Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Είχα ένα πιστωτικό σε ένα κατάστημα, και είπα να το καταναλώσω αγοράζοντας ένα UPS για το σύστημα που έχω για δουλειά, ώστε να μην είμαι με τον φόβο αν μία διακοπή ρεύματος ή πτώση τάσης μου δημιουργήσει πρόβλημα... Με βάση το σύστημά μου επέλεξα αυτό: APC Back-UPS 950VA AVR 230V [bX950U-GR] (http://www.msystems.gr/index.php?category=2921&product=19118)

Επειδή ποτέ μου δεν είχα UPS, και από ότι βλέπω υπάρχουν αρκετοί που το κατέχουν με τα UPS πολύ περισσότερο από εμένα, έχω κάποιες απορίες:

1. Για να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται μέχρι να χρειαστεί αλλαγή η μπαταρία, είναι καλύτερα να το κλείνω όταν το PC είναι κλειστό, ή να το αφήνω ανοιχτό συνέχεια;

2. Στην περίπτωση που χρειαστούν αλλαγή οι μπαταρίες, υπάρχει τρόπος να δω ποιες είναι συμβατές ώστε να υπολογίσω πρόχειρα το κόστος αλλαγής τους;

3. Η αλλαγή της μπαταρίας είναι εύκολη διαδικασία ή πρέπει να το πάω σε εξειδικευμένους να την κάνουν;

4. Και μία ερώτηση λίγο πιο ειδική για το συγκεκριμένο UPS που έχω πάρει, που ίσως να φανεί χαζή ερώτηση σε κάποιους: όταν το ανοίγω, ακούγεται ένα μικρό "τσακ" (λογικά ενεργοποιούνται οι πυκνωτές/μετασχηματιστής που έχει και κάνει εσωτερικό έλεγχο) και αναβοσβήνει το led λειτουργίας. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακούγεται ένα δεύτερο "τσακ" και παραμένει αναμμένο το led λειτουργίας, δείχνοντας ότι είναι έτοιμο προς χρήση. Η λειτουργία αυτή είναι φυσιολογική ή έπρεπε κατ' ευθείαν να ανάβει χωρίς να αναβοσβήνει το led και τα ακούγονται τα "τσακ"?

Ευχαριστώ σε όσους απαντήσουν

Δημοσ.

1. Το UPS πρέπει να μένει πάντα ανοικτό.

2. Τα APC παίρνουν κοινές μπαταρίες, αλλά η πείρα έχει δείξει πως αν βάλεις YUASA ή αυτές που βάζει η APC κρατάνε περισσότερο.

3. Πανεύκολη.

4. Φυσιολογική.

• Like 1
Δημοσ.

1. Το UPS πρέπει να μένει πάντα ανοικτό.

2. Τα APC παίρνουν κοινές μπαταρίες, αλλά η πείρα έχει δείξει πως αν βάλεις YUASA ή αυτές που βάζει η APC κρατάνε περισσότερο.

3. Πανεύκολη.

4. Φυσιολογική.

Σχετικά με το 2.

Επειδή είμαι άσχετος με ups, υπάρχει κάποιο λινκ για αυτές τις κοινές μπαταρίες να δω τιμές για το ups μου?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Προσωπικά το κλείνω το βράδυ. Ανοίγει το μεσημέρι-απόγευμα όταν γυρίζω από δουλειά.

Το ups εκτος απο το να κρατησει τον υπολογιστη ανοιχτο προστατευει και απο υπερταση ,η οποια μπορει να σου κανει ζημια και οταν ειναι κλειστος ο υπολογιστη (εκτος βεβαια αν το βγαζεις και απο την μπριζα ) οποτε σοφρων ειναι να ειναι συνεχεια ανοιχτο

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με το 2.

Επειδή είμαι άσχετος με ups, υπάρχει κάποιο λινκ για αυτές τις κοινές μπαταρίες να δω τιμές για το ups μου?

Ευχαριστώ

Σύμφωνα με την APC, το battery pack είναι το παρακάτω:

http://www.apc.com/shop/gr/en/products/APC-Replacement-Battery-Cartridge-17/P-RBC17

http://www.skroutz.gr/s/8621882/APC-Replacement-Battery-Cartridge-17.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...