achilleasgr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Έχω το ShareCenter 320 της D-Link με 2 θέσεις για σκληρούς. Σε κάθε θέση έχω από ένα WD Green 2TB τους οποίους έχω σε Raid 1. Από χθες το nas φαίνεται να τα έχει παίξει αφού όταν πατάω το power η λυχνία του αρχίζει να αναβοσβήνει, αλλά αντί να ξεκινήσει να λειτουργεί μετά από λίγο, αυτό απλά σβήνει. Οι επιλογές μου ποιές είναι? Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι να μη χάσω τα δεδομένα μου αφού οι δίσκοι είναι σχεδόν γεμάτοι. Μπορώ να μεταφέρω το raid αυτούσιο σε κάποιο άλλο set up? Ενναλακτικά μπορώ να χρησιμοποιήσω κάθε δίσκο μόνο του και να αποφασίσω πως θα χειριστώ τα δεδομένα? Τέλος εφόσον λογικά το nas δε φτιάχνεται θα εκτιμούσα κάποια πρόταση για κάποιο νέο. Το D-Link το είχα πάρει πολύ φτηνά σε προσφορά και κράτησε αρκετά χρονια και μιας και οι ανάγκες μου είναι πολύ περιορισμένες, χρησιμοποιείται καθαρά για αποθήκη, θα ήθελα κάτι παρόμοιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση. 1
lion2486 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Έχω το ShareCenter 320 της D-Link με 2 θέσεις για σκληρούς. Σε κάθε θέση έχω από ένα WD Green 2TB τους οποίους έχω σε Raid 1. Από χθες το nas φαίνεται να τα έχει παίξει αφού όταν πατάω το power η λυχνία του αρχίζει να αναβοσβήνει, αλλά αντί να ξεκινήσει να λειτουργεί μετά από λίγο, αυτό απλά σβήνει. Οι επιλογές μου ποιές είναι? Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι να μη χάσω τα δεδομένα μου αφού οι δίσκοι είναι σχεδόν γεμάτοι. Μπορώ να μεταφέρω το raid αυτούσιο σε κάποιο άλλο set up? Ενναλακτικά μπορώ να χρησιμοποιήσω κάθε δίσκο μόνο του και να αποφασίσω πως θα χειριστώ τα δεδομένα? Τέλος εφόσον λογικά το nas δε φτιάχνεται θα εκτιμούσα κάποια πρόταση για κάποιο νέο. Το D-Link το είχα πάρει πολύ φτηνά σε προσφορά και κράτησε αρκετά χρονια και μιας και οι ανάγκες μου είναι πολύ περιορισμένες, χρησιμοποιείται καθαρά για αποθήκη, θα ήθελα κάτι παρόμοιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση. Δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω πολύ στο πρόβλημά σου, αλλά τους green έχω ακούσει από πολλούς ποτέ σε RAID. Δεν νομίζω ότι έχεις να χάσεις τίποτα από το να δοκιμάσεις έναν δίσκο σε έναν η/υ να δεις αν είναι αναγνώσιμος.
tasanton Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Αν μπορώ να βοηθήσω, οι Green δεν κάνουν για χρήση NAS κυρίως λόγω power management (σε σχέση με τους Red). Δες εδώ: https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Western-Digital-Green-vs-Red-Hard-Drives-602/ Ψάξε να δεις αν το συγκεκριμένο NAS σου δίνει τη δυνατότητα να εξάγεις ένα δίσκο με τέτοιο τρόπο ώστε να διαβάζεται από ένα κλασσικό PC. Για να σώσεις ό,τι μπορείς. Π.χ. κάπου διάβαζα ότι η Synology έχει μια τέτοια δυνατότητα που περιγράφεται εδώ: https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/DSM/tutorial/Storage/How_can_I_recover_data_from_my_DiskStation_using_a_PC
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα