IGITIHI Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Μου έφεραν ένα σκληρό που έχει χαλασμένο το MBR. Τον συνέδεσα στον υπολογιστή μου και ενώ από το BIOS τον "έβλεπα" κανονικά, δεν μπορούσα να προσπελάσω τα δεδομένα του με τίποτα. Ούτε με boot disk, ούτε με emergency/rescue disk, ούτε με το Ghost. Έτσι κατέληξα στο παραπάνω συμπέρασμα. Το επιβεβαίωσα και με τα διαγνωστικά προγράμματα της WD αλλά το θέμα είναι αν μπορώ να κάνω κάτι για να σώσω τα δεδομένα του. Γίνεται;
CyberWalker Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δοκίμασες Easy Recovery 6.0 ή Tiramisu (ONTRACK) ? Υπάρχουν και πολλά άλλα : πχ. Media Tools 2.929 (ACR DATA RECOVERY) ή Lost & Found 1.06 (POWERQUEST) Το σύστημα αυτού που στο έφερε έχει πάνω linux?
Leibniz Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Gia na mhn mporeis na deis arxeia de tha halase mono to mbr an auto ontws xalase. Mporei na ehei hathei oloklhro to partition table. An pisteueis oti ftaei mono to mbr vale to cd twn XP mpes se recovery console, kai trekse thn entolh fixmbr. Xlwmo to vlepw pantws. Egw sou synistw to R-Studio me to opoio tha scannareis to sklhro se raw mode xwris na xreiazetai oute partition oute partition table.
Hal9000 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δες και το πρόγραμμα MBR Work που έχει βοηθήσει αρκετούς http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=356317&highlight=mbrwork
IGITIHI Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Το σύστημα αυτού που στο έφερε έχει πάνω linux? Όχι, έχει Windows 2000. Ευχαριστώ για τη βοήθεια όλων σας. Θα δοκιμάσω ό,τι προτείνετε και ελπίζω να πάνε όλα καλά.
IGITIHI Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δες και το πρόγραμμα MBR Work που έχει βοηθήσει αρκετούς Το δοκίμασα αλλά το πρόγραμμα δεν μπορεί να δει καθόλου το δίσκο! Όταν τον συνεδεσα σαν slave δεν μου έβγαζε επιλογή για το δίσκο τον οποίο θέλω να διορθώσω και όταν τον έβαλα μόνο του (single) το προγραμμα έγραφε Abort:hard disk read failed ή κάπως έτσι και με πέταγε πίσω στο DOS prompt. Να ξεκινήσω το θρήνο ή όχι ακόμα;
CyberWalker Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Εννοείται πως όχι ακόμα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα αλλά δε μπορώ να σε βοηθήσω αν δεν ασχοληθείς κι ο ίδιος λιγάκι. Χρειάζεσαι Media Tools 2.929 ή Lost & Found 1.06. Μπορείς; Αν δεν μπορείς (όχι όμως να βαριέσαι...) απλά PM! Επειδή είπες ότι από BIOS τον βλέπεις κανονικά και επειδή ανησυχείς μήπως έχει πρόβλημα, αρκεί να σου πω ότι έχω φτιάξει δίσκο που δεν τον αναγνώριζε καν το BIOS! Και παλιότερους και MFM και καινούργιους με SMART.
FatMan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 αν ειναι μονο το MBR και δεν ειναι εντελως off κατι γινεται. τον δισκο τον βλεπει το bios, στα win φαινεται? [Administrative Tools->Computer Management->Disk Management] λες οτι ειναι w2000, ξερεις αν ειναι σε ntfs? αν ναι, δοκιμασε το "get data back" για ntfs, ετσι εσωσα 80gb [υπαρχει και εκδοση για fat/32 αλλα δεν την εχω δοκιμασει] βαλε τον δισκο σε ενα αλλο pc, αφηνεις το προγραμμα να σκαναρει τον δισκο και μετα απο κανα διωρο εχεις ενα καινουριο MFT για να μπορεσεις να αντιγραψεις τα αρχεια σου. δεν θα επαναφερει τον δισκο οπως ηταν, ειναι απλως για να αντιγραψεις οτι αρχεια εχει μεσα. καλη τυχη
Highlander Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2004 Έχω σώσει δίσκο, δίνοντας την εντολή fixmbr και αμέσως μετά την chkdsk από WinXP.
IGITIHI Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2004 τον δισκο τον βλεπει το bios' date=' στα win φαινεται?[Administrative Tools->Computer Management->Disk Management'] Ο δίσκος φαίνεται μόνο από το BIOS. Τα windows δεν το βλέπουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.