Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι θα σε κάνουν τόπι για αυτό και θα αντέχεις ξύλο το οποίο είναι και αυτό πολύ σημαντικό. Κάποιος μπορεί να σου πει τι σημασία είναι να είσαι δυνατός και τεχνικός και να έχεις glass chin που με μια μπουνιά μπορεί να βγεις off.

Αυτό που τελικά θέλω να πω είναι ότι όλες οι τέχνες έχουν να σου δώσουν πράγματα άλλες αρκετά γρήγορα άλλες μετά από αρκετά χρόνια και άλλες σου δίνουν για πάντα..

Αυτό που σε ευχαριστεί αυτό και να κάνεις δε χρειάζεται να προσπαθήσεις να το αιτιολογήσεις λέγοντας ότι έξω μπορεί να γίνει έτσι ή γιουβέτσι και η τέχνη από μόνη της δε λέει και κάτι, αλλά το πώς διδάσκεται και ποιος είναι αυτός που την κάνει. Η δύναμη που αναφέρεις είναι πολύ σημαντική αν είσαι 60 κιλά και ο άλλος είναι 100 προφανώς και έχεις ένα μεγάλο μειονέκτημα που η τεχνική σου μπορεί να αναπληρώσει αλλά μέχρι ένα επίπεδο

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχοντας κάνει χρόνια kung fu, καράτε (λίγο), muay thai και krav maga, σου προτείνω ανεπιφύλακτα το krav maga.

Ναι είναι αμυντική προπόνηση (σε καμία περίπτωση δεν είναι πολεμική "τέχνη"), αλλά είναι τόσο επιθετικό που ρίχνεις άνετα και πολύ βαρύτερο κάτω. Να φανταστείς 70κάτι κιλά εγώ, "σήκωσα" έναν 120 που με είχε πιάσει απο το μπούτι, όλα είναι θέμα τεχνικής. Συν τα χτυπήματα δεν είναι εφέ όπως είναι αλλού, αλλά υπολογισμένα για την μέγιστη ζημιά, βρώμικα χτυπήματα.

Ανάλογα τον δάσκαλο φυσικά. Αν και κακά τα ψέματα, έμαθα αυτοσυγκράτηση απο το kung fu, και να "δέρνω" στο krav maga. + είναι μεγάλο ατού αν πας στρατό (αν είσαι μικρός τώρα).

Αυτά απο προσωπική γνώμη κάποιου που έχει δει αρκετά.

• Like 2
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Απλα τα πραγματα...οποιος σου λεει οτι η ταδε πολεμικη τεχνη η μαχητικο αθλημα ειναι πιο αποτελεσματικο απο καποια αλλη πολεμικη τεχνη ειναι απλα ΑΣΧΕΤΟΣ!Βημα 1:βλεπεις στο internet φωτογραφικο υλικο απο μια σχολη.Αν δεις φωτο με τον δασκαλο να βαζει λαδι στα μπρατσα και να 'φουσκωνει'...απλα δεν πας.Βημα 2:παιρνεις τηλεφωνο σε μια σχολη.Αν ακους τον δασκαλο να σου λεει 'βαρυμαγκιτικα' εδω γ***με και ειμαστε πρωταθλητες και δολοφονοι κλπ κλπ...απλα δεν πας.Βημα 3:Αν δεις δασκαλο που ειναι 25χρονο...απλα δεν πας.Βημα 4:εστω οτι δεν συναντησες τις 3 προηγουμενες τραγικες περιπτωσεις ασχετων που εχουν ανοιξει σχολη.αποφασιζεις να πας εκει να δεις.Αν μπεις μεσα και δεις 50 ατομα να κανουν προπονηση...απλα φευγεις.Μπορει η σχολη να ειναι σοβαρη με καλο δασκαλο και οχι κομπογιαννιτη αλλα με τοσα πολλα ατομα,λογικο ειναι να μην ασχοληθει πολυ μαζι σου ο δασκαλος.οσο πιο λιγοι,τοσο πιο καλα.Δυστυχως γεμισαμε 'σχολες' που μαλιστα(καινουρια μοδα αυτο) λανσαρουν και το δικο τους 'ανικητο συστημα'.Επισης γεμισαμε 'σχολες' που δεν εχουν δασκαλο αλλα προπονητη ο οποιος το παιζει δασκαλος,ασχολειται μονο με το αγωνιστικο κομματι,απο αυτοαμυνα δρομου δεν εχει ιδεα και δυστυχως οι μαθητες αποκτουν λανθασμενη αυτοπεποιθηση και μπλεκουν σε καυγαδες πολλες φορες και εσκεμμενα με αποτελεσμα που ποναει(τους ιδιους).Θελει πολυ ψαξιμο και οχι βιαστικες αποφασεις καθως η πολεμικη τεχνη ειναι κατι που θα σε ακολουθει για πολλα χρονια.Καλη επιτυχια σε οποια και αν ειναι η επιλογη σας.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα.. σκέφτομαι για πολεμική τέχνη.. δεν έχω κάποια συγκεκριμένη.. με νοιάζει για γυμναστική, να μπορώ οικονομικά να ανταπεξέλθω (αν και νομίζω όλες  περίπου στα ίδια είναι) και να υπάρχει κάπου σχετικά κοντά μου (που κέντρω μένω οπότε οκ).

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...