oneofthem Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 συνάντησα το εξής πρόβλημα σε εσωτερικό δίσκο άλλου υπολογιστή που συνέδεσα ως εξωτερικό στο τρέχον σύστημα, δεν μπορούσα να δω καθόλου τα περιεχόμενα λόγω access denied οπότε άλλαξα τα permissions το πρόβλημα είναι ότι κατά την αλλαγή πέταξε error aplying security σε κάποιες τοποθεσίες και μία από τις φορές που επανέλαβα τη διαδικασία, διευκρίνησε περαιτέρω το προφανές: ότι κάποιες τοποθεσίες θα έχουν τα νέα permissions και κάποιες όχι πρακτικά, αυτή τη στιγμή έχω πρόσβαση στο δίσκο με την έννοια ότι πατάω στο root path και ανοίγει και βλέπω αρχεία το φλέγον ερώτημα: αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε αν μπορώ να δω τις τοποθεσίες/αρχεία που δεν μπόρεσε να αλλάξει τα permissions ή όχι; δηλαδή ξέρουμε αν βλέπω τους επίμαχους φακέλους/αρχεία και απλά δεν έχω permissions ή μήπως δεν τα βλέπω καθόλου, είναι hidden και έτσι δεν μπορώ να γνωρίζω καν ποιες τοποθεσίες είναι; ευχαριστώ πάρα πολύ
mphxths Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Πηγαινε εκει που θες να δεις τα αρχεια που θες.Αν κανεις την δουλεια σου ολα καλα..αν οχι ριξε στον φακελο/αρχειο στα permissions τον χρηστη Everyone , δωστου full access και πορευσου εν ειρηνη.. Αν δεν σε αφηνει (λιγο χλωμο , μονο σε κατι φακελους συστηματος τσιναει) , τοτε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Να ξερεις οτι ο καθε χρηστης σε καθε εγκατασταση εχει το δικο του "id" ενα μακρυναρι απο γραμματα και νουμερα..ακομα και το ιδιο ονομα να χουν 2 χρηστες σε 2 διαφορετικα συστηματα , θα εχουν διαφορετικο id οποτε οταν βαζεις εναν δισκο ενος Α συστηματος σε ενα αλλο συστημα Β τοτε στα permissions βλεπεις αυτα τα μακρυναρια που λεω..γιατι απλα το συστημα δεν μπορει να τα αντιστοιχησει σε καποιον απο τους υπαρχοντες χρηστες του συστηματος. Οποτε βαζεις τον χρηστη "everyone" και ελπιζεις αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε αν μπορώ να δω τις τοποθεσίες/αρχεία που δεν μπόρεσε να αλλάξει τα permissions ή όχι; δηλαδή ξέρουμε αν βλέπω τους επίμαχους φακέλους/αρχεία και απλά δεν έχω permissions ή μήπως δεν τα βλέπω καθόλου, είναι hidden και έτσι δεν μπορώ να γνωρίζω καν ποιες τοποθεσίες είναι; ευχαριστώ πάρα πολύ To αυτο..αν επιπλεον ο φακελος/αρχειο ηταν απο πριν hidden τοτε δεν εχει σημασια αν πηρε τα permissions ή οχι..απλα δεν θα το βλεπεις μεχρι να ενεργοποιησεις το "show hidden folder/files"
oneofthem Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Πηγαινε εκει που θες να δεις τα αρχεια που θες. αρχηγέ φοβάμαι πως δεν κατάλαβες τι ρωτάω αν έβλεπα τα αρχεία που δεν πήραν permissions δεν θα ρωτούσα αν εμφανίζονται, αυτό ρωτάω πριν αλλάξω τα permissions δεν μπορούσα να δω τα περιεχόμενα του δίσκου, καμμία τοποθεσία τώρα άλλαξαν τα permissions αλλά μόνο σε ορισμένες τοποθεσίες, τις οποίες τώρα βλέπω στον explorer τι γίνεται με τις τοποθεσίες που δεν άλλαξαν τα permissions (που δεν ξέρω ποιες είναι γιατί είναι long paths); εμφανίζονται κι αυτές στον explorer ή μήπως δεν μπορώ να τις δω ούτε τώρα όπως δεν μπορούσα να τις δω και πριν; δεν μιλάω για hidden files βάση της επιλογής των windows που εννοείται πως είναι ενεργοποιημένη
mphxths Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 τι γίνεται με τις τοποθεσίες που δεν άλλαξαν τα permissions (που δεν ξέρω ποιες είναι γιατί είναι long paths); εμφανίζονται κι αυτές στον explorer ή μήπως δεν μπορώ να τις δω ούτε τώρα όπως δεν μπορούσα να τις δω και πριν; Ημουν πολυ σαφης στην απαντηση μου. Θα προσπαθησω να γινω ακομα πιο σαφης...π.χ. πες οτι δεν αλλαξανε τα permissions στο c:\windows\temp ..σε απασχολει αν το βλεπεις ή οχι? Με λιγα λογια , κανε την δουλεια με τον δισκο...αν πεσεις σε φακελο που δεν πηρε permission (θα φαινεται στον explorer) , απλα δεν θα μπορεις να δεις τα περιεχομενα του...μην ψαξεις να βρεις ποιοι φακελοι δεν πηρανε τα permissions..γιατι μπορει ναναι φακελοι που δεν σε απασχολουν...αμα πεσεις σε κανενα απο αυτους οσο κανεις την δουλεια σου...τοτε το ξανασυζηταμε. Στην αρχη δεν εβλεπες τιποτα..μεχρι που πηρε τα permissions το "root folder" ...απο κει και περα θα βλεπεις ο,τι ειναι εκει μεσα..ειτε παιρνει permissions ειτε οχι..απλα σε οσα δεν πηραν permissions δεν θα μπορεις να δεις τα περιεχομενα του.
oneofthem Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 έλα μην αρπάζεσαι, μια χαρά σαφές είναι το προηγούμενο post σου μόνο που δεν απαντάει σε αυτό που ρώτησα π.χ. πες οτι δεν αλλαξανε τα permissions στο c:\windows\temp ..σε απασχολει αν το βλεπεις ή οχι? ε άμα δεν βλέπω το temp πως θα ξέρω αν το χρειάζομαι βρε; εσύ νόμιζες ότι μιλάω για τα περιεχόμενα, για αυτό χρησιμοποίησα τον όρο τοποθεσίες και όχι αρχεία, για να μην μπερδευτείς Με λιγα λογια , κανε την δουλεια με τον δισκο...αν πεσεις σε φακελο που δεν πηρε permission (θα φαινεται στον explorer) Στην αρχη δεν εβλεπες τιποτα..μεχρι που πηρε τα permissions το "root folder" ...απο κει και περα θα βλεπεις ο,τι ειναι εκει μεσα..ειτε παιρνει permissions ειτε οχι..απλα σε οσα δεν πηραν permissions δεν θα μπορεις να δεις τα περιεχομενα του. εδώ μου απάντησες αυτό που θέλω, άρα από τη στιγμή που έχω πάρει το root, βλέπω όλα τα περιεχόμενα (show hidden κτλ κτλ) ανεξαρτήτως permissions στα sub ok, ωραία οπότε αν χρειάζομαι κάτι και από folders που δεν έχω πρόσβαση, αναγκαστικά θα μπουτάρω με παλιό λειτουργικό και λογικά θα ανοίξουν κι αυτά thnx
mphxths Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 ε άμα δεν βλέπω το temp πως θα ξέρω αν το χρειάζομαι βρε; Πες μου οτι μου κανεις πλακα Δηλαδη δεν ξερεις τι αρχεια θες να παρεις/σωσεις/δεις/παιξεις ?Απλα θες να μαλακιστεις με το δισκο?Ψαχνοντας και βρισκοντας?Really? Really? Ρε μπας και τσιμπησες τον δισκο καμμιας γκομενας και ψαχνεις τις γυμνες φωτογραφιες της ?Μιλα αντρικια !!
rfc Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 off topic........ Αυτοι οι τιτλοι του τυπου "για πολυ δυνατους λυτες" ειναι λιγο γελοιοι και να τους αποφευγετε. προσωπικα δε διαβαζω καν τετοιο θεμα με τετοιο τιτλο. 2
dpolal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Μπούταρε με ένα linux live usb stick και πάρε ότι θες από τον δίσκο χωρίς να μπλέκεσαι με τα permissions. Τώρα βέβαια, γιατί σε απασχολέί και πρέπει ντε και καλά να δείς τί έχει μέσα ένας φάκελος του τύπου C:\Windows\TEMP αυτό είναι όντως μια λογική απορία.
Xristaras12 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 σε δική μου αντίστοιχη περίπτωση,είχε χαλάσει λαπτοπ και χρειαστήκαμε αρχεία απο τον δίσκο,όμως ειχε κωδικό χρήστη και δεν μας άφηνε να μπούμε γενικότερα, δοκίμασα με πρόγραμμα ανακτησης αρχείων(active file recovery)και κατάφερα να πλοηγηθώ σε όλα τα αρχεία και τους φακέλους και να τραβήξουμε και αρχεία. ελπίζω να βοήθησα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα