Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα αυτον τον οδηγο>https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/remove-user-accounts-from-the-logon-screen-in-windows-vista/

Νομιζα οτι ηταν να βγαλω τον κωδικο για εναν user μονο,αλλα ηταν να τον βγαλω απο το lock screen.

Εχω 2 user,ενα τον δικο μου(που ειναι admin και εκανα τον οδηγο απανω του),και του αδερφου μου(που ειμαι τωρα απο αυτο,δεν εχει admin rights)

Για να τον επαναφερω τον λογαριασμο μου στο lock screen πρεπει να κανω delete το key απο regedit,αλλα δεν με αφηνει( https://image.prntscr.com/image/3POfLcp0RmaG1Zs9oSG5AA.png https://image.prntscr.com/image/32bCynmITB6V_1E-jCc0eg.png )

Προσπαθησα απο netplwiz,αλλα δεν εχω accses γιατι ειμαι user.

Τι Μπορω να κανω ωστε να το επαναφερω; 

(ειμαι σε windows 10 pro x64 bit)

Επεξ/σία από GetGankNow
Δημοσ.

Ποια windows έχεις; Τα vista;

Πάτα Έναρξη και δώσε για αναζήτηση regedit. Στο αποτέλεσμα που θα σου βγάλει κάνε δεξί κλικ->εκτέλεση ως διαχειριστής και θα σου ζητήσει τα στοιχεία του admin. Δώστα και θα μπορέσεις να αλλάξεις τα κλειδιά.

Δημοσ.

Για πες περισσότερα. Γιατί δεν μπορείς; Σου βγάζει κάποιο σφάλμα ή κάτι άλλο; Ο χρήστης σου είχε κωδικό ή όχι; Θα πρέπει να δώσεις το username όπως το είχες ακριβώς.

Δημοσ.

Ναι αυτο U4eK1US.jpg

Προσπαθησα για safe-mode boot τιποτα(να κανω safe-mode boot μετα να αλλαξω απο user σε admin)

Και οι 2 user εχουν PIN,και κωδικο προσβασης απο το hotmail account γιατι ετσι δημιουργηθηκαν

Δημοσ.

Μου φαίνεται περίεργο που δε σου εμφανίζει τα πεδία για όνομα χρήστη και κωδικό και έχει μόνο το "Όχι" σαν επιλογή.

Έχω έναν απλό χρήστη στον υπολογιστή και δοκίμασα να τρέξω το regedit όπως σου είπα και μου έβγαλε να βάλω τα στοιχεία του διαχειριστή.

Σου επισυνάπτω ένα zip παρακάτω. Αποσυμπίεσε το στην επιφάνεια εργασίας και δοκίμασε να το τρέξεις με δεξί κλικ->Εκτέλεση ως διαχειριστής.

DeleSpecialAccounts.zip

Δημοσ.

Και σου ξανα λέω,δεν μπορώ να τρεξω τιποτα ως διαχειριστής γιατι ειμαι user και δεν εχω admin rights

Να δες cOWTurc.jpg

Δες στο post τα links να δεις οταν παω να κανω delete χειροκινητα τα keys

Δημοσ.

Κι εγώ σου ξαναλέω ότι θα έπρεπε στο prompt που δείχνεις να έχει ακριβώς από κάτω πεδίο να βάλεις τον κωδικό του διαχειριστή.

Όπως είπα πριν, έχω κι εγώ απλό χρήστη στο pc και με τον τρόπο που περιγράφω μου εμφανίζει να βάλω τον κωδικό από τον άλλο χρήστη που είναι admin για να κάνω αλλαγές στο σύστημα.

Να σε ρωτήσω κάτι...

Μήπως έχεις κλείσει το uac τελείως; Αν το έχεις κάνει είναι λογικό να μη σου ζητάει κωδικό.

Το κακό όμως είναι ότι πρέπει να ανοίξεις το uac από admin λογαριασμό, οπότε πάλι δε θα μπορέσεις να κάνεις κάτι.

Μια τελευταία λύση είναι να κάνεις το εξής:

Άνοιξε ένα απλό command prompt.

Θα σε βγάλει προφανός στο C:\users\eldis

Δώσε cd downloads και πάτα enter. Εδώ βλέπω ότι έχεις το reg αρχείο.

Δώσε το παρακάτω:

runas /user:ONOMA_PC\ONOMA_ADMIN DeleSpecialAccounts.bat

Άλλαξε τα ONOMA_PC και ONOMA_ADMIN με τα σωστά στοιχεία και πάτα enter.

To ΟΝΟΜΑ_PC θα το βρεις αν δώσεις

echo %userdomain%

Αν είσαι τυχερός θα σου ζητήσει τον κωδικό μέσα στο command prompt.

Αν όχι σε βλέπω για format.

EDIT:

Α, και τα ονόματα των χρηστών τα βρίσκεις αν δώσεις

net users
Δημοσ.

Το εκανα,μου ζητησε κωδικο τον εβαλα και...W4ur-ZkfQm2q6lyaH5Cn4A.png

Πατισα και αυτο "runas /profile /user:GetGankNow C:\Users\eldis\Downloads\DeleSpecialAccounts.bat" 

και μου εβγαλε αυτο>Z45bOMjAQGiyH_reP72qKw.png

πατισα enter,πηγα regedit και δεν εχει σβησει τιποτα

Προσπαθησα και αυτο 8i5jxELbRfqlhNIy6kCDMQ.png

Και αυτο 5Hrc3oNbTtGzo-SZzvTPig.png

Δημοσ.

Και;;; Τίποτα;;; Ούτε ένα μήνυμα σφάλματος; :confused:

Στη registry είναι ακόμα το κλειδί SpecialAccounts;

Τελικά το uac θυμάσε αν το είχες κλειστό;

Φίλε, όπως τα βλέπω δεν το γλυτώνεις το φορμάτ.

Δημοσ.

Κατι αλλο εκτος format υπαρχει;

Το UAC το εχω κλειστο(μαλλον),γιατι οταν κανω την ενοτλη "C:\Windows\System32\cmd.exe /k %windir%\System32\reg.exe ADD HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v EnableLUA /t REG_DWORD /d 1 /f" μου λεει ERROR:acces is denied

Δημοσ.

Φυσικά σου βγάζει access denied. Αφού δεν έχεις δικαιώμα να το κάνεις.

Μια τελευταία λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να πας Έναρξη->Ρυθμίσεις->Ενημέρωση και από τις εργασίες να επιλέξεις Αποκατάσταση και να πατήσεις Επανεκκίνηση τώρα.

Θα γίνει επανεκκίνηση και θα σε πάει στε σύστημα επιδιόρθωσης. Εκεί πήγαινε troubleshoot->Advanced options->system restore.

Δες το λινκ παρακάτω:

https://www.tenforums.com/tutorials/2294-boot-advanced-startup-options-windows-10-a.html

Δες μήπως από εκεί μπορέσεις να επαναφέρεις το σύστημα σε προηγούμενη κατάσταση γατί μέσα από τα windows δεν μορείς να τρέξεις το σύστημα επααφοράς χωρίς διακιώματα διαχειριστή.

EDIT:

Κάτι ακόμα που σκέφτηκα μόλις τώρα είναι να προσπαθήσεις με το konboot. Υπάρχει στο hirens boot dvd restored edition (από torrent) και θα σε βάλει σαν admin στα windows. Δεν ξέρω όμως αν δουλεύει στα 10άρια.

Δημοσ.

εκανα την αποκατασταση μου εβγαλε error οτι πρεπει να κανω επαναφoρα(δες φωτο)QNaSKvb.jpg

Αν γινετε ρε φιλε να παμε τιποτα skype ή messenger call(δεν ειμαι ασχετος αλλα αμα κανω καμια μλκια την εβαψα)

Εδω λεει ενας στα comments οτι δεν δουλευει με MC Account>https://www.youtube.com/watch?v=M4UhKM9OYkg

Δημοσ.

Γιατι δεν δοκιμαζεις να ενεργοποιησεις τον build in admin account των windows? Χρειαζεσαι boot dvd η usb stick αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει.

1. Boot from Windows 10 bootable CD/DVD or USB.

2. When the install now screen shows up click on Repair your computer > Advanced Options >Troubleshoot > Command Prompt.

3. Once you can boot into the command prompt, type "net user administrator /active:yes"
and click Enter. This will activate hidden administrator account.

4. Now, close command prompt and remove installation media. Boot back to Windows 10 normal mode and sign in to Administrator account. You do not need a password for hidden admin account.

5. Create a new administrator account from the admin account.

6. Once you created a new account (Steps to create new account will be provided in the end), sign out of the hidden admin account and then boot into the newly created account.

7. When you have successfully signed into the new account, copy all the files from the following path c:/Users/Forgotten_Account_Name to a secure path.   

8. Now, you can disable the hidden admin account and use the new account.

9. To disable hidden admin account press Windows key + X and click on Command Prompt (Admin).

10. In the Elevated Command prompt, type "net user administrator /active:no"
and click Enter. This will disable hidden administrator account.  

Δημοσ.

Φαίνεται ότι δεν είσαι άσχετος και το κατέχεις από τις απαντήσεις σου.

Αυτό που δείχνεις είναι επαναφορά σε προηγούμενη έκδοση των windows οπότε το αφήνεις, δεν είναι αυτό που θέλεις.

Οπότε άσε το troubleshoot γιατί θα το σκίσεις.

Το edit που πρόσθεσα πριν το είδες; Κατέβασε το hirens boot dvd (όχι το cd) ή βρες το konboot σαν iso και μπούταρε από αυτό (hirens/konboot). Όπως είπα, δεν ξέρω αν δουλεύει στα 10άρια, αλλά αν δουλέψει θα σε βάλει σαν διαχειριστή και θα μπορέσεις να εμφανίσεις πάλι τον admin χρήστη σου.

Πέρα από αυτό, δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις (αχ, άτιμο uac! τι ήθελες και το έκλεισες)

Δες και αυτό που λέει ο vste μήπως και τα καταφέρεις γιατί φαίνεται ελπιδοφόρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...