημόσιο θα βάλει πρόστιμο στον εαυτό του για τα ανασφάλιστα οχήματα που το ίδιο κατέχει(π.χ περιπολικά κτλ),

η θα αρκεστεί και πάλι στην εγγύηση του ελληνικού δημοσίου(Εδώ γελάμε....);

Γιατί δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

• Like 2

Αναρωτιέμαι τώρα, το δημόσιο θα βάλει πρόστιμο στον εαυτό του για τα ανασφάλιστα οχήματα που το ίδιο κατέχει(π.χ περιπολικά κτλ),

η θα αρκεστεί και πάλι στην εγγύηση του ελληνικού δημοσίου(Εδώ γελάμε....);

Prove it please.

Συμφωνώ 100%.

• Super Moderators

Μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν και περιπτώσεις που έγινε λάθος ή το σύστημα δεν ήταν ενημερωμένο σωστά (κατάθεση πινακίδων κλπ). 

ΑΛΛΑ: Τη στιγμή που τα ανασφάλιστα έφτασαν στο να είναι κοντά στο μύριο και ταυτόχρονα γύρω μου βλέπω καθημερινά να κυκλοφορούν οχήματα χωρίς πινακίδες, ε sorry αλλά συμφωνώ με τα 1000 για τις ειδοποιήσεις και τα πρόστιμα! Ναι, δεν λειτουργούν όλα σωστά και αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα καθημερινά, αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι ώστε να αγνοούμε όλα τα υπόλοιπα. Είμαι τυπικός στις υποχρεώσεις μου τη στιγμή που έχω αυτοκίνητο και δεν μπορώ να δεχτώ πως μπορεί να εμπλακώ σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα.

Το αν είναι δίκαιοι οι φόροι και τα τέλη και το αν με αρμέγουν μέχρι το μεδούλι, είναι μια άλλη ιστορία!

• Like 5

Prove it please.

Συμφωνώ 100%.

There's your proof.

http://www.dikonomia.gr/content/nomos/pd-2371986-asfalisi-oximaton

4. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση τόυ Υπουργού Εμπορίου, μπορεί να εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του παραρτήματος ΙΙ της Ευρωπαϊκής Σύμβασης,  που  κυρώθηκε  με  το  Ν.  4147/ 1961, τα αυτοκίνητα νομικών προσώπων  δημοσίου  δικαίου  και  οργανισμών  κοινής  ωφέλειας,   διότι παρέχουν  επαρκείς οικονομικές εγγυήσεις προς εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, έναντι των προσώπων που ζημιώνονται

• Like 1

Μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν και περιπτώσεις που έγινε λάθος ή το σύστημα δεν ήταν ενημερωμένο σωστά (κατάθεση πινακίδων κλπ). 

ΑΛΛΑ: Τη στιγμή που τα ανασφάλιστα έφτασαν στο να είναι κοντά στο μύριο και ταυτόχρονα γύρω μου βλέπω καθημερινά να κυκλοφορούν οχήματα χωρίς πινακίδες, ε sorry αλλά συμφωνώ με τα 1000 για τις ειδοποιήσεις και τα πρόστιμα! Ναι, δεν λειτουργούν όλα σωστά και αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα καθημερινά, αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι ώστε να αγνοούμε όλα τα υπόλοιπα. Είμαι τυπικός στις υποχρεώσεις μου τη στιγμή που έχω αυτοκίνητο και δεν μπορώ να δεχτώ πως μπορεί να εμπλακώ σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα.

Το αν είναι δίκαιοι οι φόροι και τα τέλη και το αν με αρμέγουν μέχρι το μεδούλι, είναι μια άλλη ιστορία!

Σου διαφεύγει πως αυτά που βλέπεις καθημερινά να κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες, οι ειδοποιήσεις και τα πρόστιμα δεν τα αγγίζουν καθόλου...

• Like 1

δεν θεωρω οτι ειμαι κακος ανθρωπος ή χαιρεκακος ή σαδιστης, ομως χαιρομαι απιστευτα με αυτους (το 99 %) που θα πληρωσουν επειδη την ειδαν μαγκες να κυκλοφορουν ανασφαλιστοι... τωρα ΠΛΕΡΩΣΤΕ... και φτηνα θα σας βγει.. δηλαδη εγω και αρκετοι απο δω μεσα αποτι βλεπω, ειμαστε μαλ...κες που στερουμαστε ακομα και βασικα πραγματα για να ειμαστε νομιμοι και ασφαλισμενοι?

και μιλαμε για κατι που επρεπε να γινει εδω και εναν αιωνα που ξεκινησανε να ερχονται τροχοφορα στην Ελλαδα, και χρειαστηκε να μπουμε σε μνημονιο επιτηρησης για να μπει σε ισχυ....

Θεια δικη τωρα...

• Like 1

• Super Moderators

Σου διαφεύγει πως αυτά που βλέπεις καθημερινά να κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες, οι ειδοποιήσεις και τα πρόστιμα δεν τα αγγίζουν καθόλου...

Σου διαφεύγει πως αυτό δεν σημαίνει πως έχουν απαραίτητα καταθέσει πινακίδες... Σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να τους παίρνουν το αυτοκίνητο για πάντα. :)

• Like 3

Σου διαφεύγει πως αυτό δεν σημαίνει πως έχουν απαραίτητα καταθέσει πινακίδες... Σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να τους παίρνουν το αυτοκίνητο για πάντα. :)

Δεν μου διαφεύγει τίποτα. Πιθανότατα μερικά από αυτά που κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες δεν τις έχουν καταθέσει, είναι κατασχεμένες ας πούμε, ε σε αυτή τη περίπτωση ο ιδιοκτήτης θα ζητήσει διαγραφή του προστίμου επειδή δεν ήταν δυνατόν να το ασφαλίσει και θα το καταφέρει.

Οριστε! Συζητανε να γινει αλλαγη και αν μεσα σε 2 μηνες εχεις ασφαλιστει να μην πληρωνεις το προστιμο.

Happy now? Αν ισχυσει εννοειται.

ΥΓ: Αν ισχυσει εδω θα ειμαστε σε 2 μηνες να τα συζητησουμε παλι.

Οι νόμοι (κανονισμοί, κλπ) είναι για να εφαρμόζονται και όχι για να ερμηνεύονται, από τους wannabe συνταγματολόγους των φόρουμ.

Όποιος έχει θέμα σχετικά με το αν κάποιος νόμος είναι σωστός, λάθος και τι θα πρέπει ν' αλλάξει (υπάρχουν πολλά που πρέπει ν' αλλάξουν ακόμα και στο θέμα για το οποίο μιλάμε), πολύ απλά οργανώνεται, κάνει διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, μαζεύει υπογραφές ή κατεβαίνει στην πολιτική για να τον αλλάξει.

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, ο νόμος απλά εφαρμόζεται. Εκτελείς (πρώτα) και βγαίνεις παραπονούμενος (μετά), που έλεγαν και στο στρατό.

Ή, αν κάποιος έχει επαναστατική διάθεση, δεν τον εφαρμόζει και είναι έτοιμος για τις συνέπειες, όταν και αν υπάρξουν. Όχι όμως όταν τον βρουν οι όποιες συνέπειες να βγαίνει στα φόρουμ να κλαίει (που δεν θ' αλλάξει και τίποτα άλλωστε, απλά ξεθυμαίνει) και να μας λέει ιστορίες για Ξανθόπουλο και Καϊλα.

ΥΓ Ιδέα για βιβλίο: Κάποιος να σταχυολογήσει τις διάφορες ιστορίες που λέγονται σε θέματα σχετικά με τη μη πληρωμή των όποιων οφειλών και να τις εκδόσει με τον τίτλο "Γιατί δεν πλήρωσα". Φαντάζομαι θα έχει ενδιαφέρον η ατυχία αλλά και (πολλές φορές) η φαντασία του κόσμου.

Προστιμο και μαλιστα γερο θα επρεπε να μπει σε οχηματα που πιανονται στο δρομο ανασφαλιστα. Εγω που εχω σε συνεργειο το μηχανακι μου για 6μηνες και δε βρισκουν τι εχει τι φταιω και εφαγα προστιμο?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...