tzitzikas2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα. Είμαι απόφοιτος (2004) του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχ/κων Υπολογιστών ΑΠΘ. Δεν έχω ασχοληθεί με προγραμματισμό (είχα κατεύθυνση ενέργειας) παρα μόνο ένα εξάμηνο που έκανα C. Δεν έχω ξανασχοληθεί απο τότε. Επειδή ψάχνω νέες επαγγελματικές διεξόδους και βλέπω οτι οι προγραμματιστές έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα, θα ήθελα την γνώμη σας, κατα πόσον ξεκινώντας να διαβάζω μόνος μου προγραμματισμό, μπορώ να φτάσω σε ένα επίπεδο σε λογικό χρονικό διάστημα όπου θα μπορώ να εργαστὠ σαν προγραμματιστής. Η' είναι πολύ δύσκολο να φτάσω σε τέτοιο επίπεδο. Αν η γνώμη σας είναι θετική με τι θα προτείνατε να ξεκινήσω? Με C και μετά C++ ή να ξεκινήσω με Python? Ποιο είναι ένα αρχικά καλό πακέτο γλωσσών που θα πρέπει να γνωρίζει ένας προγραμματιστής για να εργαστεί ως junior? Τα αγγλικά μου δεν είναι πολύ καλα (έχω lower) αλλά τα ξαναέπιασα και τα δουλεύω μόνος μου ξανά. Περιμένω τις απόψεις σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
najinblue3 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα. Είμαι απόφοιτος (2004) του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχ/κων Υπολογιστών ΑΠΘ. Δεν έχω ασχοληθεί με προγραμματισμό (είχα κατεύθυνση ενέργειας) παρα μόνο ένα εξάμηνο που έκανα C. Δεν έχω ξανασχοληθεί απο τότε. Επειδή ψάχνω νέες επαγγελματικές διεξόδους και βλέπω οτι οι προγραμματιστές έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα, θα ήθελα την γνώμη σας, κατα πόσον ξεκινώντας να διαβάζω μόνος μου προγραμματισμό, μπορώ να φτάσω σε ένα επίπεδο σε λογικό χρονικό διάστημα όπου θα μπορώ να εργαστὠ σαν προγραμματιστής. Η' είναι πολύ δύσκολο να φτάσω σε τέτοιο επίπεδο. Αν η γνώμη σας είναι θετική με τι θα προτείνατε να ξεκινήσω? Με C και μετά C++ ή να ξεκινήσω με Python? Ποιο είναι ένα αρχικά καλό πακέτο γλωσσών που θα πρέπει να γνωρίζει ένας προγραμματιστής για να εργαστεί ως junior? Τα αγγλικά μου δεν είναι πολύ καλα (έχω lower) αλλά τα ξαναέπιασα και τα δουλεύω μόνος μου ξανά. Περιμένω τις απόψεις σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά. ξεκινα με java + βελτιωσε τα αγγλικα σου, θα σου χρειαστουν πανω σε αυτο τον τομεα 1
masteripper Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Το θέμα δεν είναι τι και πως το θέμα είναι κατά πόσο είσαι αποφασισμένος να ασχοληθείς με το σπορ....απο εκει και πέρα με ότι ασχοληθείς είναι θέμα κατα πόσο έχεις εντρυφήσει....προσωπική πεποίθηση είναι να στραφείς προς τον κόσμο της .NET ειδάλλως η Python αυτή την στιγμή έχει τρελλή αποδοχή...
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Να μην ξεκινήσω καθόλου δηλαδή με C και μετά C++? Java και Python θα ήταν καλός συνδυασμός? .ΝΕΤ δεν έχω καθόλου ιδέα, τι ακριβώς είναι?
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Πρέπει πρώτα να σκεφτείς πού και σε τι θέλεις να δουλέψεις ως προγραμματιστής. Ο προγραμματισμός μόνος του δεν λέει και πολλά. Αν θέλεις να βρεις δουλειά με ενδιαφέρον αντικείμενο πρέπει να ξέρεις κι άλλα πράγματα. Python, java, C/C++, .NET ξέρει ή μαθαίνει η σάρα κι η μάρα, δεν κάνουν τη διαφορά. Ένα-δυο γλώσσες προγραμματισμού γενικά αρκούν. Η Python είναι εύκολη και έχει ζήτηση. Μιλώντας για τεχνικό λογισμικό, τo πλεονέκτημα θα το έχεις αν ξέρεις π.χ. αριθμητική ανάλυση, πεπερασμένα στοιχεία, υπολογιστική γεωμετρία, μηχανική συνεχούς μέσου, παραλληλια, γραφικά, mesh generation, morphing, τοπολογική βελτιστοποίηση, machine learning, τεχνητή όραση - και γενικά κάτι σε "hard science που έχει προγραμματιστική εφαρμογή και θα σε διαφοροποιεί από τη πλέμπα. Γενικά δες τι ζητάνε αγγελίες για καλές θέσεις και θα καταλάβεις. Π.χ. εδώ : https://careers.beta-cae.com/jobPosition/32 -
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 καλα δεν κοιτάω και για την BETA, παλιά έπαιρναν και άπειρους προγραμματιστές ξέρω, αλλα τώρα βλέπω ζητάνε πολλά. Κοιτάω να δω αν μαθαίνοντας π.χ python αν θα μπορούσα να βρω κάπου εργασία και παράλληλα να μαθαίνω και άλλες γλώσσες
Shyn Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Προσωπικη μου γνωμη, ξεκινα με μια γλωσσα που σ'αρεσει και μεινε σ'αυτη. Προγραμματισμο μαθαινεις μονος σου. Χρειαζεται τριβη με το αντικειμενο. Επισης, ειπες οτι ψαχνεις νεες επαγγελματικες διεξοδους και οι προγραμματιστες εχουν μεγαλη ζητηση. Αν το κανεις καθαρα για την αποκατασταση που εχει το επαγγελμα του προγραμματιστη, καλυτερα να μην ξεκινησεις. Ειναι κατι που πρεπει να σ'αρεσει και να αγαπας ωστε να πετυχεις ως προγραμματιστης! Οσο αφορα το διαστημα που θα χρειαστεις ωστε να εχεις την ικανοτητα να βρεις μια δουλεια ως Junior Developer εξαρταται απο το ποσες ωρες μπορεις να αφιερωσεις καθημερινα. Ριξε μια ματια εδω οσο αφορα τα Trendings για τις γλωσσες και τα Frameworks που χρησιμοποιουνται. Μια καλη αρχη ειναι ο κοσμος της .NET οπως ειπαν πιο πανω! 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Άπειρους προγραμματιστές παίρνουν και τώρα. Φίλος μου πολιιτκός μηχανικός προσελήφθη πολύ πρόσφατα έχοντας στοιχειώδεις γνώσεις C++. Aλλά ήξερε θεωρία CAD (splines, nurbs κλπ) και διαφορική γεωμετρία που χρειάζεται στην επεξεργασία επιφανειών. Ή τους έπεισε στη συνέντευξη ότι τα ήξερε στον βαθμό που χρειάζονται. Όχι εξωπραγματικά πράγματα πάντως (π.χ. τα γενικά στοιχεία θεωρίας επιφανειών είναι ύλη στα μαθηματικά ΙΙ - άλλη υπόθεση αν δεν τα κοιτάζει κανείς). Αρκετοί εδώ μέσα ξέρουν πολύ καλά C/C++. Aλλά δεν ξέρουν τίποτε άλλο - και για τέτοιες θέσεις αυτό δεν αρκεί. Η δυσκολία δεν είναι ξέρεις προγραμματισμό αλλά ένα επιστημονικό πεδίο στον οποίο θα τον εφαρμόζεις. Aυτό κάνει τη διαφορά. -
Moderators Kercyn Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Άπειρους προγραμματιστές παίρνουν και τώρα. Φίλος μου προσελήφθη πολύ πρόσφατα έχοντας στοιχειώδεις γνώσεις C++. Aλλά ήξερε θεωρία CAD (splines, nurbs κλπ) και διαφορική γεωμετρία που χρειάζεται στην επεξεργασία επιφανειών. Ή τους έπεισε στη συνέντευξη ότι τα ήξερε στον βαθμό που χρειάζονται. Όχι εξωπραγματικά πράγματα πάντως (π.χ. τα γενικά στοιχεία θεωρίας επιφανειών είναι ύλη στα μαθηματικά ΙΙ - άλλη υπόθεση αν δεν τα κοιτάζει κανείς). Αρκετοί εδώ μέσα ξέρουν πολύ καλά C/C++. Aλλά δεν ξέρουν τίποτε άλλο - και για τέτοιες θέσεις αυτό δεν αρκεί. Η δυσκολία δεν είναι ξέρεις προγραμματισμό αλλά ένα επιστημονικό πεδίο στον οποίο θα τον εφαρμόζεις. Aυτό κάνει τη διαφορά. - Άρα οι φίλοι σου δεν είναι προγραμματιστές, είναι μηχανικοί με γνώσεις προγραμματισμού. Ούτε αυτές οι θέσεις είναι θέσεις για προγραμματιστές, ή τουλάχιστον όχι για "απλούς" προγραμματιστές, όπως δεν είναι και θέσεις για "απλούς" μηχανικούς. Τώρα βέβαια για τον OP που φαντάζομαι έχει το "μηχανικό" background, θα μπορούσε να κοιτάξει και προς την κατεύθυνση που λες εσύ για να μη χαραμίσει τις γνώσεις που ήδη έχει.
SakislolGR Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα. Είμαι απόφοιτος (2004) του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχ/κων Υπολογιστών ΑΠΘ. Δεν έχω ασχοληθεί με προγραμματισμό (είχα κατεύθυνση ενέργειας) παρα μόνο ένα εξάμηνο που έκανα C. Δεν έχω ξανασχοληθεί απο τότε. Επειδή ψάχνω νέες επαγγελματικές διεξόδους και βλέπω οτι οι προγραμματιστές έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα, θα ήθελα την γνώμη σας, κατα πόσον ξεκινώντας να διαβάζω μόνος μου προγραμματισμό, μπορώ να φτάσω σε ένα επίπεδο σε λογικό χρονικό διάστημα όπου θα μπορώ να εργαστὠ σαν προγραμματιστής. Η' είναι πολύ δύσκολο να φτάσω σε τέτοιο επίπεδο. Αν η γνώμη σας είναι θετική με τι θα προτείνατε να ξεκινήσω? Με C και μετά C++ ή να ξεκινήσω με Python? Ποιο είναι ένα αρχικά καλό πακέτο γλωσσών που θα πρέπει να γνωρίζει ένας προγραμματιστής για να εργαστεί ως junior? Τα αγγλικά μου δεν είναι πολύ καλα (έχω lower) αλλά τα ξαναέπιασα και τα δουλεύω μόνος μου ξανά. Περιμένω τις απόψεις σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Άρα σε ενδιαφέρει αποκλειστικά η επαγγελματική αποκατάσταση! (?). Ούτε καν με αυτές τις γλώσσες που αναφέρεις! ξεκίνα με Front-end Web
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Καταρχήν, ο t.s. δεν είναι προγραμματιστής με την επίσημη έννοια του όρου. Όσο για την συγκεκριμένη ενδεικτική αγγελία, αυτό που ζητάει είναι καταρχήν Python. Τα υπόλοιπα είναι κυρίως αυτονόητες γνώσεις. Η αριθμητική ανάλυση, τα πεπερασμένα στοιχεία, η μηχανική στερού σώματος είναι αυτονόητες γνώσεις ενός μηχανικού. Π.χ. οι πολ. μηχανικοί στο EΜΠ έχουν 4 εξάμηνα στατικές και 2 εξάμηνα πεπερασμένα στοιχεία. Πολιτικός μηχ..που δεν ξέρει μηχανική τι σόι μηχανκός είναι; Και για τους ηλεκτρολόγους ισχύουν παρόμοια. -
Ablaoublas_542 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 ηλεκτρολόγος μηχ. που δεν ξέρει ηλεκτρομαγνητισμό τι σόι μηχανκός είναι; Oh you sweet summer child
Neg Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Εξαρτάτε σε ποιον χώρο θες να δουλέψεις. Αν θέλεις να εστιάσεις στον χώρο του Mobile θα χρειαστείς κυρίως Java, Swift ίσως και C++. Αν τώρα σε ενδιαφέρει ο χώρος των PC θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με C# (.NET) δεν είναι δύσκολη γλώσσα και το ίντερνετ είναι γεμάτο με θέματα που μπορούν να λύσουν τις απορίες σου. Αγγλικά όμως θα χρειαστείς σε αυτό τον χώρο σίγουρα.
bahamut_zero Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 απο τις λιγες γνωσεις μου, δεν θα εβαζα τις python και java στην ιδια προταση. Ακομα κι αν συγκεκριμενα πραγματα γινονται και με τις 2, αλλα πραγματα για κληθει να κανει αν τον προσλαβουν για java developer, Κι αλλα για python. Προσωπικα εχω βρει πολλες φορες μπροστα μου το οτι δεν γνωριζω java. Αλλα σε τελικη αναλυση το σημαντικο ειναι να μαθεις προγραμματισμο, κι οχι ενα εργαλειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα