Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο για Ανασφάλιστα

alderman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πραγματικά δεν ξέρω τι να γράψω με αυτά που διάβασα εδώ... Δεν θα αλλάξει νοοτροπία ο Έλληνας για άλλες δύο γενιές... Ελπίζω οι νεότεροι να μην σκέφτονται όπως τα περισσότερα άτομα εδώ μέσα μήπως και αλλάξει κάτι...

Χαρά στο κουράγιο σου yourtruelegend και μερικών εδώ που ακόμα απαντάνε για αυτονόητα πράγματα...

Μπορείς και να μην γράψεις άμα δεν ξέρεις, δεν σε αναγκάζει κανένας νόμος αν δεν έχεις άποψη να αμολάς ένα κλισέ και μία προκατάληψη. :-) 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ωραίο και αυτό! Ο τροχονόμος δηλαδή που σφυρίζει πριν αρχίσει να μοιράζει κλήσεις στα διπλοπαρκαρισμένα γίνεται σύμμαχος στην παρανομία...

Εσυ τι λες;

Πάντως όταν είναι να λήξει η ασφάλιση, έχεις άπειρες ειδοποιήσεις πριν εως και 1-1.5 μήνα πριν την τελική ημερομηνία. Λαμβάνεις emails, λαμβάνεις sms και στο τέλος σε παίρνουν και τηλέφωνο. Ο νόμος έχει αλλάξει εδώ και καιρό και δεν μπορείς να ανανεώσεις ακριβώς την τελευταία στιγμή...

Σε μερικές περιπτώσεις ναι, στα κάνουν τσουρέκια όταν πλησιάζει η λήξη της ασφάλισης, άλλες φορές όμως ξεχνάνε να στο υπενθυμίσουν(όπως έγινε στην περίπτωση μου), βάση της λογικής σου η δική μου περίπτωση είναι ελαφρυντικό?

Επίσης δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες πως δεν μπορείς να ανανεώσεις την τελευταία στιγμή, την τελευταία φορά που ασφαλίστηκα πήρα κάλυψη ακριβώς 2 ώρες μετά την πληρωμή, 10:10 το πρωί πλήρωσα online και η κάλυψη ξεκίνησε την ίδια ημέρα 12:10.

Το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο νόμο, είναι πως σε βγάζει παραβάτη προληπτικά.

Πράγμα αδιανόητο.

Δεν υπάρχει παράβαση που δεν βεβαιώνεται όταν τελείται, ούτε κάποιος μπορεί να χαρακτηριστεί υποθετικά ένοχος επειδή το κράτος δεν έχει ή δεν θέλει να έχει τον απαραίτητο μηχανισμό ώστε να εντοπίσει τους παραβάτες που πράγματι κυκλοφορούν ανασφάλιστοι.

Αυτό ακριβώς. Η αστυνομία πλέον έχει τα μέσα ώστε να δει άμεσα αν ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί είναι ασφαλισμένο, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα τους, το μόνο που τους νοιάζει είναι να βεβαιώσουν παραβάσεις και τίποτα άλλο.

Μπορείς και να μην γράψεις άμα δεν ξέρεις, δεν σε αναγκάζει κανένας νόμος αν δεν έχεις άποψη να αμολάς ένα κλισέ και μία προκατάληψη. :-)

Ούτε μου το απαγορεύει και κάνεις και μια χαρά άποψη έχω για το θέμα. Αυτό που σε πειράζει είναι ότι έχω αντίθετη γνώμη από την δική σου! Κλισέ και προκατάληψη? Ίσως ναι... Ψέμα? όχι 

Στην υγειά σας και μακάρι την επόμενη φορά να είναι διπλό!

Έχω χρόνια να παίξω την κολοκυθιά, δεν πρόκειται να το κάνω, sorry.

Δεν πειραζει. Φτανει που πιστεψες οτι με το παρακατω ειπες κατι ευφυες:

Ωραίο και αυτό! Ο τροχονόμος δηλαδή που σφυρίζει πριν αρχίσει να μοιράζει κλήσεις στα διπλοπαρκαρισμένα γίνεται σύμμαχος στην παρανομία...

Και φτανει που γρηγορα σου υπενθυμισε αλλος, οτι για ακομα μια φορα, βρισκεσαι σε συγχυση...

Δεν πειραζει. Φτανει που πιστεψες οτι το παρακατω ηταν εξυπναδα:

Ερώτηση ήταν, που για κάποιο λόγο σου έπεσε βαριά, αναμενόμενο.

Ερώτηση ήταν, που για κάποιο λόγο σου έπεσε βαριά, αναμενόμενο.

Αφενος οι ερωτησεις συνοδευονται απο ερωτηματικο και δεν βλεπω τετοιο.

Αφεταιρου καταλαβα πολυ καλα το υφος του ποστ σου , κι οχι απλα δεν μου επεσε βαρυ αλλα ισα-ισα γελασα μεχρι να δω οτι με προλαβε αλλος και σε εβαλε στη θεση σου για την κοτσανα που πεταξες.

Προφανως λοιπον (για οποιον διαθετει στοιχειωδη νοημοσυνη) ο τροχονομος που σφυριζει πριν μοιρασει κλησεις στους διπλοπαρκαρισμενους, τους την χαριζει. Ατυχες το παραδειγμα σου, για πολλοστη φορα.

Εχω γνωστο που εχει παλιο αυτοκινητο με πινακιδες παρατημενο σε δικο του οικοπεδο(ακριβως εξω απο εκει που μενει,ανοιγει την πορτα και το βλεπει.

ΠΙνακιδες δεν παρεδωσε ποτε οποτε εδω και καμια 15ετια που δεν κυκλοφορει το αυτοκινητο χρωσταει τοσα τελη.

Το κραταει και θα το κραταει γιατι πολυ απλα ειναι συναισθηματικα δεμενος με τις λαμαρινες αυτες.(υπαρχουν και οι ρομαντικοι).

Καποια στιγμη οταν θα εχει την οικονομικη δυνατοτητα θα το φτιαξει και θα πληρωσει και το αναλογο προστιμο που του αναλογει με τα τελη(τα οποια ειναι καμποσα χιλιαρικα επειδη δεν παρεδωσε πινακιδες τοτε,και οχι δεν μπορεσε ποτε σε ολα αυτα τα χρονια να καταφερει να πληρωσει οποτε αυτο συνεχιζε να ανεβαινει).

Αυτο το συγκεκριμενο με την ασφαλεια γιατι του εσκασε?ποια η λογικη του?

Για να σας δω εσας τωρα που το υποστηριζετε το μετρο.(δεν μιλαω για τα κοπροσκυλα που εν γνωση του κυκλοφορουν χωρις ασφαλεια καθημερινα γιατι απλα μπορουν).

(δεν εφαγα προστιμο και δεν εχω σκοπο να φαω και μακαρι να συνεχισω ετσι)

Εχω γνωστο που εχει παλιο αυτοκινητο με πινακιδες παρατημενο σε δικο του οικοπεδο(ακριβως εξω απο εκει που μενει,ανοιγει την πορτα και το βλεπει.

ΠΙνακιδες δεν παρεδωσε ποτε οποτε εδω και καμια 15ετια που δεν κυκλοφορει το αυτοκινητο χρωσταει τοσα τελη.

Το κραταει και θα το κραταει γιατι πολυ απλα ειναι συναισθηματικα δεμενος με τις λαμαρινες αυτες.(υπαρχουν και οι ρομαντικοι).

Καποια στιγμη οταν θα εχει την οικονομικη δυνατοτητα θα το φτιαξει και θα πληρωσει και το αναλογο προστιμο που του αναλογει με τα τελη(τα οποια ειναι καμποσα χιλιαρικα επειδη δεν παρεδωσε πινακιδες τοτε,και οχι δεν μπορεσε ποτε σε ολα αυτα τα χρονια να καταφερει να πληρωσει οποτε αυτο συνεχιζε να ανεβαινει).

Για να σας δω εσας τωρα που το υποστηριζετε το μετρο.(δεν μιλαω για τα κοπροσκυλα που εν γνωση του κυκλοφορουν χωρις ασφαλεια καθημερινα γιατι απλα μπορουν).

Ο φίλος σου έπρεπε να παραδώσει πινακίδες τέλος... Εφόσον δεν τις παρέδωσε για το κράτος το όχημα θεωρείτε ότι κινείται... Είναι συναισθηματικά δεμένος? Μπορούσε να παραδώσει πινακίδες και μετά με για του με χαρά του οι λαμαρίνες να τις βλέπει κάθε μέρα εφόσον δεν είναι πάνω στον δρόμο και είναι σε δικό του οικόπεδο... ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ του ήταν είτε να παραδώσει πινακίδες είτε να το έχει ασφαλισμένο... 

Όλοι λέτε μια ιστορία για κάποιον γνωστό σας που του ήρθε το πρόστιμο ενώ δεν έπρεπε και ταυτόχρονα γράφετε 

(δεν μιλαω για τα κοπροσκυλα που εν γνωση του κυκλοφορουν χωρις ασφαλεια καθημερινα γιατι απλα μπορουν).

Στείλανε πρόστιμα σε όλους όσους δεν είχαν ασφάλεια άλλα είχαν πινακίδες... Αυτό έλειπε να έστελναν για όλα τα ανασφάλιστα οχήματα υπάλληλους να τσεκάρουν αν είναι εν ενέργεια ή όχι και αν οι ιδιοκτήτες τους λένε αλήθεια ή ψέματα... 

• Like 4

Τι να μας δεις; Μονος σου το ειπες. Δεν εχει παραδωσει πινακιδες.

Η λογικη του 250ρικου ειναι ακριβως ιδια με τη λογικη των προστιμων που εχει μαζεψει ηδη για τα τελη. Το ενα τελη, το αλλο ασφαλεια κι αν μεθαυριο κανουν και κανεναν ελεγχο για ΚΤΕΟ θα μαζεψει κι απο εκει. Μπαταχτσης μπορει να μην ειναι ο φιλος σου, σιγουρα ομως εχει αμελησει να κανει κατι που επιβαλλεται να το ειχε κανει εδω και χρονια.

Καλως ή κακως, τον παιρνει η μπαλα.

• Like 1

Εχω επιγνωση του τι λεω και αυτο παει σαν απαντηση και σε Chape και σε Legend.....

οτι δεν παρεδωσε πινακιδες πριν 15 χρονια.ναι ξερω λαθος του.οπως θελετε πειτε το.του τα εχω πει και εγω.

Αλλα,υπαρχει και το αλλα....δεν μπορει το κρατος να ριχνει προστιμο επειδη ειναι ανικανο να πιασει τα ανασφαλιστα που κυκλοφορουν.

Θα μου πεις δεν ζουμε σε ιδανικη κοινωνια.ναι δεν διαφωνω αλλα την ανικανοτητα του κρατους την παραβλεπετε ορισμενοι.

Και στα αυτοκινητα,δεν ειναι μονο το θεμα με τα ανασφαλιστα.(ασχετως που εδω μιλαμε μονο γιαυτα).

Ας αναρωτηθει κανεις οταν οδηγαει ποσες φορες με αυτα που βλεπει στους δρομους,ευχεται να ηταν ο ιδιος τροχονομος με ισχυ να κοψει κλιση εκεινη την ωρα......

Μου θυμισε που σημερα επρεπε να πληρωσω τελωνειο πανω απο 100 ευρω για κατι που παρηγγειλα μεσω ebay με κοστος 30 euros γιατι ηρθε μεσω fedex και οχι μεσω απλου ταχυδρομειου.....φυσικα το εστειλα απο εκει που ηρθε.ανικανο κρατος σε πολλους τομεις.

p.s. το απο πανω ασχετο αλλα ταυτοχρονα τροφη για σκεψη.

Και για την ιστορια επειδη καποιοι το παιζουν και εξυπνοι...υπαρχουν πολλες περιπτωσεις (εαν οχι ολες) οπου τα μοσχαρια του κρατους για να βεβαιωσουν το προστιμο πηραν στοιχεια απο τις διευθυνσεις συγκοινωνιων και οχι απο τις ΔΟΥ.και οποιος καταλαβε καταλαβε..........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...