Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα !!! Θα ήθελα τα φώτα σας για να χτίσω ένα θηρίακι ...να τονίσω ότι δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνιδια απλά θέλω ένα pc για να μου κρατήσει καμία 5ετια ...θα ήθελα τις γνωμες σας ...

i) Το ποσό που διαθέτουμε: μέχρι 600-700 χωρίς την οθόνη

ii) Tη χρήση του υπολογιστή internet,office,mail

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:office??

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Ναι με ενσωματωμένα ηχεία

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)ότι πιο φθηνό

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?windows 10

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΩΡΑΝΕ !!!

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικούοχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:όχι

Και κάτι τελευταίο ...θα ήθελα να είναι αθόρυβο όσο πιο πολύ γίνεται !!!

Δημοσ.

Τι χρήση κάνεις ? Κάνεις γενικά πολύ multitasking ή όχι? (παράλληλα πολλές εφαρμογές ανοικτές)

Τι οθόνη έχεις αν επιτρέπεται?

Θες μικρό σε μέγεθος κουτί ή όχι απαραίτητα?

AMD R5 1600 6 CORE / 12 THREADS

ASROCK AB350M PRO 4

G. SKILL 16GB DDR4 3200

PATRIOT HELLFIRE 240GB SSD NVME

TOSHIBA 1TB HDD SATA III

SAPPHIRE R5 230 2GB DDR3 SILENT

AEROCOOL QS 240

EVGA 430WATT

-----------------------------------------------------

Aν σου αρέσουν τα μπιμπελό συστήματα, κοίταξε και το BITFENIX PRODIGY M για κουτί.

https://www.skroutz.gr/s/4119448/BitFenix-Prodigy-M.html?keyphrase=bitfenix+prodigy+m

Το παραπάνω σύστημα, είναι πάρα πολύ δυνατό. Κατά βάση δεν σου χρειάζεται κάτι τόσο δυνατό για τις εργασίες που θες να κάνεις.

Ομως από την στιγμή που θες να διαθέσεις αυτά τα χρήματα και θες και μεγάλη αντοχή στον χρόνο, η παραπάνω επιλογή δίνει το μεγαλύτερο VFM που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά, στα χρήματα που διαθέτεις.

Ο επεξεργαστής είναι 6 πύρηνος με Smt που σημαίνει 12 THREADS για να μπορείς να τρέχεις ότι γουστάρεις παράλληλα χωρίς να κρεμάει πουθενά. Εχει χαμηλή κατανάλωση, είναι σχετικά κρύος, ενώ έχει και καλή ψύκτρα μαζί πακετάκι.

Η μητρική υποστηριζει όλα τα νέα πρότυπα M2 NVME, USB 3.1 G2 κ.λ.π. 

Οι μνήμες είναι αρκετές για να φορτώσεις το οτιδήποτε.

Ο SSD είναι M2 NVME με MLC μνήμες που έχουν καλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τους TLC (θεωρητικά), ενώ είναι ένας από τους γρήγορους την αγοράς .

Η κάρτα γραφικών είναι μια απλή κάρτα για ταινίες και δουλειές γραφείου.

Το κουτί είναι μικρό και μαζεμένο . Πολύ καλό για το κόστος του.

Ο σκληρός νομίζω φτάνει και περισσεύει. Το budget σου επιτρέπει να κοιτάξεις  και σε 2TB .

και το τροφοδοτικό είναι επαρκές για το σύστημα !

Αυτά από εμένα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση εδώ είμαι. 

---------------------------------------------------

Τα κουτάκια τύπου asrock deskmini δεν τα προτείνω καν. Είναι περιορισμένης αναβαθμισιμότητας και επιλογών στα parts.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω οθόνη αλλά σκέφτομαι για 24αρα με ενσωματωμένα ηχεία ...ναι έχω ανοικτά παράθυρα αλλά όχι τίποτα τρελό σε video editing ή κάτι πολύ απαιτητικό .μικρο κουτί γιατί έχω περιορισμένο χώρο όποτε δεν μπορώ σε κάτι μεγάλο ..

Γιατί τον ssd όχι τον Samsung 960 ?

Ποια η διαφορά του ryzen 1600 με τον 1600 Χ;

ωραιο φαίνεται το συστημα που μου έκανες σε ευχαριστώ !!!

Δημοσ.

O 1600X σε σχέση με τον 1600 έχει υψηλότερους χρονισμούς αλλά και μεγαλύτερο TDP .

Ο 1600Χ δεν έχει ψύκρα και πρέπει να αγοράσεις

Ο 1600 έχε ψύκτρα από μαμάς και είναι και πολύ καλή. 

Και οι δύο είναι ξεκλείδωτοι και κλοκάρουν στα ίδια επιπεδα. 

Ο 1600 είναι αρκετά έως πολύ φτηνότερος , αν συνυπολογήσεις και την ψύκτρα που θέλει ο Χ .

Κατά τα άλλα η επεξεργαστική ισχύς είναι άπλετη. Και ο 1600 πολύς είναι.

Προτείνω τον Hellfire γιατί είναι MLC και λίγο φτηνότερος. Αν θες βάλε και τον 960 EVO .  

Κουτιά υπάρχουν πολλά που είναι μαζεμένα. Κάθε λογής και μπορείς να έχεις αυτό που θες.  Κοίταξε και το prodigy. 

Αν θες ακόμα μικρότερα πες.  :-D

EDIT . Δεν κατάλαβα πως θες και οθόνη. Οπότε άκυρη η παραπάνω σύνθεση. Sorry. 

Τα ηχεία τα πήρε το μάτι μου .

Θα επανέλθω με νέα σύνθεση.

Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα !!! Θα ήθελα τα φώτα σας για να χτίσω ένα θηρίακι ...

ii) Tη χρήση του υπολογιστή internet,office,mail

Τι χρήση κάνεις ?

AMD R5 1600 6 CORE / 12 THREADS

WTF????

asrock deskmini + G4560 + 8 GB RAM (ή 16) + 256GB SSD. Περίπου ένα 400αρι. Με τα υπόλοιπα 200-300 παίρνεις και μια καλή οθόνη και καθάρισες.

• Like 4
Δημοσ.

WTF????

asrock deskmini + G4560 + 8 GB RAM (ή 16) + 256GB SSD. Περίπου ένα 400αρι. Με τα υπόλοιπα 200-300 παίρνεις και μια καλή οθόνη και καθάρισες.

Γιατί διαβάζετε τα μισά πάντα ..... 

Αναφέρω τ εξής παραπάνω.

Το παραπάνω σύστημα, είναι πάρα πολύ δυνατό. Κατά βάση δεν σου χρειάζεται κάτι τόσο δυνατό για τις εργασίες που θες να κάνεις.

Ομως από την στιγμή που θες να διαθέσεις αυτά τα χρήματα και θες και μεγάλη αντοχή στον χρόνο, η παραπάνω επιλογή δίνει το μεγαλύτερο VFM που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά, στα χρήματα που διαθέτεις.

Προτείνετε εσείς pentium g  σε 700€ budget. Εγώ δεν το κάνω. Είναι σαν να του λέω να πετάξει τα χρήματά του.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα τα διάβασα,  αλλά σόρυ, πάλι άκυρα είναι. Πρώτον θέλει και οθόνη, δεύτερον ξεκαθάρισε τη χρήση. Και μετά τον ρωτάς τι χρήση θα κάνει ενώ έχεις προτείνει ήδη.. wtf?

Δημοσ.

Όλα τα διάβασα,  αλλά σόρυ, πάλι άκυρα είναι. Πρώτον θέλει και οθόνη, δεύτερον ξεκαθάρισε τη χρήση. Και μετά τον ρωτάς τι χρήση θα κάνει ενώ έχεις προτείνει ήδη.. wtf?

Προτείνω με βάση το VFM στο budget που έχει .

Το VFM είναι ανεξάρτητο της χρήσης και η μοναδική προσαρμογή βρίσκεται στην ΜΗ χρήση για παιχνίδια.

Σε ότι αφορά την οθόνη αναφέρω παραπάνω 

EDIT . Δεν κατάλαβα πως θες και οθόνη. Οπότε άκυρη η παραπάνω σύνθεση. Sorry. 

Τα ηχεία τα πήρε το μάτι μου .

Θα επανέλθω με νέα σύνθεση.

Δημοσ.

Γιατί διαβάζετε τα μισά πάντα ..... 

Αναφέρω τ εξής παραπάνω.

Προτείνετε εσείς pentium g  σε 700€ budget. Εγώ δεν το κάνω. Είναι σαν να του λέω να πετάξει τα χρήματά του.

Αν πάρει αυτό που έγραψες (που μου άρεσε προσωπικά) για να στέλνει ....mail, δεν θα πετάξει τα χρήματά του; Μήπως μπορεί να γλυτώσει χρήματα; Αν ναι, γιατί όχι;

Δημοσ.

Gigi αφού δεν παίζεις videogames και δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις δεν θες τερατάκι, αλλά ένα σύγχρονο pc να έχει π.χ. υποδοχές και για το μέλλον, να είναι κομψό, φορητό και να μη σου παίρνει τα αυτιά το βράδυ. Οι προτάσεις του adtakis καλές είναι (έχω και εγώ το κουτί που σου πρότεινε). Εγώ θα πήγαινα σε έτοιμο/ barebone, αλλά αν θες να το φτιάξεις μόνος σου κάτσε να προτείνω και εγώ ένα.

Κάρτα γραφικών θα βάλουμε;

• Like 1
Δημοσ.

Αν πάρει αυτό που έγραψες (που μου άρεσε προσωπικά) για να στέλνει ....mail, δεν θα πετάξει τα χρήματά του; Μήπως μπορεί να γλυτώσει χρήματα; Αν ναι, γιατί όχι;

Πως αλλιώς να το πω?

Το παραπάνω σύστημα, είναι πάρα πολύ δυνατόΚατά βάση δεν σου χρειάζεται κάτι τόσο δυνατό για τις εργασίες που θες να κάνεις.

Ομως από την στιγμή που θες να διαθέσεις αυτά τα χρήματα και θες και μεγάλη αντοχή στον χρόνο, η παραπάνω επιλογή δίνει το μεγαλύτερο VFM που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά, στα χρήματα που διαθέτεις.

• Like 2
Δημοσ.

Πως αλλιώς να το πω?

Σωστός. Συγχώρα με :) Όπως δεν διάβασες το πρώτο ποστ :) έτσι και γω το είδα στα γρήγορα αυτό. Αν θέλει να δώσει όλα τα λεφτά σε κάθε περίπτωση, είμαι με τη σύνθεση σου. Αλλιώς χωρίς να χάνει κάτι, βάζει και οθόνη μέσα ο φίλος και είναι πρώτος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινάμε από το κουτί και το μέγεθος, στην περίπτωσή μας, και τα άλλα τα βρίσκουμε.

Αν πας χωρίς κάρτα, αυτό κυκλοφόρησε τώρα τελευταία στα 100€. Αν πέφτει μεγάλο μπορούμε να δούμε και μικρότερα.

Με δυνατότητα για κάρτα, το αγαπημένο μου κουτί λόγω μεγέθους με sfx τροφοδοτικό 350W και παίρνει και κάρτα ως 19-20εκ είναι το Chieftec BT-04 

+ Ryzen 1600*/ 8gb ddr4/ έναν sata ssd (αφού θες να είσαι futureproof και έχεις budget)

Μιλάμε για κουτιά που τα βάζεις και σε μια σακούλα και φεύγεις.. Μετά αν θες να τα κάνεις αθόρυβα θα χρειαστεί να αλλάξεις τροφοδοτικό, ψύκτρα και ανεμιστήρες (€€€).

*σε λίγο καιρό που θα βγει mini-itx, προς το παρόν μόνο δύο Biostar κυκλοφορούν

Επεξ/σία από Philippe
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...