hariC11 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Καλημέρα παιδιά, μου ήρθε μια ιδέα, μιας και θα έχω χρόνο μετά την εξεταστική να κάνω ένα Portfolio-Blog website προσωπικό. Μπήκα λοιπόν σε σκέψεις για domain - hosting και αποφάσισα να πάρω ένα φθηνό domain από το Papaki ή easy.gr ή από κάποια άλλη ελληνική domain σελίδα και να αρχίσω στο freehosting.com, που είναι δωρεάν και με cPanel. Βεβαίως αν πάει καλά η ιστοσελίδα, θα αλλάξω host provider σε κάτι καλύτερο. Θέλω αν κάποιος έχει δοκιμάσει αυτόν τον host να μου πει τις δικές του εμπειρίες, καλές και κακές.. ή αυτοί που ήταν κάποτε στην ίδια θέση με εμένα, τι host επέλεξαν. Μιλάμε πάντα για δωρεάν host, χωρίς πολλά προβλήματα. (Πχ ο webhost μου πετάει συνέχεια 502 error). Ωστόσο, θα ήθελα μια ερώτηση και στο θέμα του develop. Η σελίδα θα έχει privilege ώστε να μπορώ να γράφω εγώ άρθρα και να τα ανεβάζω. Αυτό να το κάνω με τον παραδοσιακό τρόπο, με PHP- XML/JSON- JS ή να ασχοληθώ με Wordpress; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, Χάρης
rafinos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Το να κάτσεις να φτιάξεις δικό σου cms για προσωπικό site νομίζω είναι τελείως λάθος. Από την άλλη αν θέλεις να μάθεις καλό θα ήταν. Επίσης δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσεις Wordpress (σίγουρα είναι η βέλτιστη λύση), αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο cms και μάλιστα χωρίς βάση δεδομένων μιας που θα είσαι freehosting κτλ. Το freehosting δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά το 000webhost.com που έχω δοκιμάσει δεν είναι και τόσο κακό για δωρεάν λύση.
hariC11 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Σε ευχαριστώ για την απάντηση, μόλις έδωσα ένα project στην σχολή μου με 3000+ γραμμές και δεν θέλω να αφιερώσω τόσο χρόνο για να κάνω κάτι παρόμοιο.. Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει WordPress, και δεν ξέρω πως πάει αλλά θα το βρω.. Είδα ότι το WordPress χρειάζεται βάση, ποίο το όφελος να μην χρησιμοποιήσω βάση ; Και κάτι τελευταίο, μπορώ να περάσω δικό μου κώδικα πχ ένα script στο Wordpress;;
rafinos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Σε ευχαριστώ για την απάντηση, μόλις έδωσα ένα project στην σχολή μου με 3000+ γραμμές και δεν θέλω να αφιερώσω τόσο χρόνο για να κάνω κάτι παρόμοιο.. Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει WordPress, και δεν ξέρω πως πάει αλλά θα το βρω.. Είδα ότι το WordPress χρειάζεται βάση, ποίο το όφελος να μην χρησιμοποιήσω βάση ; Και κάτι τελευταίο, μπορώ να περάσω δικό μου κώδικα πχ ένα script στο Wordpress;; Δεν έχω δουλέψει wordpress αλλά από όσο γνωρίζω θα πρέπει ο κώδικάς σου να ακολουθεί τη λογική του wordpress. Το wordpress δουλεύει με php αλλά έχει custom λειτουργίες κτλ. Οπότε θα πρέπει να προσαρμοστείς. Το όφελος του να μην έχεις βάση είναι ότι αρχικά θα μπορούσες να δουλέψεις και με τον λίγο χώρο που σου παρέχει το papaki.gr πχ με την "αγορά" του domain.
Predatorkill Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Μπορεις να βαλεις οτι θελεις στο wordpress αρκει να ξερεις php και να ακολουθησεις συγκεκριμενους κανονες που σου οριζει. Δεν μπορεις να μην χρησιμοποιησεις βαση με το wordpress. Οπως ειπε και ο Ραφ, μονο για εκπαιδευτικους σκοπους να φτιαξεις κατι μονος σου απο το 0.
hariC11 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Το θέμα με το δωρεάν hosting του papaki είμαι το μικρό bandwidth..
rafinos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Πάντως μου αρέσει που είσαι τόσο αισιόδοξος ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή θα σου χρειάζεται όλο το bandwidth...
hariC11 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Πάντως μου αρέσει που είσαι τόσο αισιόδοξος ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή θα σου χρειάζεται όλο το bandwidth... χαχαχα, θέλω να μην έχω περιορισμούς σε αυτό το κομμάτι..
lion2486 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Μπορεις να βαλεις οτι θελεις στο wordpress αρκει να ξερεις php και να ακολουθησεις συγκεκριμενους κανονες που σου οριζει. Δεν μπορεις να μην χρησιμοποιησεις βαση με το wordpress. Οπως ειπε και ο Ραφ, μονο για εκπαιδευτικους σκοπους να φτιαξεις κατι μονος σου απο το 0. ναι αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις sqlite, αλλά μπορεί να γίνει λίγο πονοκέφαλος, ειδικά στην μεταφορά μετά. ontopic: Μπορείς αν θες wordpress να πας σε κάποιο free wordpress hoster (πχ wordpress.com) με δωρεάν subdomain αλλά δεν έχει πολλές δυνατότητες να περάσεις δικά σου αρχεία κώδικα κτλ..
Predatorkill Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Lion η sqlite βαση ειναι και αυτη, δε ξερω αν τα free hosts τη δινουν, αλλα και να τη δινουν γιατι να μπλεξεις;
dominotrix Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δηλαδη θελεις να εχεις και database και καλο bandwidth στο ΔΩΡΕΑΝ πακετο που σου προσφερει μια εταιρεια hosting. Μαλιστα.. 1
lion2486 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Lion η sqlite βαση ειναι και αυτη, δε ξερω αν τα free hosts τη δινουν, αλλα και να τη δινουν γιατι να μπλεξεις; Απλά είναι serverless database, δεν χρειάζεται κάτι από τον hoster πέραν της υποστήριξης php-sqlite (που συνήθως γίνεται). Συμφωνώ ότι μπορεί αργότερα να γίνει πολύ μπλέξιμο.
xrhstosiak Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 υπαρχουν πολλες εταιριες και ελληνικες που δινουν hosting με 2 ευρω τον μηνα = 2χ12+φπα = περιπου 30 τον χρονο, για την δουλεια που τα θες ειναι οτι πρεπει, θα εχεις cpanel και οτι εργαλεια θες για να ξεκινησεις αυτοματη εγκατασταση wordpress joomla drupal και αλλα πολλα για να τα δοκιμασεις θα εχεις databases για τα δικα σου projects θα μαθεις τα email - ftp - domains - subdomains κτλ κτλ αν αυριο ειναι η δουλεια σου καλο ειναι να επενδυσεις σιγα σιγα απο τωρα και εκτος απο παρα πολυ χρονο - διαβασμα - πειραματισμο θελει και χρημα οπως εδωσες λεφτα για εναν υπολογιστη - κινητο, ενα βιβλιο προγραμματισμου και παει λεγοντας 2
hariC11 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θέλω απλά μια βάση, για να κάνω ένα subscription, να γεμίζω ένα πίνακα με email και να στέλνω ενημερώσεις. Μάλλον θα ρίξω τις απαιτήσεις μου σε έναν free (αρχικά) χωρίς υψηλό bandwidth, απλά να έχει βάση και έπειτα αν πάει καλά θα αγοράσω κανένα πακετάκι.. Και άλλο πάνω πάνω στο θέμα, κατέβα και το Drupal και το Wordpress και ένα άλλο που είδα σε suggestions για blogging το Grav. Πιο εύκολο μου φαίνεται το WordPress. Έχω φτιάξει ένα θέμα(κόψε-ράψε από διαφορά project) και θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω στο Wordpress. Το πέρασα στο WP, αλλά ήταν απλά η σελίδα που είχα φτιάξει... Δεν είχα την ευκολία του WP, που με 2-3 επιλογές βάζεις ένα νέο tab πχ ή κάνεις μια νέα δημοσίευση... Έχω φτιάξει λοιπόν 4 αρχεία.. 2 CSS, ένα main και ένα για τα άρθρα και αλλά 2 PHP, όπου το ένα είναι η home page και το άλλο ένα πρότυπο άρθρου. Πως θα περάσω το στυλ στο WP, ώστε μόνο με τις επιλογές του WP να λειτουργεί η σελίδα μου; Σας ευχαριστώ και πάλι
spacer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Προτείνω ΔΩΡΕΑΝ hosting από stakaman.gr το οποίο προσφέρεται με κάθε αγορά νέου domain. Στην σελίδα τους δεν το αναφέρουν αλλά μόλις αγοράσεις τους κάνεις replay στο welcome email ζητώντας "Δωρεάν Hosting" και στο παρέχουν άμεσα. Περιλαμβάνει: cPanel 1 Mysql Datadase 2 pop email accounts 150 MB Disk 2 GB Bandwidth Δουλεύει χωρίς προβλήματα με το WordPress. Να μην ξεχάσω να σημειώσω ότι προσφέρουν το οικονομικότερο .gr domain με 12,90 +ΦΠΑ / 2 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα