Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ηθελα την βοήθεια σας για αγορά switch τουλάχιστον 16 θέσεων και server. Η επιχείρηση θα είναι τεχνικό γραφείο με 6 θέσεις εργασίας παράλληλα με εμπορική δραστηριοτητα κατάστημα και αποθήκη που έχει άλλες τέσσερις θέσεις εργασίας.

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ηθελα την βοήθεια σας για αγορά switch τουλάχιστον 16 θέσεων και server. Η επιχείρηση θα είναι τεχνικό γραφείο με 6 θέσεις εργασίας παράλληλα με εμπορική δραστηριοτητα κατάστημα και αποθήκη που έχει άλλες τέσσερις θέσεις εργασίας.

Καλησπέρα,

Καταρχήν εξαρχής καλύτερα να πάρεις 24 port switch. Η διαφορά τιμής είναι αμελητέα σε σχέση με 16 port switch.

Από εκεί και πέρα πρέπει να αποφασίσεις αν θα χρειαστεί να επενδύσεις σε managed switch ή και αν χρειαστείς να έχεις και poew ports.

Δημοσ.

Ποιο το όφελος που μπορεί να έχω απο ενα managed switch poe δεν θα χρειαστω σίγουρα.

Κυρίως θα έχεις διαφορετικά vlans που αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είσαι και πιο επεκτάσεις στο μέλλον να βάλεις και κάποιο firewall, έλεγχο στις πόρτες, κα

Δημοσ.

Κυρίως θα έχεις διαφορετικά vlans που αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είσαι και πιο επεκτάσεις στο μέλλον να βάλεις και κάποιο firewall, έλεγχο στις πόρτες, κα

Για μια μικρή επιχείρηση 10 θέσεων εργασίας ίσως είναι λίγο υπερβολικό αυτό.

Επίσης απαιτεί και κάποιον με γνώσεις που αφενώς δεν δικαιολογείται σαν επιπλέον θέση στο οργανώγραμμα τους λόγο του μικρού μεγέθους τους, αφετέρου θα είναι αναγκασμένοι κάθε φορά να βασίζονται σε εξωτερικό συνεργάτη που όμως θα πρέπει να γνωρίζει τις ρυθμίσεις που θα έχουν ήδη γίνει.

Βέβαια, σαν επιχείρηση λογικά θα πρέπει να έχουν κάποιον συνεργάτη που θα τους στήσει το δίκτυο, τις εφαρμογές, το ERP και θα φροντίζει γενικότερα για το σύστημα κ την ασφάλεια των δεδομένων τους άρα ενδεχομένως να μπορούσε να αναλάβει και αυτό το κομμάτι αλλά, χωρίς να θέλω να γίνω επικριτικός, αυτά είναι συνήθως ψιλά γράμματα για το ελληνικό επιχειρήν.

Δημοσ.

Για μια μικρή επιχείρηση 10 θέσεων εργασίας ίσως είναι λίγο υπερβολικό αυτό.

Επίσης απαιτεί και κάποιον με γνώσεις που αφενώς δεν δικαιολογείται σαν επιπλέον θέση στο οργανώγραμμα τους λόγο του μικρού μεγέθους τους, αφετέρου θα είναι αναγκασμένοι κάθε φορά να βασίζονται σε εξωτερικό συνεργάτη που όμως θα πρέπει να γνωρίζει τις ρυθμίσεις που θα έχουν ήδη γίνει.

Βέβαια, σαν επιχείρηση λογικά θα πρέπει να έχουν κάποιον συνεργάτη που θα τους στήσει το δίκτυο, τις εφαρμογές, το ERP και θα φροντίζει γενικότερα για το σύστημα κ την ασφάλεια των δεδομένων τους άρα ενδεχομένως να μπορούσε να αναλάβει και αυτό το κομμάτι αλλά, χωρίς να θέλω να γίνω επικριτικός, αυτά είναι συνήθως ψιλά γράμματα για το ελληνικό επιχειρήν.

Δεκτή η άποψή σου, αλλά δεν νομίζω όμως ότι είναι τραγικό το κόστος ενός managed switch και για μελλοντική χρήση

Δημοσ.

Δεν ειναι καθολου υπερβολικο ενα managed switch να περναει και vlan. vlan μπορει να χρειαστει εστω και για μια θεση εργασιας στο μελλον.

24αρι managed ειναι οι προδιαγραφες σου φιλε.  τωρα αν εσυ θες μπορεις να βαλεις και 2 οχταρια με 40 ευρω συνολο να κανεις τη δουλεια σου.......... αλλα κοιτας και το αυριο.

Δημοσ.

Οποτε καποια προταση συγκεκριμενη σε εξοπλισμο εννοω ποια ειναι ποιο αξιοπιστα και απροβληματιστα switch βλεπω cisco, zyxel, tp-link, netgear, linksys και εχω ψιλο χαθει το budget ειναι κοντα στα 1000 ευρω για server και switch, εννοειται πω υπαρχει τεχνικος που θα στησει το δικτυο τις εφαρμογες ERP κλπ απλα κανω και μια ερευνα για τα μηχανηματα.

Δημοσ.

Κατά εμέ πάρε εκεί ένα 24 switch να κάνεις δουλειά για τυχόν προσθήκες όπως δυκτιακούς εκτυπωτές και ότι άλλο ώστε να μην προσθέτεις μετά και άλλα switch

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...