Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία χαρά σε όλη την παρέα.Θέλω την βοηθειά σας. Πρόσφατα απέκτησα έναν ssd.Ερώτηση. Το perfect disk κάνει για ssd? Γιατί έχει μενού για ssd το οποιο δεν ξέρω τι κάνει σε αυτους τους δισκους. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Στους ssd ο κανόνας είναι ότι δεν κάνουμε defrag γιατί δεν χρησιμεύει ουσιαστικά σε κάτι· αντίθετα, οι εγγραφές που συνεπάγονται οι μετακινήσεις των δεδομένων λόγω του defrag συμβάλλουν στην περαιτέρω φθορά τους. Οπότε στη θέση σου θα το απέφευγα. Στον δικό μου, εξάλλου, δεν έχω κάνει ποτέ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, δεν χρησιμοποιώ αυτό το πρόγραμμα. Ψάχνοντας στο site της εταιρείας βρήκα αυτό:

What does SSD Optimize do?

Solid State Drives are not affected by file fragmentation like traditional electromechanical disk drives, so we do not recommend any of the defrag methods for SSDs. However, free space consolidation can improve SSD write performance. The SSD Optimize method is a special type of optimization for SSD drives that focuses solely on free space consolidation without defragmentation of files. As such, it will leave files in a fragmented state while consolidating free space into large pieces, resulting in more efficient TRIM operations, reducing write amplification and extending the life of the drive.

Όπως γράφει και η εταιρεία, δεν συνιστάται το defrag σε ssd· ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει η ενοποίηση του ελεύθερου χώρου του ssd στη βελτίωση της απόδοσής του και στην αύξηση της διάρκειας ζωής του. Τώρα κατά πόσο αυτό ισχύει δεν ξέρω.

Δημοσ.

Στους ssd ο κανόνας είναι ότι δεν κάνουμε defrag γιατί δεν χρησιμεύει ουσιαστικά σε κάτι· αντίθετα, οι εγγραφές που συνεπάγονται οι μετακινήσεις των δεδομένων λόγω του defrag συμβάλλουν στην περαιτέρω φθορά τους. Οπότε στη θέση σου θα το απέφευγα. Στον δικό μου, εξάλλου, δεν έχω κάνει ποτέ.

Ναι ποτε defrag μειωνει την ζωη του...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...