Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι,
Εδώ και μερικές βδομάδες είχε εμφανιστεί ένα πρόβλημα στο λάπτοπ μου. Μια μέρα πάω να το ανοίξω και ενώ άνοιξε κανονικά και μπαίνω στον browser κάποια στιγμή μετά από 2 λεπτά κολλάει η οθόνη και κλείνει ο υπολογιστής.Τον ανοίγω ξανά και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Τον ανοίγω με ασφαλή λειτουργία και λειτουργεί. Νόμιζα πως ήταν τυχαίο γεγονός που πιθανώς λύθηκε με την ασφαλή λειτουργία οπότε και ξανακάνω μια προσπάθεια να τον ανοίξω κανονικά αλλά το πρόβλημα παρέμενε. Τέλος πάντων μετά από 3 μέρες όλος τυχαίως διορθώνεται μόνο του το πρόβλημα, δηλαδή τον ανοίγω και λειτουργεί. Για κάνα δυο μέρες λειτουργούσε κανονικά, αν και κάποιες φορές κόλλαγε και έκλεινε, αλλά μετά άνοιγε κανονικά. Χθες όμως ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα. Πάω να τον ανοίξω, κολλάει και κλείνει, εμφανίζοντας blue screen. Αποφασίζω να ζητήσω βοήθεια στο YOUTUBE και βλέπω ένα βίντεο που προτείνει να κατεβάσω το ddu και να καθαρίσω τον υπολογιστή από drivers. Το κάνω και ευτυχώς μετά ο υπολογιστής άνοιξε με κανονική λειτουργία με τους αρχικούς αρχικούς, βέβαια, drivers. Για άλλη μια φορά νόμιζα πως λύθηκε το θέμα και προσπάθησα να κατεβάσω πιο πρόσφατους drivers (όχι τους τελευταίους). Έκανα επανεκκίνηση και... πάλι blue screen... Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία κατεβάζοντας διαφορετικούς drivers, μήπως έφταιγαν οι συγκεκριμένοι drivers και λύνεται το πρόβλημα. Ο υπολογιστής λειτούργησε κανονικά για μια βδομάδα αλλά μετά το πρόβλημα εμφανίστηκε ξανά. Βοήθεια οποίος μπορεί. Προσθέτω και μερικές προσδιοριστικές screenshot και φωτογραφίες.

Ξέχασα να πω πως το λάπτομ μου είναι ένα Dell Inspiror N5010 (5 χρονών), με επεξεργαστή Intel Core i3 370M και κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon HD 5650. Επίσης δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά όταν νόμιζα πως είχα λύσει το πρόβλημα με το ddu και ο υπολογιστής άνοιγε με κανονική λειτουργία χωρίς blue screen είχα παρατηρήσει πως είχε μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η ταχύτητα του υπολογιστή. Ευχαριστώ!

post-431703-0-92442200-1497513313_thumb.jpg

post-431703-0-06019400-1497513316_thumb.jpg

post-431703-0-08461100-1497513317_thumb.jpg

post-431703-0-90877400-1497513326_thumb.png

post-431703-0-39119200-1497513327_thumb.png

post-431703-0-81804800-1497513327_thumb.png

Δημοσ.

αυτό που σου χτυπάει στην αρχή,είναι ο driver της amd/ati κάρτας γραφικών που έχεις.

στην 4η εικόνα,το λευκό πάνω  αριστερά πλαίσιο ΔΕΝ μου αρέσει και πιθανότατα υποδηλώνει ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην κάρτα γραφικών.

Το οτι εν μέρει λειτουργεί μετά απο κάποιες μέρες πιθανολογει το ενδεχόμενο οτι έχει σπάσει κάποια κόλληση απο το τσιπ της κάρτας και με την αυξηση της θερμοκρασίας αρχίζει να λιώνει η κόλληση και να επανέρχεται ΟΜΩΣ απο την συνεχή χρήση οταν κρυώσει ξανά γίνεται ψυχρή κόλληση και σπάει.

και πάει λέγοντας.

Δοκίμασε να ξηλώσεις απο ασφαλή λειτουργία με δίκτυο τον amd/ati driver της κάρτας και άφησε το σύστημα έτσι χωρίς οδηγό.

Αν δεις οτι χωρις οδηγούς πάει καλά και οταν περάσεις τον driver επανεμφανίζεται το πρόβλημα ισχύει το παραπάνω που έγραψα οτι έχεις πρόβλημα στην κάρτα γραφικών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ:

απ ότι βλέπω έχουμε το ίδιο; λαπτοπ μαλλον(τώρα ειδα πάλι τις φωτογραφίες)με την Intel+amd Κάρτα γραφικών.

Αν ισχύει αυτό είναι δυσκολο να ξηλωθεί ο amd driver μιας και εμπεριέχει μέσα του και τον intel driver για τα γραφικά του επεξεργαστή.Επίσης δεν είναι δυνατόν να περαστεί νομίζω μόνο o intel driver γιατι δεν αναγνωρίζει την κάρτα(αλχημείες της dell για να δουλέψουν όλα μαζί)

οπότε,ξήλωσε τους οδηγούς απο safe mode με το DDU και κατέβασε απο dell τον τελευταιο driver(amd)που δίνει για το λάπτοπ.

Για τον driver,μπες στο site της dell και θα γράψεις το SERVICE TAG που αναφέρεται στην κάτω μεριά του λάπτοπ ώστε να σε πάει στην σελίδα του προϊόντος και να βρεις αυτά που χρειάζεσαι.

Πιθανότατα θα σου βγάλει και για την nvidia κάρτα γραφικών που έβγαινε το συγκεκριμένο σασι,δεν το ακουμπας εκείνο.

Αυτά για αρχή.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και βοήθεια. Αυτό που λες το έκανα. Όταν διέγραφα τους drivers με το ddu, το pc λειτουργούσε με κανονική λειτουργία, χωρίς να μου εμφανίζει πρόβλημα αλλά βέβαια με μειωμένες επιδόσεις όπως ήταν αναμενόμενο. Συνεπώς από ότι λες το πρόβλημα βρίσκεται στο hardware εεε; Πιστεύεις έχω ελπίδες;

Δημοσ.

αν μιλάμε για το λαπτοπ που έχω και γω,γιατι βγαινει σε διαφορετικές εκδόσεις,οχι.

η καρτα ειναι κολλημένη στην μητρική και δεν βγαίνει και επίσης δεν μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα η intel.

Αν θες δοκίμασε απο το site της dell Να κατεβάσεις τον τελευταιο intel HD που δίνει για τον φορητό διαφορετικά κατέβασε τον driver απ ευθείας απο την Intel(φαντάζομαι θα είναι και πιο ενημερωμένος)και δες αν παίζει ΜΟΝΟ με την Intel.

απο εκει και πέρα,προσωπικά έχω κλείσει την amd κάρτα τελειώς μέσα απ τον catalyst και εχω αφήσει την intel Να κάνει τα πάντα.Σε εναλλακτική περίπτωση δοκίμσε τούτο που γράφω. Μπες απο safe mode με εγκατεστημένο τον amd driver(Που περνάει και τον Intel μαζί)και ανοιξε τον catalyst και πες να τρέχει σε γραφικα εξοικονόμησης ενέργειας η κάπως έτσι,δεν θυμάμαι πλήρως)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...