taslikos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα στο φόρουμ, Περνώ αμέσως στο θέμα, το ρουτερ μου είναι τοποθετημένο, στην κουζίνα στον 1ο όροφο, υπάρχει καλώδιο περασμένο από τοίχο που πάει προς τον κάτω όροφο όμως είναι σε απόσταση περιπου 10 μετά από το ρουτερ. Δεν υπάρχει δυνατότητα να βάλουμε πάνω στο ρουτερ το καλώδιο μιας και είναι σαλόνι κουζίνα μαζί και δεν θέλω να φαίνεται(πρίζα τηλεφώνου δεν υπάρχει στο σαλόνι). Η μια λύση που σκέφτηκα είναι κάποιο powerline που θα τοποθετηθεί το ένα δίπλα από το ρουτερ και το άλλο στο σαλόνι και θα βάλω σε αυτό το καλώδιο που πάει στον κάτω όροφο. Μια άλλη λύση ήταν ένα repeater (850re ; ) το οποίο θα μπει στο σαλόνι, θα δώσει στο καλώδιο αλλά θα δίνει και ασυρματα(δεν με νοιάζει αυτό, αν γίνεται το σεταρω ως client). Αυτές τις λύσεις έχω σκεφτεί όμως γνωρίζω ότι καμία δεν θα πιάσει την σιγουριά του καλωδίου. Όμως το καλώδιο επειδή είχα περάσει πιο παλιά τραυματιζόταν και τελικά χάλασε. Θέλω μια λύση η οποία να δίνει σταθερότητα η ταχύτητα δεν με νοιάζει να πέσει 2 mbps θέλω να μην πέφτει με τίποτα, να μην χρειάζονται επανεκκινήσεις γιατί την πάτησα παλιά με ένα tplink repeater που έπρεπε να το βάζω και να το βγάζω συνέχεια... Ακούω προτάσεις!! Edit: επειδή έκανα λάθος, παρακαλώ να μεταφερθεί το θέμα στο σωστό νήμα. Επισης, πρόσεξα πως το θέμα έχει συζητηθεί άλλη φορά, αλλά θεωρώ διαφορετική την χρήση που θέλω να κανω (σταθερότητα) σε σχέση με άλλο νήμα.
taslikos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Κανεις;; δεν γνωρίζει κάποιος αν τα powerline αποτελούν σταθερή λύση;
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 α.καλωδιο οτι πιο σταθερο. β.Powerline πολυ καλη επιλογη αρκει να ειναι Passthrough.σε τριφασικο ρευμα παιζουν μεν αλλα μπορει να χασεις σε ταχυτητα. γ.repeater παιζει αλλα χανεις σε ταχυτητα. κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι το powerline θα παιζει ταπα ή οτι δεν θα εχεις καποιο θεμα λογω καλωδιωσης σπιτιου
Tovarish Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Ασυζητητι powerline. Θα βρεις την υγειά σου.. Αρκεί να ελέγξεις ότι τα 2 powerline να είναι στην ίδια φάση. Το καλύτερο είναι να δανειστείς powerline από κάποιο γνωστό να δεις αν θα δουλέψει πριν αγοράσεις.
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 και να μην ειναι στην ιδια φαση συνηθως παιζουν αλλα χανουν σε ταχυτητα.επισης να ειναι Passthrough και παντα firmware update.Οποιος μπορει να δωσει παραπανω λεφτα παει σε devolo.
Greg9 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Το repeater όμως θα σου κοστίσει λιγότερο από τα μισά χρήματα, ειδικά αν πάρεις δε και από Κίνα μεριά . Θα πρότεινα wr03 που το έχω και ζήτημα να χάνει μερικά kbps στην ταχύτητα. Διαφορετικά δες και κανένα της tplink από eshop, αλλά σιγουρέψou ότι έχει καλές κριτικές πρώτα. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2017 από Greg9
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 ναι το Repeater ομως μπορει να χασει σε ταχυτητα ειδικα αν μιλαμε για vdsl και επισης αρκετα κινεζικα δεν ειναι οτι καλυτερο. δηλαδη προτιμω να παρω ενα tp link με 20-30 ευρω παρα να παρω κατι τελειως Noname και ας κανει 10.ειναι το ιδιο που λεω με τα ρουτερ.καλυτερα κατι καλο και να εχεις το κεφαλι σου ηρεμο παρα Noname που κανεις δεν τα εχει για να σε βοηθησει και που δεν εχουν υποστηριξη και στο τελος τα λεφτα που γλυτωσες τα πληρωνεις για να παρεις κατι αλλο αφου εχεις κανει τα νευρα σου κροσσια που δεν παιζει.οχι οτι δεν γινονται αυτα και απο σοβαρες εταιρειες απλα ειναι λιγοτερα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα