Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταλαβαινω οτι μαλλον εχει να κανει με την πολιτικη του εκαστοτε φορουμ.
Εχω λογαριασμους σε πραγματικα δεκαδες ελληνικα και ξενα φορουμ, ων ουκ εστι αριθμος...
Myphone, adslgr, macrumors, appleinsider, αμετρητα forums εδω και πολλα χρονια.
Αυτο που συμβαινει στο insomnia, οχι μονο να απαγορευεται δια ροπαλου, αλλα να 'ποινικοποιειται' κιολας, μεμπαναρισματα, αν τυχον και απαντησεις σε παλιο θεμα, ειναι κατι για το οποιο θα ηθελα μια εξηγηση.

Δικαιωμα του διαχειριστη ειναι να οριζει τους κανονες, το κατανοω. Σεβαστό, θελοντας και μη.
Οταν ομως μονο εδω στο insomnia, εγω, ο ιδιος χρηστης που ειμαι το ιδιο ατομο που συμμετεχω σε δεκαδες ελληνικα και ξενα φορουμ, μονο εδω αντιμετωπιζω αυτη την εχθροτητα στο να απαντησεις σε παλιο θεμα, ε τοτε θα ηθελα μια εξηγηση.
Περαν των κλασικων απαντησεων που δεν απαντουν στην ουσια της ερωτησης μου, στυλ 'εισαι ελευθερος να αποχωρησεις κλπ', και 'φυγε αν δεν σου αρεσει' κλπ-νομιζω οτι αυτα δεν ειναι απαντησεις...

Σε αλλα φορουμ, οχι μονο δεν παιζει να φας ban επειδη απαντησες και σε θεμα δεκαετιας ακομη, αλλα αντιθετως ειναι προτιμητεο και ενθαρρυνετε, καθοτι 'σεβεσαι' το συμμαζεμα και τον χωρο του site, μην ανοιγοντας νεοθεμα, και αναρτωντας κατι σχετικο σε υπαρχο θεμα. Πολλες φορες ανοιγω νεο θεμα σε αλλα φορουμ, και μου το συγχωνευουν με παλιοτερο! Σαν να μου λενε, κακως ανοιξες νεο θεμα, και επρεπε να πας να ποσταρεις στο παλιο!

Να σας πω το πιο ευκολο; Νεο θεμα για το καθε τι! Και τι να λεει ομως;

Στο insomnia οχι μονο σχεδον απαγορευεται η απαντηση σε παλιο θεμα, αλλα μπορει να απαντησεις πχ σε θεμα διετιας, και να φας και ban!
Επιτρεψτε μου λοιπον να ζητησω καποια λογικη εξηγηση να μου δοθει εδω επισημως, πριν κλειδωθει και αυτο εδω το θεμα, αφου μου προξενει τρομερη εντυπωση η ευκολια με την οποια μοιραζονται τα λουκετα και τα μπαναρισματα, συγκριτικα με το τι βλεπω στην online ζωη μου σε forums Ελλαδας και εξωτερικου.

Ειπαμε, σεβαστες ολες οι αποψεις, δικο σας ειναι το φορουμ-ιδιοκτησιακα εννοω/αν και ουσιαστικα η 'ψυχη' ειναι οι απλοι χρηστες, οποτε ως δικο σας μπορειτε να θεσπισετε και τους πλεον απιθανους κανονες, αλλα οταν ολα τα αλλα φορουμ εχουν την ιδια -οχι απλα ανεκτικη αλλα ακομη και ενθαρρυντικη τακτικη για χρηση υπαρχοντων νηματων, και εδω ειναι το ακρως αντιθετο, ας γνωρισουμε λοιπον την λογικη που δεν γνωρίζουμε.

Ευχαριστώ

• Super Moderators
Δημοσ.

Περιγράφεις παραπλανητικά μια κατάσταση, δήθεν πως απαντάς όμορφα κι ωραία σε ένα νήμα, και κάποιος παράλογος (εν προκειμένω εγώ) σε τιμωρεί.

Ας δούμε, όμως, τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, ξεκινώντας από αυτό το ρημάδι το κείμενο που ονομάζεται "όροι χρήσης":

Σημείο 10: [Τα μέλη υποχρεούνται] "Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης."

Πάμε να δούμε τώρα, αναλυτικά, ποια νήματα ξέθαψες και για ποια "ουσιώδη μηνύματα" έχεις δεχτεί τις παρατηρήσεις:

1. 15 Σεπτεμβρίου 2016: ανέσυρες νήμα ανενεργό από τις 22 Οκτωβρίου 2015 για να γράψεις (με παράθεση μηνύματος από τις 21 Οκτωβρίου):  "Και μπαζολες, και attention whores! Συνδυαστικη προσφορα συμφορα που σκοτωνει!!! 

2. 29 Σεπτεμβρίου 2016: ανέσυρες νήμα ανενεργό από τις 17 Απριλίου 2016 για να γράψεις: "Ποιοι έρωτες... Νορμάλ άντρας να κάτσει να αντιμετωπίσει τις φεμινιστικές μλκιες δε γίνεται".

3. 6 Οκτωβρίου 2016: απάντησες με παράθεση σε μήνυμα (οριστικά αποκλεισμένου μέλους) από τις 29 Οκτωβρίου 2015. Για να πεις κάτι για το "NoFap" κίνημα, στο νήμα του... Fitness.

4. 6 Ιουνίου 2017: ανέσυρες νήμα ανενεργό από τις 7 Ιουνίου 2015 (παραλίγο 2 χρόνια) για να "συνεχίσεις" μια συζήτηση για σχέσεις εξ αποστάσεως.

Η λογική του γιατί δεν θέλουμε τέτοια μηνύματα-σαβούρα περιγράφεται με σαφήνεια στους όρους χρήσης, που καλό θα ήταν μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής να τους έχεις διαβάσει.

Επομένως, δεν ισχύει ότι "σχεδόν απαγορεύεται η απάντηση σε παλιό θέμα". Επιτρέπεται και ενθαρρύνεται μάλιστα, εφόσον η απάντηση είναι ουσιώδης και έρχεται να προσθέσει κάτι σε μια κουβέντα.

Τα passive aggressive flame για τις μπαζόλες και τις φεμινίστριες που δεν τις αντέχει κανένας, και μάλιστα ως "απάντηση" (με παράθεση) σε μηνύματα 8 έως 18 μηνών, ΔΕΝ λογίζονται ως τέτοια.

Αν πραγματικά σε ενδιέφερε το θέμα, θα είχες στείλει μήνυμα είτε σε εμένα, είτε στο διαχειριστή. Προτίμησες να ανοίξεις νήμα. Ας μείνει λοιπόν εδώ και η απάντηση στα όσα ανακριβή ισχυρίζεσαι, προς ενημέρωση.

• Like 16
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...