Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Υπαρχει περιπτωση να πληρωσεις κατι και να μη σου αφαιρεθουν τα χρηματα; 

Tα χρηματα θα αφαιρεθουν σιγουρα, πρόβλημα μπορει να υπαρξει αν πληρωσεις λαθος παραλήπτη.

Επεξ/σία από rus
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οποιαδήποτε συναλλαγή και να κάνεις με κάρτα χρεωστική /πιστωτική, ποτέ δεν είναι σε πραγματικό χρόνο. Εκτός από τις diners club που δεν έχουμε πολλές στην Ελλάδα.

Το ποσό της συναλλαγής δεσμεύεται δηλαδή μπλοκάρει και δεν έχεις πλέον πρόσβαση σε αυτά τα λεφτά. Για όσο καιρό τα λεφτά είναι μπλοκαρισμενα θα τα βλέπεις ως λογιστικό υπόλοιπο (authorized transactions). Η συναλλαγή μπορει να ολοκληρωθεί μετά από αρκετές μέρες. Με λίγα λόγια εάν αγοράσεις τώρα κάτι από ένα μαγαζί, ο μαγαζάτορας τα λεφτά του θα τα πάρει στον λογαριασμό του μετά από μέρες. Οι τράπεζες το κάνουν αυτό για οικονομικούς και πρακτικούς λόγους. Δεν ασχολούνται με κάθε συναλλαγή ξεχωριστά αλλά τις μαζεύουν και τις εκτελούν σε γκρουπ με απλά λόγια. Σε κάποιες τράπεζες η εκτέλεση είναι τυχαία σε άλλες γίνεται συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας. Γι αυτό μερικές φορές βλέπεις την συναλλαγή να κλείνει πιο σύντομα από άλλες φορές.

Νομίζω ήταν αρκετά λεπτομερές το post μου. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Vercis είπε

Η συναλλαγή μπορει να ολοκληρωθεί μετά από αρκετές μέρες. Με λίγα λόγια εάν αγοράσεις τώρα κάτι από ένα μαγαζί, ο μαγαζάτορας τα λεφτά του θα τα πάρει στον λογαριασμό του μετά από μέρες. Οι τράπεζες το κάνουν αυτό για οικονομικούς και πρακτικούς λόγους. Δεν ασχολούνται με κάθε συναλλαγή ξεχωριστά αλλά τις μαζεύουν και τις εκτελούν σε γκρουπ με απλά λόγια. Σε κάποιες τράπεζες η εκτέλεση είναι τυχαία σε άλλες γίνεται συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας. Γι αυτό μερικές φορές βλέπεις την συναλλαγή να κλείνει πιο σύντομα από άλλες φορές. 

Εκτος αν καποιος έχει μια εντελώς ασύμφορη συμφωνία με την τράπεζα του, τα χρήματα θα τα παρει την επόμενη εργάσιμη...

Χαρακτηριστική περίπτωση που μπορεί να βλέπεις το λογιστικό υπόλοιπο να διαφέρει από το διαθέσιμο για παραπάνω από μια μέρα, είναι η συναλλαγή να γίνει βράδυ Παρασκευής ή Σάββατο.

Δημοσ.

Σε καποιους εμπορους η χρωση γινεται αμεσα και σε καποιους αλλους δεσμευεται το ποσο και μμπορει να κανει  και 3-4 μερες να αφαιρεθει απο το λογιστικο υπολοιπο .

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Το είχα γράψει και σε άλλο τοπίκ. Για να προχωρήσει η πληρωμή πρεπει να την κλείσει ο καταστημταρχης. Μου έτυχε φέτος Σεπτέμβρη να πάω σε εστιατόριο, πληρώνω με κάρτα και δεν χρεώθηκα πότε, ούτε δέσμευση ούτε τίποτα. Πριν 2 3 βδομάδες χρεώθηκα το ποσό αυτό, παίρνω τηλέφωνο την τράπεζα και μου λένε ότι η αρχική ημερομηνία πληρωμής είναι Σεπτέμβρη απλά τώρα αποφάσισε αυτός να την κλείσει. Αποτελεσμα, από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα δεν είχα χρεωθεί το ποσό ούτε ήταν δεσμευμένο αλλά είχε εγκριθεί η πληρωμή, τον Δεκέμβρη όταν έγινε η χρέωση είχα λίγα λεφτά μέσα και ο λογαριασμός πήγε στο - 30€

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Spect~ είπε

Το είχα γράψει και σε άλλο τοπίκ. Για να προχωρήσει η πληρωμή πρεπει να την κλείσει ο καταστημταρχης. Μου έτυχε φέτος Σεπτέμβρη να πάω σε εστιατόριο, πληρώνω με κάρτα και δεν χρεώθηκα πότε, ούτε δέσμευση ούτε τίποτα. Πριν 2 3 βδομάδες χρεώθηκα το ποσό αυτό, παίρνω τηλέφωνο την τράπεζα και μου λένε ότι η αρχική ημερομηνία πληρωμής είναι Σεπτέμβρη απλά τώρα αποφάσισε αυτός να την κλείσει. Αποτελεσμα, από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα δεν είχα χρεωθεί το ποσό ούτε ήταν δεσμευμένο αλλά είχε εγκριθεί η πληρωμή, τον Δεκέμβρη όταν έγινε η χρέωση είχα λίγα λεφτά μέσα και ο λογαριασμός πήγε στο - 30€

Αν εσυ ενδιαμεσα ειχες κλεισει τον λογαριασμο σου ?

Απο ατομο που ξερει αποκελιεται να μην σου εγινε δεμευση .Απλα το ποσο αν δεν ζητηθει απο τον εμπορο σε 15 μερες αποδεσμευεται η δεσμευση .

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν εσυ ενδιαμεσα ειχες κλεισει τον λογαριασμο σου ?

Απο ατομο που ξερει αποκελιεται να μην σου εγινε δεμευση .Απλα το ποσο αν δεν ζητηθει απο τον εμπορο σε 15 μερες αποδεσμευεται η δεσμευση .

Δεν ξέρω, πάντως στο λέω με σιγουριά ότι από Σεπτέμβρη μέχρι Δεκέμβρη τα λεφτά δεν ήταν δεσμευμένα και ξαφνικά μια μέρα του Δεκέμβρη από 3 ευρώ που είχα πήγα στα μείον 30.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 12/6/2017 στις 6:22 ΜΜ, PavlosSage είπε

Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια απορία. Στο υπόλοιπο της κάρτας εμφανίζεται το Λογιστικό και το Διαθέσιμο υπόλοιπο. Διαθέσιμο υπόλοιπο έχω μηδέν καθώς τράβηξα κάποια λεφτά που δικαιούμουν αλλά έχω λογιστικό υπόλοιπο 400 ευρώ. Αυτά κάποια στιγμή θα μπορέσω να τα τραβήξω;; Θα γίνει δηλαδή το Λογιστικό υπόλοιπο (που δεν έχω καταλάβει τι είναι), Διαθέσιμο για να τα τραβήξω; Και κάτι άλλο είναι ότι όταν έκανα την τελευταία ανάληψη πριν 2 βδομάδες 840 ευρώ που είναι το όριο, μου έδειχνει Λογιστικό υπόλοιπο 612 ευρώ, σήμερα που πέρασα να τσεκάρω το υπόλοιπό μου στην τράπεζα μήπως και άλλαξε κάτι για να τραβήξω, μου έβγαλε λογιστικό υπόλοιπο 400 ευρώ. Αν κάποιος ξέρει τι γίνεται με αυτά ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προταίρων. 

Εχω κανει μεταφορα απο την εθνικη στη eurobank και τα χρηματα μπηκαν στο λογιστικο λογαριασμο τη πρεπει να κανω για να τα βγαλω απο τη καρτα;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mixalisvaso είπε

Εχω κανει μεταφορα απο την εθνικη στη eurobank και τα χρηματα μπηκαν στο λογιστικο λογαριασμο τη πρεπει να κανω για να τα βγαλω απο τη καρτα;

Μπορεις και απο ταμειο αν δεν εχεις καρτα οταν ειναι στο διαθεσιμο υπολοιπο .

Δημοσ.

Στο διαθεσιμο ειναι0 πως μπορω να μεταφερω απο το λογιστικο στο διαθεσιμο; 

Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια απορία. Στο υπόλοιπο της κάρτας εμφανίζεται το Λογιστικό και το Διαθέσιμο υπόλοιπο. Διαθέσιμο υπόλοιπο έχω μηδέν καθώς τράβηξα κάποια λεφτά που δικαιούμουν αλλά έχω λογιστικό υπόλοιπο 400 ευρώ. Αυτά κάποια στιγμή θα μπορέσω να τα τραβήξω;; Θα γίνει δηλαδή το Λογιστικό υπόλοιπο (που δεν έχω καταλάβει τι είναι), Διαθέσιμο για να τα τραβήξω; Και κάτι άλλο είναι ότι όταν έκανα την τελευταία ανάληψη πριν 2 βδομάδες 840 ευρώ που είναι το όριο, μου έδειχνει Λογιστικό υπόλοιπο 612 ευρώ, σήμερα που πέρασα να τσεκάρω το υπόλοιπό μου στην τράπεζα μήπως και άλλαξε κάτι για να τραβήξω, μου έβγαλε λογιστικό υπόλοιπο 400 ευρώ. Αν κάποιος ξέρει τι γίνεται με αυτά ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προταίρων. 

Το διαθεσιμο ειναι 0 πως μπωρο να το μεταφερω στο θιαθεσιμο

Μπορει η αραβωνιαστικια μου να παει με το δικο μου βιβλιαριο; Στη τραπεζα;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, mixalisvaso είπε

πότε τα μετεφερες ; θα γινουν διαθεσιμα σε 1-2 εργασιμες απο την ημερα μεταφορας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, mixalisvaso είπε

Το λογιστικό και το διαθέσιμο δεν είναι δύο διαφορετικοί λογαριασμοί ώστε να μπορείς να μεταφέρεις από τον έναν στον άλλον...

Διαθέσιμο είναι το ποσό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις άμεσα.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mixalisvaso είπε

Δεν μπορεις ...Ουτε φυσικα να παει η αραβωνιαστικια σου ...Τι το περασαμε...

Δημοσ.
1 hour ago, mixalisvaso said:

θα περιμενεις καμια μερα που θελει για να ολοκληρωθει.αυτο ειναι το κακο οταν κανεις μεταφορα απο την μια τραπεζα στην αλλη που ειναι διαφορετικη.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

θα περιμενεις καμια μερα που θελει για να ολοκληρωθει.αυτο ειναι το κακο οταν κανεις μεταφορα απο την μια τραπεζα στην αλλη που ειναι διαφορετικη.

Aκομα μεγαλυτερο κακο είναι οτι υπαρχει χρεωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...