Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου οπότε δεν μπορώ να διαλέξω.

Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης των part για το pc που θα αρχίζω να φτιάχνω σε λίγες μέρες. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε αυτά τα χρήματα ποιον cpu θα έπρεπε να επιλέξω?  ( οσο πιο απλα γινεται) 

Έχω καταλήξει στους 2 αυτούς.  Φυσικά και άλλες προτάσεις δεκτές. σκεφτόμουν μέχρι 200 ευρώ αλλά είπα να κάνω την υπέρβαση και να πάω στα 250.

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφου δεν εισαι γνωστης θα ηθελα να καταλαβω πως κατεληξες να συγκρινεις 6πυρηνο με 4πυρηνο οπου ειναι απλα μαθηματικα και λες παει ειναι καλυτερος ο πρωτος...μαλλον μας τρολλαρει ο φιλος και θελει ν αναψουν τ αιματα

Δημοσ.

Ιντελαρα φυσικα.Που θα πας με τα σαπακια της AMD  :devil:

Έχεις δίκιο. Ειδικά άμα θέλει να κάνει render σε πολλά βίντεο, με την ιντελάρα προλαβαίνει να πάει και για καφέ μέχρι να τελειώσει!!! :devil:

• Like 3
Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Ειδικά άμα θέλει να κάνει render σε πολλά βίντεο, με την ιντελάρα προλαβαίνει να πάει και για καφέ μέχρι να τελειώσει!!! :devil:

Ξαφνικα ολοι κανουν επεξεργασια βιντεο και εικονας στην Ελλαδα, το οτι κατεβασαν κανα πειρατικο προγραμμα και πατανε 2 κλικ τους εκανε ολους γραφιστες και ετσι

• Like 6
Δημοσ.

Ουτε καν μαγκες δεν εχω καμια διαθεση για αντιπαραθεσεις(πιθανον δεν θα καταλαβω  και τιποτα). απλα δεν  γνωριζω ποιος κανει για gaming.

Θελω ενας ανθρωπος που ξερει να εξηγήσει  σε εμένα που δνε ξέρω πως θα επιλέξω . Εχω κανει και θεμα με το build μου αλλα δεν πηρα πολυ βοηθεια οποτε το ψαχνω στο ιντερνετ γενικα.

Εγω γενικα παιζω rpg και moba. survival 

Προγραμματα: AUTOCAD ARG GIS PHOTOSHOP

Δημοσ.

Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης των part για το pc που θα αρχίζω να φτιάχνω σε λίγες μέρες. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε αυτά τα χρήματα ποιον cpu θα έπρεπε να επιλέξω?  ( οσο πιο απλα γινεται) 

Έχω καταλήξει στους 2 αυτούς.  Φυσικά και άλλες προτάσεις δεκτές. σκεφτόμουν μέχρι 200 ευρώ αλλά είπα να κάνω την υπέρβαση και να πάω στα 250.

Τα τετραπυρηνάκια στήν τιμή που ζητάει η Intel πλέον πέθαναν και απευθήνονται είτε σε αφελείς είτε σε ηλίθια fanboys, προχώρα παρακάτω ειτε σε i7 εάν θες Intel η R5 1600/1600X σε AMD.

• Like 8
Δημοσ.

Τα τετραπυρηνάκια στήν τιμή που ζητάει η Intel πλέον πέθαναν και απευθήνονται είτε σε αφελείς είτε σε ηλίθια fanboys, προχώρα παρακάτω ειτε σε i7 εάν θες Intel η R5 1600/1600X σε AMD.

Απλα δεν μπορω να ανεβω πανω απο τα 250 για επεξεργαστη

Σκεψου το build μου το υπολογιζω 800 euro. Θα κοψω απου αλλου για καλο επεργαστη και καρτα γραφικων

Για πασιέτζα είναι μια χαρά και οι δύο!!! Αν ανέφερες και τι άλλο θέλεις να κάνεις με το σύστημά σου θα ήταν καλύτερα.

Ακόμα καλύτερα θα ήταν βέβαια αν συμπλήρωνες την φόρμα (όπου περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που πρέπει να δώσεις) για να σου κάνουν μια συνολική πρόταση ανάλογα με τα λεφτά που θέλεις να δώσεις.

ποια φορμα ενοεις?

Αφου δεν εισαι γνωστης θα ηθελα να καταλαβω πως κατεληξες να συγκρινεις 6πυρηνο με 4πυρηνο οπου ειναι απλα μαθηματικα και λες παει ειναι καλυτερος ο πρωτος...μαλλον μας τρολλαρει ο φιλος και θελει ν αναψουν τ αιματα

Απλα απο τα λιγα που διαβασα σε αυτα τα λεφτα αυτους νομιζα οτι επρεπε να κοιταξω.

Y.Γ. αν ήμουν γνωστής δεν θα έμπαινα καν στο forum να ρωτήσω θα τα έβρισκα ολα μονος μου και θα έμπαινα στο forum να βοηθήσω και αλλους να επιλέξουν 

Δημοσ.

Παρε εναν i5 7500 και εισαι 95% καλυμενος να υποστηριξεις μια GTX 1060 στο επακρο. Απο εκει και περα ολοι οι επεξεργαστες ειναι για να παιζεις με τις λεπτομερειες και σε αναλυση περαν των 1080p που πας για αλλο budget γενικοτερα και εχεις να κανεις με 1000αδες ευρω σε συστημα και οθονη.

• Like 2
Δημοσ.

TS, αν παίζεις παιχνίδια πας σε i5 (αν και πλέον δεν είναι και καλή η τιμή του). Αν χρησιμοποιείς πολυνηματικά προγράμματα πας σε Ryzen. Κατα την γνώμη μου δες και τον απλό 1600, είναι ο πιο VFM απο τους τρεις αν ασχοληθείς με OC (που για να βλέπεις K λογικά ναι).

Δες και την προοπτική του 7500 που είναι σχεδόν σαν τον 7600Κ το 95% του χρόνου, με πολύ λιγότερα χρήματα, και φυσικά πας σε φθηνότερη μητρική, χωρίς έξτρα ψύξη κλτ, με αποτέλεσμα να σου μείνει κανα 120+ για κάρτα γραφικών. Αυτά τα χρήματα είναι σχεδόν η διαφορά μεταξύ 1060 και 1070, που είναι χαόδης...

• Like 9
Δημοσ.

Απλα δεν μπορω να ανεβω πανω απο τα 250 για επεξεργαστη

Σκεψου το build μου το υπολογιζω 800 euro. Θα κοψω απου αλλου για καλο επεργαστη και καρτα γραφικων

ποια φορμα ενοεις?

Απλα απο τα λιγα που διαβασα σε αυτα τα λεφτα αυτους νομιζα οτι επρεπε να κοιταξω.

Y.Γ. αν ήμουν γνωστής δεν θα έμπαινα καν στο forum να ρωτήσω θα τα έβρισκα ολα μονος μου και θα έμπαινα στο forum να βοηθήσω και αλλους να επιλέξουν 

http://www.insomnia.gr/topic/391825-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/

Στο πρώτο ποστ.

Δημοσ.

Ένα σύστημα φτιάχνεται με βάση το budget καθ`ολοκληρίαν. Δεν κοιτάμε ποτέ ένα ένα κομμάτι ξεχωριστά. 

Οπότε αν θες να σου πουμε τι πρέπει να πάρεις πρέπει να ορίσεις budget και την χρήση του συστήματος.

Επίσης πρέπει να αναφέρεις αν υπάρχουν κομμάτια που θα κρατήσεις από παλαιό pc όπως οθόνη (ανάλυση) , δίσκοι , τροφοδοτικά.

Διαφορετικά δεν ....

Προσωπικά σαν βάση για ένα νέο σύστημα με προοπτικές , θα διάλεγα έναν AMD R5 1600 (213€) που έχει και ψύκτρα δική του, μαζί με μια μητρική των 90€ ( asrock ab350m pro 4) 

Eίναι μακράν ο δυνατότερος, πληρέστερος και με προοπτικές αναβάθμισης , οικονομικός σχετικά συνδυασμός που κυκλοφορεί.

Πολύ δύναμη παντού και για οτιδήποτε, σε καλή τιμή.

Ετσι θα εξοικονομήσεις χρήματα για δυνατότερη κάρτα, ενώ θα έχεις και ένα ξεκλείδωτο δυνατό 6Core/12Threads CPU .

• Like 6
Δημοσ.

Παρε εναν i5 7500 και εισαι 95% καλυμενος να υποστηριξεις μια GTX 1060 στο επακρο. Απο εκει και περα ολοι οι επεξεργαστες ειναι για να παιζεις με τις λεπτομερειες και σε αναλυση περαν των 1080p που πας για αλλο budget γενικοτερα και εχεις να κανεις με 1000αδες ευρω σε συστημα και οθονη.

Σ ευχαριστω για τη προταση και την βοηθεια! οποτε η διαφορα των 45 ευρω που εχει περιπου ο i5 7500 με τον i5 7600k ειναι μεγαλη.? δεν αξιζει ?

TS, αν παίζεις παιχνίδια πας σε i5 (αν και πλέον δεν είναι και καλή η τιμή του). Αν χρησιμοποιείς πολυνηματικά προγράμματα πας σε Ryzen. Κατα την γνώμη μου δες και τον απλό 1600, είναι ο πιο VFM απο τους τρεις αν ασχοληθείς με OC (που για να βλέπεις K λογικά ναι).

Δες και την προοπτική του 7500 που είναι σχεδόν σαν τον 7600Κ το 95% του χρόνου, με πολύ λιγότερα χρήματα, και φυσικά πας σε φθηνότερη μητρική, χωρίς έξτρα ψύξη κλτ, με αποτέλεσμα να σου μείνει κανα 120+ για κάρτα γραφικών. Αυτά τα χρήματα είναι σχεδόν η διαφορά μεταξύ 1060 και 1070, που είναι χαόδης...

σε ευχαριστω για την βοηθεια. κυριως για gaming. Τα προγραμματα που χρησιμοποιω δεν ειναι και τοσο απαιτητικά 

Και γιατί δεν έγραψε στο κατάλληλο θέμα;

Άσε τον τίτλο με το vs μέσα.

Τρίβουν τα χέρια τους μερικοί!!

σορρυ εχεις δικιο για αυτο :P

Ένα σύστημα φτιάχνεται με βάση το budget καθ`ολοκληρίαν. Δεν κοιτάμε ποτέ ένα ένα κομμάτι ξεχωριστά. 

Οπότε αν θες να σου πουμε τι πρέπει να πάρεις πρέπει να ορίσεις budget και την χρήση του συστήματος.

Επίσης πρέπει να αναφέρεις αν υπάρχουν κομμάτια που θα κρατήσεις από παλαιό pc όπως οθόνη (ανάλυση) , δίσκοι , τροφοδοτικά.

Διαφορετικά δεν ....

Προσωπικά σαν βάση για ένα νέο σύστημα με προοπτικές , θα διάλεγα έναν AMD R5 1600 (213€) που έχει και ψύκτρα δική του, μαζί με μια μητρική των 90€ ( asrock ab350m pro 4) 

Eίναι μακράν ο δυνατότερος, πληρέστερος και με προοπτικές αναβάθμισης , οικονομικός σχετικά συνδυασμός που κυκλοφορεί.

Ετσι θα εξοικονομήσεις χρήματα για δυνατότερη κάρτα, ενώ θα έχεις και ένα ξεκλείδωτο δυνατό 6Core/12Threads CPU .

Εχεις μεγαλο δικιο σε αυτο. Ποσό που διαθέτουμε : 850 euro

Χρήση υπολογιστή : gaming (moba, rpg) .

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: autocad,photoshop ,ArgGis, edditing 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.  Ναι χρειάζομαι και οθόνη ( δεν ξέρω τιμες για οθόνη όποτε ας πούμε οτι μπορώ να παω και στα 850 συνολο,

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Δεν με απασχολεί

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  Από διαφορετικά καταστήματα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Απο εμενα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . oxi

Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? ναι σίγουρα 

Eυχαριστω εκ των προτέρων όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν.

Διαφορετικά δεν ....

Μου αρεσει πολυ η προταση σου αυτη γιατι ειναι οντως σχετικα οικονομικη. 

Αυτο που λες για την καρτα με ενδιαφερει πολυ οποτε οντως θελω να εξοικονομησω χρηματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...