Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν κλοκάρεις τους ryzen η κατανάλωση δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τη στοκ. Το έδειξαν άπειρα σάιτ.

Μπορείς να κλοκάρεις αν γουστάρεις και με μητρική των 50€, όπως είχες πει κάποτε, αλλά δεν σου εγγυάται κανείς τίποτα για μακροζωία. Εκτός των δυνατοτήτων που χάνεις σε φθηνές μητρικές.

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχω βρει να πουλησω 4790κ+ mb ashrock z97 fatality + ram 16 giga  2400 στα 520 ευρω

αξιζει να τα δωσω και να παω σε ryzen 1700 με ενδιαφερει gaming ola full  κλπ κλπ multitask πολλα pages video σε 2 μονιτορ που εχω .... gpu εχω 1080 τι Aeorus. αν αξιζει να παω σε καποιον αλλο επεξεργαστη ισως ? η εν τελη δεν αξιζει και να κατσω στα αυγα μου ??? ευχαριστω

Αν μπορείς να δώσεις τα parts που έχεις με 520€, κάνε το χθες .....

Είναι η καλύτερη εποχή να πουλήσεις την πλατφόρμα σου. Αργότερα ούτε 350€ δεν θα πιάνει.

Οι εξελίξεις στο επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές σε ότι αφορά πλατφόρμες CPU κ.λ.π. 

Από την άλλη ο 1700 δεν θα σου κοστίσει πολλά παραπάνω χρήματα, ενώ θα σου δώσει και την δύναμη που θες και νέες εγγυήσεις αναβαθμίσιμη πλατφόρμα κ.λ.π.

Ε καλα γιατι παραπληροφορει?

Γιατί τα VRM των μητρικών που έχουν βγει μέχρι στιγμής, ακόμα και το φτηνότερο, είναι ικανά να δώσουν πολύ υψηλότερο  αμπεράζ απ`ότι καταναλώνει κλοκαρισμένος ο R7 1700.

Όταν κλοκάρεις τους ryzen η κατανάλωση δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τη στοκ. Το έδειξαν άπειρα σάιτ.

Μπορείς να κλοκάρεις αν γουστάρεις και με μητρική των 50€, όπως είχες πει κάποτε, αλλά δεν σου εγγυάται κανείς τίποτα για μακροζωία. Εκτός των δυνατοτήτων που χάνεις σε φθηνές μητρικές.

Και η πιο φτηνή μητρική σου δίνει

USB 3.1 G2 (ή για front panel ή για back ανάλογα το μοντέλο)

USB 3.1 G1 (ή για front panel ή για back ανάλογα το μοντέλο)

USB 3.0

SATA III

M2 NVME PCI-E X4  (Ο μοναδικός περιορισμός που έχουν οι φτηνες μητρικές σε ΑΛΛΕΣ πλατφόρμες !!!)

16X PCI-E V3.0

DDR4 3200+ με το νέο agesa .

Τίποτα δεν στερείσαι .

Ανοιξε τα ματάκια σου και δες ....

Αντε με την παραπληροφόρηση.

• Like 7
Δημοσ.

Αν μπορείς να δώσεις τα parts που έχεις με 520€, κάνε το χθες .....

Είναι η καλύτερη εποχή να πουλήσεις την πλατφόρμα σου. Αργότερα ούτε 350€ δεν θα πιάνει.

Οι εξελίξεις στο επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές σε ότι αφορά πλατφόρμες CPU κ.λ.π. 

Καλα αυτο το λεγανε καποιοι εδω και κανα 6μηνο.

Αυριο δε θα πιανουν τιποτα οι 4πυρηνοι και βλεπω αγγελιες με ιντελ και γελαω κτλ.

Ακομα το βλεπουμε να ερχεται...και αυτες τις εξελιξεις κιολας.

Δεν αλλαζει τιποτα σε 1 μερα ουτε σε 1 μηνα.

Δημοσ.

Τι μου δείχνεις αγόρι μου ?

Εχεις επαφή με το αντικείμενο ή αναμασάς ότι νάναι ?

Το μικρότερο VRM που παίζει στην αγορά αυτή την στιγμή είναι ικανό να δώσει περισσότερα αμπέρ απ`ότι ζητά ένας R7 1700 ... ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ !!!

Τι σχέση έχει αυτό που δείχνεις ? ΚΑΜΙΑ !!!!!!

Αλλά μου αρέσει που δείχνεις screen που δεν έχει O/C μεγάλο I7 επεξεργαστή ... Κάτι κουβαδάκια έχει .... και άλλους I7 default.

Το μάθημα marketing που σας κάνει εκεί η Intel, πολύ επιφανειακό είναι βρε παιδί μου ....

Καλα αυτο το λεγανε καποιοι εδω και κανα 6μηνο.

Αυριο δε θα πιανουν τιποτα οι 4πυρηνοι και βλεπω αγγελιες με ιντελ και γελαω κτλ.

Ακομα το βλεπουμε να ερχεται...και αυτες τις εξελιξεις κιολας.

Δεν αλλαζει τιποτα σε 1 μερα ουτε σε 1 μηνα.

ΤΟ S0266 και το TR4 έρχονται !

Αυτά τα socket θα συμπιέσουν τις τιμές και του 1151 και του ΑΜ4 , από την στιγμή που θα πρέπει να ανταγωνιστούν μεταξύ τους .

Πουλήστε όσο είναι καιρός !

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί τα VRM των μητρικών που έχουν βγει μέχρι στιγμής, ακόμα και το φτηνότερο, είναι ικανά να δώσουν πολύ υψηλότερο  αμπεράζ απ`ότι καταναλώνει κλοκαρισμένος ο R7 1700.

+1000, αυτό τα λέει όλα, το είχε πει και ο Σκωτσέζος σε βίντεό του σε reviews μητρικών am4 (στο youtube το κανάλι του λέγεται actually hardcore overclocking για όσους δεν τον έχουν ακουστά).

Δημοσ.

Για κάτσε ρε φίλε adtakhs.

Δηλαδή εσύ που τόσο καιρό μας έλεγες ότι η πλατοφόρμα Ζ170-Ζ270 θέλει μητρική με πολλά phases των 150€ και πάνω για oc(άρα κακό για το vfm του 6700/7700), τώρα μας λες ότι ο ryzen 1700 με πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση σε watt(ΤΑΣΗ Χ ΑΜΠΕΡ σε μεταβλητό φορτίο, όχι μόνο αμπέρ) βολεύεται και με μια μητρική ελάχιστων φάσεων;

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ που τόσο καιρό μας έλεγες ότι η πλατοφόρμα Ζ170-Ζ270 θέλει μητρική με πολλά phases των 150€ και πάνω για oc, τώρα μας λες ότι ο ryzen 1700 με πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση σε watt(ΤΑΣΗ Χ ΑΜΠΕΡ σε μεταβλητό φορτίο, όχι μόνο αμπέρ) βολεύεται και με μια μητρική ελάχιστων φάσεων;

Επειδή έχεις και άγνοια , να σε ενημερώσω πως τα Amper είναι αυτά που ζεσταίνουν - καίνε τα VRM ....  Επίσης η  τάση είναι ανάλογη με την ένταση  ...

Φυσική λυκείου ... Eμπέδιση Z = V/I   .

Από εκεί και πέρα εγώ κρίνω με τις μητρικές που έχουν βγει στο AM4 socket και τα VRM που κουβαλάνε .

Λογικά επειδη είναι σχεδιασμένες να παίρνουν επάνω τους 8-CORES CPU και APU με δυνατές κάρτες, μπορούν να αποδόσουν καλύτερα.

Αλλά μην μου δείχνεις O/C RYZEN VS  στοκ Intel ... Προσβάλλεις την νοημοσύνη μου.

Και αυτό γιατί ο R7 1700 δεν είναι I5 κουβαδάκι ...

Δημοσ.

ΤΟ S0266 και το TR4 έρχονται !

Αυτά τα socket θα συμπιέσουν τις τιμές και του 1151 και του ΑΜ4 , από την στιγμή που θα πρέπει να ανταγωνιστούν μεταξύ τους .

Πουλήστε όσο είναι καιρός !

Να πουλησω γιατι?Μια χαρα με καλυπτει το συστημα και σε συχνοτητες που ryzen δε βλεπω συντομα να φτανει.

Εγω ισα ισα βλεπω κοψιμο τιμων οτι επεσε στους ryzen.

Δε λεω συνετοτερη επιλογη αυτη τη περιοδο ο ryzen,απλα να μη παραφουσκωνουμε τα πραγματα,γιατι τα παρουσιαζετε λες και η διαφορα ειναι 5 - 50 ενω στην πραγματικοτητα ειναι 48 - 50(και αυτη υπο συνθηκες).

Αν ο TS ελεγε για gaming,μη σου πω οτι θα ταν καλυτερα να κρατησει τον 4790Κ.

Αλλα εφοσον θελει και editing και φυσικα αφου εχει βρει να τα δωσει και σε τοσο καλη τιμη,φυσικα και συμφερει να κανει την αλλαγη.

Δημοσ.

Να πουλησω γιατι?Μια χαρα με καλυπτει το συστημα και σε συχνοτητες που ryzen δε βλεπω συντομα να φτανει.

Εγω ισα ισα βλεπω κοψιμο τιμων οτι επεσε στους ryzen.

Δε λεω συνετοτερη επιλογη αυτη τη περιοδο ο ryzen,απλα να μη παραφουσκωνουμε τα πραγματα,γιατι τα παρουσιαζετε λες και η διαφορα ειναι 5 - 50 ενω στην πραγματικοτητα ειναι 48 - 50(και αυτη υπο συνθηκες).

Αν ο TS ελεγε για gaming,μη σου πω οτι θα ταν καλυτερα να κρατησει τον 4790Κ.

Αλλα εφοσον θελει και editing και φυσικα αφου εχει βρει να τα δωσει και σε τοσο καλη τιμη,φυσικα και συμφερει να κανει την αλλαγη.

Αν σε καλύπτει και δεν θες στο άμεσο μέλλον να το αλλάξεις, τότε καλά κάνεις και το κρατάς.

Αν όμως είσαι άτομο που πουλάει πριν το μηχάνημά του χάσει την εμπορική του αξία στα μτχ και αγοράζει νέο, τότε αυτή είναι η εποχή να πουλήσεις .

Χρηστικά , τα μηχανήματα όλα έχουν αξία. Εγώ μιλώ για την εμπορική αξία και όχι για την χρηστική.

Το μικρό κόψιμο στις τιμές το έκανε η AMD για να χωρέσει 9 μοντέλα threadripper με τιμές έως 950$ .

Αλλος λόγος είναι πως με 80% λειτουργικά chip, την συμφέρει να πουλάει σε χαμηλότερες τιμές 8-πύρηνους (περισσότερο ανταγωνιστική) , από το να καίει τους λειτουργικούς 8core και να τους πουλάει σαν 6cores ή 4cores.

Αν δεις τις πωλήσεις που κάνουν τα 6cores/12threads είναι στο 45% του συνόλου.

Με περίπου 20+% τα 4Cores ........

To να έχεις 80% λειτουργικά chip και να φτάνουν στον καταναλωτή ατόφια μόνο το 35% ... είναι χαζό για την ανταγωνιστικότητα μιας εταιρίας.

• Like 1
Δημοσ.

Ετσι οπως το θετεις ναι εχεις δικιο.

Αλλα και παλι δε πιστευω οτι θα χασουν αξια συντομα.Εχει κανει το ονομα η ιντελ.

Δημοσ.

Επειδή έχεις και άγνοια , να σε ενημερώσω πως τα Amper είναι αυτά που ζεσταίνουν - καίνε τα VRM ....  Επίσης η  τάση είναι ανάλογη με την ένταση  ...

Φυσική λυκείου ... Eμπέδιση Z = V/I   .

Από εκεί και πέρα εγώ κρίνω με τις μητρικές που έχουν βγει στο AM4 socket και τα VRM που κουβαλάνε .

Λογικά επειδη είναι σχεδιασμένες να παίρνουν επάνω τους 8-CORES CPU και APU με δυνατές κάρτες, μπορούν να αποδόσουν καλύτερα.

Αλλά μην μου δείχνεις O/C RYZEN VS  στοκ Intel ... Προσβάλλεις την νοημοσύνη μου.

Και αυτό γιατί ο R7 1700 δεν είναι I5 κουβαδάκι ...

Η θερμότητα είναι ενέργεια. Είναι watt.

Οι 7700Κ στοκ τρέχουν στα 4,5Ghz και με σχετικά υψηλές στοκ τάσεις. Με ένα ήπιο oc στα 4,8 η κατανάλωση αυξάνεται πολύ λιγότερο σχετικά με τους ryzen που είναι efficient χαμηλά και με oc φτάνουν στο Θεό. Σκέψου κιόλας ότι το μοντέλο στο πινακάκι πιο πάνω ήταν 1600Χ.

Δημοσ.

Η θερμότητα είναι ενέργεια. Είναι watt.

Οι 7700Κ στοκ τρέχουν στα 4,5Ghz και με σχετικά υψηλές στοκ τάσεις. Με ένα ήπιο oc στα 4,8 η κατανάλωση αυξάνεται πολύ λιγότερο σχετικά με τους ryzen που είναι efficient χαμηλά και με oc φτάνουν στο Θεό. Σκέψου κιόλας ότι το μοντέλο στο πινακάκι πιο πάνω ήταν 1600Χ.

Ωχ αγόρι μου.

Ξέρεις πως γίνεται η διαλογή μεταξύ των chip ώστε να βαφτιστούν υψηλών επιδόσεων ή υψηλού efficiency ?

Ξέρεις πως τα χειρότερα chip είναι αυτά που βαφτίζονται υψηλών επιδόσεων με υψηλότερα TDP και συχνότητες ....

Ξέρεις πως η ενέργεια = ισχύς x χρόνος , καταναλώνεται σε μια σύνθεση αντίσταση ??? και πως ανάλογα την τιμή της αντίστασης μεταβάλλονται ΑΝΑΛΟΓΑ η τάση με την ένταση ?

Τι να λέμε τώρα . Αλλά όλα αυτά είναι λόγια του αέρα.

Όταν μια μητρική , ακόμα και η μικρότερη, υποστηρίζει R7 1800X (3,6/4.0/4.1ghz), τότε υποστηρίζει και κλοκαρισμένο R7 1700 ...

Πόσο πιο απλά να το πω ...

Ξέρεις επίσης πως το efficiency ορίζεται από την παρεχόμενη ισχύ προς την καταναλισκόμενη ενέργεια ?

Πως από μόνη της μια κατανάλωση δεν δείχνει τίποτα απολύτως για την ποιότητα ενός chip?

Ξερεις πως οι AM4 δεν σχεδιάστηκαν με βάση την Intel, που νομίζεις πως όλα περιστρέφονται γύρω της, αλλά με βάση τις οδηγίες της AMD σε σχέση με το τι δυναμικής μοντέλα σκέφτεται να κουμπώσει επάνω της ?

Δημοσ.

Ξέρεις επίσης πως το efficiency ορίζεται από την παρεχόμενη ισχύ προς την καταναλισκόμενη ενέργεια ?

Πως από μόνη της μια κατανάλωση δεν δείχνει τίποτα απολύτως για την ποιότητα ενός chip?

Έλα τώρα αυτά είναι λεπτομέρειες, το παιδί προσπαθεί να κρατήσει όσο περισσότερα άτομα σε Intel πλατφόρμα και να πουλήσει όσο περισσοτερους Kaby μπορεί :D

Μου αρέσει πάντως πως στο link λένε 4.1GHz 1600x και δεν αναφέρουν πουθενά voltage και thermals, άμα του δίνεις 1.5 vcore που δεν είναι sustainable για 24/7 χρήση το bench δεν μου λέει τίποτα. Η μονη φάση που είδα πάνω από 150 watt στον 1700 (μαζί με soc power draw) ήταν σε power virus (IBT με AVX) που άμα δοκιμάσεις να το τρέξεις με Kaby με OC θα ψήσεις τον επεξεργαστή και την μητρική μαζί.

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδή εσύ που τόσο καιρό μας έλεγες ότι η πλατοφόρμα Ζ170-Ζ270 θέλει μητρική με πολλά phases των 150€ και πάνω για oc(άρα κακό για το vfm του 6700/7700), τώρα μας λες ότι ο ryzen 1700 με πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση σε watt(ΤΑΣΗ Χ ΑΜΠΕΡ σε μεταβλητό φορτίο, όχι μόνο αμπέρ) βολεύεται και με μια μητρική ελάχιστων φάσεων;

Ρε καψερε, ποιον πας να πεισεις? Δειχνεις την καταναλωση 1600 κλοκαρισμενου σε 4.1 ghz? Μα, σοβαρα τωρα? Τα 4.1 ghz ειναι το αντιστοιχο του 5+ σε Intel, δεν ειναι το καθημερινο OC που θα κανεις στην stock ψυκτρα, αλλα εντασσεται στο extreme overclocking. Τι καταναλωσεις και Vrm και πρασινα αλογα λες? Ο adtakhs ηταν σαφεστατος, OC με την μαμα ψυκτρα, σου λεει, λες να τον παει 4.1? 

Στην τελικη, στο ιδιο πινακακι που ποσταρεις εχει και τον 1800x!! Ξερεις, εναν clockarismeno 1700. You were saying?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...