Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγεις ένα θρεντ όπου με βάση τον τίτλο του είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει φανατισμένους από τη μία ή την άλλη πλευρά για να βγάλουν τα απωθημένα τους χωρίς να δώσουν καμία χρήσιμη πληροφορία.

Ποιός ο λόγος, ειλικρινα, να μην διαβάσεις όσα περισσότερα review και μετρήσεις από benchmarks στο διαδίκτυο μπορείς, για να βγάλεις μόνος σου κάποιο συμπέρασμα; Και μετά να ανοίξεις ένα θρεντ για την επιλογή των μηχανημάτων της πλατφόρμας που επέλεξες.

Είπες ότι παίζεις rpg π.χ.. Γιατί δεν ψάχνεις για δοκιμές των cpu που ανέφερες στο rpg που σου αρέσει;

• Like 1
Δημοσ.

AMD R5 1600 (213€)

ASROCK AB350M PRO4 (90€)

G. SKILL 8GB DDR4 3000Mhz (70€)

SANDISK 240GB SSD SATA III (84€)

GIGABYTE GTX 1050TI 4GB DDR5 (142€)

ENERMAX MAX PRO 500WATT (52€)

ZALMAN Z1 NEO (38€)

LG 24MB56HQ (144€)

-------------------------------------------------------------------

Σύνολο 835€ !

Σου φτιάχνω και άλλο ένα με μικροαλλαγές για δυνατότερη κάρτα.

EDIT:

AMD R5 1600 (213€)

ASROCK AB350M PRO4 (90€)

G. SKILL 8GB DDR4 2800Mhz (64€)

Asus Radeon RX 570 4GB Expedition (215€)

CORSAIR VS 550 (43€)

AEROCOOL QS-240 (30€)

Philips 240V5QDSB (129€)

Σύνολο 866€ !

Το δεύτερο είναι δυνατότερο. 

Για τιμές σε CPU-MOBO-RAM ,δες το κατάστημα 

http://diktyo.xyz/index.php?route=product/category&path=1_6

Τα υπόλοιπα είναι τιμές skroytz.

• Like 5
Δημοσ.

..Λόγω της εργασίας που θες να κάνεις θα σε συμβούλευα εδώ:
(...Είναι ανούσιο να πας σε 4 Πυρήνες και 4 ή 8 Νήματα και με 6 ή 8 Mb κρυφής μνήμης..)

-απο Intel πας σε σειρά i7 Socket LGA2011-3

6 Πυρήνες 12 Νήματα 15 Mb κρυφής μνήμης
8 Πυρήνες 16 Νήματα 20 Mb κρυφής μνήμης
10 Πυρήνες 20 Νήματα 25 Mb κρυφής μνήμης

-απο Amd πας σε σειρά Ryzen R5 / R7

6 Πυρήνες 12 Νήματα 19 Mb κρυφής μνήμης
8 Πυρήνες 16 Νήματα 20 Mb κρυφής μνήμης

-Απο Κάρτες Γραφικών: Τουλάχιστον με 4 Gb Μνήμης και άνω+

nVidia GeForce..
GTX 1060 / GTX 1070 / GTX 1080 / GTX 1080 Ti

AMD Radeon..
RX 570 / RX 580 / R9 Fury X / Pro Duo

Απο μνήμη RAM πήγαινε σε DDR4 και προσπάθησε να βρεις υψηλούς χρονισμούς και χαμηλά timmings σε 2πλό ή 4πλο κανάλι απο 16 γίγα και άνω..

Δημοσ.

Εγώ θα διαφωνήσω ελαφρώς με τους παραπάνω. Αναφέρεις autocad, arc gis... Αυτά χρησιμοποιούν λίγους πυρήνες, και όπως φαίνεται δεν θα αλλάξει σύντομα αυτό. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ψάξεις cpu με λίγους πυρήνες και όσο το δυνατό υψηλή συχνότητα. Επομένως, θα σου πρότεινα intel. Προσωπικά είχα intel i7 7700k και πήγα σε amd r7 1700. Τον intel τον πήρε όμως η σύζυγος καθότι μηχανικός που δουλεύει αυτά τα προγράμματα, και αποδίδει καλύτερα με τον i7 παρά με τον r7. Ξέρω, παλαιός κώδικας που δεν γουστάρει τους πολλούς πυρήνες και έχει να φτιαχτεί από την έκδοση cad 2011 και gis9.1, αλλά τι να κάνουμε.

Γενικά, και απλουστευμενα όσο γίνεται, να έχεις στο μυαλό σου πως η amd έχει χαμηλότερες συχνότητες αλλά περισσότερους πυρήνες, και η ιντελ το ανάποδο.

Άρα, θα σου πρότεινα i7 7700k. Ξέρω πως ξεφεύγει από τα χρήματα που μας είπες, αλλά θεωρώ υπερτιμημενους τους i5 την παρούσα χρονική στιγμή.

Γενικά, θα σου έλεγα όμως να μην πάρεις τίποτα τώρα, αν μπορείς να μείνεις λίγους μήνες ακόμα με ότι έχεις. Ανακοινώθηκαν νέοι επεξεργαστές, επομένως αναμένεται πτώση τιμών για τους υπάρχοντες

• Like 1
Δημοσ.

Έχω καταλήξει στους 2 αυτούς.  Φυσικά και άλλες προτάσεις δεκτές. σκεφτόμουν μέχρι 200 ευρώ αλλά είπα να κάνω την υπέρβαση και να πάω στα 250.

Ο 7600k δεν μετραει για κανεναν λογο. Ειναι ακριβουτσικος, θελει δυνατη ψυξη για να κανεις OC και z170 / 270 mobo. Καλυτερα να πας σε 7700 κλειδωμενο παρα σε 7600k.

Επισης ουτε ο 1600x μετραει τοσο, οταν με λιγοτερα χρηματα παιρνεις τον 1600 που εχει πολυ δυνατο cooler και ανεβαινει στις ιδιες συχνοτητες με τον 1600x.

Εν ολιγοις, αν θες να πας γυρω στα 200€ για cpu + cooler, πας για τον 1600. Σε αυτη την τιμη δεν υπαρχει τιποτα ουτε καν κοντα τριγυρω. Αν πας για παραπανω χρηματα τοτε κοιτας για 7700. 

• Like 2
Δημοσ.

AMD R5 1600 (213€)

ASROCK AB350M PRO4 (90€)

G. SKILL 8GB DDR4 3000Mhz (70€)

GIGABYTE GTX 1050TI 4GB DDR5 (142€)

ENERMAX MAX PRO 500WATT (52€)

ZALMAN Z1 NEO (38€)

LG 24MB56HQ (144€)

Σύνολο 835€ !

Σου φτιάχνω και άλλο ένα με μικροαλλαγές για δυνατότερη κάρτα.

EDIT:

AMD R5 1600 (213€)

ASROCK AB350M PRO4 (90€)

G. SKILL 8GB DDR4 2800Mhz (64€)

Asus Radeon RX 570 4GB Expedition (215€)

CORSAIR VS 550 (43€)

AEROCOOL QS-240 (30€)

Philips 240V5QDSB (129€)

Σύνολο 866€ !

Το δεύτερο είναι δυνατότερο. 

Για τιμές σε CPU-MOBO-RAM ,δες το κατάστημα 

http://diktyo.xyz/index.php?route=product/category&path=1_6

Τα υπόλοιπα είναι τιμές skroytz.

Σε ευχαριστω πολυ για τις προτασεις.  Με βοηθαει παρα πολυ το build σου. Νομιζω πως αναγκαστικα θα πρεπει να ανεβασω λιγο το Bugjet γιατι εχει δικιο ο Millennium . Eνα build σαν το δικο σου νιωθω σαν να το χαντακώνω αν δεν παρω και μια καλη οθονη. Βεβαια πανω απο 200 γοα οθονη δεν θα δωσω.

..Λόγω της εργασίας που θες να κάνεις θα σε συμβούλευα εδώ:

(...Είναι ανούσιο να πας σε 4 Πυρήνες και 4 ή 8 Νήματα και με 6 ή 8 Mb κρυφής μνήμης..)

-απο Intel πας σε σειρά i7 Socket LGA2011-3

6 Πυρήνες 12 Νήματα 15 Mb κρυφής μνήμης

8 Πυρήνες 16 Νήματα 20 Mb κρυφής μνήμης

10 Πυρήνες 20 Νήματα 25 Mb κρυφής μνήμης

-απο Amd πας σε σειρά Ryzen R5 / R7

6 Πυρήνες 12 Νήματα 19 Mb κρυφής μνήμης

8 Πυρήνες 16 Νήματα 20 Mb κρυφής μνήμης

-Απο Κάρτες Γραφικών: Τουλάχιστον με 4 Gb Μνήμης και άνω+

nVidia GeForce..

GTX 1060 / GTX 1070 / GTX 1080 / GTX 1080 Ti

AMD Radeon..

RX 570 / RX 580 / R9 Fury X / Pro Duo

Απο μνήμη RAM πήγαινε σε DDR4 και προσπάθησε να βρεις υψηλούς χρονισμούς και χαμηλά timmings σε 2πλό ή 4πλο κανάλι απο 16 γίγα και άνω..

Σε ευχαριστω για την βοηθεια. Δεν λεω πως δεν μου αρεσει η προταση σου αλλα ανεβαινει πολυ το κοστος . Ποιο ακριβος επεξεργαστης απο τους υπολοιπους που σκεφτομουν.  Βεβαια για καρτα μου φαινεται πολυ καλη περιπτωση η RX570

Εγώ θα διαφωνήσω ελαφρώς με τους παραπάνω. Αναφέρεις autocad, arc gis... Αυτά χρησιμοποιούν λίγους πυρήνες, και όπως φαίνεται δεν θα αλλάξει σύντομα αυτό. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ψάξεις cpu με λίγους πυρήνες και όσο το δυνατό υψηλή συχνότητα. Επομένως, θα σου πρότεινα intel. Προσωπικά είχα intel i7 7700k και πήγα σε amd r7 1700. Τον intel τον πήρε όμως η σύζυγος καθότι μηχανικός που δουλεύει αυτά τα προγράμματα, και αποδίδει καλύτερα με τον i7 παρά με τον r7. Ξέρω, παλαιός κώδικας που δεν γουστάρει τους πολλούς πυρήνες και έχει να φτιαχτεί από την έκδοση cad 2011 και gis9.1, αλλά τι να κάνουμε.

Γενικά, και απλουστευμενα όσο γίνεται, να έχεις στο μυαλό σου πως η amd έχει χαμηλότερες συχνότητες αλλά περισσότερους πυρήνες, και η ιντελ το ανάποδο.

Άρα, θα σου πρότεινα i7 7700k. Ξέρω πως ξεφεύγει από τα χρήματα που μας είπες, αλλά θεωρώ υπερτιμημενους τους i5 την παρούσα χρονική στιγμή.

Γενικά, θα σου έλεγα όμως να μην πάρεις τίποτα τώρα, αν μπορείς να μείνεις λίγους μήνες ακόμα με ότι έχεις. Ανακοινώθηκαν νέοι επεξεργαστές, επομένως αναμένεται πτώση τιμών για τους υπάρχοντες

Σε αυτο που λες εχεις δίκιο για αυτο ανέφερα και τα games. Θεωρό οτι στο σύστημα που θα παω να φτιάξω  δεν θα εχουν πρόβλημα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ αυτη τη στιγμη. 

Βεβαια καταλαβαινω και αυτο που μου λες για τον i7 7700κ αλλα πργματικα ξεφευγει η τιμη....

Ελεγα να κανω την αγορα μεσα στο μηνα(σιγα σιγα τα part) . Εσυ εισαι υπερ στο να περιμενω? θα εχουν  ουσιαστικη διαφορα οι τιμες?

Δημοσ.

Αν, πότε και πόσο πέσουν οι τιμές δεν μπορεί να στο πει κανείς με βεβαιότητα.

Για ένα να είσαι σίγουρος, με τις προτάσεις που βλέπω εδώ, ότι κι αν επιλέξεις, ευχαριστημένος θα είσαι τελικά. Και για να αναιρεσω τα δικά μου λεγόμενα, αλλά και για να σου φύγουν οι αμφιβολίες, υποθέτω πως ακόμα κι αν επιλέξεις να περιμένεις, δεν νομίζω να καταφέρεις να γλυτώσεις πάνω από 50ευρώ, και πάλι πολλά μπορεί να λέω.

Επομένως, επειδή καταλαβαίνω ότι το βιάζεσαι, παρτο να το χαρείς

• Like 1
Δημοσ.

Αν, πότε και πόσο πέσουν οι τιμές δεν μπορεί να στο πει κανείς με βεβαιότητα.

Για ένα να είσαι σίγουρος, με τις προτάσεις που βλέπω εδώ, ότι κι αν επιλέξεις, ευχαριστημένος θα είσαι τελικά. Και για να αναιρεσω τα δικά μου λεγόμενα, αλλά και για να σου φύγουν οι αμφιβολίες, υποθέτω πως ακόμα κι αν επιλέξεις να περιμένεις, δεν νομίζω να καταφέρεις να γλυτώσεις πάνω από 50ευρώ, και πάλι πολλά μπορεί να λέω.

Επομένως, επειδή καταλαβαίνω ότι το βιάζεσαι, παρτο να το χαρείς

Δεν το βιάζομαι ακριβως δηλαδή μπορω να κρατησω τα λεφτα αλλα και σε 2 μηνες απο τωρα δυσκολα θα ανεβεί ιδιετερα το bugjet. οποτε δυσκολα θα παω σε  i7 7700k. 

Γιατι σκεψου οτι με τις πραγατικα πολυ ωραιες προτασεις των ατομων στο forum χρειαζομαι και μια οθονη καλη οποτε σκεφτομαι αν ανεβει το budjet να δωσω εκει κατι παραπανω.

Δημοσ.

Εφτιαξα ενα build και ηθελα να του ριξετε μια ματια.

Μου βγηκε παραπανω απο οτι περιμενα βεβαια. Βγηκε στα 843. Θελω να το παω στα 750 γιατι χρειαζομαι και οθονη.

https://www.skroutz.gr/s/4306933/EVGA-500W-Power-Supply-80-PLUS.html

https://www.skroutz.gr/s/11139197/AMD-Ryzen-5-1600.html

https://www.skroutz.gr/s/11871556/Asus-Radeon-RX-570-4GB-Expedition-90YV0AI1-M0NA00.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/11503799/MSI-B350M-Gaming-Pro.html?from=drop

https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html?keyphrase=WD+Blue+1TB+SATA+6+Gb%2Fs+7200

https://www.skroutz.gr/s/9268579/Sandisk-SSD-Plus-240GB-530MB-s.html

https://www.skroutz.gr/s/9023852/Crucial-Ballistix-Sport-LT-8GB-DDR4-2400MHz-BLS2C4G4D240FSE.html

https://www.skroutz.gr/s/8362584/Zalman-Z9-Neo.html?from=account_favorites

Σκεφτομαι να βγαλω τον ssd δεν μου ειναι απραιτητος. θα αγορασω αργοτερα λογικα 

Πως σας φαινετε? ευχαριστω οσους βοηθησουν

Δημοσ.

Σε αυτα τα λεφτα, rx570, με ποναει η ψυχη μου λιγο. Κατα τα αλλα, απτο build δυσκολο να κοψεις απο καπου. Πολυ οριακα εισαι. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...