Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω μια σύνδεση Ina Lan (Fiber To The Home) 100mbps dowload upload 

αλλά το ρούτερ το έχουν τοποθετήσει στο σαλονι απο βλακεία του τεχνικου, και ενώ στο σαλονι πιανω καμπανα 100 mbps Download upload  στο δωμάτιο που είναι 15-20 μέτρα απόσταση πίανω 1-2 γραμμές σήμα.

Έχω δοκιμάσει κάποια αξιόλογα Access point TP-Link αλλά δεν κατάφερα να πιάσω τα 100 mbps  με τίποτα  το πολύ 30mbps και αυτά όχι σταθερα με το που έβαζα δευτερη συσκευή επεφταν στα 15 mbps.

Μου είπαν να χρησιμοποιήσω  power lines αλλά το πρόβλημα είναι οτι έχω τριφασικό ρεύμα ξερει κάποιος αν κάποια από αυτά δουλευούν σε τριφασικό ρεύμα ;

1.http://www.electroholic.gr/gr/computer/diktuaka/routers-modems/acstpl00020/powerline-tp-link-tl-wpa2220-kit

2. https://www.skroutz.gr/s/7976669/TP-LINK-TL-WPA4530KIT-v1.html

3.https://stechi.gr/index.php?route=product/product&product_id=1418268

και αν δουλεύουν θα πιάνω ασύρματα τα 100 ή έστω 80-90 mbp/s

ευχαριστώ ! 

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εδω εισαι, οτι καλυτερο και αξιοπιστο μπορεις να παρεις σε  αυτα τα λεφτα http://www.skroutz.gr/s/3297344/Devolo-dLAN-500-WiFi-Starter-Kit.html

επισης παιζουν σε τριφασικο. Για τοσο μεγαλη ταχυτητα δεν ξερω τι απωλειες θα εχεις.

Εσύ σε τι ταχύτητα τα παίζεις ;

Δημοσ.

Τα εχω δοκιμασει σε διαφορες περιπτωσεις σε διαφορετικους χωρους σπιτια. Σε συνδεσεις 30-50 mbps εχαναν max 5 mbps. Προφανως ειναι αναλογα και τις καλωδιωσεις φανταζομαι. Νομιζω θα σε καλυψουν

Δημοσ.

Τα εχω δοκιμασει σε διαφορες περιπτωσεις σε διαφορετικους χωρους σπιτια. Σε συνδεσεις 30-50 mbps εχαναν max 5 mbps. Προφανως ειναι αναλογα και τις καλωδιωσεις φανταζομαι. Νομιζω θα σε καλυψουν

5mbps απώλεια ή επιαναν 5 mbps 

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε συνδεσεις 30-50 mbps εχαναν max 5 mbps.

Κοινώς στην 100αρα σύνδεση θα βλέπει κάτω από το 50% της ταχύτητας στο internet, χάλι...

Δημοσ.

Κοινώς στην 100αρα σύνδεση θα βλέπει κάτω από το 50% της ταχύτητας στο internet, χάλι...

πως το υπολογισες αυτο;

Νομίζω ότι γι αυτό που θέλει μάλλον πρέπει να πάει εδώ >> Link.png Site: Λινκ

Και εδώ >> Link.png Site: Λινκ για να έχει και wifi.

και αυτο εχει wi-fi

• Super Moderators
Δημοσ.

πως το υπολογισες αυτο;

Τι εννοείς πως? Δεν είναι ποσοστιαία η χασούρα. Αν στην 50αρα δεν μπορεί να πάει στα τέρματα (όσο δλδ αν είχε απευθείας ethernet), τότε στην 100αρα θα πάει και πάλι όσο πήγαινε στην 50αρα. Κλασικό bottleneck...

Δημοσ.

πως το υπολογισες αυτο;

και αυτο εχει wi-fi

Δεν είπα ποτέ ότι δεν έχει wifi αυτό που προτείνεις, απλά αυτό που λέω εγώ δουλεύει θεωρητικά στα 1200mbps ενώ το δικό σου στα 500mbps.

Επομένως ίσως του δώσει λίγο ακόμη ταχύτητα.

Δημοσ.

Τι εννοείς πως? Δεν είναι ποσοστιαία η χασούρα. Αν στην 50αρα δεν μπορεί να πάει στα τέρματα (όσο δλδ αν είχε απευθείας ethernet), τότε στην 100αρα θα πάει και πάλι όσο πήγαινε στην 50αρα. Κλασικό bottleneck...

Με το σκεπτικο σου θα επρεπε να βλεπω σταθερη ταχυτητα σε ολες τις περιπτωσεις, στα σπιτια οπου το router δεν ειναι το bottleneck. 

Πραγμα το οποιο δεν ισχυει.

Η απωλεια προερχεται απο την εκαστοτε εγκατασταση , τα καναλια , αλλα και απο την αποσταση του client με το powerline(σε περιπτωση wi-fi συνδεσης)

Δεν είπα ποτέ ότι δεν έχει wifi αυτό που προτείνεις, απλά αυτό που λέω εγώ δουλεύει θεωρητικά στα 1200mbps ενώ το δικό σου στα 500mbps.

Επομένως ίσως του δώσει λίγο ακόμη ταχύτητα.

θεωρητικα τον καλυπτει, πρακτικα παιζουν ρολο πολοι παραγοντες...Φυσικα αν μπορει ας παει στα 1200αρια

Δημοσ.

Δηλαδή ξεχνάω τα 100 ή έστω 80-90 mbps 

• Super Moderators
Δημοσ.

Με το σκεπτικο σου θα επρεπε να βλεπω σταθερη ταχυτητα σε ολες τις περιπτωσεις, στα σπιτια οπου το router δεν ειναι το bottleneck. 

Πραγμα το οποιο δεν ισχυει.

Η απωλεια προερχεται απο την εκαστοτε εγκατασταση , τα καναλια , αλλα και απο την αποσταση του client με το powerline(σε περιπτωση wi-fi συνδεσης)

Προφανώς συγκρίνω θεωρητικά ίδιες περιπτώσεις από την στιγμή που δεν μπορεί να προβλέψει κάποιος πως θα παίξει στο εκάστοτε σπίτι.

Γενικότερα κατά πάσα πιθανότητα θα ξενερώσει με την απόδοση ενός powerline στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αν είχε 30αρα VDSL δεν θα ήταν άσχημα, στο 100αρι όμως παίζει να κλάψει και τα χρήματα που θα δώσει.

Επίσης η απόδοση ενός Powerline πέφτει όταν ζεσταίνεται. Προσωπικά δεν ήταν λίγες οι φορές που έχανα τελείως δίκτυο στα Devolo μου...

Δημοσ.

Μα προφανως δεν ειπε κανεις οτι ειναι σιγουρο 100% οτι θα πιανει 99mbps, αφετερου ομως το powerline παραμενει η καλυτερη επιλογη του σε περιπτωση που δεν μπορει να περασει καλωδιο. Απο εκει και περα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εισαι τοσο κατηγορηματικος οσον αφορα την απωλεια με το Powerline. Απο που βγαινει το συμπερασμα οτι πχ στα 30-40-50 mbps ξεκιναει το bottleneck το powerline? Τα νουμερα που αναφερουν ειναι τελειως εικονικα;

Σε review που το κοιταζα ελεγε για γυρω στα 70mbps σε κατοσταρα γραμμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...