PavlosSage Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια απορία. Στο υπόλοιπο της κάρτας εμφανίζεται το Λογιστικό και το Διαθέσιμο υπόλοιπο. Διαθέσιμο υπόλοιπο έχω μηδέν καθώς τράβηξα κάποια λεφτά που δικαιούμουν αλλά έχω λογιστικό υπόλοιπο 400 ευρώ. Αυτά κάποια στιγμή θα μπορέσω να τα τραβήξω;; Θα γίνει δηλαδή το Λογιστικό υπόλοιπο (που δεν έχω καταλάβει τι είναι), Διαθέσιμο για να τα τραβήξω; Και κάτι άλλο είναι ότι όταν έκανα την τελευταία ανάληψη πριν 2 βδομάδες 840 ευρώ που είναι το όριο, μου έδειχνει Λογιστικό υπόλοιπο 612 ευρώ, σήμερα που πέρασα να τσεκάρω το υπόλοιπό μου στην τράπεζα μήπως και άλλαξε κάτι για να τραβήξω, μου έβγαλε λογιστικό υπόλοιπο 400 ευρώ. Αν κάποιος ξέρει τι γίνεται με αυτά ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προταίρων.
darkdemon Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Εστω οτι πας 11 το βραδυ για ποτο στο γκαζι και παιρνεις μια μοετ γιατι εχεις βγαλει γκομενα. Στην καρτα σου εχεις 200 ευρω και πληρωνεις την σαμπανια με την καρτα με κόστος φιαλης 150 ευρω. Στις 4 το πρωι που γυρνας εχει λογιστικο υπολοιπο 200 ευρω αλλα διαθεσιμο 50 ευρω. Το διαθεσιμο ειναι το πραγματικο υπολοιπο ετοιμο προς μετακινηση αναληψη κλπ Το λογιστικο θελει καποιες μερες να περαστε επισημα στο συστημα και να επελθει balance στους αντιστοιχους λογαριασμους. 8
YourTrueLegend Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Το διαθεσιμο υπολοιπο ειναι τα λεφτα που μπορεις να χρησιμοποιησεις. Το λογιστικο υπολοιπο ειναι το διαθεσιμο + το δεσμευμενο ποσο των πραξεων που εκκρεμουν. 1
PavlosSage Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Ναι ρε παιδιά αλλά εδώ και δύο βδομάδες και βάλε το λογιστικό υπόλοιπο δεν έχει γίνει διαθέσιμο; Και εκτός από αυτό πως γίνεται από 612 να πηγαίνει στα 400;;
YourTrueLegend Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Ναι ρε παιδιά αλλά εδώ και δύο βδομάδες και βάλε το λογιστικό υπόλοιπο δεν έχει γίνει διαθέσιμο; Και εκτός από αυτό πως γίνεται από 612 να πηγαίνει στα 400;;Τα εχεις μπερδεψει λιγο. Το κακο ειναι πως μπερδευεις κι εμας γιατι δεν βγαζουν νοημα αυτα που εγραψες στο αρχικο ποστ. Σε καθε περιπτωση το λογιστικο υπολοιπο ειναι το ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ συν τις εκκρεμεις πραξεις. Οι εκκρεμεις πραξεις ειναι συνηθως ηλεκτρονικες αγορες/πληρωμες κλπ, αρα οχι μονο δεν θα γινει διαθεσιμο το ποσο αυτο, αλλα συντομα δε θα το βλεπεις ουτε σαν λογιστικο υπολοιπο. Μια αναγνωση στο ιστορικο του λογαριασμου σου θα σου λυσει καθε απορια για το ποιες πραξεις εκκρεμουν και τις βλεπεις ως λογιστικο υπολοιπο. *Υπαρχει η περιπτωση στο λογιστικο υπολοιπο να βλεπεις καποια εισφορα (πχ μισθοδοσια) που δεν εχει εκαθαρισει ακομα απο την τραπεζα σου. Αλλα αν κρινω απο αυτα που γραφεις, αποκλειεται να μιλαμε για τετοια περιπτωση. Προφανως ειναι εξοδα που εκανες και δεν εχουν εκκαθαριστει ακομα απο την αλλη πλευρα, γιαυτο τα βλεπεις στο λογιστικο σου υπολοιπο. Οποτε για αρχη προσαρμοσου στην ιδεα οτι αυτα που αγορασες προσφατα θα τα πληρωσεις κανονικα και οτι οι εταιρειες δεν εχουν ξεχασει να παρουν τα λεφτα απο το λογαριασμο σου... 1
Πανος999 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Να το πω πιο απλα..Λογιστικο,ειναι τα λεφτα που δν εχουν τραβηξει αυτοι που πληρωσες με καρτα..δεν ειναι λεφτα σου..Η διαφορα..Δλδ λογιστικο 400,διαθεσιμο 100..300 ευρω εχεις πληρωσει κ δν τα εχουν τραβηξει!
rus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Συναφες ερωτημα: Στο στεγαστικο δανειο βλεπω δυο ποσα τη "Συνολικη Οφειλή" και το "Ενημερο Ποσο". Το Ενημερο Ποσο είναι μικροτερο. Ξερει κανεις τη διαφορα τους?
tzelen Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Λογικά η συνολική οφειλή περιλαμβάνει και τους μελλοντικούς τόκους. Φαντάζομαι το ενήμερο ποσό είναι το άληκτο κεφάλαιο.
rus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Λογικά η συνολική οφειλή περιλαμβάνει και τους μελλοντικούς τόκους. Φαντάζομαι το ενήμερο ποσό είναι το άληκτο κεφάλαιο. Kανενα από τα δυο ποσα δε περιλαμβανει τους τοκους, είναι κεφαλαιο μονο. Τα ποσα εχουν μεταξυ τους διαφορα περ. 2000, ενώ οι τοκοι είναι περ.+35000. Νομιζω ότι το μεγαλυτερο ποσο ειναι το ποσο που θα καταβαλλεις αν πληρωσεις με τη μια το δανειο σου, σαν το πεναλτι δηλαδή που λενε.
tzelen Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που λες. Και όποιο να είναι το πέναλτυ, δε μπορεί να υπερβαίνει τους μελλοντικούς τόκους. Αν προ-εξοφλήσεις το δάνειο, τόκοι που έχουν υπολογιστεί και θα χρεωθούν μελλοντικά δεν θα χρεωθούν προφανώς.
rus Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Ποιο δε μπορει να συμβαινει? Δεν ειπα ότι υπερβαινει τους μελλοντικους τοκους. Στη περιπτωση μου σου ειπα ότι είναι περ.2000€ η διαφορα των δυο ποσων, ενώ οι μελλοντικοι τοκοι ειναι περ.35000€ Προφανως και αν προεξοφλησω το δανειο δεν θα χρεωθω τους μελλοντικους τοκους, τα 35 χιλιαρικα θα χρεωθουν σταδικα, μετα από τις δεκαετιες που θα κανει να αποπληρωθεί το δανειο.
giorgos.09 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Στις 12/6/2017 στις 7:56 ΜΜ, Πανος999 είπε Να το πω πιο απλα.. Λογιστικο,ειναι τα λεφτα που δν εχουν τραβηξει αυτοι που πληρωσες με καρτα..δεν ειναι λεφτα σου.. Η διαφορα.. Δλδ λογιστικο 400,διαθεσιμο 100.. 300 ευρω εχεις πληρωσει κ δν τα εχουν τραβηξει! εβαλα εχθες 40 ευρω βενζινη με καρτα! υπαρχει περιπτωση να μην τα τραβηξει αυτος ή θα το κανει αυτοματα η τραπεζα που συνεγραζετε? 1
jakegate7 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) On 12/06/2017 at 17:22, PavlosSage said: Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια απορία. Στο υπόλοιπο της κάρτας εμφανίζεται το Λογιστικό και το Διαθέσιμο υπόλοιπο. Διαθέσιμο υπόλοιπο έχω μηδέν καθώς τράβηξα κάποια λεφτά που δικαιούμουν αλλά έχω λογιστικό υπόλοιπο 400 ευρώ. Αυτά κάποια στιγμή θα μπορέσω να τα τραβήξω;; Θα γίνει δηλαδή το Λογιστικό υπόλοιπο (που δεν έχω καταλάβει τι είναι), Διαθέσιμο για να τα τραβήξω; Και κάτι άλλο είναι ότι όταν έκανα την τελευταία ανάληψη πριν 2 βδομάδες 840 ευρώ που είναι το όριο, μου έδειχνει Λογιστικό υπόλοιπο 612 ευρώ, σήμερα που πέρασα να τσεκάρω το υπόλοιπό μου στην τράπεζα μήπως και άλλαξε κάτι για να τραβήξω, μου έβγαλε λογιστικό υπόλοιπο 400 ευρώ. Αν κάποιος ξέρει τι γίνεται με αυτά ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προταίρων. Αν αναφερεσαι στο οριο των cc, τοτε να σε ενημερωσω οτι δεν υπαρχει πλεον. Τωρα το ειδα οτι ο τοπικ σταρτερ το εγραψε το 2017.. οκ το failαρα Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από jakegate7
Πανος999 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 55 λεπτά πριν, giorgos.09 είπε εβαλα εχθες 40 ευρω βενζινη με καρτα! υπαρχει περιπτωση να μην τα τραβηξει αυτος ή θα το κανει αυτοματα η τραπεζα που συνεγραζετε? Το ποσο αυτο δεσμευεται αυτοματα μετα την πληρωμη.. Η κινηση θα γινει καποια αλλη μερα..
Kostasspil Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, giorgos.09 said: εβαλα εχθες 40 ευρω βενζινη με καρτα! υπαρχει περιπτωση να μην τα τραβηξει αυτος ή θα το κανει αυτοματα η τραπεζα που συνεγραζετε? Υπαρχει περιπτωση να πληρωσεις κατι και να μη σου αφαιρεθουν τα χρηματα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα