Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω και γω τη γνώμη μου μετά από κοντά 30 χρόνια στο αντικείμενο

Η κάθε γλώσσα μαθαίνεται εύκολα, τώρα που υπάρχουν ένα σωρό βοηθήματα όρεξη νάχεις

Σημασία έχει ο τρόπος σκέψης, πόσο βαθιά μπορείς να μπεις στο πρόβλημα που καλείσαι να λύσεις και πόσο καλά δομημένο είναι το μυαλό σου.

Και πάνω από όλα να αγαπάς αυτό που κάνεις.

Θυμήσου με αν ασχοληθείς τελικά

ΝΑ.

• Like 2
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω βγάλει και γώ την ίδια σχολή σε άσχετη κατεύθυνση και μετά απο 2 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ώς προγραμματιστής + 2 χρόνια εντατικής μελέτης με εκπαιδευτικά βίντεο, βιβλία, ατομικά προτζεκτάκια κτλ μπορώ να πώ ότι έχω μάθει τα πολύ πολύ βασικά.. δηλαδή με λές δέ με λές junior προγραμματιστή... 

και αυτό το κατάφερα γιατί είχα πολύ καλές θεωρητικές βάσεις σε αλγόριθμους, βάσεις δεδομένων, λειτουργικά συστήματα, μαθηματικά, λογική, δίκτυα υπολογιστών κτλ.. 

Για να μην τα πολυλογώ είτε σπουδάσεις είτε καθίσεις και διαβάσεις μόνος σου πρέπει να αφιερώσεις 4+ χρόνια απο τη ζωή σου για να μάθεις να σκέφτεσαι σάν μηχανή και αφού το κάνεις αυτό πρέπει να σου αρέσει πάρα πολύ το αντικείμενο για να επιβιώσεις στον ανταγωνισμό.. 

Οι εταιρίες ζητάνε έμπειρους προγραμματιστές και ειδικευμένους σε τεχνολογίες και έχουν δίκιο που βάζουν αυστηρά κριτήρια γιατί ο προγραμματισμός δέν είναι ένα πράγμα του στύλ το ξέρω-δέν το ξέρω.. ξεκινάς με ένα πράγμα και καταλήγεις να φτιάχνεις 20+.. είναι καθαρά θέμα εμπειρίας..

Είναι όμως μιά πολύ καλή επένδυση γιατί το software εξελίσεται ραγδαία και θα υπάρχει πάντα μεγάλη ζήτηση σε προγραμματιστές.. τα πνευματικά οφέλη είναι τεράστια.. είναι απο τα λίγα επαγγέλματα που μπορείς να βρείς σχετικά εύκολα δουλειά στο εξωτερικό με πολύ καλά χρήματα αν δέν αντέχεις άλλο την Ελλάδα.. και φυσικά έχει το καλό ότι συνεργάζεσαι με άτομα κάποιας νοημοσύνης και κερδίζεις πολλά σε όλα τα επίπεδα.. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...