Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα στα παιδια, μια καλη μερα πριν ενα μηνα μπηκα στην ιδεα χωρις γνωσεις προγραμματισμου, να δω καποια βιντεο για να κανω ενα προγραμματακι σε σχεση με μαντρα αυτοκινητων, στην ουσια ενα απλο προγραμμα, ειδα απειρα βιντεος εστω να δω και εναν κωδικα, αλλα εχω ενα προβλημα οπως ειπα στο θεμα, και ξεκιναω και λεω.............

σχεδον το τελειωνω το προγραμμα, μεινανε αλλες 4 φορμες (forms) αλλα ο σχεδιαμος που κανω με τα textboxes κτλ, δλδ στην ουσια μια κατασταση σαν να την εκανα σε word ή excel με κελια,

οπως ειπα τελειωνω, αλλα δεν μπορω να το κανω να μου εμφανιζετε σε οριζοντια διαταξη Α4 στην εκτυπωση :fear:

αν μπορει καποιος να μου πει τι ακριβως να κανω??

στην φορμα (form) εχω κανει εισαγωγη απο το toolbox το

PrintForm1                             PrintDialog1

και ο κωδικας στο button για την εκτυπωση

Public Class Form4

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        If printdialog1.showdialog = Windows.Forms.DialogResult.OK Then
            Me.PrintForm1.PrintAction = Printing.PrintAction.PrintToPreview
            Me.PrintForm1.Print()
        End If
    End Sub
End Class

εδω καλα για την εκτυπωση, αλλα οριζοντια ειναι το θεμα

η διαστασεις της φορμας ειναι

width: 1088

height: 539

στο word που το ειχα σχεδιασει ειναι σε landscape οριζοντια..............

Δημοσ.

Αν ψάξεις στον παππού γκούγκλι με "visual basic print landscape" θα δεις πολλά αποτελέσματα από ανθρώπους που είχαν παρόμοιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Αν ψάξεις στον παππού γκούγκλι με "visual basic print landscape" θα δεις πολλά αποτελέσματα από ανθρώπους που είχαν παρόμοιο πρόβλημα.

για να σου ομολογησω το παρελειψα να το πω και με συγχωρεις, ναι σιγουρα εψαξα, ποτε δεν κανω ερωτηση αν δεν ψαξω, ειδα στο youtube οτι εχει σχεση με λεξη print in vb, δεν βρηκα τιποτα, και τελος εκανα αναζητηση και στον γκουγκλι, και σε ελληνικα, και σε ξενα, στα ξενα μπερδευομαι λιγακι, και γι'αυτο ειπα να ρωτησω εδω στα τσακαλια, φυσικα και η βοηθεια που προσφερει ο καθε ενας θελει χρονο...

Τι θες να κανεις εκτύπωση οριζόντια;

ναι φιλε μου αυτο θελω, στην φορμα εχω αυτο που σχεδιασα, και ενα button με της παραπανω εντολες..

στο οριζοντιο κολαω.

Π.Χ. θελει και αλλο buttton με το print preview??

ή βαζω και αλλη εντολη στο υπαρχουν κουμπι της εκτυπωσης?

γι'αυτο με μπερδευουν στα ξενα forum, που ακριβως βαζω την εντολη και ποια εντολη..........

Δημοσ.

Άρα θες να επιλέγεις το προσανατολισμό του χαρτιου; (page orientation)

https://bytes.com/topic/visual-basic-net/answers/349962-paper-orientation-priting-printpreviewcontrol

ναι φιλε μου, αυτο θελω να επιλεγω, στην φορμα αυτο που σχεδιασα να ειναι σε οριζοντιο προσανατολισμο για την εκτυπωση, στης φορμες εχω μονο textboxes τιποτα αλλο, οτι ειπα στο 1 ποστ του θεματος, παντος ειμαι σε συνεχη αναζητηση, τωρα αν δεν βρεθει καποιος να με προσανατολησει δεν πειραζει, θα το αφησω εκτος εκτυπωσεις...

αν βρεθει καποιος και βοηθησει καλοδεχουμενο...

υγεια να εχουμε :-) :-) :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μπορεί να δουλέψει

Me.PrintForm1.PrinterSettings.DefaultPageSettings.Landscape = True

PrintForm1.Print()

Δημοσ.

Βρήκα κάτι εδώ:

http://vbcity.com/forums/t/158566.aspx

Αποφεύγεις το PrintForm (δεν έχει AutoFit, όπως είχε στην πρώτη έκδοση) και κάνεις το ίδιο με PrintDocument, και το BitBlt (Gdi32).

Καλύτερο βλέπω αυτό:

https://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/en-US/b9d1eec1-a752-442f-a9c3-e3de69d642ff/powerpacks-in-vb-printform-scaling-and-full-page-printing?forum=vbgeneral

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μπορεί να δουλέψει

PrintForm1.Print()

εν μερη δουλεψε

Βρήκα κάτι εδώ:

http://vbcity.com/forums/t/158566.aspx

Αποφεύγεις το PrintForm (δεν έχει AutoFit, όπως είχε στην πρώτη έκδοση) και κάνεις το ίδιο με PrintDocument, και το BitBlt (Gdi32).

Καλύτερο βλέπω αυτό:

https://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/en-US/b9d1eec1-a752-442f-a9c3-e3de69d642ff/powerpacks-in-vb-printform-scaling-and-full-page-printing?forum=vbgeneral

εχω ριξει ματιες σε πολλα βιντεο, και πολλες σελιδες, αλλα δνε με πειραζει, αν δεν ψαξεις δεν μαθαινεις, δνε γινετε να τα εχουμε ολα στα ετοιμα........

το δευτερο ναι εχει ποιο καλη ενημερωση, αλλα φαντασου απο καποιον που δεν ξερει προγραμματισμο καποια που θα λες μπορει να μου φαινονται απο αλλον πλανητη, ναι μεν καταφερα απο οδηγιες να κανω αυτο που θελω, αλλα σκαλωσα στην εκτυπωση........

αυριο επανερχομαι με φωτογραφιες, με μια form δοκιμαστικη παρομοια με αυτην που εκανα, η δοκιμαστικη απλα εχει λιγα textbox και chekbox απλα για πειραμα, για να μην χαλαω το αρχικο project.....

θα επανερθω με φωτο, οπως και με τους κωδικες, για το τι γινετε λαθος......... ευχαριστω παντος για την ασχολια σας.......

Δημοσ.

λοιπον νατες και οι φωτο..............

ΦΩΤΟ (01 - 02) εσεις που γνωριζετε καταλαβενετε τι δειχνω......

ΦΩΤΟ (03) οι κωδικες που εχω γραμμενους

ΦΩΤΟ (04) ωραια με τον προσανατολισμο

ΦΩΤΟ (05) στην προεπισκοπηση ανοιγει δυο preview, στο ενα ναι δειχνει την φορμα, αλλα η αλλη κενο, σιγουρα κατι βαζω λαθος στον κωδικα αλλα δεν ξερω τι :-(

ΦΩΤΟ (06) ενω κανω close το preview με την φορμα, εμφανιζετε αυτη με κενο document, οπως ειπα και πανω, κατι κανω λαθος :-(

ΦΩΤΟ (07) εδω εχω σβησει μια γραμμη σε σχεση με την φωτο 03

ΦΩΤΟ (08) σβηνοντας την μια γραμμη στην φωτογραφια 07 η προεπισκοπηση ειναι κενη μονο με το document, εδω υπαρχει καμια λυση ωστε να μην μου εμφανιζει ολοι την φορμα μαζι με τα buttons, αλλα να βλεπω μονο τα textboxes και αυτα που θα γραφω μεσα, οπως επισης και τα chekboxe, να δειχνει αυτα που θα ειναι τσεκαρισμενα η οχι???????????? ευχαριστω για τον χρονο σας, περιμενω τα φωτα σας,  :-D  ή σκοταδι  :X

post-406669-0-55457300-1497445249_thumb.png

post-406669-0-37545200-1497445260_thumb.png

post-406669-0-76334000-1497445273_thumb.png

post-406669-0-89383200-1497445285_thumb.png

post-406669-0-36782000-1497445294_thumb.png

post-406669-0-07496700-1497445303_thumb.png

post-406669-0-67641700-1497445310_thumb.png

post-406669-0-96441600-1497445317_thumb.png

Δημοσ.
Στην PrintDocument1_PrinPage θα βάλεις τον κώδικα για να εκτυπώσεις (κείμενο, εικόνες, σχήματα...)  

p.x.

e.Graphics.DrawLine, DrawString, DrawImage..

Αν και δεν έχω καταλάβει τι θες να εκτυπώσεις

Δημοσ.

Δοκίμασες πριν κάνεις την εκτύπωση της φόρμας να κρύψεις τα buttons με visible=false;

το βρηκα τελικα.......

Στην PrintDocument1_PrinPage θα βάλεις τον κώδικα για να εκτυπώσεις (κείμενο, εικόνες, σχήματα...)  
p.x.
e.Graphics.DrawLine, DrawString, DrawImage..

Αν και δεν έχω καταλάβει τι θες να εκτυπώσεις

αυτο μου εβγαζε κατι error, δλδ μονο αυτο εβαζα.............

ναι θα σου πω τι ηθελα,

Να εκτυπωσω την φορμα σε οριζοντια διαταξη, landscape δλδ

παντος δοκιμασα και αυτο που ειπες να δω κατι διαφορετικο, αλλα οπως ειπα error.......

και τελικα το βρηκα χαρη και στον κωδικα που ειπε ο @Tui112@

αυτα που εκανα ειναι

στο button (εκτυπωση) εβαλα τον παρακατω κωδικα, ωστε και να ειναι οριζοντια οπως θελω, και να το βλεπω στην προεπισκοπηση, και ταυτοχρονα να μου κρυβει το button ωστε να μην μου εκτυπωσει και αυτο........

ο κωδικας ειναι αυτος

Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click

Me.Height = Me.Height - 33

PrintForm1.Print()

PrintDialog1.ShowDialog()

Me.Height = Me.Height + 33

End Sub

και ετσι οπως στην φωτο στην εκτυπωση μου κοβει το button ή τα button αναλογα ποσα εχουν......

ευχαριστω σε οσους ασχοληθηκαν, γιατι αφιερωνουν απο τον προσωπικο τους χρονο...

μπορει να κλεισει το θεμα (SLOVED)

post-406669-0-71385600-1497537527_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...