Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

koolisk6 η ryzen πλατφόρμα είναι λίγο ακριβότερη στο κατώτερο κομμάτι , όταν φτιάχνεις budget gaming pc σημαίνει ότι θα κάνεις συμβιβασμό στις επιδόσεις. Αν πας να φτιάξεις ακριβό pc , εκεί πράγματι ο ryzen έχει καλύτερη λύση από intel. O πιτσιρικάς μας τα έκανε τσουρέκια και τώρα πήρε χαμπάρι ότι δεν μπορεί να φτιάξει 700ευρώ gaming pc όπως μας διαφήμιζε και κάνει τουμπεκι.  Γι'αυτό δεν προτείνει σύνθεση γιατί θα γίνει ρεντικολο ακόμη και σε αυτούς που δεν το έπιασαν από την αρχή γιατί στο χαμηλό κομμάτι υπερέχει ο Ι5.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

koolisk6 η ryzen πλατφόρμα είναι λίγο ακριβότερη στο κατώτερο κομμάτι , όταν φτιάχνεις budget gaming pc σημαίνει ότι θα κάνεις συμβιβασμό στις επιδόσεις. Αν πας να φτιάξεις ακριβό pc , εκεί πράγματι ο ryzen έχει καλύτερη λύση από intel. O πιτσιρικάς μας τα έκανε τσουρέκια και τώρα πήρε χαμπάρι ότι δεν μπορεί να φτιάξει 700ευρώ gaming pc όπως μας διαφήμιζε και κάνει τουμπεκι.  Γι'αυτό δεν προτείνει σύνθεση γιατί θα γίνει ρεντικολο ακόμη και σε αυτούς που δεν το έπιασαν από την αρχή γιατί στο χαμηλό κομμάτι υπερέχει ο Ι5.

1) Build υπαρχει απτην 1η σελιδα

2) Τις θεωρις μας τις ειπες ηδη 8 φορες. Δωσε τα BENCH που δειχνουν αυτο που λες, οτι με φτηνο mobo + ram ο 1500x ειναι χειροτερος. Μεχρι στιγμης το μονο bench που εβαλες σε βγαζει λαθος, μιας και ο 1500x με χειροτερες μνημες απο τον 7500 και σε stock clocks ηταν μπροστα.

3) Γιατι να μη μπορω να φτιαξω PC με 700 ευρω? Ακριβως ιδιο build με το δικο σου να κανω και να αλλαξω μονο mobo + cpu βγαινει το budget.

Παρε και ενα bench με μνημες στα 2400. https://www.youtube.com/watch?v=blzMpfjXN3s

PS1. Ακομα περιμενω απαντηση για το lol που δεν το τρεχει ο 1400. Ποσο ακομα θα σφυριζεις?

Δημοσ.

φτιάξε ένα build των 700 να γελάσουμε λίγο και άσε τα youtube.

έψαξα όλο το θρεντ έχεις πει 100 κουταμάρες , μας έχεις δείξει 100 youtube , σύνθεση 700ευρώ δεν έχεις φτιάξει.

περιμένουμε αφού αυτό ζητάει το thread και όχι να μας τα κάνεις τσουρέκια με αμπελοφιλοσοφίες. Μετά θα σου απαντήσω για το LOL παρόλο που δεν το ανέφερα πουθενά σε αυτό το θέμα γιατί είναι άσχετο με το ερώτημα του ts.

ΥΓ

By the way εγώ έχω και σύστημα 1700Χ στο γραφείο και ξέρω που είναι ο ryzen καλύτερος και γιατί είναι καλύτερος στην πράξη χωρίς να τα βγάζω από την κοιλιά μου ή από το ιντερνετ χωρίς να καταλαβαίνω τα trick που σπρώχνουν τα αποτελέσματα προς μια κατεύθυνση. Αν μας πεις σύνθεση και είσαι στο λεκανοπέδιο θα σε καλέσω στο γραφείο μου να δεις τον RYZEN στην πράξη σε σχέση με ΙΝΤΕΛ να ξέρεις τι λες και να μην λες κουταμάρες. Εσύ έχεις RYZEN να το συγκρίνεις στην πράξη με Ι5 , Ι7 ή είσαι κατα φαντασίαν expert?

Δημοσ.

φτιάξε ένα build των 700 να γελάσουμε λίγο και άσε τα youtube.

έψαξα όλο το θρεντ έχεις πει 100 κουταμάρες , μας έχεις δείξει 100 youtube , σύνθεση 700ευρώ δεν έχεις φτιάξει.

περιμένουμε αφού αυτό ζητάει το thread και όχι να μας τα κάνεις τσουρέκια με αμπελοφιλοσοφίες. Μετά θα σου απαντήσω για το LOL παρόλο που δεν το ανέφερα πουθενά σε αυτό το θέμα γιατί είναι άσχετο με το ερώτημα του ts.

Τι νοημα εχει να κανω build οταν οπως ειπα υπαρχει ΗΔΗ, και δευτερον αυτοματα θα πεις "το δικο μου ειναι πιο γρηγορο" χωρις να βαλεις κανενα bench, βασιζομενος απλα στην αποψαρα σου η οποια κανεναν δεν ενδιαφερει. Βαλε πρωτα τα bench που λες με τον 1500x να ειναι αργος με φτηνη μητρικη και ram, ωστε να πω "ναι εχεις δικιο" και να του προτεινω και γω 7500. Αλλα φευ, δεν υπαρχουν αυτα τα bench γιατι τα εβγαλες απτο κεφαλι σου :)

Αντε, παρε και το build

R5 1600 ---> 215€

Asrock A320M --> 55,94€

8gb intenso --> 46,79€

κουτι ---> 30€ 

Τα υπολοιπα βαλε τα ιδια με σενα αμα θες, βαριεμε να ασχοληθω περαιτερω. 

Περιμενω τωρα τα bench οπου το δικο σου build αποδιδει καλυτερα, μαζι με την απαντηση για το lol. 

Δημοσ.

κάνε μια σύνθεση των 700 που ζητάει ο ts και θα μας κρίνουν οι αναγνώστες , εγώ δεν θα το κρίνω καθολου , ούτε λέξη.

μετά αν είσαι Αθήνα θα σε καλέσω να δεις τι σημανει RYZEN στην πραγματικότητα και γιατί αξίζει η πλατφόρμα.

ΥΓ 

Βάλε όλο το κουτί όπως εγώ , πιάσεις τα 700ευρώ

Δημοσ.

Πεστηνα την κοτσανα σου. Δεν σηκωνει ο 1400 lol? Ε δεν τρωγεστε ρε. LOL επεζα με τον phenom ii x4 στα 200 frames, σοβαρευτειτε την τρελα μου μεσα. Το παιδι πιθανοτατα να εκανε με τους drivers κατι λαθος. 

Η "κοτσάνα" μου που έχεις κάνει παράθεση παραπάνω, δεν υπάρχει πια .

Η αλήθεια υπέρ του ryzen λάμπει μέσω της ... λογοκρισίας.

Δημοσ.

Η "κοτσάνα" μου που έχεις κάνει παράθεση παραπάνω, δεν υπάρχει πια .

Η αλήθεια υπέρ του ryzen λάμπει μέσω της ... λογοκρισίας.

Μαντεψε γιατι, γιατι πετας κοτσανες και μετα spammaris ολα τα thread με το post σου που την πεταξες. Ακομα περιμενω να πεις "ουπς, λαλακια ειπα"

Η αληθεια υπερ του ryzen πια ειναι, οτι δεν παιζει lol αμα δεν βαλεις drivers στην καρτα γραφικων?! Ωραιος, την ξεσκεπασες την AMD!! 

ΥΓ 

Βάλε όλο το κουτί όπως εγώ , πιάσεις τα 700ευρώ

Γιατι, αφου και τα δικα σου να βαλεις 695 βγαινει. Βαριεμε τωρα να ψαχνω parts για να μετραω ποιος την εχει πιο μεγαλη. Και mobo βαλε την a320m prime της asus που κανει και OC τον 1600, και ελα μετα πες μου ποιος ειναι πιο γρηγορος. Αντε, περαστικα να εχεις. 

Δημοσ.

εγώ είπα

Ι5 7500 197ευρώ

m/b H110M DS2 gigabyte 55ευρώ

intenso 8GB/2133 50ευρώ

κουτί 50ευρώ

1ΤΒ blue WD EZEX 1TB/7200 :45

corsair 550vs 80+ 45ευρώ

gigabyte 1060/6GB dual cooler gainward 258ευρώ

700euro

εσύ είπες αν κατάλαβα καλά το ίδιο αλλά με RYZEN

R5 1600 ---> 215€

Asrock A320M --> 55,94€

intenso 8GB/2133 50ευρώ

Το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών όσοι έχουν την εμπειρία να κρίνουν τέλος πάντων. (όποτε θες είσαι ευπρόσδεκτος στο γραφείο μου να σου δείξω στην πράξη πως θα λειτουργήσει η συνθεση σου σε πραγματικό περιβάλλον , θα στο δείξω με αντίστοιχη μνήμη/μητρική με τον R1700X και πάλι θα το πιάσεις το νόημα)

Το LOL είναι ΠΑΛΙΑΣ τεχνολογίας παιχνίδι με πολλά πασαλείμματα σε κώδικα όλα αυτά τα χρόνια, γι'αυτό τον λόγο τρέχει καλύτερα σε επεξεργαστές με μεγάλο ipc ακόμη και αν έχουν λίγους πυρήνες. Παραπάνω σε άλλο thread που να συζητάμε το συγκεκριμένο θέμα γιατί εδώ είμαστε off topic

• Like 1
Δημοσ.

Μαντεψε γιατι, γιατι πετας κοτσανες και μετα spammaris ολα τα thread με το post σου που την πεταξες. Ακομα περιμενω να πεις "ουπς, λαλακια ειπα"

Το θέμα το έχεις δει ;  Εγώ το άνοιξα ;

Δημοσ.

Το LOL είναι ΠΑΛΙΑΣ τεχνολογίας παιχνίδι με πολλά πασαλείμματα σε κώδικα , γι'αυτό τον λόγο χρειάζεται τρέχουν καλύτερα οι επεξεργαστές με μεγάλο ipc ακόμη και αν έχουν λίγους πυρήνες.

Ρε ανθρωπε, λες να εβγαζε 15 fps επειδη ο 1400 δεν το σηκωνει? Μα, θελετε και τα λετε? Σε core 2 duo και σε phenom x4 εβγαζα κοντα 200 fps, σοβαρευτειτε λιγο. Παραδεχτειτε οτι ειπατε κοτσανα και αφηστε τις δικαιολογιες. 

Οσο για τα build, ειναι obvious οτι αυτο με τον 1600 ειναι πιο γρηγορο. Heck, με 5 ευρω παραπανω παιρνιες την prime 320 που κανει και OC. Ουτε καν κοντα δεν ειναι. 

Δημοσ.

εγώ δεν θα συγκρίνω τις 2 συνθέσεις όπως υποσχέθηκα αλλά δεν θα κρατηθώ και θα πω ότι σίγουρα δεν έχεις κάνει δοκιμές με RYZEN να καταλάβεις ποιες αρετές έχουν και πως τις αξιοποιείς.

Δημοσ.

εγώ δεν θα συγκρίνω τις 2 συνθέσεις όπως υποσχέθηκα αλλά δεν θα κρατηθώ και θα πω ότι σίγουρα δεν έχεις κάνει δοκιμές με RYZEN να καταλάβεις ποιες αρετές έχουν και πως τις αξιοποιείς.

Και γω δεν θα κρατηθω και θα πω οτι η αποψη του ανθρωπου που πιστευει οτι ο r5 1400 δεν μπορει να παιξει lol σε πανω απο 10-15 fps δεν εχει και μεγαλη σημασια. Ποσο δε μαλλον ,οταν μετα απο αλλεπαληλες επισημανσεις το παιζει κινεζος και συνεχιζει τα δικα του αντι να πει "ουπς, εχεις δικιο και εχω αδικο" :)

Δημοσ.

Εδώ ένα σύστημα με AMD R5 1600 + 1050TI

Όλα από ένα κατάστημα.

Θα σου φτιάξω και άλλο ένα χαμηλότερο επεξεργαστή και μητρική αλλά με μεγαλύτερη κάρτα. 

post-239659-0-76793200-1497298904_thumb.jpg

Δημοσ.

Έχουμε πει πολλές φορές πως οι RYZEN δεν θέλουν ακριβές μητρικές για O/C.

Δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω μια Crosshair ή μία Tachi των 200+ από μία ab350 των 80-90€ . Και οι δύο στο όριο θα τους πάνε.

Δεν θέλουν 300Α οι Ryzen ... Ούτε το 1/3 δεν θέλουν σε O/c....

Πάμε και παρακάτω. Υπάρχουν μητρικές στο AM4 socket από 55€ που σε χαρακτηριστικά πατάνε κάτω τις H110 μητρικές. Δίνουν Nvme pciex4 , Usb 3.1 g 2.0 κ.λ.π. Και σε αυτές ακόμα ο χρήστης μπορεί να κλοκαρει χωρίς θέμα.

Για να έχεις όλα τα νέα features ο χρήστης ΔΕΝ απαιτείται να κοιτάξει ακριβά μοντέλα μητρικών και ακριβά chip. Ακόμα και το A320 να επιλέξει έχει όλα όσα πρέπει να έχει σε μια σύγχρονη πλατφόρμα.

Να θυμίσω πως η πιο φτηνή μητρική του 1151 ξεκινά στο skroutz από 50€ και είναι άδεια από features.

Πάμε και στις μνήμες. Οι μνήμη των 8gb DDR4 3000mhz κοστίζει από 65€. Δηλαδή +4 με 5€ από μνήμες των 2133 ....

Αυτό δεν το λες διαφορά.

Τέλος, τα σημαντικότερο είναι πως οι AM4 θα παραμείνουν αναβαθμισιμες σε επίπεδο 4-5 ετιας.

Αυτό σημαίνει ανταλλακτικά στην αγορά και φτηνή αναβάθμιση.

Άσε που στο AM4 κουμπωνουν επεξεργαστές που ξεβρακωνουν ακόμα και τους intel των 1000€ ...

Επεξεργαστική ισχύ !!! Οι Ryzen δίνουν ανά κόστος τραγικα μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ. Τώρα αν αυτό αποτυπώνεται στο Α ή το Β game μικρή σημασία έχει για το σήμερα ή τα παλαιά games. Αυτό το βλέπεις όταν βλέπεις την χρήση CPU εντός του game. άλλο να δουλεύεις στο 70% και άλλο στο 100% (όριο).

ακομα ψαχνω να αγορασω αυτη την μνημη με τα 60 ευρω στα 3000 ..δεν την βρηκα.ακομα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...