Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα τελευταία ότι η nova έβγαλε σε πρόσφορα το vdsl από 10 σε 5 ευρώ ... εγω που είχα κάνει συμβόλαιο πριν 6 μήνες με τα 10 ευρώ μπορω να τους πω να μου το αλλάξουν στα 5 ;;; επίσης σήμερα μου έκανε πρόσφορα η cosmote που βγαίνουν στα ιδια χρήματα ... το σταθερό με τα ίδιες καλύψεις πλην προς τα κινητά 30' αντί 12 ώρες ... αλλά το κινητό μου 40% έκπτωση τον πρώτο χρόνο και μετά μόνιμα 20% 1000 λεπτά σταθερό προς κινητό μου και αντιστροφα... και το καινούργιο ρουτερ των 50 ευρώ ... αν αλλάξω θα έχω πρόβλημα με nova ? Θα μου κάνει αντιπρόταση ;

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γτ δε ρωτας τη nova τι Penalty εχεις αν διακοψεις? προφανως το πηρες με καποια χρονικη ισχυ και λογικα ναι θα εχεις κυρώσεις ,μπορει να αξιζει το κοπο ομως η αλλαγη, βαλτα κατω και δες

Δημοσ.

από  κοσμοτε μου είπαν οτι άπλα θα πληρώσω τον τελευταίο λογαριασμό και το ότι  πρέπει να επιστρέψω το ρουτερ και οι κυρώσεις μου λένε ότι αν δεν γυρίσω πίσω στη νάβα δεν χρειάζεται να τα πληρώσω....τώρα παίρνω τηλ στη νάβα να δω.... 7 λεπτά στην τεχνική υποστήριξη  γιατί το 13831 έχει πρόβλημα μπας και με συνδέσουν στο εμπορικό τμήμα...

Δημοσ.

δλδ σου πε ο υπάλληλος χυμα να φεσώσεις τον ανταγωνιστή (δεν έχει σημασία αν είναι 1 ευρω η 1000) για να σε πάρουν πελάτακο? 

ε ρε μούντζες που θέλουν κάποιοι.. και δεν μιλάω για τις εταιρίες , ούτε για σένα προφανώς.

Δημοσ.

και το φέσωμα θα είναι  100 ευρώ για το vdsl και 74 για το υπόλοιπο πακέτο σύνολο 174 ευρώ .... είναι πολλά....επίσης είπαν από την cosmote ότι αν σε περίπτωση θέλεις να φύγεις από μας μπορείς να κάνεις το ίδιο.... οτι να ναι ..από την μια απογοητεύομαι γιατί τώρα είναι με 5 ευρώ ενώ εγώ το πληρώνω 10 είναι αδικία ....σκέφτομαι να το κάνω και μετά να το ακυρώσω έχω κάποιες μέρες προθεσμία.... από τηλέφωνο θα την κλείσω νομίζω 14 μέρες χωρίς κάποια επιβάρυνση  ... μπας και φιλοτιμηθεί η nova και μου ρίξει την τιμή στα 5 .... 

Δημοσ.

Ενδέχεται ρίσκο αλλά αξίζει ίσως. Το ρίσκο είναι να μη σε πάρουν ποτέ τηλέφωνο οπότε θα γίνεις πελάτης του οτε και θα πληρώσεις τις κυρώσεις του σπασίματος του συμβολαίου ή να σε πάρουν καθυστερημένα και η γραμμή σου να προλάβει να αλλάξει οπότε θα μείνεις αρκετές μέρες δίχως υπηρεσίες από κανέναν μέχρι να επιστρέψει η γραμμή σου στη nova + επιπλέον να χρεωθείς ότι έχει προκύψει στον νέο πάροχο οπότε το όποιο κέρδος θα μειωθεί είτε λίγο είτε σημαντικά.

Γενικά μιλώντας είναι όντως εκνευριστικό να πληρώνεις παραπάνω για κάτι που σήμερα το πληρώνουν άλλοι λιγότερο αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι η συμφωνία σου όταν το έκανες ήταν ακριβώς αυτή. Τροποποίηση της σύμβασης πριν τη λήξη της δεν γίνεται να γίνει αν δεν την σπάσεις. Είναι σαν να αγοράζω εγώ τώρα μια τηλεόραση Sony 1000 ευρώ και μετά από 6 μήνες να πουλάνε την ίδια τηλεόραση 700 ευρώ. Εχω δικαίωμα να πάω στη Sony και να ζητήσω να μου δώσουν 300 ευρώ στο χέρι πίσω;

Ο μόνος τρόπος λοιπόν είναι ο δρόμος της φορητότητας με το παραπάνω ρίσκο ή απλά το αφήνεις με την αρχική σου συμφωνία μέχρι τη λήξη εκτός και αν θες να πάρεις τις υπηρεσίες του οτε που η φορητότητα ακόμα και με όλο το κόστος να αξίζει. Αυτό όμως θα το πάρεις εσύ απόφαση και όχι εμείς. 

• Like 1
Δημοσ.

ειναι ακριβως οπως τα λεει ο ikaruga24

στο εξήγησε με το καλυτερο τροπο. οι συμφωνίες είναι συμφωνίες. βαση αυτων οι εταιριες κανουν το μακρουπολογισμο τους

φέσι δε ριχνεις. τωρα? σε 5 χρονια? θα σου ρθει πεσκέσι. χωρια και η ταλαιπωρία. εδω διαβαζα η forthnet εστελνε εξωδικα για λογαριασμους και υπολοιπα που νομιζε οτι ειχε για 5 χρονιά πριν, ενω ηταν πληρωμενα.

αυτα που σου λεει ο υπαλληλος της cosmote δε στέκουν και είναι στη καλύτερη κουτοπόνηρα και ανήθικα 

Απο κει και περα το αν σε συμφέρει η οχι είναι μια άλλη ιστορια.

Δημοσ.

πες τους αν έρθω σε εσας δεν μου αρέσι και σε 5 μήνες πάω σε άλλη εταιρία και κάνω το ίδιο το δέχεστε ; να δεις πως θα αλλάξουν 

Δημοσ.

Γενικά μιλώντας είναι όντως εκνευριστικό να πληρώνεις παραπάνω για κάτι που σήμερα το πληρώνουν άλλοι λιγότερο αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι η συμφωνία σου όταν το έκανες ήταν ακριβώς αυτή. Τροποποίηση της σύμβασης πριν τη λήξη της δεν γίνεται να γίνει αν δεν την σπάσεις. Είναι σαν να αγοράζω εγώ τώρα μια τηλεόραση Sony 1000 ευρώ και μετά από 6 μήνες να πουλάνε την ίδια τηλεόραση 700 ευρώ. Εχω δικαίωμα να πάω στη Sony και να ζητήσω να μου δώσουν 300 ευρώ στο χέρι πίσω;

το ξέρω ρε παιδιά ότι είναι έτσι απλά αυτό είναι κάτι που το παίρνεις και φεύγεις.... το ίντερνετ είναι αλλιώς  αν θες να με κρατήσεις έπρεπε σαν εταιρία να με πάρεις τηλ και να πεις  στο κάνω 5 για να σε έχω και του χρόνου.... έστω όταν σε παίρνω εγώ τηλ και σου το λέω  φίλε 5 αλλιώς θα την κάνω... 

Τεσπα εγώ θα την κάνω την αλλαγή  αν θέλει να με κρατήσει η νοβα καλώς αν όχι   εγώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου  θα γλιτώσω από 250 έως 300 ευρώ στους 24 μήνες + οτε wifiphone που θα με σώσει λόγω δουλειάς +καλύτερα ping + οτε σταθερότητα λογικά...

Δημοσ.

το ξέρω ρε παιδιά ότι είναι έτσι απλά αυτό είναι κάτι που το παίρνεις και φεύγεις.... το ίντερνετ είναι αλλιώς  αν θες να με κρατήσεις έπρεπε σαν εταιρία να με πάρεις τηλ και να πεις  στο κάνω 5 για να σε έχω και του χρόνου.... έστω όταν σε παίρνω εγώ τηλ και σου το λέω  φίλε 5 αλλιώς θα την κάνω... 

Τεσπα εγώ θα την κάνω την αλλαγή  αν θέλει να με κρατήσει η νοβα καλώς αν όχι   εγώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου  θα γλιτώσω από 250 έως 300 ευρώ στους 24 μήνες + οτε wifiphone που θα με σώσει λόγω δουλειάς +καλύτερα ping + οτε σταθερότητα λογικά...

προσωπικη μου αποψη αφου τα εβαλες κατω και ΟΝΤΟΣ γλυτωνεις χρηματα αφερωντας το πεναλτυ που θα πληρωσεις στη forthnet καλα πρατεις + η σταθεροτητα οτε. απο εκει και περα με βρίσκεις αντιθετο στο οτι το internet ειναι αλλιώς κανεις μια συμφωνία τ η δεδομένη στιγμή με βάση τους τότε όρους αγοράς . και  γιαυτο πληρώνεις τα πεναλτυ αποδεσμευσεις που "σπας" το συμβόλαιο

σα λογική ισχύει ,πρακτικά οχι γτ σου ξαναλέω απο πισω για να λειτουργεί μια εταιρια υπολογίζει τα έσοδα τα κέρδη και τα έξοδα βάση των "δεμενων" χρηστών που έχει. μετά βγαζει μια προσφορά για να προσεκλισει νεους που πιθανόν σήμερα να μη της αφήνει κέρδος η να ειναι μικρο.

αν στο προηγουμενο δεδομενο δεν ειχε τη βαση δε θα εβγαζε τη προσφορα η θα την εβγαζε με αλλη τιμη πχ 6 7 8 ευρω αντι για 5 γτ δε θα χε τη δυναντοτητα να συντηρηθει και γιαυτο δε σου κανει κανεις αντιπρωταση η σου κανει δυσκολα

αν στους ηδη πελατες κατεβαζε αυτόματα τις τιμές λόγω νεας προσφοράς θα ταν θέμα χρόνου να κλείσει οριστικά μια εταιρία 

δε ξερω αν μπορώ να γίνω κατανοητός και φυσικά εσένα και έμενα δε μας αφορα το παραπάνω καθώς πρέπει να κοιτάμε τη τσέπη μας και την εξυπηρέτηση μας. απο εκει και περα ομως να καταλαβαινουμε και πως λειτουργούν καποια πράγματα 

τα 150 ευρω το χρονο δεν ειναι καθόλου αμελητέο ποσό - προσωπικά και μια η άλλη να ήμουν και γω Ote θα πήγαινα μόνο λόγω ποιότητας 

ελπίζω να μηνεις ευχαριστημενος 

Δημοσ.

Παροχή υπηρεσίας είναι, η μακροοικονομία της κάθε εταιρίας εξαρτάται από αυτό. Παράδειγμα, έκανες συμβόλαιο με την εταιρία για 2 χρόνια για Χ ποσό και ξέρει η εταιρία ότι θα βγάλει από εσένα -σίγουρα- 300 ευρώ ενώ εσύ θα γλυτώσεις 200 ευρώ από αυτά που θα πλήρωνες κανονικά. Τώρα έρχεσαι και λες στο 6μηνο πάνω ότι δεν συμφωνείς με τα 200 που γλυτώνεις και θες να γλυτώσεις 300 ευρώ (δηλαδή ζητάς μεγαλύτερη έκπτωση) στο ήδη υπάρχον συμβόλαιο. Είναι κάτι που δεν γίνεται. Πρέπει να το σπάσεις και να πληρώσεις τη ρήτρα και μετά να σε αλλάξουν πρόγραμμα με τα νέα δεδομένα. 

Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί το κέρδος της εταιρίας είναι μακροχρόνιο. Για τους πρώτους 6-8-12 μήνες πρακτικά η εταιρία έχει από εσένα 0 κέρδος και σου παρέχει επί της ουσίας την υπηρεσία της "δωρεάν". Μετά από αυτό το διάστημα η εταιρία θα αρχίσει να έχει κέρδος. Γι αυτό και υπάρχει η ρήτρα αποδέσμευσης, γι αυτό και δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση του συμβολαίου. Οσο εσύ χρησιμοποιείς υπηρεσίες αυτοί πρέπει να έχουν από εσένα τα λεφτά για να μπορούν να συνεχίζουν την συντήρηση του δικτύου, τα καταστήματα, τους υπαλλήλους, την υποστήριξη κτλ. 

Σκέψου λίγο το σενάριο να έρχεται ο καθένας ότι ώρα γουστάρει και όπως θέλει και να απαιτεί αυθαίρετα να αλλάξουν οι όροι του συμβολαίου του. Θα το δεχόσουν αυτό από μεριάς της εταιρίας αν ανέβαζε τις τιμές προς τα πάνω όπως και όποτε ήθελε χωρίς να έχεις κανένα δικαίωμα; Γιατί να ισχύει το ανάποδο; 

Δημοσ.

3 ερωτήσεις αν ξέρεις κανεις ... μπορω να πληρώσω με δώσεις το πρόστιμο στη νόβα ; θα υπάρχει τέλος ενεργοποίησης αν πάω ΟΤΕ ; και τελευταία ερώτηση και αν τελικά υπογράψω στον ΟΤΕ και είτε πάρει η nova και απλά με ρωτήσει γιατί φεύγω χωρίς αντιπρόταση ... είτε δεν πάρει έχω το δικαίωμα μόνος μου να διακόψω του ΟΤΕ και να γυρίσω nova ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...