merkon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Χαιρετώ το forum! Το τελευταίο καιρό μου περνάει από το μυαλό έντονα η επιθυμία - σκεψη να ασχοληθώ με το hobby του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Να εχω ουσιαστικά ενα αυτοκίνητο το οποίο να με εξυπηρετεί τα Σαββατοκύριακα σε track days κλπ. Πάντα είχα τρέλα με τα αυτοκίνητα, την οδήγηση κλπ. Για καθημερινό έχω άλλο και δεν έχω σκοπό να το στήσω και να ρίξω λεφτά σε αυτό για αυτή την δουλειά. Δεν είμαι πλούσιος, ούτε μου τρέχουν από τα πατζακια και για αυτό κολλάω μόλις ερχεται το οικονομικό κομμάτι. Γνωρίζει κάποιος τι budget χρειάζεται για να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο την σημερινή εποχή; Φυσικα μιλάω για απλά και όσο το δυνατόν πιο οικονομικά πράγματα, φθηνό αυτοκίνητο, αξιόπιστο και χωρίς να χρειάζεται να είμαι συνεχώς στο συνεργείο. Ας ξεκινήσουμε από εκεί και θα σας ρωτήσω και περισσότερα πράγματα στην συνέχεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 φουρναρης εισαι?τρακ ντεει που?εχετε πιστα εκια χαμω?ή θα το φορτωνεις και θα το πηγαινεις σερρες?κανα ραλυ βρες,ακομη και χιλιοεπισκευασμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Γιατί να είμαι φούρναρης; Μέγαρα φίλε, Αθήνα μένω. Για rallye βλέπω, υπάρχουν και πολύ οικονομικά, απλά δε ξέρω τι να πρωτοπροσεξω με τόσο σκισιμο που θα έχουν φάει... Αν είναι να είμαι κάθε βδομάδα στα συνεργεία, προτιμώ να μη πάρω τίποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 δεν εχεις επιλογες,αν δεν ρεει το χρημα.και να καθοταν τοσα χρονια ενα οχημα,καποιες ζημιες ,θα βγουν.οτι γλυτωνεις στην αγορα,θα το δωσεις αργοτερα.αλλη επιλογη ,αγορα καινουριου.αλλη μια επιλογη,ενοικιαση.υπολογισες εξοδα ανεξαρτητα απο το οχημα?πιστα(και καλα....)ελαστικα,φρενα,λαδια,μεταφορα,καυσιμα.αν κατσεις και τα υπολογισεις,μην ξεκινας το χομπυ καν........ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης οχήματος για χρήση σε track day; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 στα σερρας ειχε καποτε,ακομη και φορμουλα 3.για αλλου,νοικιαζεις ενα νορμαλ οχημα,το σκιζεις στην πιστα,το επιστρεφεις και φευγεις τσιλικος,αρκει να μην το τουμπαρεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Στην περίπτωση που πάμε για rally, τι θα πρέπει να προσέξω; Και τι κόστος μπορεί να έχει η συντήρηση του (χρήση μόνο Σαββατοκύριακα και για σκοπούς πίστας, όχι σαν μεταφορικό μέσο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 δεν γνωριζω απο ραλυ,ειμαι του ιαπωνα.σιβικ 1300 ,το τουρμπισα εβαλα ΚΑΙ νιτρο,και μπλοκε ,και το εβαζα σερρες.με μανισια σωθικα,δεν εβγαλε ζημια.τα ραλακια δεν τα κοιταξα ποτε.ρωτα καποιον που ασχοληθικε,αλλα αν δεν σε πει εστω και ενα αρνητικο,μην πιστεψεις τπτ απο οτι θα σου πει.θα το βγαλεις πινακιδες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2171 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Καρτ δε σου κάνει; Είναι πολύ πιο οικονομικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Και εγω Φουλ Ιάπωνας ειμαι φιλε, Honda εχω... Δεν εχω μεγάλη συμπάθεια στα γαλλικά, αλλα ειναι το μονο που μπορώ να βρω με λίγα χρήματα και γνωρίζω πως ειναι απο την μάνα του πολυ καλα στημένο, στροφές και ετςι. Κάρτ δε μου κανει να σου πω την αλήθεια, ψαχνω μονο αυτοκίνητο και φυσικά θα τα βάλω κατω να δω βγαίνουν τα έξοδα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elio_1 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Θα πρέπει κατ' αρχάς να προσέξεις τα θέματα ασφάλειας. Roll cage, backet καθίσματα, ζώνες κλπ Αν θέλεις να το τρέξεις σε αγώνες (άμεσα ή κάποια στιγμή στο μέλλον); τότε θα πρέπει να δεις την ημερομηνία λήξης σε ζώνες, κράνος, και καθίσματα. Θα σου πρότεινα ότι αυτοκίνητο και να πάρεις να έχει δελτίο ταυτότητας για αγώνες έτσι ώστε να μην αγοράσεις "γουρούνι στο σακί". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vairass Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Και εγω Φουλ Ιάπωνας ειμαι φιλε, Honda εχω... Δεν εχω μεγάλη συμπάθεια στα γαλλικά, αλλα ειναι το μονο που μπορώ να βρω με λίγα χρήματα και γνωρίζω πως ειναι απο την μάνα του πολυ καλα στημένο, στροφές και ετςι. Κάρτ δε μου κανει να σου πω την αλήθεια, ψαχνω μονο αυτοκίνητο και φυσικά θα τα βάλω κατω να δω βγαίνουν τα έξοδα... Και τα saxo στρίβουν καλά... Είχα παλιά, φουλ γκάζι στις στροφές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stamatisj1 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Πάρε ένα πισωκίνητο να βρεις την υγειά σου.Πάρε μια καλή (χωρίς πολλές σκουριές) BMW Ε30 καρότσα και το φτάχνεις όπως θέλεις (μέχρι και 3.5l μοτέρ μπορείς να βάλεις πάνω). Drift, donuts παντηλίκια κλπ να το φχαριστιέσαι (στην πίστα πάντα). Rally και γενικότερα μπροστοκίνητο δεν συγκρίνεται με πισωκίνητο με > 200 άλογα. Είχα Ε36 318is με μπλοκέ διαφορικό και είχαν αναστενάξει οι πλατείες και οι αλάνες (ψάξε στο youtube αλάνα σέσι κορωπί. Και φαντάσου με μόνο 140 άλογα σε βαρύ αμάξωμα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Χωρίς να εχω οδηγήσει πισωκίνητο, δε μου κανει τοςο αίσθηση... Επίσης το θέμα μου ειναι να βρω κατι οςο το δυνατόν πιο οικονομικό και έτοιμο για πιστα και οχι να ξεκινήσω project απο την αρχή που θα θελει άπειρα χρήματα. Τι γνωμη έχετε για Rallye ή για starlet gt? Δε ξερω το ποσο ικανό ειναι στο στρίψιμο το Toyota, αλλα δε γινόταν να μη κοιτάξω προς Ιαπωνία μεριά σαν γνήσιος Ιαπωνοφιλος που ειμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2171 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 +1 για πισωκίνητο εφόσον μιλάμε για πίστα. Θα έλεγα και για ΜΧ5 αλλά ξεκινάνε από 2000€ όταν βρίσκεις μια Ε30 κάτω από 1000€. Τώρα από έξοδα δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Σίγουρα μιας και μιλάμε για παλιά μοντέλα θα έχουν κάμποσα χιλιόμετρα οπότε από τη στιγμή που προορίζεται για πίστα θα χρειαστεί ένα πολύ δυνατό σέρβις. Ιμάντες, φλάντζες, ψυγείο, τρόμπα νερού, αντλία βενζίνης, φίλτρα, λάδια, βαλβολίνες, τσιμούχες (στροφάλου, βαλβίδων κλπ), τακάκια, υγρά φρένων και σίγουρα κάμποσα ακόμα είναι από τα πρώτα αναλώσιμα που θα πρέπει να αλλαχτούν. Μπορεί να μη χρειάζονται άμεση αλλαγή όλα μαζί αλλά σίγουρα λόγω της χρήσης του μπορεί να αρχίσει να τα ζητάει σχετικά γρήγορα. Στο κομμάτι των ελαστικών ίσως κάποιοι διαφωνήσουν αλλά νομίζω ότι το κόστος μπορεί να μειωθεί με μεταχειρισμένα. Φαντάζομαι δε θα θες να γράφεις τρελούς χρόνους οπότε δε σε νοιάζει το απόλυτο πάτημα, άρα τη βγάζεις και με τέτοια. Ειδικά αν είσαι σε 15αρες ζάντες ακόμα και σε καινούργια να πας δε θα ξεφύγεις πολύ. Rollcage και bucket μπορείς να τα καθυστερήσεις αλλά ένα καλό κράνος σίγουρα θα το χρειαστείς. Όλα αυτά υπολογίζω ότι βγαίνουν γύρω στα 2000€ Από κει και πέρα κόστος έχει και η βενζίνη, υπολόγιζε πάνω από 15λ/100χλμ (φαντάζομαι δε θα κάνεις τόσα ανά ΣΚ οπότε υπολόγισέ το ανά μήνα). Επιπλέον πρεπει να υπολογίσεις και το εισιτήριο της πίστας συν τη μεταφορά αν δε το αφήνεις κάπου εκεί γύρω η οποία φαντάζομαι θα γίνεται με τρέιλερ, δεν έχει νόημα να το δηλώσεις και να πληρώνεις τέλη. Χοντρικά με 5000€ νομίζω ότι μπορείς να ξεκινήσεις αλλά δεν είναι κάτι στάνταρ. Μπορεί πχ το μοτέρ να μην αντέξει και να χρειαστεί ρεκτιφιέ οπότε βάλε άλλο ένα χιλιάρικο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα