Προς το περιεχόμενο

Σε ισχύ η πλήρης κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε Cosmoκάρτα σήμερα στην Ιταλία και με ενεργοποιημένο πακέτο δεδομένων, στην προσπάθεια αποστολής αρχείων μέσω Viber έβγαζε μήνυμα για περιαγωγή & χρέωση. Τι παίζει;

Απλά δε λαμβάνουμε υπόψη το μήνυμα και συνεχίζουμε κανονικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε Cosmoκάρτα σήμερα στην Ιταλία και με ενεργοποιημένο πακέτο δεδομένων, στην προσπάθεια αποστολής αρχείων μέσω Viber έβγαζε μήνυμα για περιαγωγή & χρέωση. Τι παίζει;

Απλά δε λαμβάνουμε υπόψη το μήνυμα και συνεχίζουμε κανονικά;

Nai, το μηνυμα ειναι απο το Viber, μπορεις να το ρυθμισεις να μην στο εμφανιζει.

• Like 2

Από τη σελίδα της wind : "Δεν μπορούν να καταναλωθούν κατά την περιαγωγή λεπτά ομιλίας & SMS προς WIND & Q, προς σταθερά, προς ενδο-εταιρικά και ενδο-οικογενειακά νούμερα".

Αυτό σημαίνει πως από πακετά μπορούν να γίνουν κλήσεις μόνο προς Vodafone και Cosmote? Τι κουλό είναι πάλι αυτό;

Από τη σελίδα της wind : "Δεν μπορούν να καταναλωθούν κατά την περιαγωγή λεπτά ομιλίας & SMS προς WIND & Q, προς σταθερά, προς ενδο-εταιρικά και ενδο-οικογενειακά νούμερα".

Αυτό σημαίνει πως από πακετά μπορούν να γίνουν κλήσεις μόνο προς Vodafone και Cosmote? Τι κουλό είναι πάλι αυτό;

Μαλλον σημαινει οτι θα σου τρωει τα λεπτα (και sms) προς ολους, αλλα δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια.

Γειά σας παιδιά,

μόνιμη διαμονή μου είναι στην Κύπρο, έχω 2 ελληνικές sim, μια με cosmote και μια με vodafone. Αγόρασα χτες 5 ε χρόνο ομιλίας στην vodafone και αγόρασα ένα πακέτο που είχε με 4 ευρώ, νομίζω ήταν 100 λεπτά ομιλίας προς όλους. Στην κάρτα είχαν μείνει γύρω στα 0.50 cents. Τέλοςπαντων κάνω κλήση Ελλάδα για να το δοκιμάσω, μίλησα 3-4 λεπτά και μετά μπήκα στον λογαριασμό της Vodafone για να δω, τα 100 λεπτά ήταν full αλλά το υπόλοιπο στην κάρτα είχε μειωθεί, ήταν γύρω στα 0.40 cents, οπότε τα 100 λεπτά προς όλους δεν ισχύουν όταν βρίσκομαι Κύπρο. Αγόρασα και 5 ευρώ για την cosmote αλλά δεν αγόρασα κάποιο πακέτο, έκανα κλήση προς Ελλάδα, το υπόλοιπο έγινε 1.80 ευρώ. Το ίδιο θα ισχύει και για cosmote έστω και αν αγοράσω κάποιο πακέτο προς όλους έτσι δεν είναι?

Με cosmote εδώ Γερμανία τα δεδομένα είναι όπως Ελλάδα η κατανάλωση πλέον , ανάλογα το πακέτο. Πήρα 200 λεπτά προς όλους και δουλεύει όπως στην Ελλάδα δεν χρεώνεται κάτι επιπλέον. Δοκίμασα και μηνύματα αλλά μέχρι χτες μου τα χρέωνε κανονικά ,δεν ξέρω που οφείλεται αυτό . Επίσης να αναφερθώ πως χτες ώρα 15:00 δοκίμασα ιντερνέτ με Ελληνικά δεδομένα και στην αρχή με χρέωσε και μετά από λίγη ώρα όλα καλά . Λαμόγια , πουστιες να σου πάρουν έστω και τελευταία φορά κανένα ευρώ .

Εσύ τον περισσότερο καιρό βρίσκεσαι Γερμανία ή Ελλάδα??

Στο κυπριακό μου κινητό έχω με CYTA πακέτο red με 300 λεπτά ομιλίας και που πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω πληροφορίες μου είπαν ότι άμα πάω Ελλάδα, είτε παίρνω σε ελληνικό αριθμό έιτε σε κυπριακό θα χρησιμοποιούνται τα 300 λεπτά ομιλίας που έχω. Άμα τα ξεπεράσω και κάνω κλήσεις θα χρεώνομαι σαν τοπική κλήση. Το ίδιο ισχύει και για τα δεδομένα κινητού και για τα μηνύματα.

Έχει γίνει ένα μπέρδεμα και βλέπω ότι πολλοί δεν έχουν ξεμπλέξει την έννοια της περιαγωγής και τι σημαίνει ότι πια δε χρεώνεται επιπλέον. Εξηγούμαι:

1. Με ελληνικό κινητό καλείς από την Ελλάδα σε ελληνικό κινητό, χρεώνεσαι σαν κλήση σε ελληνικό κινητό

2. Με ελληνικό κινητό καλείς από την Γερμανία σε ελληνικό κινητό, χρεώνεσαι σαν κλήση σε ελληνικό κινητό, ακριβώς το ίδιο με το 1

3. Με ελληνικό κινητό καλείς από την Ελλάδα σε γερμανικό κινητό, χρεώνεσαι σαν κλήση σε κινητό εξωτερικού

4. Με ελληνικό κινητό καλείς από την Γερμανία σε γερμανικό κινητό, χρεώνεσαι σαν κλήση σε κινητό εξωτερικού, όπως με το 3

Δεν έχει σημασία το που βρίσκεσαι αλλα τι εθνικότητας ειναι η sim. Δε σημαίνει ότι επειδή εισαι Γερμανία θα είναι φθηνότερη η κληση σε γερμανικό κινητό, θα την χρεωθείς σαν κληση εξωτερικού, ακριβώς όπως θα τη χρεωνόσουν αν την έκανες από Ελλάδα.

@dchatz μάλλον δεν διάβασες τα προηγούμενα ποστ.

Το 4 που λες δεν ισχύει.

Η μόνη φορά που χρεώνεσαι σαν κλήση εξωτερικού είναι μόνο όταν είσαι Ελλάδα και τηλεφωνείς σε άλλη χώρα.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρεώνεσαι σαν να βρίσκεσαι στην χώρα σου.

Προϋπόθεση μέσα στην EU να γίνονται οι κλήσεις.

• Like 1

Έχει γίνει ένα μπέρδεμα και βλέπω ότι πολλοί δεν έχουν ξεμπλέξει την έννοια της περιαγωγής και τι σημαίνει ότι πια δε χρεώνεται επιπλέον. Εξηγούμαι:

1. Με ελληνικό κινητό καλείς από την Ελλάδα σε ελληνικό κινητό, χρεώνεσαι σαν κλήση σε ελληνικό κινητό

2. Με ελληνικό κινητό καλείς από την Γερμανία σε ελληνικό κινητό, χρεώνεσαι σαν κλήση σε ελληνικό κινητό, ακριβώς το ίδιο με το 1

3. Με ελληνικό κινητό καλείς από την Ελλάδα σε γερμανικό κινητό, χρεώνεσαι σαν κλήση σε κινητό εξωτερικού

4. Με ελληνικό κινητό καλείς από την Γερμανία σε γερμανικό κινητό, χρεώνεσαι σαν κλήση σε κινητό εσωτερικού, όπως με το 3

Δεν έχει σημασία το που βρίσκεσαι αλλα τι εθνικότητας ειναι η sim. Δε σημαίνει ότι επειδή εισαι Γερμανία θα είναι φθηνότερη η κληση σε γερμανικό κινητό, θα την χρεωθείς σαν κληση εξωτερικού, ακριβώς όπως θα τη χρεωνόσουν αν την έκανες από Ελλάδα.

For example: If you have a Belgian card and you travel to France and call either a hotel in France, back home to Belgium, or to any other country in the EU and the EEA, you are roaming, and you will pay Belgian internal domestic prices. On the other hand, if for example, a Belgian SIM card holder calls from Belgium to Spain, she/he will pay the international tariff. Calls from home to another EU country are not roaming and are not regulated.

εδώ στο #11

• Like 1

Ένα θα πω γιατί ακούστηκε και σε ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα. Προσοχή στα ψιλά γράμματα και στις "πολιτικές ορθής χρήσης" ότι και να λένε οι εταιρείες. Ζητήστε αναλυτικές διευκρινίσεις και διαβάστε τα συμβόλαια σας. Όσο γι' αυτούς που έλεγαν "ωραία θα πάρω μια κάρτα από Βουλγαρία και θα είμαι μάγκας" ξύδι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"πολιτικές ορθής χρήσης" ότι και να λένε οι εταιρείες. Όσο γι' αυτούς που έλεγαν "ωραία θα πάρω μια κάρτα από Βουλγαρία και θα είμαι μάγκας" ξύδι.

Μεχρι να κατσουν να ασχοληθουν με αυτες τις καρτες θα εχουν περασει μηνες..

Οταν ειδοποιηθεις βαζεις την 2η 3η κοκ καρτα που εχεις προμηθευτει...

Τεσπα οσοι ηθελαν κλησεις προς εξωτερικο βαζουν voip πακετο τηλ...κλησεις προς ε.ε.,αμερικη κτλ ειναι συνηθως free και οι τριτες χωρες επαιζαν με cents χρεωση ανα λεπτο αντι για 1-2 ευρω/min που ζηταει οτε κτλ..το θεμα ειναι αν η δρομολογηση βγαινει σε hd ηχο(ασυμπιεστο) ή οχι.

Modulus,yuboto,sonetel voxbone,omnivoice κτλ

Επεξ/σία από kage

• 5 μήνες μετά...

επαναφέρω το θέμα μετά απο τόσο καιρό γιατί θέλω να ρωτήσω αν έχει κανένας sim με νούμερο απο το εξωτερικό που χρησιμοποιεί κανονικά και πέρα του διαστήματος των 2 μηνών (συνεχόμενα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...