Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν έχω ένα δίλημμα και χρειάζομαι να με κατατοπίσετε. 

θέλω να κάνω ένα htlp για 4k TV μονο για multimedia και downloads προς το παρών - όχι gaming. 

διαθέτω έναν g3258 (4.5GHz). 6GB DDR3, σκληρό δίσκο, μητρική και τροφοδοτικό. κουτί δεν χρειάζομαι. 

σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω μια μικρή κάρτα κατάλληλη για 4k ή να πουλήσω το board και τον επεξεργαστή και να πάω σε g4560 οποίος αν δεν κάνω λάθος παίζει 4k multimedia με την igpu του. 

Τα θέμα μου είναι:

a. δεν ξέρω τι κάρτα να πάρω για την πρώτη περίπτωση

b. δεν θέλω να πουλήσω και τις ddr3 ή θα δυσκολευτώ να τις δώσω νομίζω και τα boards του s1151 με ddr3 και hdmi με ανάλυση 4k είναι δυσεύρετα. 

c. εσείς τι θα κάνατε στην δική μου περίπτωση?

το κόστος και για τις 2 περιπτώσεις θεωρώ πως είναι παρόμοιο. Δηλαδή είτε πάρω μια κάρτα, είτε δώσω το board και τον cpu και προσθέσω την διαφορά για να πάρω g4560. Αν και προτιμώ την νέα πλατφόρμα φυσικά. 

Δημοσ.

Προσωπικά θα πήγαινα σε 4560 και σίγουρα DDR4, όχι DDR3.

και εγώ για εκεί είμαι απλά επειδή το σύστημα με τον g3258 έχει δουλέψει ελάχιστα, λυπάμαι να το σκοτώσω φτηνά, μιας και το cpu είναι πολύ ocable και οι μνήμες είναι σχεδόν καινούργιες. 

ο 4560 με την igpu του θα μπορεί να παίξει 4k mkv, θα μπορεί όμως και bluerays? Νομίζω πως δεν θα έχει θέμα. Τι λες? 

Δημοσ.

Αγόρασε απλά ένα android tv box.

έχω tv box αλλά έχω και το σύστημα που αναφέρω το οποίο κάθετε. και σκέφτομαι να φύγει το tvbox και να μπει htpc στην θέση του. 

Δημοσ.

Μα....γιατί;

Αφού έχεις ήδη κάτι που κάνει αυτό ακριβώς που θες..ποιος ο λόγος να αγοράσεις κάτι νέο,που κάνει παραπάνω από αυτά που θες;

• Like 1
Δημοσ.

Μα....γιατί;

Αφού έχεις ήδη κάτι που κάνει αυτό ακριβώς που θες..ποιος ο λόγος να αγοράσεις κάτι νέο,που κάνει παραπάνω από αυτά που θες;

δεν ξέρω να πω την αλήθεια απλά, ίσως το tvbox μου δίνει κάποιους περιορισμούς. όπως το download από private servers, η 100% σωστή αναπαραγωγή αρχείων. νομίζω ότι όλα τα φτηνά tvbox χολένουν σε κάποια φορματς και διάφορες άλλες χαζομάρες. Πχ το πισι, θα μπορεί να μπει με έναν μεγάλο σκληρό δίσκο στο δίκτυο του σπιτιού και να γίνει κάτι και σαν filemanager. Ακόμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει βέβαια. και επίσης δεν θέλω να βλέπω το hardware να κάθετε δίπλα μου χωρίς να το χρησιμοποιώ. 

Να το πουλήσω και να μείνω με το tv box είναι μια λύση αλλά δεν θα σωθώ με 50-100 ευρώ. 

Ίσως να θέλω το htpc έτσι για αλλαγή. 

Δημοσ.

δεν ξέρω να πω την αλήθεια απλά, ίσως το tvbox μου δίνει κάποιους περιορισμούς. όπως το download από private servers, η 100% σωστή αναπαραγωγή αρχείων. νομίζω ότι όλα τα φτηνά tvbox χολένουν σε κάποια φορματς και διάφορες άλλες χαζομάρες. Πχ το πισι, θα μπορεί να μπει με έναν μεγάλο σκληρό δίσκο στο δίκτυο του σπιτιού και να γίνει κάτι και σαν filemanager. Ακόμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει βέβαια. και επίσης δεν θέλω να βλέπω το hardware να κάθετε δίπλα μου χωρίς να το χρησιμοποιώ. 

Να το πουλήσω και να μείνω με το tv box είναι μια λύση αλλά δεν θα σωθώ με 50-100 ευρώ. 

Ίσως να θέλω το htpc έτσι για αλλαγή. 

εγω στην θεση θα εδεινα το G3258 kai θα επερνα τον ι5 4460 και αν μ περισευαν λεφτα θα επερνα και μια 750τι san karta grafikwn kai ολα τζιτζι 

Δημοσ.

εγω στην θεση θα εδεινα το G3258 kai θα επερνα τον ι5 4460 και αν μ περισευαν λεφτα θα επερνα και μια 750τι san karta grafikwn kai ολα τζιτζι 

Ε ΟΧΙ!! 

Τι να τα κανει αυτα? δεν προκειται για gaming...

• Like 2
Δημοσ.

Έχεις κάψει τα άκαφτα,αγόρι μου.

Δεν είναι καν αστείο πια να βλέπω τι γράφεις,κάθε ποστ και πόλεμος με τη λογική,θα σε μπλοκάρω γιατί πλησιάζω και σε κρίσιμη ηλικία.

Και εντάξει να μην ξέρεις από τεχνολογία,τόσους έχουμε με apple και άποψη έδω μέσα,αλλά ανάγνωση;

δεν ξέρω να πω την αλήθεια απλά,

Οποιοδήποτε tv box άνω των 60 ευρώ,δε θα έχει κανένα θέμα.Dn από pr servers;Από τον client το ρυθμίζεις αυτό,δεν έχει τέτοiα ρύθμιση σε android;Άλλαξε client.Δίσκο πια,δέχονται όλα.

Τώρα αν περισσότερο έχεις ανάγκη να παίξεις,παρά να βλέπεις 4Κ όσο πιο φθηνά γίνεται,επιλογές υπάρχουν.

• Like 3
Δημοσ.

λοιπόν, μάλλον θα πάω σε s1151 με g4560. απλά θα δώσω πρώτα τον g3258 +mobo +ram. 

Το pc προς το παρών θα είναι για multimedia, και όχι gaming. Η tv μου έχει hdmi 2.0 = 4κ 60fps. 

Άρα, κοιτάω για οικονομικές hdmi 2.0 μητρικές αλλά εκτός από z270 δεν βρίσκω κάτι. επίσης αφού θα είναι για multimedia να αρκεστώ στο σε μητρική με hdmi 1.4 δηλαδή 4k 30ps? 

Σκεφτόμουν να πάρω την gigabyte GA-B250M-D3H, η οποία έχει και DP port και στο μέλλον ΑΝ βρω display port σε hdmi 2.0 να έχω το 4k 60fps.

Χρειάζεται όμως για multimedia ή να μείνω στο 4k 30fps? 

Έτσι και αλλιώς αν στο μέλλον θέλω gaming θα μπει κάρτα άρα δεν με νοιάζει αυτός ο παράγοντας. 

• Like 1
Δημοσ.

λοιπόν, μάλλον θα πάω σε s1151 με g4560. απλά θα δώσω πρώτα τον g3258 +mobo +ram. 

Το pc προς το παρών θα είναι για multimedia, και όχι gaming. Η tv μου έχει hdmi 2.0 = 4κ 60fps. 

Άρα, κοιτάω για οικονομικές hdmi 2.0 μητρικές αλλά εκτός από z270 δεν βρίσκω κάτι. επίσης αφού θα είναι για multimedia να αρκεστώ στο σε μητρική με hdmi 1.4 δηλαδή 4k 30ps? 

Σκεφτόμουν να πάρω την gigabyte GA-B250M-D3H, η οποία έχει και DP port και στο μέλλον ΑΝ βρω display port σε hdmi 2.0 να έχω το 4k 60fps.

Έτσι και αλλιώς αν στο μέλλον θέλω gaming θα μπει κάρτα άρα δεν με νοιάζει αυτός ο παράγοντας. 

Ε μην το σκεφτεσαι.. και εγω μια απο τα ιδια ειμαι με το htpc μου..

Μην πας σε z270,αφου ετσι κι αλλιως θα πας σε καρτα..

Η μητρικη που επελεξες σε b250   ειναι πολυ καλη επιλογη.

Δημοσ.

Ε μην το σκεφτεσαι.. και εγω μια απο τα ιδια ειμαι με το htpc μου..

Μην πας σε z270,αφου ετσι κι αλλιως θα πας σε καρτα..

Η μητρικη που επελεξες σε b250 ειναι πολυ καλη επιλογη.

Δεν με βλέπω για κάρτα σύντομα. Προέχει η κάρτα στο desktop.

Για το 4k 30 vs 60fps έχεις άποψη? Και τι λες να κάνω με τις μητρικές? Να ψάξω για hdmi 2.0, να αρκεστώ στο hdmi 1.4 ή να πάρω με display port + display port to hdmi 2.0 adapter?

Δημοσ.

θα συμφωνήσω και εγω g4600 arketa καλος ειδαλλως αν θες εχεις το budjet πηγαινε g4560 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...