jkoukos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά που είδες 600-900Mbps ταχύτητα σε PLC; Μήπως εννοείς την εσωτερική επικοινωνία μεταξύ τους μέσω της εφαρμογής που έχουν; Διότι αυτό είναι άλλο πράγμα. Ακόμη και στο τεστ της ιστοσελίδας που δείχνεις, ούτε καν πλησιάζει το 50%. Για κάνε ένα πραγματικό τεστ μεταφοράς αρχείων, π.χ. μέσω iperf, δώσε το αποτέλεσμα για να έχουμε βάση συζήτησης πόσο μπορεί να πιάσουν πραγματική ταχύτητα τα PLC.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Στις 15/6/2017 στις 9:53 ΠΜ, harris78 είπε Τέλος στο δικό μου σπίτι η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι καινούργια και ιδιαίτερα προσεγμένη. Οι πρίζες που καταλήγουν τα powerline έχω φροντίσει να πάνε κατευθείαν στον πίνακα χωρίς καμία διακλάδωση. Γιατί δεν έκανες και μια δομημένη καλωδίωση για να μην χρησιμοποιείς powerlines? Στις 15/6/2017 στις 12:03 ΜΜ, jkoukos είπε Ακόμη και στο τεστ της ιστοσελίδας που δείχνεις, ούτε καν πλησιάζει το 50%. Ούτε καν 40% 1
harris78 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Το τεστ είναι το 1ο τυχαίο που βρήκα, υπάρχουν και άλλα με διαφορετικές μετρήσεις. Απλά το έβαλα για να δείξω ότι είναι πάνω από 100MBps που ήταν το θέμα. Σε άλλα οι ταχύτητες είναι πολύ μεγαλύτερες (google-it!!!) Ναι οι ταχύτητες που ανέφερα είναι από ειδικά προγράμματα μέτρησης ταχύτητας plc μεταξύ τους και όχι μόνο της devolo. Από εκεί και πέρα... ότι νομίζει ο καθένας. Εγώ σε αυτά που κάνω δεν έχω το παραμικρό θέμα. Και αν προλάβω θα ανεβάσω και μια μέτρηση να δείτε ότι τα νούμερα εφόσον υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός (gigabit switch, cards, ...) δεν διαφέρουν...
jkoukos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Στις 15/6/2017 στις 1:07 ΜΜ, harris78 είπε Το τεστ είναι το 1ο τυχαίο που βρήκα, υπάρχουν και άλλα με διαφορετικές μετρήσεις. Απλά το έβαλα για να δείξω ότι είναι πάνω από 100MBps που ήταν το θέμα. Σε άλλα οι ταχύτητες είναι πολύ μεγαλύτερες (google-it!!!) Ναι οι ταχύτητες που ανέφερα είναι από ειδικά προγράμματα μέτρησης ταχύτητας plc μεταξύ τους και όχι μόνο της devolo. Από εκεί και πέρα... ότι νομίζει ο καθένας. Εγώ σε αυτά που κάνω δεν έχω το παραμικρό θέμα. Και αν προλάβω θα ανεβάσω και μια μέτρηση να δείτε ότι τα νούμερα εφόσον υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός (gigabit switch, cards, ...) δεν διαφέρουν... Άσε τα 100Mbps που θέλει ο φίλος. Κόλλησα στην αναφορά σου ότι πιάνεις 600-900Mbps, που απλά τέτοιες ταχύτητες δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται να υπάρξουν ποτέ, εκτός και αν μιλάμε για 10Gbps θύρες δικτύου. Συγκεκριμένα επ' αυτού έγραψα και ζήτησα τις πληροφορίες. Η ταχύτητα που δείχνουν οι διάφορες εφαρμογές των κατασκευαστών PLC, αναφέρονται στην ονομαστική ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ τους, που ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική. Άλλο το πόσο γρήγορα μπορούν να στείλουν δεδομένα και άλλο πόσο πραγματικά γρήγορα ή πόσο όγκο δεδομένων στέλνουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Στις 15/6/2017 στις 5:25 ΜΜ, jkoukos είπε Κόλλησα στην αναφορά σου ότι πιάνεις 600-900Mbps, που απλά τέτοιες ταχύτητες δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται να υπάρξουν ποτέ, εκτός και αν μιλάμε για 10Gbps θύρες δικτύου. Συγκεκριμένα επ' αυτού έγραψα και ζήτησα τις πληροφορίες. Mbps είπε, όχι ΜΒps.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Γιατί χρειάζεται τότε 10Gbps θύρα δικτύου όταν το 600-900Mbps καλύπτεται από την 1Gbps θύρα?
jkoukos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Διότι, όπως στην περίπτωση των ασύρματων δικτύων, έτσι και στα PLC, άλλο πράγμα είναι η ονομαστική ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ ενός ζεύγους και εντελώς διαφορετικό η πραγματική ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων. Είναι τεχνολογικός περιορισμός του πρωτοκόλλου επικοινωνίας και του φυσικού μέσου (ηλεκτρικής εγκατάστασης) μέσω της οποίας γίνεται αυτή. Σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε πραγματική ταχύτητα 600-900Mbps, ακόμη και Gigabit να είναι η θύρα δικτύου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Ah μέσω powerline εννοείς, όχι γενικά, κk.
Tsetsenios Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Άρα ουτε τα devolo 1200 θα μου δώσουνε τα 100Mbps Download /upload ? Σε διαμερισμα 120 τμ με τριφασικό ρεύμα (όλα ειναι σε ένα πινακα) και αποσταση απο το ρουτερ κάπου στα 25-10 μέτρα
jkoukos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά και να βεβαιώσει ότι θα τα πιάνεις. Θεωρητικά σε καλύπτουν, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες με σπουδαιότερους την εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση, το φορτίο που υπάρχει σε αυτές σε συνδυασμό με το είδος των ηλεκτρικών συσκευών που δουλεύουν στην ίδια γραμμή και την απόσταση κλπ. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και μόνο με επί τόπου δοκιμή βλέπουμε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα