Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ακούσει πως κάθε πολεμική τέχνη έχει το δικό της "στυλ" να το πω και νοοτροπία.

Τώρα τελευταία γίνονται πολλά , στον κύκλο μου, και γι'αυτό θα ήθελα να είμαι έτοιμος για το κάθε τί επίκειται. Κυρίως με νοιάζει η αυτοάμυνα εννοείται.

Ρωτάω γιατί θέλω να το ψάξω πρώτα , μιας και πιστεύω πως ούτε σωματικά είμαι έτοιμος ακόμα. Αποκλείω την πάλη γιατί δεν μου αρέσει. Έχει κάποιος γνώση περί αυτών;

Ο ένας κολλητός μου κάνει κραβμα για , αλλά δεν γνωρίζω πολλά περί αυτού. Αξίζει να το δοκιμάσω , γιατί αποτι μου έχει πει είναι κυρίως αφοπλιστικη πολεμική τέχνη;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν σε νοιάζει η αυτοάμυνα ξεκίνα τρέξιμο, το να πας με πολεμικές τέχνες να "αυτοαμυνθείς" πέρα από το ότι θέλει πάρα πολλά χρόνια εξάσκησης ( με αμφίβολο αποτέλεσμα γιατί και πάλι μπορεί να την πάθεις αν σου επιτεθεί κάποιος με μαχαίρι πχ) μπορεί να σε βάλει σε επιπλέον μπελάδες 

επίσης το "σωματικά δεν είμαι έτοιμος" δε το κατάλαβα; θα ξεκινήσεις εξάσκηση και το σώμα σου θα προσαρμοστεί.. ποιος είναι σωματικά έτοιμος να ξεκινήσει να παλεύει; 

εγώ δεν ξέρω κανέναν, εκτός ίσως από κάναν κάγκουρα που πλακώνεται γενικά στη ζωή του (και αν και ενδιαφέρον καλό είναι να μην έχεις τέτοιους συνασκούμενους) 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Η συζήτηση αυτή έχει γίνει 1000000 φορές και στο τέλος ο καθένας λέει τα δικά του βάση των δικών του εμπειριών. Εγώ που έχω κάνει Α θα σου πω το Α, ο άλλος που έχει κάνει το Β θα σου πει το Β κοκ. Άσχετα με το ποια τεχνική θα επιλέξεις, το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να μάθεις είναι να κάνεις ό,τι μπορείς για να μη χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσεις ποτέ. Αυτά που θα μάθεις θα πρέπει να είναι πραγματικά η τελευταία σου επιλογή, κυρίως γιατί όσα και να ξέρεις και ό,τι και να έχεις κάνει, είναι πολύ εύκολο να την πάθεις.

Για επιλογή τεχνικής, θα σου έλεγα Krav Maga, βέβαια σε τι δάσκαλο θα πέσεις και τι θα κάνεις δεν έχω ιδέα, μιας και ο καθένας κάνει τα δικά του.

• Like 1
Δημοσ.

το θέμα είναι ότι ο καθένας κάνει μια τέχνη ή ένα άθλημα για τελείως ξέμπαρκους προσωπικούς λόγους και με βάση αυτό λογικό είναι ο καθένας να λέει τα δικά του 

η αυτοάμυνα πάντως αν και τίμιος σαν λόγος (το καταλαβαίνω όταν το λέει κάποιος) ποτέ δε μου κάθισε καλά.. 

Δημοσ.

Το σωματικά έτοιμος ίσως ήταν υπερβολή. Απλά νιώθω ασχημα με τα λίγα παραπάνω

η κιλά και την μηδέν αντοχή. Γιατί όπως και να το κάνουμε άθλημα είναι.

Ναι έχω διαβάσει τα προηγούμενα θρεντ νομίζω και επισημαινατε όλοι το τρέξιμο. Τέτοιος είμαι και εγώ σε άποψη , αλλά θέλω να έχω μια κάποια εμπειρία. Πχ έχω να φάω μπουνιά χρόνια από την τελευταία φορά που τσακώθηκα. Πλεον δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθω σε κάτι ανάλογο. Η αν κάποιος κάνει πχ την πρώτη κίνηση και σε αφήσει κάτω εκεί πως θα μπορέσεις να τρέξεις;

Κυρίως για τέτοιες περιπτώσεις με νοιάζει και οχι κάτι παραπάνω . Τώρα τελευταία στην περιοχή μου έχουμε ξεφύγει πολύ και το κακό δεν αργεί να γίνει. Κορνες , βρισιδια , πειράγματα (πράγματα που προσωπικά δεν κάνω και απεχθάνομαι) με βάζουν σε σκέψη συχνά για το τι είναι ο άλλος και το τι επιδιώκει. Έχω πολλά καθημερινά παραδείγματα τελευταία όπως προείπα και έχω φτάσει σε σημείο να είμαι καχύποπτος με τον καθένα στο δρόμο, είτε πεζός , είτε με το αμάξι

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μην περιμένεις να χάσεις πάντως το βάρος για να ξεκινήσεις, ίσα ίσα που αν ξεκινήσεις (οποιοδήποτε άθλημα) θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο!

Πάντως από προσωπική εμπειρία αν σου επιτεθούν, όντως το τρέξιμο είναι ότι πιο χρήσιμο.

Δημοσ.

δε πλακώνεσαι με άγνωστο στο δρόμο για κόρνες και βρισίδια και ο μεγαλύτερος ξυλάς να είσαι. και βασικά αν κάνεις πτ και ξέρεις ότι θα ρίξει ξύλο εκεί είναι που δεν πλακώνεσαι 

τώρα όσο για το σώμα σου η δική μου προσωπική άποψη είναι ξεκίνα και κάνε αυτό που βρίσκεις ενδιαφέρον  και θα προσαρμοστείς

αν είσαι αθλητικός βοηθάει βεβαίως να προσαρμοστείς καλύτερα στην αρχή αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σχέση, το σώμα το αθλητή ή του τύπου που κάνει γυμναστήριο δεν είναι προσαρμοσμένο για πολεμικές τέχνες,είναι άλλο πράγμα και δεν έχει νόημα να κάνεις προεργασία σε γυμναστήριο ας πούμε.. 

καλό είναι αλλά κάπως ανούσιο 

Δημοσ.

Όχι ίσα ίσα που γυμνάζομαι αρκετά μήνες απλά δεν έχω φτάσει εκεί που θέλω .

Οπότε στ θέμα μ έχει κανένας πλην του κραβμαγκα καμμία πρόταση;

Κιομως ΔΥΣΤΥΧΏΣ λογιστουλη τα χειρότερα που έχω δει είναι για ανούσιο λόγο στον δρόμο . (Και αυτός είναι και ο λόγος που μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ έτσι μιας Δύο τύποι μποξεραδες έδειραν θείο μου σε σημείο που ακόμα δεν ξέρουμε αν θα ζήσει για ένα πράσινο φαναρι)

@baketball εννοείται πως αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μου μπαίνει στο μυαλό.το τρέξιμο . Απλά αν με ρίξουν και δεν έχω τρόπο διαφυγής παράδειγμα , θέλω να έχω έναν τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης έως κάποιο βαθμό

• Moderators
Δημοσ.

Αν θες έδαφος τότε BJJ, βέβαια αν το θέμα πάει στο έδαφος μάλλον το έχεις χάσει το παιχνίδι.

Δημοσ.

muay thai για να γινεις σκληρος γρηγορα  σε 2-3 χρονια, τα υπολοιπα θελουν παρα πολλα χρονια να τα μαθεις για να γινεις δραστικος .

πχ το krav maga που θεωρειται κορυφαιο σε αυτοαμυνα τα πιο πολλα σεναρια που γινονται στην προπονηση δεν ειναι εφικτα αλλα το καλο ειναι οτι κτυπας κατω απο την ζωνη πχ γεννητικα οργανα και γονατο και μαθαινεις να αποσπας την προσοχη του αλλου για να τον χτυπησεις σε αυτα τα σημεια.Το κακο ειναι οτι δεν σκληραγωγεισαι αρκετα και οτι καθε μερα στην προπονηση κανεις κατι διαφορετικο αναλογα το προγραμμα ( striking μια μερα, grappling την αλλη, αφοπλισμο την αλλη κτλ) οποτε δεν θα πρεπει να χανεις προπονηση αλλιως δεν γινεις καλος σε κανενα τομεα

στο μουαϊ ται θα μαθεις να ριχνεις πολυ δυνατα κτυπηματα με χερια κ ποδια και αναλογα την σχολη αν κανετε δυνατο sparring θα εχεις φαει αρκετο ξυλο μεσα στην σχολη

Δημοσ.

Για αυτοάμυνα καθαρά τότε πυγμαχία και bjj. Πιστεψέ με είναι μεγάλο λάθος να προσπαθήσεις να κλωτσήσεις στο δρόμο, εκτός και αν έχεις χρόνια εμπειρίας στο άθλημα. 

• Like 1
Δημοσ.

Και μεγάλο λάθος είναι να πέφτεις κάτω στο δρόμο ειδικά να το επιδιώκεις κιόλας

Δέν χρειάζεται να πέσεις εσύ κάτω. Το brazilian θα σε βοηθήσει να ρίξεις τον άλλο κάτω ή να αποφύγεις κάποια λαβή που θα σου κάνει.

Δημοσ.

Και μεγάλο λάθος είναι να πέφτεις κάτω στο δρόμο ειδικά να το επιδιώκεις κιόλας

Και τι θα κάνεις αν βρεθείς εσύ κάτω? Αν σκοντάψεις ας πούμε? Ξέρεις πως να σηκωθείς μετά ταυτόχρονα προστατεύοντας τον εαυτό σου?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...