Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Δηλαδή αν είμαι φοιτητής και εργάζομαι κανονικά και κολλάω τα ένσημα μου αν σε περίπτωση χρειαστεί να μην έχω δικαίωμα να πάρω το ταμείο ανεργίας μου; 

νομίζω (δεν το χω ψάξει σε βάθος) ότι κανονικά δε μπορείς, άλλο αν πολλοί πάνε ταμείο γιατί δε διασταυρώνεται 

αν και πλέον όταν βγάζεις πάσο ζητάνε και αμκα οπότε θα μπορούσε να διασταυρωθεί ενδεχομένως

κοίτα κακώς συμβαίνει αυτό, το ότι είσαι φοιτητής δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις ίδια δικαιώματα με τους άλλους εργαζόμενους, αλλά φοιτητές και φάνταρα δε τους αφήνουν να θεωρούνται άνεργοι ώστε να φαίνεται μικρότερη η ανεργία από τη πραγματική, είναι πάγια τακτική 

για ρίξε μια ματιά κι εδώ

http://prev.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=605&Itemid=560&lang=el

• Like 1
Δημοσ.

Φοιτητής και άνεργος δεν πηγαίνουν μαζί. Μόνο αν τους πεις ψέματα. Επίσης, ακόμα και σε μεταπτυχιακό δεν μπορείς να είσαι άνεργος. 

Δημοσ.

Τα ποσά που γράφονται (1.000,00 και 10,00) παραπάνω είναι στην ουσία το αποτέλεσμα αναγκαίων υπολογισμών για την έκδοση της μισθοδοσίας. Αρχικά πρέπει να διαχωριστεί η ασφάλιση με την αμοιβή. Η ασφάλιση του σπουδαστή αντιστοιχεί στο 1% της 12ης ασφαλιστικής κλάσης. Με λίγα λόγια η ασφάλιση γίνεται πάνω σε τεκμαρτές (πλασματικές) αποδοχές και όχι στις πραγματικές. Επίσης μπαίνουν πάντα 25 ένσημα το μήνα. Με αυτά τα δεδομένα έχουμε:

Ημερομίσθιο 12ης ασφαλιστικής κλάσης = 40,45

Ολόκληρος μήνας = 25 Χ 40,45 = 1.011,25

Εισφορές ΙΚΑ = 1.011,25 Χ 1% = 10,11

Η αμοιβή στις περισσότερες περιπτώσεις αντιστοιχεί στο 80% του ανειδίκευτου εργάτη. Επομένως:

- Για σπουδαστή κάτω των 25 ετών, ημερομίσθιο = 22,83 Χ 80% = 18,264

Μικτός μισθός μήνα = 18,264 Χ 25 = 456,60

Πληρωτέο ποσό = 456,60 - 10,11 = 446,49

- Για σπουδαστή άνω των 25 ετών, ημερομίσθιο = 26,18 Χ 80% = 20,944

Μικτός μισθός μήνα = 20,944 Χ 25 = 523,60

Πληρωτέο ποσό = 523,60 - 10,11 = 513,49

Ακριβως οπως τα λες φιλε!

Ολοκληρωσα την πρακτικη μου πριν απο 2 μηνες και ετσι ακριβως ηταν, 456 μισθος στο χερι ομως, οχι μικτα-καθαρα, και 10 ευρω το ενσημο καλυψης εργατικου ατυχηματος.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα ήμουνα στο προγραμα του οαεδ 18-24 τελείωσε η πρακτική και τώρα ασφάλεια δεν με βάζουν γιατί τα ένσημα δεν μετράνε, εγώ έχασα 4 μήνες ούτε ταμείο ανεργίας πήρα ούτε άδεια ένα καλοκαίρι δεν  πήρα έστω μια μέρα και που πήρα μια την δούλεψα άρα δεν ήταν άδεια, το οαεδ πάλι μου είπε ότι μπορώ να πάρω ασφάλεια γιατί είμαι κάτοχος κάρτας ανεργίας αυτός στο ΙΚΑ με είπε ότι θα πρέπει να μπει ο μάρτης τώρα να του πάω αυτή την βεβαίωση και η ασφάλεια θα μετρήσει από τον μαιο μετά για 6 μήνες, και τι δικαιουμε εγώ σε αυτούς τους μήνες; χάπια μπορώ να γράφω; αύριο που έχω να κάνω έναν υπέρηχο γιατί έχω πρόβλημα υγείας και θα βγάλω 40Ε να πληρώσω τα καλύπτουν αυτοί;  πάλι όχι άρα τι έκανα 4 μήνες ένα απλό τίποτα τα 340Ε που μου έδιναν; να τους τα πετάξω πολύ ευχαρίστως στην μούρη τους δεν τα θέλω 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι απόφοιτος δημοσιου  ΙΕΚ.εκανα πρακτική και μου είπαν στο ΙΕΚ ότι κανονικά δεν με δηλώνει πουθενά ο εργοδότης αλλά επίσης δεν φαίνονται και καθόλου εισφορές διότι δεν υπαρχει κωδικός για τα δημόσια ΙΕΚ.παραυτα στο ΙΚΑ φαίνομαι με κωδικό 210 εργαζόμενος φοιτητής 

Αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκα ως πρακτική ΤΕΙ ????

ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΜΕ ΦΩΤΙΣΕΙ

...

Δημοσ.
Στις 14/6/2017 στις 7:30 ΜΜ, Ablaoublas_542 είπε

Η πρακτικη ασκηση ειναι ασκηση, οχι εργασια. Απολυτα λογικα λοιπον δεν παιρνεις ενσημα ασφαλισης. Τουλαχιστον κλαψας οποιος γκρινιαζει γι αυτο. Χωρις να το λεω αναγκαστικα για καποιον εδω, απλα επειδη γενικα παιζει πολυ μουρμουρα γι αυτο

Η πρακτική άσκηση, στην πράξη, είναι κανονική δουλειά, εργασία. Τουλάχιστον παράλογος και ανέπαφος με την πραγματικότητα όποιος λέει το αντίθετο. Γι' αυτό και θα έπρεπε να έχει κανονικότατα ένσημα, δικαίωμα για ταμείο ανεργίας, καθώς και βασικό μισθό, που είναι ανάλογος ενός ανειδίκευτου εργάτη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, randomcat είπε

Η πρακτική άσκηση, στην πράξη, είναι κανονική δουλειά, εργασία. Τουλάχιστον παράλογος και ανέπαφος με την πραγματικότητα όποιος λέει το αντίθετο. Γι' αυτό και θα έπρεπε να έχει κανονικότατα ένσημα, δικαίωμα για ταμείο ανεργίας, καθώς και βασικό μισθό, που είναι ανάλογος ενός ανειδίκευτου εργάτη.

εντάξει όλα τα άλλα αλλά ταμείο ανεργίας; για ποιο λόγο; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

εντάξει όλα τα άλλα αλλά ταμείο ανεργίας; για ποιο λόγο; 

Επειδή πρόκειται για εργασία, άρα μιλάμε για εργαζόμενο, άρα αν κάνει πρακτική για π.χ. 5 μήνες (και αν ας πούμε ότι π.χ. πριν δούλευε και σε μια καφετέρια για ένα μικρό διάστημα ώστε να συμπληρωθούν τα απαραίτητα ένσημα για ταμείο) γιατί να μην πάρει το επίδομα ανεργίας - έστω και με το κατώτατο χρονικό διάστημα;

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/6/2017 στις 12:23 ΜΜ, ikaruga24 είπε

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Δηλαδή αν είμαι φοιτητής και εργάζομαι κανονικά και κολλάω τα ένσημα μου αν σε περίπτωση χρειαστεί να μην έχω δικαίωμα να πάρω το ταμείο ανεργίας μου; 

Γιατι οπως ειπαμε και πιο πανω το ενσημο σου στην πρακτικη κοστιζει 10 ευρω και οχι οσο ενος εργαζομενου.  Επισης, εαν δουλευεις κανονικα με κανονικα ενσημα αλλα ταυτοχρονα σπουδαζεις κιολα θεωρειται οτι εισαι σε κατασταση στην οποια βελτιωνεις τις γνωσεις σπουδες σου και δεν εισαι πληρως διαθεσιμος για εργασια

Επεξ/σία από sotiraw
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 22/5/2023 στις 7:10 ΠΜ, Panosbam είπε

Ξέρει κανείς πως μπορώ να αγοράσω αυτά τα ένσημα από το να πάω να κάνω πρακτική?

Να τα αγορασεις δεν ξερω, με καμία εικονικη προσληψη ισως κανεις δουλειά

Δημοσ.
Στις 26/2/2018 στις 9:58 ΜΜ, panos0100 είπε

Παιδιά καλησπέρα ήμουνα στο προγραμα του οαεδ 18-24 τελείωσε η πρακτική και τώρα ασφάλεια δεν με βάζουν γιατί τα ένσημα δεν μετράνε, εγώ έχασα 4 μήνες ούτε ταμείο ανεργίας πήρα ούτε άδεια ένα καλοκαίρι δεν  πήρα έστω μια μέρα και που πήρα μια την δούλεψα άρα δεν ήταν άδεια, το οαεδ πάλι μου είπε ότι μπορώ να πάρω ασφάλεια γιατί είμαι κάτοχος κάρτας ανεργίας αυτός στο ΙΚΑ με είπε ότι θα πρέπει να μπει ο μάρτης τώρα να του πάω αυτή την βεβαίωση και η ασφάλεια θα μετρήσει από τον μαιο μετά για 6 μήνες, και τι δικαιουμε εγώ σε αυτούς τους μήνες; χάπια μπορώ να γράφω; αύριο που έχω να κάνω έναν υπέρηχο γιατί έχω πρόβλημα υγείας και θα βγάλω 40Ε να πληρώσω τα καλύπτουν αυτοί;  πάλι όχι άρα τι έκανα 4 μήνες ένα απλό τίποτα τα 340Ε που μου έδιναν; να τους τα πετάξω πολύ ευχαρίστως στην μούρη τους δεν τα θέλω 

Δεν φτάνει που ήσουν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα και πληρώθηκες, θες και ταμείο ανεργίας και ασφάλεια. Φιλαράκι να πας να δουλέψεις διαφορετικά κάνε μια ιδιωτική ασφάλεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...