Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρα σε ενδιαφέρει αποκλειστικά η επαγγελματική αποκατάσταση! (?).

Ούτε καν με αυτές τις γλώσσες που αναφέρεις! ξεκίνα με Front-end Web

wtf

Γενικά πιστεύω πως ο προγραμματισμός δεν έιναι απλά μία δουλειά, και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι. Αν δεν σου αρέσει, πιστεύω θα έχεις hard time. Ξεκίνα με κάτι που να σε τραβάει.

Επίσης δες αυτό από τη Zanshin Labs. Μιλάει για τη Ruby, την ημέρα που φτιάχτηκαν τα slides υπήρχαν 16 ανοιχτές θέσεις για Ruby Developers μόνο στην Ελλάδα. Στην παρουσίαση που έγινε στο Ruby meetup 4 άτομα από εμάς ψάχναμε δουλειά σε Ruby. Δηλαδή 4 θέσεις για τον καθένα να επιλέξει. Ο John Pagonis που είναι ο co-founder της Zanshin labs είπε πως τα πράγματα είναι πολύ παρόμοια εκεί έξω, απλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, και μιλούσε με δεδομένα από Job sites όπως το Kariera.gr. 

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως, δουλειές υπάρχουν, και αν κάνεις αυτό που σου αρέσει, σίγουρα θα βρεις.

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικά πιστεύω πως ο προγραμματισμός δεν έιναι απλά μία δουλειά, και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι. Αν δεν σου αρέσει, πιστεύω θα έχεις hard time. Ξεκίνα με κάτι που να σε τραβάει.

Το ίδιο λένε δικαστικοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, παπάδες, πυροσβέστες, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, αγρότες, δάσκαλοι, καθηγητές, σκουπιδιάρηδες και όποια άλλη κατηγορία υπαλλήλων και επαγγελματιών μπορείς να φανταστείς. Τελικά κανείς δεν δουλεύει.   -_-

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Να μην ξεκινήσω καθόλου δηλαδή με C και μετά C++? Java και Python θα ήταν καλός συνδυασμός?

.ΝΕΤ δεν έχω καθόλου ιδέα, τι ακριβώς είναι?

Υποθέτω ότι αυτό είναι το πρόβλημα σου και όχι τίποτα άλλο....σου κάνω μια υπόδειξη σχετικά με την .NET που ουσιαστικά είναι C# ( ουσιαστικά C/C++ προσαρμοσμένη στην φιλοσοφία της .ΝΕΤ) και VB.NET (Visual Basic) και η πρώτη σου αντίδραση είναι :

.ΝΕΤ δεν έχω καθόλου ιδέα, τι ακριβώς είναι?
αντί απλώς να ανοίξεις τον Browser σου και στο Google Να γράψεις .ΝΕΤ και απλώς να "χαθείς" στα εκατομμύρια αποτελέσματα που θα σου γυρίσει...

Με βάση αυτό θεωρώ ότι δεν σου ταιριάζει αυτή η δουλειά...καλύτερα να αναζητήσεις κάτι άλλο...ίσως φωτοβολταϊκα...καλώς ή κακώς αυτή η δουλειά θέλει πάθος και φαντασία.....δεν προκειται να προχωρήσεις αν απλώς αναμασάς ότι διαβάζεις στα βιβλία....απλώς δεν θα το πιάσεις...

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι απόφοιτος (2004) του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχ/κων Υπολογιστών ΑΠΘ. Δεν έχω ασχοληθεί με προγραμματισμό (είχα κατεύθυνση ενέργειας) παρα μόνο ένα εξάμηνο που έκανα C. Δεν έχω ξανασχοληθεί απο τότε. Επειδή ψάχνω νέες επαγγελματικές διεξόδους και βλέπω οτι οι προγραμματιστές έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα, θα ήθελα την γνώμη σας, κατα πόσον ξεκινώντας να διαβάζω μόνος μου προγραμματισμό, μπορώ να φτάσω σε ένα επίπεδο σε λογικό χρονικό διάστημα όπου θα μπορώ να εργαστὠ σαν προγραμματιστής. Η' είναι πολύ δύσκολο να φτάσω σε τέτοιο επίπεδο. Αν η γνώμη σας είναι θετική με τι θα προτείνατε να ξεκινήσω? Με C και μετά C++ ή να ξεκινήσω με Python? Ποιο είναι ένα αρχικά καλό πακέτο γλωσσών που θα πρέπει να γνωρίζει ένας προγραμματιστής για να εργαστεί ως junior? Τα αγγλικά μου δεν είναι πολύ καλα (έχω lower) αλλά τα ξαναέπιασα και τα δουλεύω μόνος μου ξανά. Περιμένω τις απόψεις σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ειναι λιγο πιο συνθετο απο το να σου πουμε εδω μεσα με ποια γλωσσα να ξεκινησεις. Οι γλωσσες ειναι ενα σημαντικο εργαλειο για να κανεις μια συγκεκριμενη δουλεια. Μια καλη ιδεα ειναι

1. να κανεις μια αναζητηση για να δεις ποιο παρακλαδι απο αυτη τη δουλεια σε ενδιαφερει.Αν δεις κατι που να θες

2. βρες ποιες γλωσσες εχουν ζητηση σε αυτο το κομματι, καθως επισης και ποσο φιλικο ειναι για εναν αρχαριο.

Καποια πεδια ειναι advanced και ειναι δυσκολο, εως πολυ δυσκολο -αλλα οχι ακατορθωτο- να κανεις την αρχη εκει περα.

πχ μπορει να σου αρεσει η τεχνητη νοημοσυνη(Α.Ι) ή τα ενσωματωμενα συστηματα(embedded systems), αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο να πιασεις την πρωτη σου δουλεια εκει.  Εχε το κι αυτο υποψην.

με μια αναζητηση στα γρηγροα, βρηκα αυτο:

• Full Stack Web developer: everything from UI to backend systems
  • Backend systems: what makes the apps have something useful to present. Inclusive of Big Data usually
  • UI/UX developer: user interface / user experience, why people like the apps
  • Database developer / Database Administrator (DBA): those who find SQL a fun way to pass the time and those who try to get the most performance out of databases
  • Dev ops: Developer Operations, those who spend their lives thinking about how to improve reliability and monitoring of the cloud-based computers that run most apps
  • Desktop developers: a nearly extinct species that develops apps that only run on PCs / laptops. Of these, you’ll find CPU intensive activities such as video edition and computer aided design (CAD), computer aided manufacturing (CAM)
  • Embedded engineers: here in Detroit, they develop software that controls anti-lock brakes, engine systems, and infotainment “heads” (consoles in cars)
  • Statistical modelers: who use SAS or R or Python to do modelling and data science
  • Healthcare informatics: trying to classify ten thousand medical devices, procedures, and drugs into standard codes.

καλο διαβασμα

edit:Για το επιπεδο που μπορεις να φτασεις για να βρεις δουλεια, εξαρταται το ποσο διαβασμα θα ριχνεις καθημερινα και κατα ποσο ευστοχα να φτιαξεις κατι, που να δειχνει στον εργοδοτη, τι μπορεις να κανεις ωστε να σου κατσει συνεντευξη. Εχε υπ οψην σου ομως οτι ο προγραμματισμος δεν ειναι ικανοτητα που θα τη μαθεις αυθημερων. Θα περιμενεις καμποσο καιρο μεχρι να δεις τον κοπο σου να βγαζει καρπους.

• Like 1
Δημοσ.

Καλήσπέρα και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και για τις όποιες παρατηρήσεις σας. Συμφωνώ οτι θέλει δουλειά και είναι κάτι σύνθετο ο προγραμματισμός. Αυτὄ είχα καταλάβει και όταν ασχολήθηκε με την C. Μου είχε αρέσει είχα γράψει και μερικά δικά μου προγραμματάκια που έκαναν υπολογισμούς (χωρίς να έχω κάνει και γραφικό περιβάλλον.). Το σκέφτομαι σαν διέξοδο επειδή επαγγελματικά ο μηχανικός στην ελλάδα (στους άλλους τομείς πλην του προγραμματισμού) έχει γενικά πρόβλημα τα τελευταία χρόνια να βρει εργασία ακόμα και σαν Ε.Ε να δουλέψει, με τις λίγες δουλειές, τις μειωμένες αμοιβές κτλ. Για αυτό σκέφτομαι μηπως θα μπορούσα τους επόμενους μήνες να ασχοληθώ με το αντικείμενο χωρίς φυσικά να κρατάω για αρχή μεγάλο καλάθι όσον αφορα αμοιβή κτλ. Να κάνω απλά μια αρχή. ΟΙ απαντήσεις σας είναι διαφορετικές και η αλήθεια είναι οτι με μπέρδεψαν όσον αφορά με τι να ξεκινήσω. Σίγουρα θα ήθελα να ξεκινήσω με κάτι που δεν θα είναι και τόσο δύσκολο για έναν αρχάριο και φυσικά να έχει και κάποιο αντίκρυσμα, μην είναι κάτι που δεν πολυχρησιμοποιείται. 

Δημοσ.

Διάλεξε Java, .NET ή Javacript ( με τα framework της - Angular, React etc ).

Αυτά έχουν την περισσότερη πέραση για να βρεις δουλειά Ελλάδα.

Μπορείς να πας και σε mobile development με "Java" για android ή Objective C( δεν έχει καμία σχέση με τη C) - Swift για IOS.

Πιο εύκολο είναι να ασχοληθείς με Javascript και τα framework της.

Δημοσ.

Εγώ θα σου προτείνω να στοχεύσεις για full stack web developer πάνω στα εξης:

- Καποια RDBMS όπως MySQL ή Postgres για βάση δεδομένων.

- Java 8 με Spring framework για το backend

- React ή Angular για το frontend.

Γενικά υπάρχει ζήτηση για web developers και επίσης υπάρχει άπειρη πληροφορία εκεί έξω τόσο για να μάθεις όσο και για αυτά που θα χρειαστεί να φτιάξεις όταν με το καλό πιάσεις δουλειά.

Για να φτάσεις βέβαια εκεί θα χρειαστεί να μάθεις/φρεσκαρεις τα βασικά του προγραμματισμού: Λούπες, συναρτησεις, κλάσεις, κληρονομικότητα και πολυμορφισμός, τι σημαινει static κτλ. Αυτα μπορείς να τα δουλέψεις πάνω στη Java.Επίσης δεδομένο ειναι πως θα πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς το git γιατί θα το χρειαστείς όπου και αν πας.

Και εγώ ΗΜΜΥ της δικιάς σου περίπου σειράς είμαι και είχα ξεκινήσει πρώτη δουλειά στα ενεργειακά/κατασκευαστικά. Βέβαια την μυριστηκα νωρίς την δουλειά και έκανα career switch στο development πριν χρόνια. Φυσικά ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ. Εγώ θα έλεγα να αρχίσεις ήδη να κοιτάς για δουλειά σαν junior, ειδικά αν έχεις γνωστούς κτλ. Ακόμα και σαν developer, το βασικό συστατικό είναι να έχεις κοινή λογική και να είσαι συνεννοησημος. Η τεχνική γνώση μπορεί να χτιστεί με τον καιρό.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι απόφοιτος (2004) του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχ/κων Υπολογιστών ΑΠΘ. Δεν έχω ασχοληθεί με προγραμματισμό (είχα κατεύθυνση ενέργειας) παρα μόνο ένα εξάμηνο που έκανα C. Δεν έχω ξανασχοληθεί απο τότε. Επειδή ψάχνω νέες επαγγελματικές διεξόδους και βλέπω οτι οι προγραμματιστές έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα, θα ήθελα την γνώμη σας, κατα πόσον ξεκινώντας να διαβάζω μόνος μου προγραμματισμό, μπορώ να φτάσω σε ένα επίπεδο σε λογικό χρονικό διάστημα όπου θα μπορώ να εργαστὠ σαν προγραμματιστής. Η' είναι πολύ δύσκολο να φτάσω σε τέτοιο επίπεδο. Αν η γνώμη σας είναι θετική με τι θα προτείνατε να ξεκινήσω? Με C και μετά C++ ή να ξεκινήσω με Python? Ποιο είναι ένα αρχικά καλό πακέτο γλωσσών που θα πρέπει να γνωρίζει ένας προγραμματιστής για να εργαστεί ως junior? Τα αγγλικά μου δεν είναι πολύ καλα (έχω lower) αλλά τα ξαναέπιασα και τα δουλεύω μόνος μου ξανά. Περιμένω τις απόψεις σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αν δούλευες ως μηχανικός σε κάποιο αντικείμενο τόσα χρόνια ή δουλεύεις ακόμα, δε νομίζω να μην υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να σε θέλει και να θέλει να σου δώσει και ένα καλό μισθό. Δεν είσαι αναλώσιμος αν έχεις εμπειρία χρόνων. Στην τελική δε φαντάζομαι και το αντικείμενο σου να ήταν κάτι τόσο άκυρο.

Ο προγραμματισμός πάντως δεν είναι πανάκεια και αποτελεί μονάχα ένα εργαλείο. Το να χρησιμοποιείς εργαλεία όπως η Java, η Python, το .NET, το Qt κλπ. διδάσκεται έτσι κι αλλιώς ελάχιστα στα πανεπιστήμια και σίγουρα στους ΗΜΜΥ και είναι κάτι που το μαθαίνεις ουσιαστικά μετέπειτα. Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα. Ότι εργαλεία και να σου δώσω, αν το πρόβλημα που έχεις μοντελοποιείται εύκολα πχ. με γράφους και μετά η λύση του είναι να βρεις ένα ελάχιστο συνδετικό δέντρο, ενώ εσύ δεν έχεις ιδέα από γράφους, θα προσπαθείς να ανακαλύψεις τον τροχό και θα υλοποιείς βλακείες. Αυτή τη θεωρία, ναι, την μαθαίνεις στους ΗΜΜΥ.

Μια γλώσσα πάντως ή ένα framework, όσο περισσότερο χρόνο του αφιερώσεις τόσο καλύτερα θα το μάθεις, κάτι που εννοείτε πως ισχύει παντού. Αλλά μόνο ξέροντας να γράφεις κώδικα, στην αρχή τουλάχιστον, δε διαφοροποιείσαι από την "κουτσή Μαρία" εκεί έξω και μετέπειτα ουσιαστικά διαφοροποιείσαι επειδή έχεις μάθει την επιπλέον θεωρία.

Δημοσ.
Η ερώτηση με ποια γλώσσα ξεκινάω είναι περίεργη, αφού κάθε γλώσσα έχει το κοινό της και κάθε εταιρία τις απαιτήσεις της. Εάν αυτό που θες για τώρα είναι να μάθεις/θυμηθείς να προγραμματίζεις η καλύτερη γλώσσα, κατά τη γνώμη μου, είναι η Java, ειδικά εάν σκοπεύεις να διαβάσεις από βιβλία ή ανοιχτά μαθήματα πανεπιστημίων για θέματα όπως γράφοι, δομές δεδομένων, αλγόριθμοι και πολυπλοκότητα.

Εάν πάλι είσαι άτομο το οποίο για να κρατήσει το ενδιαφέρον του θέλει να βλέπει αποτελέσματα, τότε καλό είναι να ξεκινήσεις με γλώσσες οι οποίες δίνουν μεγάλη ευκολία σε κάποιους τομείς. Αρχικά διαλέγεις κάποιον τομέα ο οποίος σου φαίνεται ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα Web Development, Data Analysis και App Development. Για hands on γνώση, καλές γλώσσες για να ξεκινήσει κάποιος είναι Ruby (Web), Python (Data) και C# (Applications, είτε Windows είτε Mobile Multiplatform) (πάντα βασισμένα στη γνώμη μου). Tutorials για αυτές τις γλώσσες συνήθως εξηγούν ποιες άλλες τεχνολογίες χρειάζονται να μάθεις ταυτόχρονα. Ένα βασικό προσόν ενός προγραμματιστή, είναι το να ξέρει ποιο εργαλείο είναι το κατάλληλο για κάθε δουλειά. Ο ποιο εύκολος τρόπος να αποκτήσεις αυτή τη δεξιότητα είναι να αρχίσεις να δοκιμάζεις.

Υ.Γ. ο καλύτερος τρόπος για να μπεις στο νόημα είναι να περάσεις κάποια διανομή linux ( πχ ubuntu, mint) στον υπολογιστή σου. Αφού το κάνεις αυτό δοκίμασε να δεις πως είναι να ζεις με αυτά και κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται μπροστά σου να το λύνεις με google search. Εάν αυτό σου φανεί πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο, τότε ίσως το να προσπαθήσεις να γίνεις προγραμματιστής να μην είναι πολύ καλή ιδέα.

• Like 1
Δημοσ.

με το φυσικό αέριο έχω ασχοληθεί/ασχολούμαι ακόμα πολλά χρόνια (μελέτες, επιβλέψεις) αλλά πλέον εδω και μερικά χρόνια δεν πάει καλά. Γενικά ο κατασκευαστικός κλάδος δεν πάει καλα. Αλλα ο προγραμματισμός επειδή δεν έχω ασχοληθεί γενικά, μου φαίνεται βουνό. Για αυτό δεν ξέρω απο που να το πιάσω και αν θα τα καταφέρω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Δημοσ.

με το φυσικό αέριο έχω ασχοληθεί/ασχολούμαι ακόμα πολλά χρόνια (μελέτες, επιβλέψεις) αλλά πλέον εδω και μερικά χρόνια δεν πάει καλά. Γενικά ο κατασκευαστικός κλάδος δεν πάει καλα. Αλλα ο προγραμματισμός επειδή δεν έχω ασχοληθεί γενικά, μου φαίνεται βουνό. Για αυτό δεν ξέρω απο που να το πιάσω και αν θα τα καταφέρω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Move to dubai...

Δημοσ.

αν θες να ασχοληθεις σοβαρα, ξεκινας απο αλγοριθμους και τα λοιπα, data structures, complexity etc. χωρις αυτα σου λειπει το βασικο εργαλειο, μετα διαλεγεις τι θες να κανεις, οπως ξαναεγραψα, γιαβα η java, ειναι πολυ ευκολοτερη απο τις υπολοιπες eg c++

Δημοσ.

Συνεχίζω να επιμένω πως για πρώτη γλώωσα να πιάσει σοβαρά, η καλύτερη είναι η Ruby ή η Python. Και οι δύο έχουν μεγάλη ζήτηση, είναι σχετικά απλές, και αν χρειαστείς να κάνεις κάτι το οποίο απαιτεί μεγάλο performance (πολύ πολύ αργότερα ή και καθόλου) μπορείς να γράψεις ένα CRuby ή JRuby gem (Για ruby) που να το κάνει σε plain C/C++ ή Java αντίστοιχα. Επίσης Rails & Django kick ass. Και οι web devs βρίσκονται σε ζήτηση συνεχώς. Πρώτα όμως τις γλώσσες και μετά το framework. Μην κάνεις κατευθείαν Rails χωρίς Ruby για παράδειγμα, θα σου πέσει πολύ βαρύ και δε θα μάθεις καλά.

Δημοσ.

Συνεχίζω να επιμένω πως για πρώτη γλώωσα να πιάσει σοβαρά, η καλύτερη είναι η Ruby ή η Python. Και οι δύο έχουν μεγάλη ζήτηση, είναι σχετικά απλές, και αν χρειαστείς να κάνεις κάτι το οποίο απαιτεί μεγάλο performance (πολύ πολύ αργότερα ή και καθόλου) μπορείς να γράψεις ένα CRuby ή JRuby gem (Για ruby) που να το κάνει σε plain C/C++ ή Java αντίστοιχα. Επίσης Rails & Django kick ass. Και οι web devs βρίσκονται σε ζήτηση συνεχώς. Πρώτα όμως τις γλώσσες και μετά το framework. Μην κάνεις κατευθείαν Rails χωρίς Ruby για παράδειγμα, θα σου πέσει πολύ βαρύ και δε θα μάθεις καλά.

Η πλέον Hot γλώσσα αυτή την στιγμή είναι η JS και ακολουθούν Java ,.NET , Python....οι υπολοιπες είναι πιο "κλειστές"

Προσωπική άποψη είνα ότι αφού είχε την επαφή με την C καλύτερα να προχωρήσει σε C# που είναι δυνατή επένδυση με σίγουρο μελλον...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...