bluesattack Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Λοιπον , συχνα πυκνα ειχα προβλημα στην γραμμη.Ειχε ερθει τεχνικος της εταιρειας εδω , εκανε οτι εκανε, μετρησε οτι μετρησε , βρηκε την γραμμη οτι ειναι ενταξει εξωτερικα και οτι μαλλον υπαρχει βραχυκυκλωμα στο σπιτι.Το αφησα , επαιζε το ιντερνετ, επαιζε το on demand , κυλουσε νορμαλ. Τωρα ξαφνικα δεν εχω demand , βγαζει σφαλμα για ανεπαρκη ταχυτητα και η ταχυτητα κατεβασματος ειναι ελλεινη.Πηρα την τεχνικη υποστηριξη, καναμε επιστροφη εργοστασιακων ρυθμισεων στον δεκτη , επανεκινησεις δεκτη και ρουτερ, τιποτα.Αλλα καλωδια ,εβαλα μονο τον δεκτη , μονο το laptop για να κατεβασω,εβαλα και ενα παλιο ρουτερ , ταιδια.Τα αποσυνδεσα ολα , πηρε μια μετρηση η τεχνικη υποστηριξε και επανηλθε στο τραπεζι το βραχυκυκλωμα. Ενας φιλος , μαστροχαλαστης λεει οτι με ping 25 που βγαζει το speedtest δεν προκειται για καλωδιωση. Τωρα τι κανουμε ? Και τελωσπαντων , ας πουμε οτι φωναζουμε τεχνικο , εξωτερικο.Τι να περιμενουμε ? Θα μπορεσει να βρει που ειναι το θεμα, και τι κοστος θα εχει αυτο ? Και μετα ?
NikosKallithea Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Ti να βρει ο ηλεκτρολογος; Τον καλείς σου αλλάζει ολη την εσωτερική καλωδίωση απο το κουτι του οτε μέχρι την πρίζα του σπιτιού σου με μονοκόμματο utp καλώδιο τον πληρώνεις και τέλος
bluesattack Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Ποσο ευκολο ειναι αυτο ? Τα βαλε βγαλε καλωδια ?
bill2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 εξωτερικά θα περαστεί απο κλατω θ κοψει τη γραμμή σου και θα βάλει το νεο καλωδιο
.::NikoS::. Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Τι λέτε ρε παιδιά κατευθείαν να αλλάξει καλωδιώσεις να εκτοξεύσει και το κόστος, να κάνει και μερεμέτια στα καλά καθούμενα; Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τυχόν υγρασίες χαλάνε τα καλώδια είτε στις πρίζες είτε στις ενωσεις ακόμα και στο κουτί κάτω που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ. Αν μιλάμε για τέτοια προβλήματα αυτά φτιάχνονται. Πολλές φορές μπορεί το πρόβλημα να υπάρχει μετά την κεντρικη πρίζα οπότε αν απλά καταργήσεις το υπόλοιπο σπίτι από το δίκτυο και συμβιβαστείς στην μία πρίζα είσαι κομπλέ. Αν βεβαια είναι εύκολο να περαστεί ένα καλώδιο εξωτερικά από το σπίτι μέχρι πάνω στο διαμέρισμα σίγουρα είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά οκ πολλές φορές αυτό είναι ταλαιπωρία (τρυπήματα, μπλέξιμο με γείτονες κλπ)
bill2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 ναι σωστός ο φίλος δες πρίζες οπώς είπε και ο απο πανω αλλα δές μίπως έχει πριζάκι με πυκνωτή του οτε μου έτυχε σε μένα όλα τέλεια έβρισκαν βραχυκύκλωμα και μόλις έβγαλα το πριζακι δεν είχε βραχυκύκλωμα πια αλλά συνήθως σε όλα τα σπίτι ανεβάζουν 2 ζευγάρια όχι 1 ώστε αν χαλάσει το 1 βάζεις αλλο
.::NikoS::. Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 ναι σωστός ο φίλος δες πρίζες οπώς είπε και ο απο πανω αλλα δές μίπως έχει πριζάκι με πυκνωτή του οτε μου έτυχε σε μένα όλα τέλεια έβρισκαν βραχυκύκλωμα και μόλις έβγαλα το πριζακι δεν είχε βραχυκύκλωμα πια αλλά συνήθως σε όλα τα σπίτι ανεβάζουν 2 ζευγάρια όχι 1 ώστε αν χαλάσει το 1 βάζεις αλλο Κι εγώ είχα ένα τέτοιο και βλέπανε βραχυκύκλωμα αλλά δεν είδα διαφορά βγάζοντας το, μόνο τις μετρήσεις τους επηρέαζε μάλλον
bluesattack Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Λοιπον παιδια θα τα βαλω εξωτερικα .Ειναι μονοκατοικια ,εχω ηδη καναλια οπου εχω βαλει καλωδια κεραιας ,εχω κανει ενα καρο τρυπηματα, δεν εχω θεμα σε αυτο.Δεν ξερω γιατι...πανικοβληθηκα,απο τον εκνευρισμο μαλλον Λοιπον τι καλωδια να πρεπει βαλω ? Aπλο τηλεφωνικο (pet ?) , utp , ftp ? Διαβαζοντας , εχω ψιλομπερδευτει,απο οτι εχω καταλαβει κανουν ολα.Καλη ειναι η μελλοντικη προοπτικη (δεν ξερω , αν παιζει ρολο σε κανα vdsl ) , αλλα αυτο που προεχει ειναι να ειναι το πιο μαχιμο , θωρακισμενο σε εξωτερικους χωρους και προφανως αδιαβροχο.Θα το βαλω σε καναλι βεβαια αλλα ενα μερος του καναλιου δυστυχως δεν θα προστατευεται απο βροχες. Επισης τι παιζει με τους..κλωνους μεσα ? Επισης θελω να παω εξωτερικα δυο πριζες.Οποτε απο το εξωτερικο κουτι θα φευγουν δυο καλωδια η υπαρχει αλλος καλυτερος τροπος ? ναι σωστός ο φίλος δες πρίζες οπώς είπε και ο απο πανω αλλα δές μίπως έχει πριζάκι με πυκνωτή του οτε μου έτυχε σε μένα όλα τέλεια έβρισκαν βραχυκύκλωμα και μόλις έβγαλα το πριζακι δεν είχε βραχυκύκλωμα πια αλλά συνήθως σε όλα τα σπίτι ανεβάζουν 2 ζευγάρια όχι 1 ώστε αν χαλάσει το 1 βάζεις αλλο Εννοεις το splittερακι για να συνδεεις ρουτερ και τηλεφωνο ? Αυτο εννοεις πριζακι ?
bill2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Λοιπον παιδια θα τα βαλω εξωτερικα .Ειναι μονοκατοικια ,εχω ηδη καναλια οπου εχω βαλει καλωδια κεραιας ,εχω κανει ενα καρο τρυπηματα, δεν εχω θεμα σε αυτο.Δεν ξερω γιατι...πανικοβληθηκα,απο τον εκνευρισμο μαλλον Λοιπον τι καλωδια να πρεπει βαλω ? Aπλο τηλεφωνικο (pet ?) , utp , ftp ? Διαβαζοντας , εχω ψιλομπερδευτει,απο οτι εχω καταλαβει κανουν ολα.Καλη ειναι η μελλοντικη προοπτικη (δεν ξερω , αν παιζει ρολο σε κανα vdsl ) , αλλα αυτο που προεχει ειναι να ειναι το πιο μαχιμο , θωρακισμενο σε εξωτερικους χωρους και προφανως αδιαβροχο.Θα το βαλω σε καναλι βεβαια αλλα ενα μερος του καναλιου δυστυχως δεν θα προστατευεται απο βροχες. Επισης τι παιζει με τους..κλωνους μεσα ? Επισης θελω να παω εξωτερικα δυο πριζες.Οποτε απο το εξωτερικο κουτι θα φευγουν δυο καλωδια η υπαρχει αλλος καλυτερος τροπος ? Εννοεις το splittερακι για να συνδεεις ρουτερ και τηλεφωνο ? Αυτο εννοεις πριζακι ? όχι ενοώ τη πρίζα απο εκει που συνδέονται τα καλώδια
bluesattack Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Μμμ, με ρωτησαν στο τηλεφωνο αν εχω πριζα οτε αλλα εκεινη την στιγμη δεν καταλαβα την σημασια της ερωτησης.Και απαντησα ''απλη''.Εξωτερικα εχει καποια σημανση η πρεπει να να την βγαλω (πλεον) απο τον τοιχο για να την δω ? Γραφει οτε ξερω γω ? Γιατι τα κακωδια ειναι σιγουρα δεκαετιων , πριζες..ποιος θυμαται ? ps.Ενας πυκνωτης μπορει να εχει προβλημα η ενας πυκνωτης ειναι πλεον παρωχημενη προσθηκη ?
Fubar.gr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Ο πυκνωτής αυτός λέγεται ring capacitor και χρησιμοποιούταν σε καποια πολύ παλιά τηλεφωνα με τριπολικό καλώδιο για να δίνει το σήμα για το κουδούνισμα. Σε σύγχρονο τηλέφωνο με δύο καλώδια η μία άκρη του πυκνωτή είναι στον αέρα, και συνεπώς είναι εκτός κυκλώματος. Οπότε η ύπαρξή του δέν επηρεάζει το ADSL, εκτός και αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στην καλωδίωση.
bluesattack Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Σας ευχαριστω ολους. Μπαινουμε στην τελικη ευθεια : pet η utp για 30-40 μετρα εξωτερικου χωρου, σε καναλι/σπιραλ μεν, εκτεθειμενο σε καιρικες συνθηκες δε Αν θελετε να προτεινε και κατι συγκεκριμενο..(διατομη , θωρακιση ) .Απο καφκα η μειντανη ακομα καλυτερα. Και κατι ακομα.Διαβασα οτι επηρεαζεται το σημα αν το τηλεφωνικο καλωδιο βρισκεται κοντα-παραλληλα σε καλωδιο ρευματος ? Ισχυει , αν ναι σε τι βαθμο ? Αν ειναι μαζι με καλωδιο κεραιας πειραζει ?
rfc Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Σε πρωτη φαση ο πυκνωτης πρεπει να βγει επειδη σιγουρα θα κοβει συχνοτητες. τα καλωδια να ενωνονται απευθειας χωρις να παρεμβαλλεται κατι. Δοκιμασε πρωτα αυτο. Η εγκατασταση αυτη ειναι παρωχημενη. Αν δε δεις μετα προκοπη, πας στα καλωδια. Δοκιμασε πρωτα ετσι χωρις καν φιλτρο-σπλιτερ πανω σε τηλεφωνα-ρουτερ, για να δεις πως θα παει.
bluesattack Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δεν εχει πυκνωτη τελικα.Δοκιμασα οτιδηποτε μεσα στο σπιτι , αλλο ρουτερ, αλλο καλωδιο, αλλη πριζα ,ασυρματα, ενσυρματα ,χωρις/με φιλτρακι , η ιδια μιζερια Θα παω να παρω 40 μετρα pet , δυο εξωτερικες πριζες και θα τελειωνει η υποθεση.Στο φιναλε , ακομα και αν δεν φταιει αυτο , η εσωτερικη καλωδιωση ειναι 35 χρονων και η μια πριζα ειναι σε πολυ δυσπροσιτο σημειο απο αποψη επιπλων. Ενα 20ρικο κοστος τα υλικα, θα τα συνδεσει τζαμπα και ενας φιλος ηλεκτρολογος , που τον πετυχα επιτελους , και τελος.. Θα ενημερωσω για το αποτελεσμα
rfc Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Αφου στη φωτο που εχεις βαλει υπαρχει πυκνωτης ρε φιλος............ απο αλλο σπιτι φωτο μας εβαλες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα