Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο για Ανασφάλιστα

alderman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειναι καποιος ενημερος για το τι λεει ο νομος και στις αλλες ευρωπαικες χωρες? Ιταλια πχ ας πουμε πρεπει να ασφαλιζεται το αμαξι ακομα και αν δεν κινειται?

τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. αν δε κινείται δεν ασφαλίζεται.

πως αποδεικνύεται ότι δε κινείται; καταθέτεις πινακίδες.

εκτός αν περιμένεις να βασιστούμε στα λόγια κάποιου ότι δε το κινεί. να κλάψουμε ή να γελάσουμε εδώ; 

κι αν κάποιος δε το κινεί, τι τις θέλει τις πινακίδες; ας τις παραδώσει.

αισθάνομαι τέρμα ηλίθιος που κάθομαι και απαντώ-εξηγώ αυτονόητα πράγματα.

χαρά στο κουράγιο σου ρε legend αλλά ας αλλάξουμε ρότα.

ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε αυτό που ξέρουμε ως έλληνες να κάνουμε καλά.

Να κράξουμε, να κράξουμε το κράτος διότι για ακόμη μια φορά εμείς δε φταίμε.

πότε φταίξαμε εξάλλου για κάτι; ΠΟΤΕ. πάντα οι άλλοι φταίνε κι εμείς είμαστε οι αδικημένοι.

έτσι και τώρα.

τώρα που το ξανασκέφτομαι έχετε δίκιο,

είναι καθαρά εισπρακτικό μέτρο.

έπρεπε ο υπουργός να μας πάρει τηλ να κανονίσει ραντεβού μαζί μας και να ζητήσει να ασφαλίσουμε το όχημα μας.

δηλαδή αν είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης να μας βάζουν τέτοια πρόστιμα.

που θα τα βρούμε εμείς; πως θα ταΐσουμε τα παιδιά μας. πως θα πάμε Μύκονο;

έχε γούστο να μας βάλουν και κανένα πρόστιμο επειδή έχουμε καμιά 10ετία να περάσουμε ΚΤΕΟ και άλλο τόσο να αλλάξουμε λάστιχα και να κάνουμε service.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ρε παιδια εγω ειχα χασει την πινακιδα μου και εβαλα νεα με νεο κωδικο. Ειχα ασφαλεια εννοειται απλα ηταν γραμμενη στην παλια πινακιδα . Αυτοι ομως στο συστημα ειδαν την καινουργια και μου εβαλαν το προστιμο.

Ετυχε σε κανεναν;

Πηγα στην ΔΟΥ και δεν ειχαν ιδεα για το τι πρεπει να κανω. Ουτε η ασφαλιστικη ξερει κατι λεει.

Το παίζεις εξυπνάκιας και μιλάς χωρίς να σε ενδιαφέρει η δυσχερής οικονομική κατάσταση των συμπολιτων σου. Δεν ξέρω αν έχεις την ευχέρια (ούτε με ενδιαφέρει) να πληρώνεις ασφάλεια όταν δεν κινείς το όχημα σου αλλά πολλοί από εμάς δεν την έχουν όπως πολύ καλά το κράτος ξέρει αλλά φυσικά δεν το ενδιαφέρει.

Απαντώντας λοιπόν στο ειρωνικό σου σχόλιο, όχι δεν θα έπρεπε ο υπουργός να μας πάρει τηλέφωνο, θα έπρεπε όμως ο υπουργός ο οποίος βρίσκεται σε αυτή την θέση για να εξυπηρετεί εμάς και όχι τις ασφαλιστικές να βρει ένα πιο αποτελεσματικό και λιγότερο άδικο μέτρο αντιμετώπισης του φαινομένου. Οπως είπα και πιο πριν τρόποι υπάρχουν..

Μην πιάσουμε και το θέμα του ΚΤΕΟ και των λάστιχων γιατί θα βγούμε και εκτός topic..

Πριν όμως βάλετε κατά όσων αγγίζει το μέτρο σκεφτείτε το κατά πόσο αδικούνται κάποιοι στο όνομα των μπαταχτσήδων που επικαλείται το συγκεκριμένο εισπρακτικό μέτρο. 

Ρε παιδια εγω ειχα χασει την πινακιδα μου και εβαλα νεα με νεο κωδικο. Ειχα ασφαλεια εννοειται απλα ηταν γραμμενη στην παλια πινακιδα . Αυτοι ομως στο συστημα ειδαν την καινουργια και μου εβαλαν το προστιμο.

Ετυχε σε κανεναν;

Πηγα στην ΔΟΥ και δεν ειχαν ιδεα για το τι πρεπει να κανω. Ουτε η ασφαλιστικη ξερει κατι λεει.

Για πες ρε Shine, που δεν βλέπεις την εισπρακτικότητα του μέτρου.. ναά πάρει τον υπουργό το παλικάρι να τον ρωτήσει ή όχι; 

• Like 4

Ετυχε σε κανεναν;

Παρόμοιο έγινε σε εμένα με κλοπή (και αποζημείωση μετά από την ασφαλιστική & μεταβίβαση σε αυτούς).

Πρέπει να πας (λογικα) στην εφορία σου στο τμήμα αυτοκινήτων με το χαρτί από το Υπ. Συγκ. για να στο σβήσουν.

Παρόμοιο έγινε σε εμένα με κλοπή (και αποζημείωση μετά από την ασφαλιστική & μεταβίβαση σε αυτούς).

Πρέπει να πας (λογικα) στην εφορία σου στο τμήμα αυτοκινήτων με το χαρτί από το Υπ. Συγκ. για να στο σβήσουν.

Καταλαβα! Οκ καλως, θα παω Υπουργειο να δω. Σε ευχαριστω!

Καταλαβα! Οκ καλως, θα παω Υπουργειο να δω. Σε ευχαριστω!

Χασε τωρα κανα δυο μεροκαματα ακομα για να τρεχεις σαν τον μ@λ@κ@ επειδη ειναι τρομπες.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού όπως λέτε είχαν ειδοποιήσει εδώ και δυο χρόνια τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι μπαταχτσήδες απλά δεν έκαναν ασφάλεια για ένα μήνα ή δεν κατέθεσαν πινακίδες πριν την 6η Ιουνίου;

Έχετε πάρει πρεφα ότι οι περισσότεροι που τρέχουν είναι αυτοί που δεν φταίνε ή απλά ήταν άτυχοι;Αν ήταν μπαταχτσήδες ήξεραν πολύ καλά τι έπρεπε να κάνουν.Οι μπαταχτσήδες έχουν μάθει και ελίσσονται φίλοι μου έτσι δεν είναι;

Συμπέρασμα:Και ο έλεγχος που έκαναν και τα πρόστιμα δίνει το δικαίωμα στον κάθε μπαταχτσή ο οποίος μπορεί να έκανε ασφάλεια για ένα μήνα και να απέφυγε τον έλεγχο.Και όταν μάθει ότι θα ξανα γίνει,απλά θα κάνει το ίδιο.Καταλάβατε; 

Ο τύπος που υποστηρίζει με τόση θέρμη το κράτος πιο πάνω δεν λέει αν ο ίδιος έχει ασφάλεια ή πότε την έκανε.Και αν θέλω τον πιστεύω.

Επεξ/σία από DRIFT_KING

Οκ, δεκτό ρε μπόιζ πως είστε σούπερ νομιμόφρονες και υπέρ τυπικοί σε όλα και τσουβαλιάζετε τον κάθε πικραμένο που μπορεί να ξέμεινε μια μέρα ανασφάλιστος.

Μπράβο σας αλήθεια.

Εύχομαι σύντομα όμως, να ψηφιστεί νόμος που θα βάζει κόφτη στα κάρα σας και δεν θα τσουλάνε πάνω από 130χλμ/ωρα, γιατί υποθέτω πως δεν τα ξεπερνάτε ποτέ, άρα δεν σας νοιάζει, έτσι δεν είναι;

Άσε που δεν είναι και δουλειά του κράτους να ελέγχει με πόσα τρέχετε.

Να δω που θα βάλετε τα άλογα και τις ροπές σας, και αν τότε ο νόμος θα είναι όσο βολικός είναι τώρα που πιάνει τους άλλους, αυτούς που δεν πληρώνουν, τους μπαταχτσήδες.

• Like 3

• Super Moderators

Οκ, δεκτό ρε μπόιζ πως είστε σούπερ νομιμόφρονες και υπέρ τυπικοί σε όλα και τσουβαλιάζετε τον κάθε πικραμένο που μπορεί να ξέμεινε μια μέρα ανασφάλιστος.

Μπράβο σας αλήθεια.

Εύχομαι σύντομα όμως, να ψηφιστεί νόμος που θα βάζει κόφτη στα κάρα σας και δεν θα τσουλάνε πάνω από 130χλμ/ωρα, γιατί υποθέτω πως δεν τα ξεπερνάτε ποτέ, άρα δεν σας νοιάζει, έτσι δεν είναι;

Άσε που δεν είναι και δουλειά του κράτους να ελέγχει με πόσα τρέχετε.

Να δω που θα βάλετε τα άλογα και τις ροπές σας, και αν τότε ο νόμος θα είναι όσο βολικός είναι τώρα που πιάνει τους άλλους, αυτούς που δεν πληρώνουν, τους μπαταχτσήδες.

Πάντως όταν είναι να λήξει η ασφάλιση, έχεις άπειρες ειδοποιήσεις πριν εως και 1-1.5 μήνα πριν την τελική ημερομηνία. Λαμβάνεις emails, λαμβάνεις sms και στο τέλος σε παίρνουν και τηλέφωνο. Ο νόμος έχει αλλάξει εδώ και καιρό και δεν μπορείς να ανανεώσεις ακριβώς την τελευταία στιγμή... 

• Like 1

τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. αν δε κινείται δεν ασφαλίζεται.

πως αποδεικνύεται ότι δε κινείται; καταθέτεις πινακίδες.

εκτός αν περιμένεις να βασιστούμε στα λόγια κάποιου ότι δε το κινεί. να κλάψουμε ή να γελάσουμε εδώ; 

κι αν κάποιος δε το κινεί, τι τις θέλει τις πινακίδες; ας τις παραδώσει.

αισθάνομαι τέρμα ηλίθιος που κάθομαι και απαντώ-εξηγώ αυτονόητα πράγματα.

χαρά στο κουράγιο σου ρε legend αλλά ας αλλάξουμε ρότα.

ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε αυτό που ξέρουμε ως έλληνες να κάνουμε καλά.

Να κράξουμε, να κράξουμε το κράτος διότι για ακόμη μια φορά εμείς δε φταίμε.

πότε φταίξαμε εξάλλου για κάτι; ΠΟΤΕ. πάντα οι άλλοι φταίνε κι εμείς είμαστε οι αδικημένοι.

έτσι και τώρα.

τώρα που το ξανασκέφτομαι έχετε δίκιο,

είναι καθαρά εισπρακτικό μέτρο.

έπρεπε ο υπουργός να μας πάρει τηλ να κανονίσει ραντεβού μαζί μας και να ζητήσει να ασφαλίσουμε το όχημα μας.

δηλαδή αν είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης να μας βάζουν τέτοια πρόστιμα.

που θα τα βρούμε εμείς; πως θα ταΐσουμε τα παιδιά μας. πως θα πάμε Μύκονο;

έχε γούστο να μας βάλουν και κανένα πρόστιμο επειδή έχουμε καμιά 10ετία να περάσουμε ΚΤΕΟ και άλλο τόσο να αλλάξουμε λάστιχα και να κάνουμε service.

Κράζουν δεν κράζουν όλοι οι Έλληνες συμφωνούν σε ένα πράγμα για το κράτος (κατά 99%).

Το θέλουν μεγάλο και πατερούλη!

Πάντως όταν είναι να λήξει η ασφάλιση, έχεις άπειρες ειδοποιήσεις πριν εως και 1-1.5 μήνα πριν την τελική ημερομηνία. Λαμβάνεις emails, λαμβάνεις sms και στο τέλος σε παίρνουν και τηλέφωνο. Ο νόμος έχει αλλάξει εδώ και καιρό και δεν μπορείς να ανανεώσεις ακριβώς την τελευταία στιγμή... 

Το κάνουν κάποιες ασφαλιστικές, κάποιες στέλνουν απλά ένα mail, μου έχει τύχει και να μην με ειδοποιήσουν ποτέ.

Επίσης, ο νόμος με βάση τον οποίο υποτίθεται πως πρέπει να ασφαλιστείς 5 μέρες πριν λήξει η ασφάλεια, οι ίδιες οι ασφαλιστικές τον αγνοούν. Όχι μόνο οι μικρές που προσπαθούν να ψαρέψουν πελατάκια. Και οι μεγάλες.

Το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο νόμο, είναι πως σε βγάζει παραβάτη προληπτικά.

Πράγμα αδιανόητο.

Δεν υπάρχει παράβαση που δεν βεβαιώνεται όταν τελείται, ούτε κάποιος μπορεί να χαρακτηριστεί υποθετικά ένοχος επειδή το κράτος δεν έχει ή δεν θέλει να έχει τον απαραίτητο μηχανισμό ώστε να εντοπίσει τους παραβάτες που πράγματι κυκλοφορούν ανασφάλιστοι.

Το να σου έρχεται πρόστιμο επειδή έχεις παρκαρισμένο ανασφάλιστο όχημα στο γκαράζ σου επειδή ΜΠΟΡΕΙ και να το κυκλοφορήσεις είναι όσο παράλογο είναι να σου κόβουν πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα επειδή ΜΠΟΡΕΙ και να τρέξεις, για αλκοόλ επειδή ΜΠΟΡΕΙ και να πιεις, και πάει λέγοντας.

Και όχι, το να μπλέκει ο καθένας με την γραφειοκρατία που συνεπάγεται η κατάθεση πινακίδων, να τρέχει μετά να τις ξαναπάρει πίσω, μετά να τις ξανακαταθέτει, δεν τόσο απλή λύση όσο ακούγεται. Ειδικά αν πρόκειται για ανθρώπους που τα βγάζουν πέρα τσίμα-τσίμα στην κυριολεξία, και μπορεί να μείνουν 3 μέρες ανασφάλιστοι (χωρίς να κυκλοφορούν) επειδή άργησαν να πληρωθούν από μία δουλειά.

• Like 3

Για καθιστε ρε παιδια γιατι θα τρελαθουμε ομαδικα.

Οταν εχεις ακινητοποιημενο οχημα λογο βλαβης πχ και δεν εχεις παραδωσει πινακιδες (μπορει να θελεις να το φτιαξεις πχ) πληρωνεις η δεν πληρωνεις τελη κυκλοφοριας;

Πληρωνεις και δεν ειδα κανεναν να διαμαρτυρεται για αυτο.

ΓΙατι δηλαδη πρεπει να ειναι διαφορετικη η αντιμετωπιση στην ασφαλεια; 10ετιες τωρα ειναι γνωστο πως αν εχεις οχημα με πινακιδες ασφαλεια και τελη ΠΡΕΠΕΙ να ειναι πληρωμενα για να εισαι νομιμος.

Δηλαδη καποιοι σαν εμενα που ειχαν ακινητοποιημενο οχημα και με το που ακουσανε για προστιμο πηγαν και χασανε μεροκαματο και το αποσυρανε, η καναν ασφαλεια πριν τον ελεγχο ειναι οι χαζοι;

Και αυτοι που διαβεβαιωνουν οτι δεν το κινουν σε ενα φορουμ και οτι ειναι αδικια οι εξυπνοι;

EDIT: Τελη κυκλοφοριας, ΚΤΕΟ και ασφαλεια πρεπει να εχει οποιος εχει οχημα με πινακιδες. Και αυτο ειναι ο νομος.

καθε όχημα οφείλει να ναι ασφαλισμένο τωρα αν πχ έχεις το αμάξι σε γκαραζ και δε το χρησιμοποιείς ουτε μπορεί να το ξέρει το κράτος, ουτε και το αφορά. Κατάθεση πινακίδας μονο.

Λυπάμαι πραγματικά τα χλωρά που κάηκαν μαζί με τα ξερά αλλα απ ολα όσα έχω διαβάσει και στα social 9/10 ηταν απλά έξυπνοι τζαμπατζήδες.

• Like 1

Πραγματικά δεν ξέρω τι να γράψω με αυτά που διάβασα εδώ... Δεν θα αλλάξει νοοτροπία ο Έλληνας για άλλες δύο γενιές... Ελπίζω οι νεότεροι να μην σκέφτονται όπως τα περισσότερα άτομα εδώ μέσα μήπως και αλλάξει κάτι...

Χαρά στο κουράγιο σου yourtruelegend και μερικών εδώ που ακόμα απαντάνε για αυτονόητα πράγματα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...