pavloa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα.. Πριν δύο βδομάδες έκανα σύνδση στον οτε.. Έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις και έβλεπα απομακρυσμένα τις κάμερες. Το σάββατο είχαμε κακοκαιρία και κόπηκε το ρεύμα.. όταν επανήλθε δεν μπορούσα να συνδεθώ στις κάμερες. πήγα στο καταστημα και είδα οτι ενώ 'εχω ιντερνετ οι κάμερες δεν παίζουν απομακρυσμένα. έκλεισα το ρουτερ και το καταγραφικό ...'εκανα ρεσετ το ρουτερ άλλαξα πόρτες αλλά το πρόβλημα παραμένει.. στο ρούτερ ενώ φαίνετε οτι η πόρτα είναι ανοιχτή στο canyou see me μου την βγάζει κλειστή. έχω κλείσει το firewall του ρουτερ.. στο καταγραφικό η ip αλλάξει κονικά όταν ξανα ανοίγω το ρουτερ... τι μπορεί να φταίει ;; τα έχω και σε ups συνδεμένα..
White_Cat Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα ! Έχω την αίσθηση (χωρίς να είμαι βέβαιος φυσικά ότι φταίει μόνο αυτό) ότι πρέπει να μπεις στο account σου στο web site του ΟΤΕ και να (ξανά)απενεργοποιήσεις το firewall που έχει ενεργό εξ ορισμού ο ίδιος ο ΟΤΕ. Πολύς κόσμος έχει αυτό ακριβώς το πρόβλημα με κάμερες IP, ακριβώς επειδή εκτός απ' το firewall που έχει ενσωματωμένο ο router, υπάρχει κι ένα άλλο firewall απ' τον ίδιο τον ΟΤΕ. Καλή δύναμη, Ο Άσπρος Γάτος
pavloa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 το έκανα .αλα τίποτα δεν έγινε.. έκανα reboot το royter και πάλι τίποτα...
pavloa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Τι μπορεί να φταίει?? Πήρα τηλ στον οτε και είπαν οτι θα στείλουν τεχνικό αύριο. Υπάρχει περίπτωση απο την διακοπή ρεύματος να παρέδωσε πνεύμα το ρούτερ ή το καταγραφικο?
jkoukos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Ποια είναι η δημόσια διεύθυνση που δείχνει ο router οτι έχει πάρει από τον πάροχο; Γράψε μονο τα πρώτα 3 ψηφία.
pavloa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 έγινε τελικά.. με πήραν σήμερα τηλ και μου είπαν πια πόρτα θέλω να ανοίξω .. και την άνοιξαν.. τελικά έφταιγε οτι στο wan connection έπρεπε να βάλω PTM_DSL,.. το θέμα είναι οτι για δύο βδομάδες ήταν ρυθμιζμένο στο ATM_DSL και έπαιζε κανονικά.. πως γίνετε αυτό δεν ξέρω .. το καλό είναι οτι έγινε.
jkoukos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Έχεις VDSL ή ADSL; Παίρνεις σύνδεση από αστικό κέντρο ή από καμπίνα;
pavloa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 απο οτι μου είπαν η σύδνεση είναι adsl αλλά η γραμμή vdsl και γιαυτό έπρεπε να αλλάξω την ρύθμιση.. το καταστημα είναι 10 λεπτά απο το κέντρο..αλλά μου είπαν οτι λίγο πιο πάνω έχει μια καμπίνα και είναι σαν να έχουν μεταφέρει το κέντρο εκεί...
jkoukos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Άρα έχεις ADSL σύνδεση και είσαι σε περιοχή που ο ΟΤΕ την παρέχει μέσω των νέων καμπίνων και χρησιμοποιείς εξοπλισμό VDSL. Είσαι πολύ τυχερός* διότι είναι ελάχιστες αυτές οι περιπτώσεις. Ήταν η μόνο εξήγηση να σου λένε επέλεξε PTM ενώ πριν με ATM δούλευαν όλα σωστά και για αυτό έκανα τα 2 ερωτήματα. * Οι καμπίνες δίνουν από την ίδια κάρτα ταυτόχρονα ADSL και VDSL. Όταν το επιτρέπει ο ΟΤΕ, ανάλογα τον router που θα βάλεις στην γραμμή, θα έχεις και τον κατάλληλο συγχρονισμό σε υπηρεσία και ταχύτητα: α. Σε γραμμή ADSL και με router ADSL (ΑΤΜ), έχεις συγχρονισμό ADSL και ταχύτητα 12-18Mbps ανάλογα τις μάσκες του ΟΤΕ. β. Σε γραμμή ADSL και με router VDSL (ΡΤΜ), έχεις συγχρονισμό VDSL και ταχύτητα 24Mbps, ακριβώς όσο είναι το πακέτο του συμβολαίου σου.
pavloa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Άρα έχεις ADSL σύνδεση και είσαι σε περιοχή που ο ΟΤΕ την παρέχει μέσω των νέων καμπίνων και χρησιμοποιείς εξοπλισμό VDSL. Είσαι πολύ τυχερός* διότι είναι ελάχιστες αυτές οι περιπτώσεις. Ήταν η μόνο εξήγηση να σου λένε επέλεξε PTM ενώ πριν με ATM δούλευαν όλα σωστά και για αυτό έκανα τα 2 ερωτήματα. * Οι καμπίνες δίνουν από την ίδια κάρτα ταυτόχρονα ADSL και VDSL. Όταν το επιτρέπει ο ΟΤΕ, ανάλογα τον router που θα βάλεις στην γραμμή, θα έχεις και τον κατάλληλο συγχρονισμό σε υπηρεσία και ταχύτητα: α. Σε γραμμή ADSL και με router ADSL (ΑΤΜ), έχεις συγχρονισμό ADSL και ταχύτητα 12-18Mbps ανάλογα τις μάσκες του ΟΤΕ. β. Σε γραμμή ADSL και με router VDSL (ΡΤΜ), έχεις συγχρονισμό VDSL και ταχύτητα 24Mbps, ακριβώς όσο είναι το πακέτο του συμβολαίου σου. Τι να σου πω..λογικα είναι έτσι οπως τα λες.. για δες
jkoukos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Έχεις πακέτο ADSL από τον πάροχο, συνδέεσαι σε DSLAM καμπίνας, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό συμβατό με VDSL και ρυθμίσεις (ΡΤΜ), οπότε ο συγχρονισμός σου γίνεται σε VDSL. Κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις καρφί 24/1, ακόμη και με Fastpath που έχεις τώρα.
pavloa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 ο τεχνικός που ήρθε και έκανε την γραμμή ...μέτρησε και μου είπε οτι θα πιάνω μέχρι 15.. έξω έπιανα 15 και μέσα στο μαγαζί 12.. άλλαξα τα καλώδια σε utp και τότε έπιασα 15.. να πάρω τηλ να ρωτήσω αν μπορώ να πιάσω καθαρά 24;;
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Η πρακτική που ακολουθείται είναι να μπαίνουν μάσκες στις συνδέσεις ADSL από καμπίνα ώστε να μην επηρεάζονται οι γραμμές των άλλων παρόχων που εξακολουθούν να έρχονται από το αστικό κέντρο. Έτσι υπάρχει κάποια μείωση στον συγχρονισμό, ανάλογη της απόστασης και του δικτύου στην περιοχή, όπως έγραψα και παραπάνω. Στις αντίστοιχες VDSL συνδέσεις δεν έμπαιναν μάσκες οπότε ο συγχρονισμός ήταν ο μέγιστος (24/1). Πιθανόν να έχει αλλάξει αυτό και πλέον εφαρμόζεται και σε αυτές τις περιπτώσεις.
pavloa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δεν εχω ιδέα.τι γίνετε..σήμερα πηρα τηλ για να μου στείλουν το ups και ξεχασα να ρωτησω για την ταχύτητα..
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Καλά δεν τρέχει και τίποτα. Είσαι πάντως τυχερός που έχεις ADSL από καμπίνα, όταν κάποιοι άλλοι ούτε στα καλύτερα όνειρά τους δεν πρόκειται να το δουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα