Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει μια στιγμή χρονικά που το παλαιό σύστημα του κάθενος μπορεί να δοθεί σε μια σωστή τιμή.

Όποιος βλέπει τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τι νέα προϊόντα έρχονται, ή τον ανταγωνισμό που υπάρχει, μπορεί να δει πότε είναι η σωστή στιγμή για αλλαγή. Φυσικά αν τον ενδιαφέρει να ακολουθεί τις εξελίξεις.

Αν λοιπόν σήμερα πουλούσες και έπαιρνες +40€ για την μητρική σου, +50€ για τον επεξεργαστή + 20€ για μνήμες, ενώ αν περίμενες ένα 6 μηνο τα έχανες, πιστεύω πως θα διάλεγες να το κάνεις τώρα .

Εγώ προσωπικά άργησα να το κάνω. Το ξέρω πως έπρεπε να δώσω το σύστημα πριν περίπου 6 μήνες .

Κάτσε να σκάσει και ο Coffelake 6/12 καθώς και οι μεγάλοι Ripper/I9 και θα δεις πως θα πάει το πράγμα. Η αγορά από τον Μάιο άρχισε να αλλάζει , μέχρι να το καταλάβουν όλοι έχετε κανένα 2μηνο ακόμα το πολύ.. :-D

Τέρμα το τσουκου τσουκου μπαλ με τα 4/4 με +10% σε IPC το πολύ ... των τελευταίων 8 ετών..

Αυτό ήταν και το μόνο που κρατούσε τα μτχ σε υψηλές τιμές εως τώρα.

Αυτό για μένα είναι το μεγάλο επίτευγμα της AMD.

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ισχύει. Και εγώ όμως βλέπω να βγάζουν κάποιοι τους Ryzen μούφες επειδή έχουν λίγο λιγότερα καρέ στα παιχνίδια, λές και όλοι αγοράζουν τον Η/Υ τους για να παίζουν παιχνίδια.

Κοιτα στην Ελλαδα εν μερη η πλειοψηφια τουλαχιστον που θα δωσει χρηματα για pc ναι θα ειναι για παιχνιδια κυριως ή για ταινιες/youtube/facebook. Και στο εξωτερικο δεν διαφερουν παρα πολυ απο αυτο. Γιαυτο και ολα σχεδον τα πραγματα εχουν παει γυρω απο τους rgb φωτισμους και κολλανε και παντου το gaming.

Βεβαια ειναι και αναμενομενο σε τεχνολογικα forum οπως αυτο να βλεπουμε να προσπαθει ο αλλος να βρει κατι για να κραξει,και στην περιπτωση των επεξεργαστων εχουμε τα λιγοτερα frames.Και αυτο κατακριτεο ειναι.

• Like 1
Δημοσ.

Οταν το 4690+Ζ97 τα πηρα καινουργια πριν 3 χρονια 320Ε,οχι τα 200Ε δεν ειναι χωμα,γιατι ειναι το 65% της αρχικης τιμης τους.

Και 200Ε ειναι η εκτιμηση σου.

Αν τα βαλω να τα δωσω τωρα,θα φυγουν παραπανω.

Ωραία εγώ τα πήρα τζάμπα!!! Άρα μόνο κέρδος θα έχω όσο και να τα δώσω.

Δουλευομαστε τώρα;

Έχω αγγελία με Χ99 και μόνο παζάρια μου κάνουν!! Τέλος πάντων άκρη δεν βγαίνει ο καθένας πουλάει και αγοράζει όσο θέλει.

Αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι είναι ο κανόνας της αγοράς.

Από την στιγμή που υπάρχει στο ράφι 4/8 με 160€ η αγορά ενός 4/4 μτχ στα 180-200 δεν υφίσταται, προσωπική μου άποψη βέβαια.

Στον αντίποδα βέβαια ότι κανείς δεν θα έδινε 100-120€ τον 4690 πχ.

Οπότε πάμε πάλι στον ts τα 520 είναι καταπληκτική τιμή και το λέμε 1482949 σελίδες τώρα.

Κοιτα στην Ελλαδα εν μερη η πλειοψηφια τουλαχιστον που θα δωσει χρηματα για pc ναι θα ειναι για παιχνιδια κυριως ή για ταινιες/youtube/facebook. Και στο εξωτερικο δεν διαφερουν παρα πολυ απο αυτο. Γιαυτο και ολα σχεδον τα πραγματα εχουν παει γυρω απο τους rgb φωτισμους και κολλανε και παντου το gaming.

Βεβαια ειναι και αναμενομενο σε τεχνολογικα forum οπως αυτο να βλεπουμε να προσπαθει ο αλλος να βρει κατι για να κραξει,και στην περιπτωση των επεξεργαστων εχουμε τα λιγοτερα frames.Και αυτο κατακριτεο ειναι.

Διόρθωση τα ελάχιστα λιγότερα FPS που σε 1080p είναι σχεδόν ανύπαρκτη (σε μεγαλύτερη ανάλυση μηδενική).

Και όταν λέμε ελάχιστα είναι αντί για 100 97 δηλαδή να είχαμε να λέγαμε.

Επίσης κανείς δεν μπήκε στον κόπο να δει ότι αυτά τα 2-3-5 FPS κοστίζουν τα διπλά χρήματα τα οποία αν πέσουν στην GPU θα έχουμε καλύτερες επιδόσεις!!!!

Ναι όντως είναι θλιβερό να διαβάζουμε τόσες ανακρίβειες σε τεχνολογικό φόρουμ.

• Like 5
Δημοσ.

Από την στιγμή που υπάρχει στο ράφι 4/8 με 160€ η αγορά ενός 4/4 μτχ στα 180-200 δεν υφίσταται, προσωπική μου άποψη βέβαια.

+1

και συμπληρώνω ότι εδώ υπάρχει 6c/12t  http://www.skroutz.gr/s/11139197/AMD-Ryzen-5-1600.html   στα 200+ ευρώ πια :X ....οπότε οι 4c/4t και 4c/8t καλό θα ήταν να αναθεωρηθούν οι τιμές στους στις αγγελίες και να έρθουν σε φυσιολογικά επίπεδα (εκθέτοντας και εγώ πάντα την προσωπική μου άποψη).

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχως-ευτυχως ομως τις τιμες τις οριζει η προσφορα και η ζητηση.

Με την ιδια λογικη οι μισες τιμες στις αγγελιες και γενικα στα μεταχειρισμενα θα επρεπε να αναθεωρηθουν.

Εδω λογω mining πουλανε τις 480 300++Ε.

Δημοσ.

Δυστυχως-ευτυχως ομως τις τιμες τις οριζει η προσφορα και η ζητηση.

Με την ιδια λογικη οι μισες τιμες στις αγγελιες και γενικα στα μεταχειρισμενα θα επρεπε να αναθεωρηθουν.

Εδω λογω mining πουλανε τις 480 300++Ε.

Με συγχωρείς αλλά με 480 ευρώ φτιάχνεις μπόμπα εξαπύρηνο setup

http://www.skroutz.gr/s/12086600/Asus-Rog-Strix-B350-F-Gaming.html

http://www.skroutz.gr/s/11139197/AMD-Ryzen-5-1600.html

http://www.skroutz.gr/s/9519501/G-Skill-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16D-16GISB.html

......o ts βρήκε να πουλήσει 4c/8t+mobo+16gb ram στα 520 ευρώ....εννοείται ότι τον δίνει σε αυτήν την τιμή...απλά εγώ δεν θα τα έπερνα διότι έχεις του χαρτιού με ζελατίνα σύστημα και full εγγύησης pc monster.

Όπως είχα ποστάρει και στην πρώτη σελίδα καλό είναι να μείνει ως έχει ο Ts για μένα (με την προϋπόθεση ότι το υπάρχων σύστημα τον καλύπτει ακόμα) και να περίμενει για ryzen2 με ανεβασμένα ρολόγια από q1 2018....αλλιώς όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω κάνει την μετάβαση τώρα αφού θα του κοστίσει ελάχιστα και μετά κοτσάρει έναν ryzen2 αφού θα είναι συμβατός με το am4 πουλώντας τον r7 1700 που θα βάλει τώρα πάνω.

• Like 2
Δημοσ.

+1

και συμπληρώνω ότι εδώ υπάρχει 6c/12t  http://www.skroutz.gr/s/11139197/AMD-Ryzen-5-1600.html   στα 200+ ευρώ πια :X ....οπότε οι 4c/4t και 4c/8t καλό θα ήταν να αναθεωρηθούν οι τιμές στους στις αγγελίες και να έρθουν σε φυσιολογικά επίπεδα (εκθέτοντας και εγώ πάντα την προσωπική μου άποψη).

Δηλαδη αν ο 4c/8t στα μτχ ειναι στα 150ευρω πχ ο 4790κ του ts και αρα και οι i5 να ειναι φθηνοτερα,δηλαδη τους fx πρεπει να τους χαριζουν ή να τους δινουν πχ 20-30ευρω?Για να δω ποιος θα δωσει 6300 στα 20-30ευρω και 8320/50 μεχρι 50ευρω :)

• Like 4
Δημοσ.

Ωραία εγώ τα πήρα τζάμπα!!! Άρα μόνο κέρδος θα έχω όσο και να τα δώσω.

Δουλευομαστε τώρα;

Έχω αγγελία με Χ99 και μόνο παζάρια μου κάνουν!! Τέλος πάντων άκρη δεν βγαίνει ο καθένας πουλάει και αγοράζει όσο θέλει.

Αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι είναι ο κανόνας της αγοράς.

Στον αντίποδα βέβαια ότι κανείς δεν θα έδινε 100-120€ τον 4690 πχ.

Οπότε πάμε πάλι στον ts τα 520 είναι καταπληκτική τιμή και το λέμε 1482949 σελίδες τώρα.

Διόρθωση τα ελάχιστα λιγότερα FPS που σε 1080p είναι σχεδόν ανύπαρκτη (σε μεγαλύτερη ανάλυση μηδενική).

Και όταν λέμε ελάχιστα είναι αντί για 100 97 δηλαδή να είχαμε να λέγαμε.

Επίσης κανείς δεν μπήκε στον κόπο να δει ότι αυτά τα 2-3-5 FPS κοστίζουν τα διπλά χρήματα τα οποία αν πέσουν στην GPU θα έχουμε καλύτερες επιδόσεις!!!!

Ναι όντως είναι θλιβερό να διαβάζουμε τόσες ανακρίβειες σε τεχνολογικό φόρουμ.

Σύμφωνα με αυτόν εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/402056-amd-catalyst-drivers/page-175?do=findComment&comment=55783798   ο FX-8350 προκαλεί bottleneck στην RX480. Να γελάσεις ή να κλάψεις;;

Δημοσ.

Ε συγνώμη, από πότε συγκρίνουμε τους επεξεργαστές μεταξύ τους βάση ΜΟΝΟ βάση των core / thread που έχουν; Δλδ τα πάντα όλα τρέχουν όλα τα threads με την μια στο max και είναι το μόνο που μας νοιάζει;

Έχει χαθεί τελείως το νόημα, εντάξει είπαμε ωραία κομμάτια οι ryzen, αλλά μην μηδενίσουμε τα πάντα. Σε λίγο θα πείτε όταν πάω σπίτι να πετάξω τον 6700 γτ είναι τετραπύρηνος και θα ανοίξω skype και chrome και θα κολλήσει το σύμπαν....

Δημοσ.

εγώ έχω τον 1700Χ , σε πολλά παλιά ή κακογραμμένα games (μιλάω για δημοφιλή που ακόμα παίζουν πολλοί) ο Ι5 7500 που έχω για αναφορά τον κοντρραρει. Αυτό μας οδηγεί σε 2 συμπεράσματα

α) ο 1700Χ είναι πολύ καλός 8c/16th και πολλές εφαρμογές τον αξιοποιούν και πάνε σφαίρα (λιγότερο τα games , περισσότερο επαγγελματικές εφαρμογές)

β) υπάρχει μπόλικο software εκεί έξω που αξιοποιεί καλύτερα τους δυνατούς πυρήνες της INTEL σε σχέση με τους περισσότερους αλλα λιγότερο δυνατούς της AMD.

προσωπικά , δεν το μετάνιωσα για τον 1700Χ , παρόλο που ξέρω τις αδυναμίες του θα τον ξαναγόραζα.

Δημοσ.

εγώ έχω τον 1700Χ , σε πολλά παλιά ή κακογραμμένα games (μιλάω για δημοφιλή που ακόμα παίζουν πολλοί) ο Ι5 7500 που έχω για αναφορά τον κοντρραρει. Αυτό μας οδηγεί σε 2 συμπεράσματα

α) ο 1700Χ είναι πολύ καλός 8c/16th και πολλές εφαρμογές τον αξιοποιούν και πάνε σφαίρα (λιγότερο τα games , περισσότερο επαγγελματικές εφαρμογές)

β) υπάρχει μπόλικο software εκεί έξω που αξιοποιεί καλύτερα τους δυνατούς πυρήνες της INTEL σε σχέση με τους περισσότερους αλλα λιγότερο δυνατούς της AMD.

προσωπικά , δεν το μετάνιωσα για τον 1700Χ , παρόλο που ξέρω τις αδυναμίες του θα τον ξαναγόραζα.

Ο 1700X είναι μακράν καλύτερος και έχει μακράν τα καλύτερα min fps, που στην τελική αυτά μετράνε.

Η AMD έκανε άλματα στο single thread performance και πλέον είναι ισάξια με την Intel. Ο μόνος λόγος που είναι πίσω στα παιχνίδια (κυρίως απο τον i7-7700k) είναι επειδή οι CPU της τρέχουν σε λιγότερα GHz.

Δημοσ.

Δηλαδη αν ο 4c/8t στα μτχ ειναι στα 150ευρω πχ ο 4790κ του ts και αρα και οι i5 να ειναι φθηνοτερα,δηλαδη τους fx πρεπει να τους χαριζουν ή να τους δινουν πχ 20-30ευρω?Για να δω ποιος θα δωσει 6300 στα 20-30ευρω και 8320/50 μεχρι 50ευρω :)

Μαλλον ετοιμασου διοτι ο 8320 κοστιζει new 100 ευρω http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?utm_source=xml&utm_medium=a&utm_campaign=b&ElementID=88762e5b-74b5-4f2d-a4bb-a61d1e8a365e ....οποτε μτχ καπου στα 50-60 πρεπει να βρισκεται.Τωρα αν εσυ επερνες το setaki 4790k μτχ στα 520 ευρω αποψη σου...παιρνεις στα ιδια λεφτα καινουργιο ζελατινα 6core setup ryzen.Αλλα εσυ μαλλον θα διεθετες απο τα λεγομενα σου ακομα και σημερα 4c/4t στα 200 ευρω!Οσο για τον 4790Κ καπου εκει στα 180-200 ευρω θα του εδινα οριο στα μτχ διοτι απο εκει και περα ερχεται το τερας r5 1600/x !

• Like 2
Δημοσ.

Αλλα εσυ μαλλον θα διεθετες απο τα λεγομενα σου ακομα και σημερα 4c/4t στα 200 ευρω!

Εγω αναφερθηκα στα used και εσυ εβγαλες συμπερασμα(τελειως ασχετο)για τα καινουργια,μαλιστα... Δεν αγορασα με 200ευρω 4c/4t πριν 4 χρονια και θα τα διαθεσω τωρα,το πετυχες :)

Δημοσ.

Μαθε να απαντας φιλος και να μην ξεφευγεις πλαγιως...μιλησες για fx...σου εδωσα απαντηση....μιλησα για 4c/4t και 4c/8t και σου απαντησα....το συμπερασμα που λες δεν το εβγαλα μονος μου,αλλα εσυ μου το εδωσες ετοιμο στο πιατο μιας και μου εκανες παραθεση!

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα αν εσυ επερνες το setaki 4790k μτχ στα 520 ευρω αποψη σου...

Αλλα εσυ μαλλον θα διεθετες απο τα λεγομενα σου ακομα και σημερα 4c/4t στα 200 ευρω!

Μαθε τοτε αγαπητε να μην βγαζεις βιαστηκα οτι να ναι συμπερασματα.

Εγραψα εγω πουθενα οτι θα αγοραζα 4790k σετ μτχ στα 520ευρω που ειναι και αποψη μου?

Επισης απο που προεκυψε οτι εγω σημερα θα εδινα 200ευρω για 4c/4t απο τα παραπανω που δεν ανεφερα πουθενα για i5?

Μαθε να απαντας φιλος και να μην ξεφευγεις πλαγιως...μιλησες για fx

μιλησα και για fx και για i7 4790k. Στην αγορα των μτχ επεξεργαστων οι τιμες δεν επηρεαζουν ως γνωστον μονο την μια εταιρεια αλλα φυσικα και τις δυο.

Απλα αναφερω τους fx γιατι οπως ειχα αναφερει και πιο παλια απο τοτε που βγηκαν οι ryzen ειναι λες και εχουν διαγραφει απο την ιστορια ενα πραγμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...