Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω δυο οθόνες, με vga δυνατότητα σύνδεσης και θέλω να τις συνδέσω με το φορητό μου υπολογιστή. Ο φορητός μου υπολογιστής διαθέτει εισόδους vga/hdmi/usb και η κάρτα γραφικών του είναι η NVIDIA GeForce GT 640M LE  (2048 MB).

Μέχρι στιγμής, έχω καταφέρει να συνδέσω την μια οθόνη με τον φορητό μου υπολογιστή και επιπλέον να ορίσω (μέσω των ρυθμίσεων των windows)  την οθόνη σαν κύρια οθόνη ενώ το monitor του laptop ως δευτερεύουσα.

Ο τελικός στόχος είναι να συνδέσω και τις δυο οθόνες με το laptop και να τις ορίσω ως ακολούθως:

Οθόνη 1η: Κύρια (όπου θα βλέπω την επιφάνεια εργασίας κτλ)

Οθόνη 1η: δευτερεύουσα

Οθόνη laptop: αδιάφορο (την προτιμώ απενεργοποιημένη)

Στο internet κυκλοφορούν διάφορα βίντεο και οδηγίες για την άνωθεν σύνδεση, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα όπως Multi-Display Adapter.

Δυστυχώς όμως, στα μαγαζιά  που έχω επικοινωνήσει, οι υπάλληλοι είτε δεν μπορούν να με βοηθήσουν είτε μου προτείνουν λύσεις άνω των 50 και 100 ευρώ.

Επειδή και το τελευταίο ευρώ δεν περισσεύει

Το ερώτημα είναι αν μπορεί κάποιος/κάποια  να μου υποδείξει μια περπατημένη οδό για να το πετύχω;;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

OK. Την πρώτη τη συνδέεις κανονικά μέσω vga. Για τη δεύτερη έχεις δύο ειπλογές: Link.png Site: hdmito vga adapter ή Link.png Site: usb to vga [τα links είναι καθαρά ενδεικτικά]

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι μπορεί να υλοποιηθεί  τόσο απλά με έναν π.χ. hdmi to vga adaptor ;;;

Στην Ελληνική αγορά βλέπω στο internet ότι κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι μετατροπείς με κόστος γύρω στα 7 ευρώ.  Να προβώ ελεύθερα στην αγορά του;;

Θα πρέπει να περάσω και κάποιους drivers στον υπολογιστή;;

Σε ρωτάω διότι κάπου διάβαζα ότι ίσως η κάρτα γραφικών μου να μην επιτρέψει  την σύνδεση περισσότερων των δυο οθονών.

Δημοσ.

'Ηθελα να συνδέσω και γω δύο οθόνες με hdmi όμως. Οπότε πήρα εναν usb 3.0 to hdmi και δουλευει μια χαρα. Το vga είναι και παλαιότερο/απλότερο οπότε...

Drivers μπορεί να χρειαστεί να περάσεις, ναι, αλλά δε λέει κάτι αυτό. [ για hdmi to vga μπορεί και να μη χρειάζεται ]

Ως προς την κάρτα δε θα υπάρχει πρόβλημα. Εφόσον το λάπτοπ έχει ήδη μια έξοδο vga και μια hdmi μπορείς να συνδέσεις δύο οθόνες τουλάχιστον..

Στη θέση σου θα προέβαινα άφοβα στην αγορά.  

Δημοσ.

Ως προς την κάρτα δε θα υπάρχει πρόβλημα. Εφόσον το λάπτοπ έχει ήδη μια έξοδο vga και μια hdmi μπορείς να συνδέσεις δύο οθόνες τουλάχιστον..

Στη θέση σου θα προέβαινα άφοβα στην αγορά.  

Από πότε έγινε νόμος αυτό ; Το να σου δίνει απλά πολλές επιλογές δεν παίζει;

Δοκίμασα με nvidea 610m( 2GB)  στο δικό μου laptop. Και δοκίμασα την λύση και σε windows 7 αλλά και σε ubuntu. Τα αποτελέσματα είναι εξής. 

Σε κανένα από τα δύο λειτουργικά δεν μπόρεσα να δουλέψω τις οθόνες ταυτόχρονα. Έπρεπε να απενεργοποιήσω την μία για να ενεργοποιήσω την άλλη. ( Τα κατάφερα βέβαια στα ubuntu ) 

Στα windows δεν μου δίνεται η δυνατότητα απενεργοποίηση της οθόνης του laptop

Στα ubuntu την απενεργοποίησα κανονικά και τότε κατάφερα να συνδέσω τις δύο extra οθόνες. 

Προτείνω να ρωτήσεις τον κατασκευαστή του laptop ( Dell turboX κτλ) εφόσον το τελευταίο ευρώ παίζει σημασία.

2 πριν κάνεις την αγορά του αντάπτορα ρώτα το κατάστημα για την συνδεσμολογία όπου θέλεις να κάνεις και αν σου το επιβεβαιώσει τότε κάνε την αγορά. Για παράδειγμα είχα αγοράσει ένα καλώδιο display port  - hdmi . Σύνδεσα το hdmi στο laptop και το display port στην οθόνη, δεν δούλεψε και με λίγο googlarισμα κατάλαβα ότι πέταξα 17 ευρώ ;) 

Δημοσ.

Από πότε έγινε νόμος αυτό ; Το να σου δίνει απλά πολλές επιλογές δεν παίζει;

Δοκίμασα με nvidea 610m( 2GB)  στο δικό μου laptop. Και δοκίμασα την λύση και σε windows 7 αλλά και σε ubuntu. Τα αποτελέσματα είναι εξής. 

Σε κανένα από τα δύο λειτουργικά δεν μπόρεσα να δουλέψω τις οθόνες ταυτόχρονα. Έπρεπε να απενεργοποιήσω την μία για να ενεργοποιήσω την άλλη. ( Τα κατάφερα βέβαια στα ubuntu ) 

Στα windows δεν μου δίνεται η δυνατότητα απενεργοποίηση της οθόνης του laptop

Στα ubuntu την απενεργοποίησα κανονικά και τότε κατάφερα να συνδέσω τις δύο extra οθόνες. 

Προτείνω να ρωτήσεις τον κατασκευαστή του laptop ( Dell turboX κτλ) εφόσον το τελευταίο ευρώ παίζει σημασία.

2 πριν κάνεις την αγορά του αντάπτορα ρώτα το κατάστημα για την συνδεσμολογία όπου θέλεις να κάνεις και αν σου το επιβεβαιώσει τότε κάνε την αγορά. Για παράδειγμα είχα αγοράσει ένα καλώδιο display port  - hdmi . Σύνδεσα το hdmi στο laptop και το display port στην οθόνη, δεν δούλεψε και με λίγο googlarισμα κατάλαβα ότι πέταξα 17 ευρώ ;)

Δεν είναι νόμος. Ας μην είμαι απόλυτος. Με τι ακριβώς δοκίμασες; 

• Moderators
Δημοσ.

Αρχικά ψάξε στο manual του laptop αν μπορεί να δώσει ταυτόχρονα σήμα και στις 2 εξόδους

Δημοσ.

Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι, σιγουρεψε το οτι μπορει να δωσει ταυτοχρονη εξοδο σε vga+hdmi μιας και δεν ειναι αυτονοητο.

Δεν εχεις καμια tv με hdmi να το δοκιμασεις?

Τωρα εαν παιζουν, μπορεις να παρεις εναν adaptorα απο ebay(προσοχη!να μην ειναι σκετο καλωδιο).Το κανα προσφατα με projectorα και ανταπτορακι του 4ευρου και δουλεψε μια χαρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν σας  ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Μετέφερα στον χώρο του laptop μια τηλεόραση με είσοδο hdmi και κατόπιν συνδέσεως της με τον υπολογιστή, πήρα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αναλυτικότερα, το monitor μου έδειχνε την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή, το οποίο και είχε ρυθμιστεί αυτόματα ως κύρια πηγή. Στο μεταξύ, η τηλεόραση ορίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο ως δευτερεύουσα.

Με αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, σκοπεύω να προβώ στην αγορά του vga to hdmi adaptor.

Θα σας ενημερώσω για το τελικό αποτέλεσμα εν ευθέτω χρόνω.

Επεξ/σία από Gatopardos2015
Δημοσ.

Θα πρέπε να δει αν το επιτρέπει ο επεξεργαστής

ποιος ο συσχετισμος επεξεργαστη και οθονων;

οι 2πυρηνοι α πουμε υποστηρίζουν μεχρι 2 οθονες

οι 4πυρηνοι 4 οθονες....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...