Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 100% ναι από που το συμπεραίνεις; Από τα μηχανικά μέρη του δίσκου; Πάντως η ζωή των δίσκων λέει διαφορετικά πράγματα... οκ οι m2 δίσκοι είναι αρκετά αξιόπιστοι, αλλά αν μιλήσουμε για sata νομίζω πως τότε δεν είσαι σωστός. 

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.

ένας ssd τεχνικά είναι πιο δύσκολο να χαλάσει γιατί δεν έχει κινούμενα μέρη,απομαγνητισμούς και τέτοια όταν μιλάμε για ακριβά μεν αλλά υψηλών προδιαγραφών δε ssd σαν της intel που πας σε πάνω 80% μετά απο τόσα χρόνια(και μιλάμε για πρώτης γενιάς όχι τα σημερινά), σημαίνει ότι βγάζει 15 χρόνια περίπου με καλή κατάσταση.

δίσκο δεν έχω κρατήσει 15 χρόνια πάντως και δεν νομίζω να το κάνει κάποια εταιρεία σε storage,επίσης είναι το κόστος πχ ένας hsgt 4TB κάνει 200 ευρώ όταν ένας ssd έχει 1.5 χιλιάρικο,και εκεί δεν βάζεις μάρκα με έκαψες αλλά πας μόνο σε αξιόπιστα.

Δημοσ.

Αυτο το "δεν χαλαει γιατι δεν εχει κινουμενα μερη", το εχω διαβασει πολλες φορες.

Ομως πολλες φορες εχω δει στο Internet να ανοιγουν θεματα του στυλ "Ο SSD μου, ψοφησε ξαφνικα!"

Οταν ενας SSD του 1TB θα εχει ιδιο κοστος με εναν HDD WD Black του 1TB και πολυ περισσοτερο την ιδια -αν οχι καλυτερη/μεγαλυτερη- αξιοπιστια ενος WD Black, τοτε να το ξανα-συζητησουμε το θεμα της "επιλογης". Μεχρι τοτε...

Δημοσ.

@rafinos και στη θεωρία αλλά κυρίως λόγω δουλειάς (με αρκετά μεγάλο όγκο δεδομένων,50+ TB) Τι βλέπω δηλαδή στη πράξη (τερματικά, server storage,backup appliance κτλ).

Δημοσ.

100% ναι.

Δεν είναι όμως αυτή η λογική πίσω από storage υψηλών απαιτήσεων/χωρητικότητας.

Ο μόνος λόγος προτίμησης HDD έναντι SSD είναι το κόστος ανά bit.

Delete το account σου εδω σε παρακαλω, δεν ειναι κακο να μην ξερεις, αλλα εσυ δεν θες καν να μαθεις, 100%.

• Like 1
Δημοσ.

γιατι χαλανε ρε φιλε.

άλλη δουλειά κάνει ο ένας άλλη ο άλλος. μην παίρνετε φόρα και λέτε οτι να ναι.

Δημοσ.

Intel samsung και μετά το χάος .. οι intel οι πιο αξιόπιστοι εχω 8 χρόνια σε κατέβαστηρι ... χιλιάδες Tbytes

Μερικά PB δηλαδή; Έχεις καμιά εικόνα από το smart να τα δούμε και εμείς;

• Like 2
Δημοσ.

Delete το account σου εδω σε παρακαλω, δεν ειναι κακο να μην ξερεις, αλλα εσυ δεν θες καν να μαθεις, 100%.

Γράψε την άποψή σου επάνω στο θέμα. Θα ήθελα να την διαβάσω.

Ή μέσω π.μ για να σου δώσω και εγώ h/w info.

Δημοσ.

Αυτο το "δεν χαλαει γιατι δεν εχει κινουμενα μερη", το εχω διαβασει πολλες φορες.

Ομως πολλες φορες εχω δει στο Internet να ανοιγουν θεματα του στυλ "Ο SSD μου, ψοφησε ξαφνικα!"

Οταν ενας SSD του 1TB θα εχει ιδιο κοστος με εναν HDD WD Black του 1TB και πολυ περισσοτερο την ιδια -αν οχι καλυτερη/μεγαλυτερη- αξιοπιστια ενος WD Black, τοτε να το ξανα-συζητησουμε το θεμα της "επιλογης". Μεχρι τοτε...

τεχνικά φίλε στέκει αυτό με τα κινούμενα μέρη, όπως και να το κάνουμε μερικά δισκάκια που κινούνται με 7200rpm η 120 στροφές ανα λεπτό κάποια στιγμή φθείρονται όσο τέλεια έδραση(ρουλεμάν),τέλειο ηλεκτρικό κινητηράκι και συμπεριφορά μαγνητών να έχεις κάποια στιγμή θα χαλάσει κάτι έστω και στο ελάχιστο και θα έχεις θέματα.

απο την άλλη ένα chip είναι τεχνικά πολύ πιο δύσκολο να χαλάσει όταν εφαρμοστεί σωστή σχεδίαση και επιλογή υλικών.

έχεις δει πολλές φορές στο ίντερνετ να χαλάνε γιατί οι περισσότεροι κατασκευαστές τα κάνουν όλα φτηνά και πρόχειρα σχετικά λόγο ανταγωνισμού, όμως υπάρχει και η Intel και ότι πληρώνεις παίρνεις μάγκα και οι σκληροί δίσκοι στην αρχή τους χαλάγανε επειδή έκλασε μια μύγα και σήμερα μετά απο τόσα χρόνια είναι κομπλέ.

έτσι και οι ssd στο μέλλον που θα έχει προχωρίσει και άλλο τη τεχνολογία θα είναι πιο αξιόπιστοι και πιο φτηνοί και τεχνικά ένας ssd μπορεί στο μέλλον όταν έχει κορεστεί η αγορά και έχουν βρεθεί νέες μεθόδοι παραγωγής να γίνουν και πιο φτηνοί απο τους σκληρούς.

όμως πάντα θα υπάρχουν και οι φτηνιάρικοι που θα χαλάνε το όνομα της τεχνολογίας και θα χαλάνε εύκολα.

βλέπε VW που όλα τους τα τούρμπο είναι για πέταμα και λένε τα τούρμπο δεν είναι αξιόπιστα, ενω υπάρχουν τουρμπάτα πχ toyota,nissan,honda που είναι αθάνατα.

ότι πληρώνεις παίρνεις σε αξιοπιστία να το θυμάσαι αυτό,μη λέμε χαλάει εύκολα όταν πήραμε το πιο φτηνό του είδους και κατηγορούμε όλο το είδος.

θες και ένα άλλο εμπορικό παράδειγμα ? επειδή τον τελευταίο καιρό πουλάω λάμπες υπάρχουν led που χαλάνε με το παραμικρό κινέζικες και έχει χαλάσει το όνομα των led και υπάρχουν πιστοποιημένες ιταλικές εισαγωγής χωρίς μετασχηματιστή που κρατάνε 25 φορές παραπάνω απο τις πυρακτώσεως και 3 φορές παραπάνω απο τις φθορίου.

Δημοσ.

Βάλε έναν αξιόπιοστo SSD να δουλεύει 24ώρες το 24ώρο και έναν αξιόπιστο HDD να κάνει το ίδιο. Πιστεύεις ότι ο HDD θα χαλάσει πρώτος;

Θα κλάσει το μοτοράκι του HDD και όταν θα κάνει ένα power down δεν θα ξαναγυρίσει. 

Εάν το λειτουργικό ξέρει τι του έβαλες, τότε ανάλογα κανονίζει πως θα γράφει.

Δημοσ.

Να μια σωστή αξιολόγηση σε σκληρό δίσκο διαβάστε προσεκτικά https://www.skroutz.gr/s/9715349/Intel-600p-512GB.html#reviews ενώ με τριπλάσια ταχύτητα στο διάβασμα περιμένεις κάτι σαφώς καλύτερο όχι μόνο σε προδιαγραφές....

Αξιόπιστοι πάντως οι intel ssd έχω έναν πενταετία και το δεύτερο κλείνει τέσσερα χρόνια κανένας προβληματισμός ούτε και από το samsung αν και νεότερος.

Δημοσ.

Γιατι θες να εξαφανιστουν ρε φιλε, σου τρωνε το μεροκαματο?

Επειδή η τεχνολογία εξελίσσεται, εσύ αν θες γραφε και σε κασέτα.
Δημοσ.

Δυστυχώς πάντως τα πράγματα με τους SSD παίρνουνε την κατηφόρα

http://www.tomshardware.com/news/consumer-optane-enterprise-ssd-market,34631.html

Ο toms hardware κάνει προμο για τους optane σε ρόλο cache.

Cache σε υβριδικούς HDD βλέπουμε χρόνια. Δεν μπορούν να σπάσουν την κυριαρχία των ssds.

Προσωπικά επιλέγω MLC ssd, και δεν θα αγόραζα TLC από κανέναν τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...