sakis111 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Epeidi gnwrizw to poso poli sas aresei o Tzimakos (kai swsta sas aresei), vrika mia apolaustiki sinenteuxi tou sto diktio kai skeftika na sas tin prosferw. Mporei na einai ligo palia alla o to pneuma tou Tzimakou einai all time classic. Ενας αλά...Κορκολύκος Ο περιφημος λαϊκος βαρδος Τζιμης Πανουσης τα λεει ολα σε μια συνεντευξη-καταθεση ζωης στον γνωστο κοσμικογραφο Δημητρη Μπαβελλα: Προσεγγίσαμε τον καλλιτεχνη στα ιδιαιτερα διαμερίσματά του και να τι μας εκμυστηρευτηκε: Exagram: Τζιμη καλησπερα. Αν και σημερα παιζεις εντος εδρας δεν νομιζεις οτι το Internet ως μεσο ειναι μια υπουλη μηχανη του Σατανα? Εχεις μιλησει αλλωστε παλιοτερα για το θεμα... Τζιμης: Ναι, κοιταχτε να δειτε εμεις ειμαστε δεκτικοι σε ολα, δεν εχουμε προβλημα, και με το Σατανα να συνεργαστουμε αρκει οι οροι να ειναι καλοι και οι αμοιβες να 'ναι καλες αν και θα συζητησουμε μετα για τα χρηματα...Α, και να πω κατι πριν... :Μπατσοι-γουρουνια-δολοφονοι" Exagram: Βρισιά καμμια? Τζιμης: Οχι, δε θελω να πω τιποτα. Exagram: Θ' ανοιγες ποτε site δικο σου στο Internet ωστε να πεις καποια πραγματα που πρεσβευεις και σαν καλλιτεχνης? Τζιμης: Οχι σαν ανθρωπος πρωτα και μετα σαν καλλιτεχνης θα ηθελα... τα 'χουνε κανει κατι αλλοι ομως μου 'χουνε... Μ'εχουνε βαλει μεσα και χωρις να με ρωτησουνε, και αυτο μου αρεσει γιατι δεν υπαρχει πνευματικη ιδιοκτησια... Εγκαταλειπεται η προθεση ιδιοκτησιας του πνευματος δηλαδη. Exagram: Για το μελλον τι προβλεπεις? Τζιμης: Εγω πιστευω οτι αν φτηνηνουν οι τιμες και βαλουν μεγαλυτερες δοσεις θα πανε παρα πολυ καλα στην τεχνολογια. Exagram: Οσον αφορα το Μεγαρο Μουσικης, βλεπεις ανοιγουνε καινουργια μαγαζια σ'ολη την Ελλαδα. Υπαρχουν προοπτικες και για καποιο Μεγαρο στις Κυκλαδες, στην Αντιπαρο? Τζιμης: Το προβλημα ειναι οτι υπαρχουνε πολλα Μεγαρα αλλα δεν υπαρχει στα Μεγαρα, Μεγαρο! Αυτο ειναι ενα προβλημα σημαντικο γιατι αυτο το ειδος της μουσικης θα ηρεμουσε και τα κοτοπουλα της περιοχης, ειναι πτηνοπαραγωγικη περιοχη με αυγα και τετοια και νομιζω οτι πρεπει να γινει και εκει ενα Μεγαρο... Εγω θα δουλευα φετος στο Μεγαρο οπως θα γνωριζεις ισως επειδη συνεργαζομαι με τον George, τον Ακατανομαστο και γενικα η περιοχη εχει καλα μαγαζια, ειναι και η Αμερικανικη Πρεσβεια, αλλα δυστυχως χαλασε η δουλεια γιατι δεν τραβηξε αυτο το σχημα. Exagram: Και για το Μεγαρο της Θεσσαλονικης? Τζιμης: Τωρα δα φτιαχτηκε αυτο, νομιζω οτι θ'ανεβει ο Πασχαλης ο Τερζης, ο Ρεμος... κατι με το Ρεμο γινεται-αρραβωνιαζεται, δεν ξερω... Exagram: Πώς σου φανηκε η εκδηλωση στην Ακροπολη για την χιλιετηριδα? Διεκρινες καποια αισθητικη ΠΑΣΟΚ? Τζιμης: Ωραια ητανε...Ηταν εθνικοσοσιαλιστικη, το ξεπερνουσε το ΠΑΣΟΚ. Ηταν και αυτος ο Γερμανος που εκανε τους φωτισμους, εχει κατηγορηθει για Ναζισμο και δεν συνεργαστηκε στις γιορτες που εγιναν στη Γερμανια αλλα εμεις τον πηραμε εδω γιατι μας ειχε γινει μια καλη προσφορα. Exagram: Αφου αναφερθηκαμε στις γιορτες, αληθευει οτι παραβρεθηκες στην τιμητικη κοπη Κορκολοπιτας που εγινε στο 6ο γυμνασιο Αγιας Παρασκευης? Τζιμης: Ναι, μαλιστα κερδισα και το φλουρι, το κιλοτακι της κορασιδος. Exagram: Η Κορκολοπιτα ειχε ωραια γευση? Τζιμης: Καλη ητανε αλλα τωρα αυτα θα ειναι γραμμενα στο Internet με λατινικα στοιχεια... Πώς θα ειναι με ελληνικα? Επειδη τα βλεπω γραμμενα μισο-ελληνικα μισο-ξενα... Exagram: Θα λεγαμε οτι εισαι ο πρωταθλητης των ''κομμενων'' βιντεο-κλιπ, τραγουδιων και εκπομπων της δεκαετιας του '80, γι'αυτο σε συναρτηση με δηλωσεις σου την περασμενη εβδομαδα σε εκπομπη θελω να σε ρωτησω κατι ευθεως: Ο Τσοτσωρος σε κοβει στον αερα? Τζιμης: Οχι, ο Τσοτσωρος εχει παντρευτει την αδελφη ενος παιδκου μου φιλου και δεν τολμησε να με κοψει... Κοβει γενικα στον αερα αλλα αυτους που κοβει ξαναπανε, οποτε καλα κανει... αφου τους κοβει και ξαναπανε, καλως τους κοβει. Exagram: Στην ιδια εκπομπη μιλησες για την τριπλετα που αποτελει τον καλο καλλιτεχνη. Μπορεις να μας την αναλυσεις λιγο? Τζιμης: Δεν το θυμαμαι γιατι κανω πολλες εκπομπες, κανω και επαρχια... για θυμιστε μου λιγο. Exagram: ...Ειναι γκαρνταρομπα, φιλανθρωπια και... Τζιμης: ...και ροκ εν ρολ. Το βασικο το Α και το Ω ενος καλλιτεχνη για να μιλησουμε σοβαρα ειναι Νο1 η γκαρνταρομπα, η οποια πρεπει ν'ανανεωνεται καθε μερα, η φιλανρωπια, δεν νοειται καλλιτεχνης να μην εχει υιοθετησει ενα παιδικο χωριο, ενα καρκινοπαθη, κατι, γιατι αυτα εκπιπτουν απ'την εφορια και δεν εχεις προβληματα μετα... Exagram: Οι συναυλιες, οι δωρεαν? Τζιμης: Το μυστικο ειναι οτι βγαινουν τα εξοδα πρωτα, τα οποια εξοδα δεν τα ελεγχει κανενας και ετσι μπορεις να κανεις τη δουλεια σου ανετα γιατι ειναι υψηλη και η φορολογια. Δηλαδη οδηγουν τους καλλιτεχνες στη μαϊμου φιλανθρωπια οι υπευθυνοι... Να καουν οι Εφοριες επισης, να τα πουμε αυτα , πρεπει να γινει καποια στιγμη, ε, οι χακερς που ασχολειστε μ'αυτα πρεπει να μπειτε στο Τaxιs μεσα, να φερετε τα πανω-κατω... Πρεπει να πληρωσουνε αυτοι που πρεπει να πληρωσουνε και να μην πληρωσουν οι λοιποι... Επιστροφες πολλες επισης αν μπορειτε. Exagram: Ρομπεν του Διαδικτυου δηλαδη? Τζιμης: Ναι, κατι τετοιο... που ειναι αυτοι? (σ.σ οι χακερ) Εχουν απορροφηθει απο τις μεγαλες εταιριες και δεν δουλευουνε... Exagram: Συμμετεχεις- αφιλοκερδως παντα - σε καποιο δισκο προσφατα? Τζιμης: Αφιλοκερδως Α.Ε. ειναι η εταιρια μου , θα κυκλοφορησουμε το καινουργιο μου νεο-το νεο καινουργιο-νεο-νε-νε-νεο, το καινουργιο μου C.D. λάιβ-ζωντανο, ολοζωντανο, σπαρταραει, ''Με λενε Ποπη'', ο τιτλος και στο εξωφυλλο παιρνει μια κυρια το όνομά μου... πώς το λενε...πιπα-Α, Χα... Exagram: Ειναι γεγονος πώς θα δωσεις μαζι με τον George και τον Στεφανο δωρεαν συναυλια αλληλεγγυης εξω απο τη Σοφοκλεους εις μνημη των πεσόντων μικροεπενδυτων? Τζιμης: Οχι, ακυρωθηκε τελικα δεν θα γινει γιατι ο Στεφανος εχει αλλα προβληματα. Ολη αυτη η ιστορια...νομιζω οτι θα αποκαλυφθει τωρα οτι το ειχε στησει σε συνεργασια με τον Τριανταφυλλοπουλο για να τονωσει τον ανδρισμο του, να τον δει η μαμα του κ.τ.λ. Exagram: Συνδυαζεται ομως η καλλιτεχνικη φυση με την πεζη γλωσσα του χρηματιστηριου, Τζιμη? Τζιμης: Νομιζω συνδυαζεται απολυτα. Exagram: Μια και μιλαμε για τεχνη, τι ν'αυτο που το λενε αγαπη? Τζιμης: Τι ν'αυτο που το λενε αραπη ειναι το σωστο... Ξερετε, οι εγχρωμοι συνανθρωποι μας εχουν μια τεχνικη στο σεξ, επειδη ανταλλασουμε τις εμπειριες μας, ο εγχρωμος οταν βγαινει απο τον κολπο ή τον πρωκτο του συντροφου- γυναικα ή ανδρας δεν μας ενδιαφερει- μπαινει γρηγορα-βγαινει αργα, μπαινει γρηγορα-βγαινει αργα, ειναι και το μηνυμα της συνέντευξής μας, μπαινει γρηγορα-βγαινει αργα, με τα C.D.-ROM, μ' ο,τιδηποτε αλλο... Exagram: Στον κινηματογραφο τωρα, σ'εχουμε δει να εμφανιζεσαι ως ιερωμενος. Εχεις καποια απωθημενα με τον κληρο? Τζιμης: Τη στιγμη που οι παπαδες παιρνουν τη δουλεια μας, λενε ανεκδοτα και τετοια, ο καλλιτεχνης ειναι υποχρεωμενος ν'αρχισει κι αυτος να κανει κηρυγμα. Ειδικευομαι σε ρολους ιερωμενων... τωρα ετοιμαζομαι να κανω το μητροπολιτη σε μια καινουργια υπερπαραγωγη με αυστραλιανα κεφαλαια... Exagram: Για τη νεα ελληνικη μουσικη, τι γνωμη εχεις? Τζιμης: Η λαϊκη μουσικη εχει προχωρησει, ειναι τα Φοιβοκαρβελικα τωρα, μαλωνουνε για τα κλεμμενα-το ποιος τα δικαουται θα τ'αποφασισει το δικαστηριο... Μ'αρεσει η λαϊκη μουσικη, δεν μ'αρεσει αυτο το χιπ-χοπ, εχει παραγινει - πολλες τρυπες, 650 τρυπες, στη Θεσσαλονικη πολλα ξυλινα σπαθια, θ'αλλαξει ομως η κατασταση. Το νεο λαϊκο με νεους ανθρωπους θα επικρατησει, οχι το σημερινο το βλαχοποπ, μιλαμε στα χναρια του Τακη του Σουκα - Ακου βρε φιλε - που το κατεστρεψε ο Σφακιανακης, ειναι και Σατανιστης, να τα πουμε αυτα... Exagram: Εχει δειξει στοιχεια, κρατουσε καποιο σταυρο? Τζιμης: Οχι, σταυρο ειχε ο απεναντι, ο δημοσιογραφος... Αυτος ειχε κερατα κανονικα, ειπε οτι το τραγουδι ειναι ωδη στον τραγο... Exagram: Δηλαδη δεν θελουμε θλιμμενους στη γιορτη μας? Τζιμης: Θλιμμενους ποτε, αλλα γιορτη δεν βλεπω να γινεται... ας γινει γιορτη κι ας ερθουν και θλιμμενοι... Exagram: Ας ερθουμε λιγο στο προγραμμα στο ''Αλσος''. Εμφανιζεσαι μαζι με σωσια γνωστου καλλιτεχνη. Τι μηνυμα θελεις να περασεις? Τζιμης: Οχι, το καλλιτεχνης ειναι λαθος... Θα βγουμε και τα κλαρινα σε λιγο να τα 'πουμε καλλιτεχνες. Απλα ειναι ο σωσιας του George, στην κοψια του ειναι ιδιος, αλλα ειναι πιο καλος ανθρωπος και ειναι και καλυτερος τραγουδιστης. Exagram: Παραφραζεις επισης το γνωστο τραγουδι του Κατσαρου για τα Κυθηρα. Τζιμης: Επειδη εγω μεγαλωσα στη χουντα, δεν ειμαι η γενια του Πολυτεχνειου, ειμαι η γενια του Χημειου, μετα... Επειδη μεγαλωσα τοτε θυμαμαι οτι το ''ποιοτικο'' τραγουδι της χουντας ηταν αυτο, ''Τα Κυθηρα ποτε δεν θα τα βρουμε'', το οποιο ητανε μια πατατα, καταλαβες? Το φερνω λοιπον στα ισα του, τα Κυθηρα να πα' να γαμηθουνε. Εχουν ερθει πολλοι απ΄τα Κυθηρα οι οποιοι με φιλησανε συγκινημενοι και μου ειπανε, επιτελους απελευθερωθηκαμε απ'αυτο το αγχος που ειχαμε με τα Κυθηρα... Exagram: ...τη ρετσινια. Στην πολιτικη τωρα. ΠΑΣΟΚ? Τζιμης: ΠΑΣΟΚ για παντα, θα παει μεχρι το 3000, γιατι ο χρηματοδοτης του Σημιτη εχει παρει και τον Κωστακη τον Καραμανλη, τον Σπηλιωτοπουλο ειναι στην ιδια εταιρεια... πως στους αγωνες ταχυτητας ειναι καποιος λαγος που τρεχει μπροστα, αυτο το ρολο παιζει, τον εχουν μπροστα για να κανει συνεχεια κουταμαρες- και οποιωσδηποτε αλλος να ηταν στη Ν.Δ., παλι τα ιδια θα 'κανε και εχει αποτελεσμα... Βαζουν επιτηδες αυτους τους αχρηστους- αυτο ειναι του Σφακιανακη - ναι, γιατι εγω τον εβγαλα στο τραγουδι Χα, Χα Exagram: Για τον Αβραμοπουλο? Τζιμης: Τον Αβραμοπουστα θες να πεις (γελια) ε, ναι Internet ειναι θα τα 'πουμε ολα... ως ηθοποιος και καλλιτεχνης καλος ειναι, κανει τον Δημαρχο αυτη την περιοδο, στη μεγαλη υπερπαραγωγη μπορει να κανει και τον Πρωθυπουργο, βεβαια και για το Σαμαρα λεγανε για τη λεσχη Μπιλντεσμεργκ αλλα.... Exagram: Και η Αλεκα? Τζιμης: Κοιταξε να δεις, η Αλεκα ειναι ακροδεξια ετσι?! νομιζω οτι ειναι ακομα δεξιοτερη κι απ'την ''Χρυση Αυγη'', ιδεολογικα, το θεμα ειναι οτι εμενα με εκφραζει καποιες στιγμες γιατι βγαινει με το ταγιερακι- Εγω τη γουσταρω παρα πολυ γιατι μοιαζει με τη Τσιτσιολινα... Δεν εχουμε Τσιτσιολινα, εμεις εχουμε Αλεκα. Και το Κ.Κ.Ε. εχει Λιανα Κανελλη που μ'αρεσει επισης πολυ- Ειναι μια λεσχη κλειστη το Κ.Κ.Ε., σαν λεσχη φιλων της τσουχτρας. Exagram: Ο αθλητισμος και, δη, το πρωταθλημα. Ειναι σικε? Τζιμης: Δεν ειναι καν πρωταθλημα, ειναι μια καρικατουρα πρωταθληματος, ευτυχως που δειχνει και βλεπουμε Campionato, αλλα αυτη η εμπορευματοποιηση- ξυπνηστε με τα κινητα!- Τωρα με τα κινητα ρε παιδια, πως θα συνεννοουμαστε στα οδοφραγματα? Περιμενω μονο πραγματα απ'την απελευθερωση της γυναικειας σεξουαλικοτητας, να σηκωθει να βογγηξουμε λιγο, να 'ρθουμε στα ισα μας, εχει παρατραβηξει αυτο το φαλλοκρατικο- ενω παλια το παιζαμε φεμινιστες, βγαζαμε και καμμια γκομενα, με ρωτησατε ομως οτι με τον αθλητισμο δεν μπορει να τραβηξει αλλο... με τις διαφημησεις- τωρα αυτοι οι διαφημιστες μπαινουνε και στο Internet, πρεπει να κρεμαστουνε, ειναι τα τελευταια ακρα της γραφειοκρατειας, δεν τραβαει αυτη η κατασταση. Δεν μπορουμε τωρα στα γεραματα να φωναζουμε ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, Α-ΣΠΙΣ, Α-ΣΠΙΣ, ουτε Sony μπορω να γινω, επειδη έμενα πισω απ΄το γηπεδο του Παναθηναϊκου και ηταν βαζελοφωλια, μου την εδωσε και εγινα Ολυμπιακος... Τωρα εδω με τους γυρω δεν μπορω να συνεννοηθω, ειναι Φιλιππινεζικες ομαδες... Exagram: Οι 13 αναπληρωματικοι της Β' Εθνικης φωναζουν ακομα εν χορω? Τζιμης: Ναι, α, που το θυμηθηκατε αυτο? 13 Νοεμβρη υπαρχει οργανωση? Και μια αποκλειστικη ειδηση να σας πω για το Internet, την 17 Νοεμβρη την αγορασε ο Λαμπρακης, α, χα, χα, χα... Και ο νομος- δειξτε με- νομος ειναι το δικιο του Λαμπρακη... Λαμπρακη λεμε αυτον που πεθανε ετσι? τον αριστερο τον παλιο... Exagram: Οσον αφορα την Ευρωπη...Ω, ναι- Ο.Ν.Ε.? Τζιμης: ΟΝΕ ειναι και ενα συγκροτημα καινουργιο...Οχι ΟΥΑΝ ειναι αυτο ετσι... το ενα δηλαδη... το μηδεν περιμενουμε τωρα, το ενα και το μηδεν ειναι στο δυαδικο συστημα της πληροφορικης- Το ενα το 'χουμε... περιμενουμε. Exagram: Με την τεχνολογια που εξελισσεται, δαχτυλα Χιωτη μπορουν να παιζουν ακομα Νιου-Γουεϊβ? Τζιμης: Νομιζω ειναι αξεπεραστος ο Μανωλης Χιωτης και ο γιος μου ο Αρης, που καθεται τωρα στη σκαλα- Αρη μου!- Ο Αρης ειναι θαυμαστης του Χιωτη και νομιζω οτι ειναι καταπληκτικος... ειναι ο καλυτερος μουσικος που 'χει περασει ποτε... Ο Χιωτης μ'αρεσει, ο Σουκας, ο Καζαντζιδης πριν αρχισει αυτες τις αηδιες με τις ψαροσουπες, τους Εβραιους... τον ξεφτιλισανε και τον Καζαντζιδη, ειναι φοβεροι. Αυτο το συστημα τωρα με την πληροφορικη λετε να με τελειωσει και μενα? Θα το τελειωσουμε γρηγορα? Exagram: Η Επανασταση θα γινει? Θα 'χουμε τιποτα εξελιξεις? Τζιμης: Θα χασομερησει λιγο η Επανασταση οπως σας ειπα, πρεπει να κινητοποιηθει λιγο η νεολαια, εχουν πεσει ολοι απανω στα κινητα οπως σας ειπα... Οσο μικραινουν τα κινητα μικραινουν και οι αντιστασεις της νεολαιας. Η μονη ελπιδα ειναι να αναδυθει το γυναικειο κινημα, πρεπει να ξαναβγουν οι κοπελες, εμεις δεν μπορουμε πια, κουραστηκαμε, πρεπει κι αυτες να κανουνε κατι, να γινει μια μητριαρχια κατι να τελειωνουμε... Exagram: Το χρηματιστηριο? Τζιμης: Το χρηματιστηριο παει παρα πολυ καλα, πεφτει, ειναι ο μηχανισμος χρηματοδοτησης των πλουσιων και εχουν τσιμπησει οι φτωχοι, θα την πατησουμε αγρια, την εχουμε πατησει δηλαδη, αυτα τα παραμυθια που κερδιζουνε ειναι ψεματα ολα, κανεις δεν κερδιζει στο χρηματιστηριο, μονο οι ''εισηγμενοι'', και εγω θα μπω στο χρηματιστηριο αλλα ως ''εισηγμενος''... μετοχη βαρβατη να 'πουμε, θ'ανεβαινω συνεχεια... Exagram: Σε ποιο κλαδο? Τζιμης: Στις επικοινωνιες... Exagram: Ωραια, σ'ευχαριστουμε Τζιμη και θελω να κλεισουμε με τις ευχες σου για το νεο ετος και κατ'επεκταση τη νεα χιλιετια. Τζιμης: Θα 'θελα να' ναι ακριβως ιδια οπως η προηγουμενη γιατι περασαμε παρα πολυ ωραια και θα περασουμε ακομα καλυτερα... Φχαριστω... Χρόνια Θολά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.