Sapounos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Καλησπερα. Εχω εναν SSD Crucial CT512MX100SSD. Στο Hard Disk Sentinel μου λεει οτι ενω υποστηριζεται η εντολη TRIM δεν ειναι ενεργοποιημενη. Εψαξα να βρω πως μπορω να την ενεργοποιησω αλλα δεν βρηκα τιποτα ακομα και στο Thread με τους δισκους πιο πανω μιας και το wiper tool δεν υπαρχει πια στο Link εκεινο. Υπαρχει καποιο προγραμμα η εντολη στα windows Που μπορω να το κανω χειροοκινητα? Exω windows 10 pro 64. Επισης επειδη η μητρικη μου ειναι παλια και δεν εχει SATA 3 τον εχω πανω σε controller SATA 3 το U3S6 της ASUS.
EddieObscurant Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 γενικά η κάρτα δεν αξίζει καθώς εσωτερικα οι usb και sata controllers ειναι συνδεδεμενοι σε x1 lane στο plx chip, παρ'όλο που η κάρτα απο το plx ειναι χ4 γνώμη μου ειναι να χρησιμοποιησεις το native sata 2 controller της μητρικής σου, θα χεις λίγο χαμηλότερο seq. read αλλά σε όλα τα άλλα θα ειναι πιο γρήγορος απο το u3s6 της asus, και κυρίως στα random read που ειναι σημαντικότερα. τώρα αν θες να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς την κάρτα της asus βγάλε τους drivers της marvell που δεν περνάνε την εντολή trim και άσε αυτούς της microsoft. Θα χρειαστείς να τους κάνεις και delete απο το device manager αλλιώς θα στους ξαναεγκαταστήσει στην επανεκκίνηση. το χειροκίνητα που λες δεν έχει νόημα καθώς αν δεν αλλάξεις τον driver δεν θα περνάει η εντολή Την λειτουργία trim έλεγξε την με το trimcheck που ειναι πιο αξιοπιστο Πριν κάνεις οτιδήποτε παρε backup αν εχεις τπτ σημαντικο καθώς αλλάζοντας controllers και drivers μπορει κάποια στιγμή να μην bootαρουν τα windows. 3
Sapounos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Σε ευχαριστω για την απαντηση. Ισχυει αυτο που λες. Εκανα delete τους drivers της Marvell και κρατησα αυτους της Microsoft και τωρα η εντολη TRIM ειναι παλι ενεργοποιημενη. Επισης τις επομενες μερες θα σκεφτω σοβαρα να το βγάλω τελειως αυτο το controller μιας και δεν μου δουλεψε ποτε σωστα γιατι οι usb θυρες δεν λειτουργησαν ποτε. Ενω η ιδια η ASUS αναφερει μεσα στο site της συμβατοτητα με την δικη μου μητρικη (p6t deluxe).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα