Thessgr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα στο forum. Πρόσφατα είχα την ατυχία να δημιουργηθεί πρόβλημα στους δίσκους ενός server που διαχειρίζομαι και να πρέπει να γίνει εγκατάσταση των Windows από την αρχή. Ο server αγοράστηκε όταν δεν ήμουν υπάλληλος της εταιρείας και διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε το sticker με το product key των Windows 2012 ούτε το dvd. Η εταιρεία που πούλησε τον server ισχυρίζεται ότι παρέδωσε τα παραπάνω στοιχεία στον πελάτη και δεν μπορώ να αποδείξω το αντίθετο. Με δεδομένο ότι έχω το τιμολόγιο αγοράς των Windows 2012 R2 και κάνοντας την παραδοχή ότι δεν υπάρχει δόλος από καμία πλευρά, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσω με νόμιμο τρόπο τα Windows; Δεν υπάρχουν παλιά δεδομένα στους δίσκους αφού έχει γίνει νέα εγκατάσταση των Windows και εκκρεμεί η ενεργοποίηση.
micos000 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Τα windows server 2012 r2 είναι στην ουσία τα windows 8.1, οπότε αν η ms ακολουθεί την ίδια διαδικασία licensing για τις server εκδόσεις που ακολουθεί και για τις desktop τότε δε θα υπάρχει στίκερ. Το κλειδί παιρνιέται στο bios και κλειδώνει με τη μητρική. Σε αυτήν την περίπτωση απλά κάνεις επανεγκατάσταση με το dvd και θα ενεργοποιηθούν αυτόματα μόλις συνδεθούν στο Internet. Μπορείς να κάνεις ανάκτηση το κλειδί από το bios με διάφορα εργαλεία, δες οδηγό. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Το κλειδί του server δεν αποθηκεύεται στο BIOS , δες μήπως έχεις volume licensing , δεν είναι υποχρεωτικό να έχει αυτοκόλλητο
anonymous-root Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Τσέκαρε από τα τιμολόγια μήπως η άδεια είναι microsoft open licensing, οποτε μπορείς να βρεις το κλειδί on-line. Σε ανάλογη περίπτωση, με windows 7 όμως, που είχε καταστραφεί το sticker και είχα τιμολόγια αγορά η Microsoft δεν μπορούσε να με εξυπηρετήσει.
Thessgr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Ειλικρινά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω εγκαταστήσει εδώ και ημέρες τα Windows γιατί έπρεπε να λειτουργήσει η εταιρεία και προφανώς δεν ενεργοποιήθηκαν αυτόματα αφού δεν υπάρχει το κλειδί στο BIOS του server. Δεν έχει volume licensing η εταιρεία και δεν ξέρω πώς θα καταλάβω αν είναι open license έκδοση αλλά θα δω μήπως μπορέσω κάτι να αναγνωρίσω στα τιμολόγια. Αυτό που είμαι απόλυτα σίγουρος είναι ότι συνοδευόταν από στικεράκι το οποίο ποτέ δεν είχε κολληθεί στον server. Το κόστος για την εταιρεία είναι μεγάλο και αν υπάρχει τρόπος να το γλιτώσει τότε είναι άδικο να το επιβαρυνθεί στους καιρούς και στην χώρα που ζούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα