Προς το περιεχόμενο

Thecus N2810 Pro Review

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα NAS (Network Attached Storage) είναι μια μάλλον παρεξηγημένη κατηγορία συστημάτων, που σε αρκετούς χρήστες είτε ακούγεται “πολύ τεχνική” είτε και… αδιάφορη, με τα οφέλη επίσης της παρουσίας ενός τέτοιου συστήματος στο οικιακό δίκτυο να αμφισβητούνται.

Κάτι τέτοιο όμως δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα αφού οι συσκευές NAS έρχονται να αποτελέσουν μία πολύ χρήσιμη και ιδιαίτερα αξιόπιστη λύση για τις αυξημένες και καθημερινές ανάγκες αποθήκευσης των δεδομένων που δημιουργούν οι millennials (π.χ φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα).

Βεβαίως, υπάρχουν πολλές cloud υπηρεσίες όπως είναι οι OneDrive, ο Google Drive και Dropbox που μπορούν αναλαμβάνουν, είτε σε επιχειρησιακά, είτε σε οικιακά περιβάλλοντα, την ασφαλή αποθήκευση δεδομένων που θα είναι και άμεσα προσβάσιμα, ωστόσο έχουν ορισμένα σημαντικά μειονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι περιορίζονται από την ταχύτητα της ευρυζωνικής σύνδεσης, αφού στα περισσότερα οικιακά δίκτυα, το ανέβασμα των αρχείων αποτελεί μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία (ταχύτητα 1Mbps για τους περισσότερους χρήστες).

Επίσης, οι ίδιες οι υπηρεσίες, περιορίζουν σημαντικά τον όγκο των δεδομένων που μπορούν να αποθηκεύσουν, ειδικά στην περίπτωση της δωρεάν συνδρομής, ενώ όταν προσφέρουν μπόλικη χωρητικότητα (1ΤΒ σε κάποιες περιπτώσεις) το αντίτιμο είναι ιδιαίτερα υψηλό, όχι μόνο για τον απλό χρήστη αλλά και για μερικές μικρές εταιρείες. Οπότε θα λέγαμε πως ένα σύστημα NAS, αποτελεί μία αρκετά καλή λύση στο πρόβλημα της αποθήκευσης δεδομένων και της άμεσης προσβασιμότητας σε αυτά (και της αναπαραγωγής τους, αν πρόκειται για βίντεο για παράδειγμα), ακόμα και από απόσταση αν χρειαστεί (remotely), χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο ή κάποιον φορητό υπολογιστή.

Link.png Site: Thecus N2810 Pro Review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό είναι το άρθρο.. Δεν διαφωνώ σε τίποτα, αλλά μου 'ρθε να γράψω κάτι ακόμα πιο "άπατο" σύμφωνα με το χαρακτηρισμό του χρήστη Grmalx.
Έστω ότι έχουμε ένα NAS που παίρνει δίσκους SATA. Για συντομία θα το λέγαμε SATA_NAS (η παύλα στη μέση είναι περιττή)
Αμα χρησιμοποιούσαμε Linux/Unix και θέλαμε να δώσουμε δικαιώματα Read/Write σε όλους τους χρήστες, απλά θα δίναμε την εξής απλή εντολή  chmod 666 SATA_NAS

Φιλικά,

Δεν είναι ανάγκη ν' αρχίσετε τη γκρίνια, πλάκα κάναμε :)
Ο Άσπρος Γάτος

• Like 2

Το όλο θεμα είναι δυστυχως το κουτί που δεχεται τους δισκους που δεν υπάρχει ειδικά εδω περα (εννοω κάτι σαν και αυτό

Απο εκεί και πέρα απλώς κοτσάρεις μια αξιόλογη μητρικούλα μαζί με FREENas ή αναλόγως για το ποες χρήσεις το θεςκαι απλως προσπερνάς...

Αλλα NΟ κουτί ΝΟ party.....

• Like 1

Δεν νομίζω ότι ένα NAS μπορεί να συγκριθεί με μια cloud υπηρεσία backup/συγχρονισμού, γιατί στο NAS μπορείς να συνδέσεις κάμερες, να ανεβοκατεβάζεις torrents και αρκετά ακόμα χρήσιμα πραγματάκια, για τα οποία δεν θέλεις και δεν συμφέρει να απασχολείς τον υπολογιστή σου.

• Like 2

Ακριβούτσικο. Με τα ίδια λεφτά φτιάχνεις Η/Υ με freenas με τα ίδια χαρακτηριστικά μαζί με 2 δίσκους 2ΤΒ. Για αυτούς που θέλουν μια plug & play λύση μια χαρά είναι. Στην εποχή μας που όλα είναι ψηφιακά είναι απαραίτητο αν θέλουμε να έχουν σώα τα δεδομένα μας.

• Like 1

Δυστυχώς, και τουλάχιστον λόγω λογισμικού, μετά τα Synology το απόλυτο χάος.

Διαφωνώ. Κάτοχος Synology και QNAP NAS.

Ξεκίνησα μάλιστα με Synology ακούγοντας σχόλια σαν το δικό σου. Απογοητεύτηκα. Το απλό είναι και το δύσκολο...:

Κάνεις κλικ σε οτιδήποτε στο software της synology και το lag είναι απίστευτο. Περί τα 5 δεύτερα για να ανοίξει οποιοδήποτε μενού. Και το έχω δει και σε Synology φίλου, με ένα από τα πολύ δυνατά της μοντέλα.

Το QNAP που πήρα μετά είναι σφαίρα.

Και 2η παρατήρησή μου: Η QNAP έχει πολύ περισσότερες εφαρμογές, και μάλιστα για τα πάντα. Θέλω να πω όχι σκουπίδια, ό,τι χρειάζεσαι.

Μην παραπληροφορούμε, αν έχεις στοιχεία γιατί είπες αυτό που είπες, δώσε τα. Τα δικά μου στοιχεία ήταν handson experience everyday life και με μοντέλα των 2 εταιρειών.

• Like 1

Το μεγάλο προσόν αυτών των συσκευών είναι πως, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, είναι σαν τις ηλεκτρικές κουζίνες. Τις βάζεις στην πρίζα και δουλεύουν.

Για εμένα που δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ, και δεν είχα και διάθεση να σκαλίζω για να μάθω, το Synology ήρθε κουτί. Χρόνια τώρα κατεβάζει και κάνει seed σε torrents και κλείνει μόνο όταν δεν έχει ρεύμα ή αν κάνει αναβάθμιση.

Είναι από τις πιο καλές συσκευές που εχω αγοράσει στη ζωή μου.

Διαφωνώ. Κάτοχος Synology και QNAP NAS.

Ξεκίνησα μάλιστα με Synology ακούγοντας σχόλια σαν το δικό σου. Απογοητεύτηκα. Το απλό είναι και το δύσκολο...:

Κάνεις κλικ σε οτιδήποτε στο software της synology και το lag είναι απίστευτο. Περί τα 5 δεύτερα για να ανοίξει οποιοδήποτε μενού. Και το έχω δει και σε Synology φίλου, με ένα από τα πολύ δυνατά της μοντέλα.

Το QNAP που πήρα μετά είναι σφαίρα.

Και 2η παρατήρησή μου: Η QNAP έχει πολύ περισσότερες εφαρμογές, και μάλιστα για τα πάντα. Θέλω να πω όχι σκουπίδια, ό,τι χρειάζεσαι.

Μην παραπληροφορούμε, αν έχεις στοιχεία γιατί είπες αυτό που είπες, δώσε τα. Τα δικά μου στοιχεία ήταν handson experience everyday life και με μοντέλα των 2 εταιρειών.

Στο Qnap δεν κάνει καθόλου loading το περιεχόμενο;

Κάτοχος SYNOLOGY και QNAP επίσης και έχω να πω πως τα SYNOLOGY τα θεωρώ καλύτερα πλέον.

Οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι:

1. To encoding στα recorded videos στο Surveillance station σε QNAP είναι σε codec που χρειάζεται συγκεκριμένο addon και πάλι δεν παίζουν τα video σε ολους τους players. Εμένα μόνο με windows media player ανοίγουν τα video.

2. Στα notifications όταν γίνει detect movement. καμία σχέση το ένα με το άλλο. Σε Synology μπορείς να ορίσεις συγκεκριμένη area απο την εικόνα που λαμβάνει η κάμερα και να σε ειδοποιεί το ίδιο το NAS όταν δει κίνηση στην συγκεκριμένη περιοχή το οποίο δουλεύει άψογα. Κάτι αντίστοιχο δεν έχει η QNAP.

3. Container station σε QNAP. Δεν μου παίζει καν. Έχω ανοίξει 3 ticket, άνοιξα remote access 2 φορες να μπουν να το δουν. Βρήκαν Bug. 4 μήνες μετά ακόμη δεν έχει βγει το update για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Έχω δώσει 500αρα αλλά linux σε cointainer ακόμη δεν μπορώ να σηκώσω παρότι έχω πληρώσει για το feature αυτό.

4. AC3 filter δεν υποστηρίζεται από την QNAP. Ταινία σε DLNA με ήχο ac3 δεν παίζει. Χρησιμοποιείς plex εναλλακτικά αλλά από τη στιγμή που ο ανταγωνιστής η SYNOLOGY το παρέχει θα έπρεπε να το παρέχεις και εσύ σαν μεγάλη εταιρεία και όχι να το αφαιρέσεις λόγω της άδειας δικαιωμάτων που θα έπρεπε να πληρώσεις.

5. Το QNAP είναι πιο θορυβόδες στη λειτουργία του παρότι στην ουσία κάνει λειγότερα πράγματα απο το SYNOLOGY που έχω.

Σε γενικές γραμμές και οι δύο εταιρείες έχουν πολύ καλά προιόντα και πολύ καλό λογισμικό. Αλλά αν θα έπρεπε να επιλέξω κάποια απο τις δύο σίγουρα θα ήταν η SYNOLOGY. 

Ναι, έτσι, κλασικό σχόλιο Ελληνάρα. Επειδή το είδα εγώ, έτσι είναι, αμα διαφωνείς παραπληροφορείς. Άσε μας ρε μάστορα. Θα έμπαινα και στον κόπο να στο εξηγήσω όπως ο Lvasilis22 αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα καταλάβεις.

Ναι, έτσι, κλασικό σχόλιο Ελληνάρα. Επειδή το είδα εγώ, έτσι είναι, αμα διαφωνείς παραπληροφορείς. Άσε μας ρε μάστορα. Θα έμπαινα και στον κόπο να στο εξηγήσω όπως ο Lvasilis22 αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα καταλάβεις.

Το μόνο εύκολο είναι αδερφέ να κάνει κανείς αυτό που μόλις έκανες. Κι από αυτό πάσχουμε σα λαός...

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι αυτό που λέω εγώ, αυτό είναι και η γενική μοναδική αντικειμενική αλήθεια που θα ικανοποιήσει το τρομερό δικό σου εγωκεντρικό σύμπαν.

Εγώ εξέφρασα τη δική μου εμπειρία, και μάλιστα καταγράφοντας στο τέλος ότι αυτό ήταν η δική μου εμπειρία. Απαντώντας πάνω στην άποψη κάποιου που είπε το τρομερό επιχείρημα 'μετά τη Synology το χάος'. Ο επόμενος που θα διαβάσει αυτό το thread, να μη μείνει σ αυτό το τρομερό επιχείρημα, ας έχει τουλάχιστον και την άποψη χρήσης ενός χρήστη, να συνεχίσει και περαιτέρω τη δική του έρευνα.

Κατά τ' άλλα είπαμε... 'Θα έμπαινα και στον κόπο να στο εξηγήσω όπως ο Lvasilis22 αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα καταλάβεις.' και κατά ένα περίεργο για το σύμπαν κόσμο, για σένα εγώ είμαι ο ελληναράς! 

Αερολογίες...αερολογίες...αερολογίες...μόνο εγώ ξέρω...δε λέω τίποτε..και δε θα πω γιατί οι άλλοι δε θα καταλάβουν.

Σταματώ τη διένεξη γιατί είναι off topic, δε μπορούσα και να μην καταθέσω την άποψή μου στην...προσπάθεια..να με προσβάλουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...